HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2020 Pazartesi - 10:38

AK Partili Dağ’dan Mavişehir'deki TOKİ satışları açıklaması: Plan değişikliğine fırsat vermeyiz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ TOKİ tarafından satışı yapılan Karşıyaka Mavişehir’deki arazilerle ilgili konuştu. Dağ, “Plan değişikliğine kesinlikle fırsat vermeyiz” derken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinden geçen özel okul alanı için ise dava açacaklarını söyledi.

AK Partili Dağ’dan Mavişehir deki TOKİ satışları açıklaması: Plan değişikliğine fırsat vermeyiz!

EGEDESONSÖZ- Mülkiyeti TOKİ’ye ait Karşıyaka Mevişehir’de bulunan arazilerin satışı sonrasında başlayan tartışmalı süreç devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay düzenledikleri toplantılarda satışlara karşı olduklarını belirtirken imar planlarında rekreasyon alanı ya da spor alanı tanımları bulunan geniş arazilerin satışının doğru olmadığını ifade etmişlerdi. Belediye başkanları rekreasyon alanı için, “bize devredin” çağrısında bulunurken satışların gerçekleştikten sonra uzun vadede imar planlarının değiştirilme ihtimaline de vurgu yapmışlardı.

İzmir’de tartışmalar devam ederken AK Parti’den ilk ve en üst düzey yanıt geldi. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, imar planlarının değişmeyeceğinin altını çizdi. Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Milletvekili Dağ, görevi devam ettiği sürece bir siyasetçi olarak, etmese bile bir vatandaş olarak plan değişikliği ihtimalinin karşısında dava açarak duracağını vurguladı.

Dağ, “İzmir gündemine bir süredir konu olan TOKİ’nin Mavişehir’de satışını yapmış olduğu yerlerle alakalı çok net şekilde şunu söyleyebilirim. Buranın yarın bir gün imarının değişmesi, plan değişikliği yapılması konusunda kesinlikle TOKİ üzerinden böyle bir şey olma ihtimali söz konusu değildir. Başka bir kurum tarafından plan değişikliği söz konusu olursa TOKİ’nin bu konudaki görüşü de olumsuz olacaktır” dedi.

KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEM!
Herkesin aklında olan, “acaba ileriki yıllarda plan değişir mi?” sorusunun da yanıtını  veren Milletvekili Dağ, “Tabi ki burada akıllara ‘siz siyasette olduğunuz sürece engel olursunuz ama siyasette uzun yıllar bulunacak mısınız?  10-15 sene sonra ne olur?’ gibi sorular gelebilir. Ben İzmir’de yaşıyorum ve İzmir’de yaşamaya devam edeceğim. Siyasette var olduğum sürece plan değişikliği konusunda bir çalışmaya kesinlikle müsaade etmem. Eğer siyasette olmaz, normal bir vatandaş olarak hayatımızı devam ettirirsek de bu konuda ilk davayı açan ben olurum. Satış yapıldı, alanlar vazgeçer, devam eder bu tamamen kendi takdirleridir. Ben onu bilemem. Muhalefet ‘bu alanlar satıldı, sonrasında plan değişikliği yapılabilir’ söyleminde bulundu. Tekrar ediyorum plan değişikliğine kesinlikle ama kesinlikle fırsat vermeyiz” diye konuştu.

BAŞKANLARDAN TALEP GELMEDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın “Rekreasyon alanını bize devredin. Açık spor alanları gibi yerleri TOKİ satmasın, bize versin. Biz de halka açalım” talebini de değerlendiren Dağ, “TOKİ özel bir kuruluş. Hazine arazisini satan bir yer değil. TOKİ kendi elindeki taşınmazları değerlendirip, bu taşınmazlar üzerinden de başka yerlere konutlar yapan, kendi çalışanlarının maaşını dahi devletten bir ücret almadan ödeyen bir kuruluştur. TOKİ kendi alanlarını değerlendirip oradan da başka yerde yatırım yapan bir kuruluştur. Ayrıca belediye başkanlarının bugüne kadar bu konuyla alakalı bize gelen bir talepleri yok. TOKİ’ye gelen bir talepleri var mı? Onu da bilmiyorum açıkçası… Bugüne kadar, orasıyla alakalı satış yapılıncaya kadar ve satıştan sonra yani birileri alıncaya kadar belediye başkanlarının bir talebiyle biz karşılaşmadık. Onun için bu konuda direkt olarak söyleyebileceğim çok bir şey yok. Bize gelselerdi, bizim haberimiz olsaydı çok daha farklı bir durum söz konusu da olabilirdi. TOKİ’nin hazine arazisini tahsisi gibi bir işlem söz konusu değil” dedi.

100 MİLYONLUK RANT VAR
Milletvekili Dağ,  Karşıyaka’da imar plan değişikliği onaylanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinden geçen “özel eğitim alanı” konusuna vurgu yaptı. Dağ, hukuki süreç başlatacaklarının altını çizdi.

Dağ şunları söyledi:

“Muhalefetin yani hem Büyükşehir hem de ilçe belediyesinin ısrarla bu işi farklı bir noktaya götürmesi bana başkaca bir amaçları olduğunu düşündürtüyor. Orası hepimizin bildiği gibi spor alanıydı ama eğitim alanı olarak dönüştürüldü. Bildiğim kadarıyla Bil-Fen Kolejleri’nin burayı alması söz konusu. Burada çok daha ciddi bir rant söz konusu. Değerleme yapan, taşınmazdan anlayan arkadaşlarla konuştuğumuzda  100 milyona yakın bir rant söz konusu olduğunu söylüyorlar. Dolayısıyla burada,  Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyesi’nin spor alanı olarak alınan bir yeri eğitim alanına dönüştürmüş olması esasında şu anda gerçekleşen bir olay var. Gerçekleşmeyen bir olay üzerinden eleştiri ortaya koyarlarken ne yazık ki spor alanını eğitim alanı haline getirdiler. Asıl Mavişehirlilerin, Karşıyakalıların üzerinde durması gereken, sorgulaması gereken ve dava açması gereken nokta budur. Ben açık bir şekilde TOKİ’nin sattığı yerlerle ilgili birey olarak da bir plan değişikliği olduğunda dava açacağımı ifade ettim. Bu plan değişikliği belediye meclisinden çıktı. Biz de belediye meclis üyelerimize söyledik, kendileri dava yoluna gidecekler. Biz de takipçisi olacağız. Dava yoluyla ortaya konulan rantı engellemek için üzerimize düşeni yapacağız"

 
CHP PM üyesi Nalbanoğlu'ndan MYK yorumu: İzmir'den iki kişi var! Daha ne olsun?
 
TTO Başkanı Olgun: Bir geleneği değiştiriyoruz
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hadi ordan 10 Ağustos 2020 Pazartesi 21:20

tokı devlet kuruluşu hala kım tarafından satın alındı sölemiyo bu işim içinde başka işler var ..

Yorumu oyla      3      3  
VfV 10 Ağustos 2020 Pazartesi 13:59

'Plan değişikliğine izin vermeyiz' deniyorsa bilin ki o iş tamamdır, yakında kokusu ortaya çıkar.İşte o işin kokusu ortaya çıktığında söz verdiği kentlinin yüzüne bakamadığı için istifa eder Danimarka'da olsa bu yaşananlar.

Yorumu oyla      10      3  
izmirli 10 Ağustos 2020 Pazartesi 13:18

işiniz gücünüz izmire çelme ve rant...

Yorumu oyla      9      3  
güzelyalı1925 10 Ağustos 2020 Pazartesi 12:00

Sayın Hamza DAĞ, aynı duyarlılığı URLA KUŞÇULAR' daki tarlaya VİLLA İMARI verilirken de gösterin, bunu yapan sizin meclis üyeniz Selma KISA ya ait "SKP PLANLAMA ŞİRKETİ" , onaylayan da ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI...Milletin aklıyla dalga geçmeyin, muhalefet olucaz diye komik duruma düşüyorsunuz iyice!!!

Yorumu oyla      13      3  
10 Ağustos 2020 Pazartesi 11:32

ben orda düğünümü yaprtım, dediğiniz yer lokantaydı

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP PM üyesi Nalbanoğlu'ndan MYK yorumu: İzmir'den iki kişi var! Daha ne olsun?
Genel başkanın tasarrufuna saygı duyduğunu, MYK'da yer almamayı sorun ...
Yeni 'A Takımı' belli oldu: CHP'nin '2 numarası' İzmir'den!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 kişilik yeni Merkez Yönetim Kurulu'nu ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP yapmazsa halk Cumhur adayı yapar!
Mehmet KARABEL yazdı... CHP yapmazsa halk Cumhur adayı yapar!
 
CHP'de 'İnce' trafik: Arabulucular devrede!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski genel başkanlarla Ankara’da ...
Kılıçdaroğlu: Bizi bölmek, parçalamak isteyecekler
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 37. Olağan Kurultayı'nın ardından ...
'Alaçatı mafyaya nasıl teslim oldu?' yazısına Soylu'dan açıklama!
Hürriyet yazarı Savaş Özbey, “Alaçatı mafyaya nasıl teslim oldu” başlıklı ...
 
İnce: Parti kurmuyorum, hareket başlatıyorum
HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, parti kurma hazırlığında olduğu iddia ...
Dilipak'tan AK Partili kadınlara: Cehenneminize odun taşıyorsunuz
Kadınlara yönelik hakaret içerikli köşe yazısından sonra AK Parti Kadın ...
Deniz Baykal'dan Muharrem İnce hamlesi
Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu'na konuşan Baykal, Muharrem İnce'nin CHP'den ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva