HABERLER>POLİTİKA
8 Ağustos 2020 Cumartesi - 13:27

'Alaçatı mafyaya nasıl teslim oldu?' yazısına Soylu'dan açıklama!

Hürriyet yazarı Savaş Özbey, “Alaçatı mafyaya nasıl teslim oldu” başlıklı bir yazı kaleme aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, "Orada kökleşmeye çalışan mafya bozuntuları defalarca itibarsızlaştırılarak dersini aldı... Hatta Çeşmeli dostlarım, 'Bu kadar çok polis uygulaması yapmayın' diye birçok kez beni aradılar... Bizim bakışımızda Cudi sağ gözümüz ise Çeşme sol gözümüzdür. Bir takım ricalarla sponsorlu yazılar döneminin bittiğini düşünmüştüm...Yanılmışım" dedi.

 Alaçatı mafyaya nasıl teslim oldu?  yazısına Soylu dan açıklama!

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Çeşme ve Alaçatı'nın doğal ve turizm zenginlikleri olduğunu belirtti.

Son yapılan operasyonlarda salgın tedbirlerine ısrarla uymadıkları için kapatılan bazı işletmelerin sponsorluğuyla kaleme alınan bir yazıyı üzülerek okuduğunu kaydeden Soylu, "Mafyayı sadece silahlı organize suç örgütü olarak tanımlamak eksiklik olur. Bulunduğu yörede elde ettiği ticari, siyasi güçle kendini devlet yerine koyup, hukuku yok sayıp, 'Bana kimse dokunamaz.' diyenler de aynı tanım içindedir. Yazıda FOGO'nun kurşunlanması olayı 2013'te yaşanmış, bugün olmuş gibi anlatılıyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, tam 3 yıldır Çeşme ve Alaçatılıların bildiği gibi bir milyonu aşkın insanın buralarda konaklayıp ziyaret etmesine rağmen bir tek cinayet işlenmediğini, son 3 yılda 3 basit yaralama olayının olduğunu bildirdi.

Soylu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Orada kökleşmeye çalışan mafya bozuntuları defalarca itibarsızlaştırılarak dersini aldı... Hatta Çeşmeli dostlarım, 'Bu kadar çok polis uygulaması yapmayın' diye birçok kez beni aradılar... Bizim bakışımızda Cudi sağ gözümüz ise Çeşme sol gözümüzdür. Birtakım ricalarla sponsorlu yazılar döneminin bittiğini düşünmüştüm...Yanılmışım."

KÖŞE YAZARI SÖZBEY'DEN İDDİALAR
Savaş Özbey yazısında, son yıllarında gözde tatil yerlerinden Çeşme Alaçatı’da mafyalaşmanın arttığını iddia etmişti.

Alaçatı’da çıkan çatışmaları ve mafya çekişmelerini anlatan Özbey, “Olayların hiçbirinde şikayetçi yok. Çünkü insanlar şikâyetçi olmaya ya da basına konuşmaya korkuyor” dedi.

Savaş Özbey’in yazısı şöyle:

“Minik minik butik işletmeleri, huzurlu sokaklarıyla tanınan Çeşme Alaçatı silahlı grupların yarattığı terörü yaşıyor. Hemen her gün bir mekânda kurşunlar havada uçuşuyor. İnsanlar anlatmaya da şikâyetçi olmaya da korkuyor.

6 Temmuz’da Çeşme Emniyeti’nde görevli bir emniyet amiri Alaçatı’da organize suç örgütü mensubu oldukları öğrenilen bir grup tarafından rahatsız edildi. Silahlı şüpheliler arasında çıkan tartışma büyüdü. Destek ekip isteyen amirin çağrısı üzerine olay yerine çok sayıda polis memuru sevk edildi. Olay yerine gelip önce vatandaşları dışarı çıkardılar, sonra suç örgütü mensuplarını yere yatırıp ters kelepçeyle etkisiz hale getirdiler.

DÖRT-BEŞ KİŞİLİK ERKEK GRUPLARI
- 10 Temmuz’da Alaçatı’da meydana gelen bir trafik kazası sonucu çıkan tartışmada silah çekildi. Şikâyetçi olmayan A.K. ve E.K. serbest bırakıldı. Olayla ilgili kamera görüntülerine ulaşan polis silahla tehdit olduğunu görünce A.K.’yı tekrar yakalayarak gözaltına aldı.

- 20 Temmuz’da Rise Alaçatı’da çıkan kavgada yine silahlar konuştu. Olaya tanık olan insanlar ‘Biz içeri su bile sokamıyoruz, bunlar silahla nasıl giriyor?’ diye isyan etti sosyal medyada.

- 22 Temmuz’da terlikli olduğu için Limon Bar’a alınmayan bir kişi kapıdaki güvenlik görevlisini vurdu. Dedikodular saldırganın Urfalı bir aşirete mensup olduğu yönünde...

- 3 Ağustos’ta Erol Tabanca’nın sahibi olduğu Fogo adlı restoran, saat 22.30 sıralarında kimliği belirsiz iki kişi tarafından kurşunlandı. Beş el ateş edilen restoranın tahta kapısından giren kurşunlardan biri içeride eğlenen Selim Onan’ın bacağına isabet etti.

Bunlar gazete sayfalarına yansıyanlar. Bazen de kol kırılsa da yen içinde kalıyor. Olayların hiçbirinde şikayetçi yok. Çünkü insanlar şikâyetçi olmaya ya da basına konuşmaya korkuyor.

Alaçatı’da yıllardır işletmecilik yapan ve ismini vermek istemeyen bir kişi beldede insan profilinin değiştiğini anlatıyor: ‘Alaçatı’nın her yazki kitlesi bu sene yok. Pandemiden dolayı ya gelmediler ya da yazlıklarında oturuyorlar. Mesela yerli turistten çok, Euro’nun değer kazanmasından dolayı Almancılar ağırlıkta. Ama onun dışında silahlı gruplar türedi. Dört-beş kişilik erkek grupları halinde dolaşıyorlar. Hemen her gece silahların çekildiği kavgalar oluyor. Eski huzur kalmadı. Olayların geldiği nokta basına yansıyanların çok ötesinde’ diyor.

Alaçatı’da dört yıldır işletmecilik yapan başka bir isim de şunları söylüyor: ‘Kapı güvenliği, giriş paraları, otopark ücretleri ciddi bir rant yaratmaya başladı. Mekân başına sezonluk 50-60 bin liradan bahsediyoruz. Bunlara talip olan farklı farklı aileler ortaya çıktı. Genellikle İzmir’e sonradan göç etmiş aileler bunlar. Kendi aralarında da husumet var. Mekân işletmecileri arada kalıyor. Birini alsa öbürü hasım oluyor. Kolay para kazandıkları için çok güzel para harcıyorlar ama bir süre sonra müşterisi oldukları mekânların da huzurunu kaçırmaya başlıyorlar.’

Çeşme Alaçatı’da son durum işte böyle. Biliyorsunuz, ilçenin kaymakamı yeni değişti. Yeni kaymakamın koronayla birlikte vereceği bir diğer büyük sınav da beldeye musallat olan bu silahlı gruplar.”

 
Sokak köpeği evsiz kadının yanında sırt üstü yattı
 
Kılıçdaroğlu: Bizi bölmek, parçalamak isteyecekler
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzettın. Biçer 10 Ağustos 2020 Pazartesi 01:54

Devlet. İstemez. Kuş. Uçmaz. Temizlik. İyi. Vatadaş. Lar. Rahat. Etsın

Yorumu oyla      2      3  
süleyman 9 Ağustos 2020 Pazar 09:55

Karşıyaka da ,Bostanlı da bile sokaklarda silah atılıyor,hergün orman yangınları çıkıyor boş konuşuyorsunuz.Katilleri,sapıkları,dolandırıcıları kısaca her türlü pisliği yapanları affediyorsunuz.Çalışanları,okuyanları,yazanları,düşünenleri hapse atıyorsunuz.Bizler sizin gibi tuvalete 300 korumayla gitmiyoruz.Bin arabana korumasız 20 dakika trafikte dolaş başın derde girsin.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce: Parti kurmuyorum, hareket başlatıyorum
HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, parti kurma hazırlığında olduğu iddia ...
Dilipak'tan AK Partili kadınlara: Cehenneminize odun taşıyorsunuz
Kadınlara yönelik hakaret içerikli köşe yazısından sonra AK Parti Kadın ...
Deniz Baykal'dan Muharrem İnce hamlesi
Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu'na konuşan Baykal, Muharrem İnce'nin CHP'den ...
 
AK Partili Kaya'dan kanalizasyon çıkışı: Soyer'in bahçesine 100 metre ötede!
Seferihisar’a bağlı Turgut Mahallesi’nde yaşanan kanalizasyon sorunu bölge ...
Darp edilen AK Partili Meclis Üyesi Can: Azmettirici belediye başkanı!
Menemen Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hanifi Can, meclis toplantısı ...
Yaldız'dan 'Muharrem İnce' yorumu: Bölmenin ötesinde CHP'yi parçalar gider!
Yeni bir parti kurması halinde Muharrem İnce'nin halktan destek alabileceğini, ...
 
Piyasalar için ilk yorum: Bunlar gelip geçici şeyler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyasalardaki hareketliliğe ilişkin, 'Ben dövizin ...
AK Parti Menemen'den meclis üyesine saldırıya tepki!
Menemen Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hanifi Can, meclis toplantısı ...
AK Partili Kaya’dan Selvitopu’na: Yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmadı!
AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva