HABERLER>POLİTİKA
22 Ocak 2024 Pazartesi - 09:02

AK Partili Dağ'dan ilk vaat... İzmir'e özel konut projesi!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçimlere dair ilk vaadini dile getirdi. İlk olarak konut projesi üzerine çalıştığını belirten Dağ, "Bu kentte yaşayan insanlara belediye aracılığıyla konut imkânı sağlamak istiyoruz. Sadece İzmir’de ikâmet edenlerin faydalanacağı bir proje üzerinde çalışıyoruz" dedi.

AK Partili Dağ dan ilk vaat... İzmir e özel konut projesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Ocak’ta ATO Congresium’da yapılan aday tanıtım töreninde AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dağ olduğunu açıklamıştı.

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 31 Mart seçimleri için saha çalışmalarına haftasonu start verdi. Adnan Menderes Havalimanı’nda yaklaşık 10 bin vatandaşla biraraya gelen Dağ, düzenlenen mitingde İzmir’in kendisi için ne anlam ifade ettiğini ve kent için yapmak istediklerini sıraladı. Ardından seçim otobüsüyle il başkanlığa geçerek İzmir teşkilâtıyla bir dizi toplantı gerçekleştiren Dağ, seçim çalışmalarıyla ilgili Milliyet’e değerlendirmelerde bulundu.

‘Şubatta tanıtımı yapılacak’
İzmir’in çözmesi gereken önemli bazı sorun alanları olduğunu söyleyen Dağ, “Körfezin durumu, trafik sorunu, kentsel dönüşüm ve toplu konut, toplu ulaşım İzmir’in temel sorun alanları. İzmir’in bu sorunları beş yıl daha öteleme şansı yok. Bize beş yıl da yetmeyecek ama bir yerden başlamamız gerekiyor. Bunun planlamasını yapıyoruz. En azından beş yılın sonunda önemli bir mesafe katedileceğini, niyetimizi kimseyi kırmadan, üzmeden, birebir diyalogla anlatacağız. Bu kentte yaşayan insanlara belediye aracılığıyla konut imkânı sağlamak istiyoruz. Belediyenin aracı olacağı sadece İzmir’de ikâmet edenlerin faydalanacağı bir proje üzerinde çalışıyoruz, yüzde 70-80’ini tamamladık. Şubat ayının ortalarına doğru projenin tanıtımını yapacağız” dedi.

Dağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’in ilçe belediye başkanlarını açıklamak için önümüzdeki günlerde İzmir’e bir ziyarette bulunacağını da kaydetti.

Dağ, 2004’ten bu yana İzmir teşkilâtıyla çalıştığını söyleyerek, “Teşkilât ilk defa bu kadar heyecanlı ve coşkulu bir karşılama yaptı. Bu, heyecanın dalga dalga yayılacağını gösterir. İnşallah 31 Mart akşamı İzmir’de samimiyet kazanacak” diye konuştu.

‘Tecrübelerinden istifade edeceğim’
Öte yandan dün İzmir’in CHP’li eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur ve DYP’li Burhan Özfatura’yla biraraya gelen Dağ, bugün de bir önceki CHP’li Başkan Aziz Kocaoğlu’na ziyarette bulunacak; ardından 2004’te geçirdiği ani kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden İzmir’in efsanevi Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın mezarını ziyaret edecek. Dağ, Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina ile de görüştüğünü söylerken, “İyi bir hukukumuz var. Müsait olursa o da gelecek. Aziz Ağabey ile ben milletvekili o belediye başkanıyken çok güzel çalışmalarımız olmuştu. O bizi, biz de onu severiz. Aramızda bana göre çoğu kendi partilisinden daha güzel bir hukuk olduğunu o da bilir. Yanına şimdi de gideceğiz, inşallah 1 Nisan’dan sonra da gideceğiz. Tecrübelerinden istifade edeceğiz” dedi. Dağ, “Kocaoğlu’ndan da oy isteyecek misiniz?” sorusuna ise “Belki CHP’nin adayı belli olmuş olsaydı yapabilirdim. Ama aday belli değil. Onun için o nezaketsizliği yapmak istemem” diye konuştu.

 
Karabağlar'da üreticiye tam destek
 
Karabağlar’daki özel plan mahkemelik!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gülhan 3 Şubat 2024 Cumartesi 15:42

Mendereste 100 veyadaha fazla aile yasiyor onlari evlerinden Eden Issu yikimlar yapiyor hobi bahceleri yasam alanlariyken issiz Alan yapmak icin yikiyor Bu durumda sizler NE yapacaksiniz

Yorumu oyla      1      1  
Bülent Işık 22 Ocak 2024 Pazartesi 20:24

Burak,stadyumda çadır kurmaya gerek yok .Zaten Alsancak stadyumu çadır şeklinde yapılmış. Tercihler felakete sebep olacakmış selden dolayı 20 kişinin hayatını kaybettiği Urfa ve Adıyaman gibi mi?

Yorumu oyla      2      1  
engel mi olundu da yapılmadı? 22 Ocak 2024 Pazartesi 18:13

https://www.egedesonsoz.com/haber/ak-partili-dag-dan-soyer-e-ikinci-cevre-yolu-cikisi-ya-alternatif-sunsun-ya-da-iktidara-engel-olmasin/1027793

Yorumu oyla      2      2  
Hâlâ mi AKP? 22 Ocak 2024 Pazartesi 17:33

Burak, bakanlık ne yaptı? Gürçeşme'yi, Yeşildere'yi, Uzundere'yi ... bakanlık dönüştürdü de bizim mi haberimiz yok? 1 metre metro yapmamışlar, dönüşüm yok. Sizin tercihleriniz yüzünden bugün dolar 30 lira. Enflasyon patladı. Ülke mülteci kampına döndü.

Yorumu oyla      3      2  
Burak 22 Ocak 2024 Pazartesi 14:44

Bakın tercihleriniz felaketinize sebep olacak. İzmir in çoğu mahal ve semtleri bir kasaba görünümünde yüzbinlerce eskimiş harabeye dönmek üzere olan konut var. Buna rağmen bunu alay konusu yapmak tam bir sersemliktir. Tunç ağbiniz size stadyumda çadır kurar artık.

Yorumu oyla      1      5  
hakkı 22 Ocak 2024 Pazartesi 13:30

İlk vaadiniz İzmir'e olan göçü önlemk olsaydı helal olsun diyecektim ama derdiniz başka

Yorumu oyla      3      3  
Niye yapmadınız? 22 Ocak 2024 Pazartesi 12:25

22 yıllık iktidar partisi hâlâ daha yapacağız, edeceğiz diye vaat veriyor. Yapsaydiniz, tutan mı oldu? İkinci çevre yolu projesi tam 11 yıl önce, şimdi Ulaştırma Bakanı olan beyefendi tarafından duyurulmuştu. Niye yapılmadı? Otogar metro, hızlı tren, kentsel dönüşümü bakanlıklar yaptı da engel olan mı oldu?

Yorumu oyla      4      3  
Şerafettin Zeyrek 22 Ocak 2024 Pazartesi 12:22

20 yıldır nerdeydiniz. Türkiyeyi uzaylılar mı yönetiyor. Bu konuda İzmirle ilgili geçmişiniz sıfır. Sıfır demek yok demek. Yok olana inanılır mı. Geç bunları anam bubam.

Yorumu oyla      3      3  
22 Ocak 2024 Pazartesi 11:53

İlk vaad yani beton ve yandaşa peşkeş :) Ayrıca yıllardır bizzat ilgilendiğini söylediği protokol camiyi bitirsin sonra beton vaadi versin

Yorumu oyla      4      3  
vfV 22 Ocak 2024 Pazartesi 10:27

İlk vaade bak, 22 yıldır yaptıkları gibi beton. Sanki TOKİ bunu istedi de elini tuttular.Devlet olarak yapamamışsın belediye başkanı olacaksın bunu yapacaksın ha?

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemal ANADOL yazdı... İç cephe
Kemal ANADOL yazdı... İç cephe
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Son söz’ hep ‘pırlanta’dır!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Son söz’ hep ‘pırlanta’dır!
CHP'den istifa etmişlerdi... Meclis üyeleri İYİ Parti'ye katıldı!
Aralarında Efeler Belediye Başkanvekili Abidin Arslan’ın da aralarında ...
 
'Milletin derdi DEM değil, milletin derdi zam'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Bizim kavgamız ...
Erdoğan’a tepki: Millete faturası 2 milyar dolar
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, son 10 yılda Cumhurbaşkanlığının ...
Büyükşehir adayı Dağ'dan eski başkanlara ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Burhan Özfatura ve Yüksel ...
 
MHP'de 55 belediye başkan adayı daha açıklandı
MHP, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için aralarında Düzce ...
Emekliye ek maaş zammında gözler Meclis'te!
İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam verilmesine ilişkin teklifin ...
Aday Adayı Temiz'den ücretsiz internet vaadi!
Vatandaş buluşmalarına ara vermeden devam eden CHP Bornova Belediye Başkan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva