HABERLER>POLİTİKA
1 Eylül 2017 Cuma - 10:54

AK Parti'li Kaya çalışmaları yerinde inceledi: Gündem yine 'istemezük'çüler!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Seferihisar-Gümüldür-Kuşadası bölünmüş yol inşaatının Seferihisar bölümündeki tamamlanan kısmında ve devam eden inşaatında incelemelerde bulundu.

AK Parti li Kaya çalışmaları yerinde inceledi: Gündem yine  istemezük çüler!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Seferihisar-Gümüldür-Kuşadası bölünmüş yol inşaatının Seferihisar bölümündeki tamamlanan kısmında ve devam eden inşaatında incelemelerde bulundu. Beraberinde AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Uçak ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile çalışmaları gözlemleyen Kaya'nın sonraki durağı ise Seferihisar Orhanlı Mahallesi oldu. Orhanlı'da Muhtar Birgül Bozkurt ve mahalleliler ile bir toplantı gerçekleştiren Kaya'nın hedefinde Yeni Orhanlı Barajı'nın yapımını mahkeme kararı ile durduranlar vardı. Mahallelinin istemesine rağmen barajın yapımını engelleyenleri 'istemezükçü cephe' olarak nitelendiren Kaya, bu cephenin İzmir'deki her olumlu şeye karşı çıkıp, her yapılan işi bozmayı hedeflediğine dikkat çekti.

GÜZELBAHÇE'DEN KUŞADASI'NA KADAR BÖLÜNMÜŞ YOL

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın Seferihisar'daki ilk durağı Seferihisar-Gümüldür-Kuşadası bölünmüş yol inşaatı şantiyesi oldu. Yolda sürdürülen çalışmaları inceleyen Kaya, yolun üç kısım olarak projelendirildiğini hatırlattı. Halen Seferihisar-Özdere arasındaki ikinci kısımda çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Kaya, "Bu proje, İzmir'in tatil beldelerine olan ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak. Projenin tamamı, İzmir'in Güzelbahçe, Seferihisar, Menderes ve Selçuk ilçeleri ile Aydın'ın Kuşadası ilçelerini birbirine bağlıyor. Özellikle yaz mevsiminde büyük yoğunluğun yaşandığı yolun standardı yükseliyor, tamamen bölünmüş yol haline getiriliyor. İlk kısımdaki çalışmalar daha önceden tamamlanmıştı, şimdi ikinci kısımdaki çalışmalar sürdürülüyor. Burada da inşaat tamamlandıkça, tamamlanan kısımlar peyderpey trafiğe açılıyor. Çalışmalar hızla sürdürülüyor. Bahsettiğimiz ikinci kısım toplamda 34 kilometrelik bir mesafeden oluşuyor. Bu kısım, 82 milyon lira proje tutarına sahip. Yine inşaatı daha önce tamamlanan ilk kısımda da bitümlü sıcak karışım kaplama yapılarak yolun standardı yükseltiliyor. Burada da 17 milyonluk bir proje tutarı mevcut. İnşallah ikinci kısmın tamamlanmasının ardından üçüncü kısımda da inşaat çalışmaları başlayacak ve proje tamamlandığında Güzelbahçe kavşağından yola giren bir vatandaşımız Kuşadası'na kadar kesintisiz bir şekilde duble yolda seyahat etme imkanına kavuşacak" dedi.

PROJELERE YILDIRIM TAKİP

İzmir'e yapılan yol yatırımlarının her dönemde olduğu gibi yeni dönemde de artarak devam edeceğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın tüm projeleri yakından takip ettiğine dikkat çekti. Günümüz ve ileriki dönem trafik yoğunluğu, ihtiyaçlar, gereksinimler doğrultusunda planlamaların yapılarak çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Kaya, "Bölgemizdeki karayolları ağının fiziki ve geometrik standartlarının daha iyi duruma getirilmesi için çalışıyoruz. Bölünmüş yolların yapımı, yol üstyapısının standardının yükseltilmesi, beraberinde trafik güvenliğinde ve seyahat konforunda önemli iyileştirmeler getiriyor" şeklinde konuştu.

İSTEMEZÜK CEPHESİ ORHANLI'DA DA KARŞIMIZA ÇIKTI

AK Partili Kaya'nın Seferihisar'daki bir diğer durağı ise Orhanlı Mahallesi oldu. Zeytinlikler ve ormanlarla kaplı Orhanlı Vadisi'nde kurulu bulunan Orhanlı Mahallesi'nde Muhtar Birgül Bozkurt tarafından karşılanan Kaya, mahallenin kütüphanesinde çevre sakinleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. DSİ tarafından Orhanlı'ya yapılması planlanan ve bölgedeki çiftçiye ciddi katkılar sağlayacak olan Yeni Orhanlı Barajı'nın yapımının engellendiğini hatırlatan Kaya, "İzmir'de her olumlu şeyde karşımıza çıkan 'istemezük' cephesi Seferihisar'da, Orhanlı'da da karşımıza çıktı. Buraya baraj yapılacak, köylünün, çiftçinin tarlası sulanacak, bu cephe organize olmuş karşı çıkıyor. Yeni Orhanlı Barajı'nın projesi hazır, temelden yüksekliği 32,34 metre ve su biriktirme hacmi 1,34 milyon m3 olan bir barajdan bahsediyoruz. Dava açtılar, ÇED belgesi mahkeme tarafından iptal edildi. Bu sebeple de inşaat ihalesi iptal edildi. Burada soruyoruz, gerek muhtarımız, gerekse mahalle halkı 'biz baraja karşı değiliz' diyor. Peki o zaman neden dava açılıyor? İşte bu 'istemezük cephesi' kafaları karıştırmaya çalışıyor. Burada yaşamazlar, bu köylünün tarlasını sularken çektiği sıkıntıyı bilmezler, mahsülü susuzluktan yanan çiftçinin halinden anlamazlar ama baraj yapılacağını duyunca gider mahkemeye dava açarlar. İşte İzmir'deki en büyük problemimiz bu. Bunlar her yerde karşımıza çıkıyor. Bir bakıyorsunuz stadyum inşaatlarında, bir bakıyorsunuz imar planlarında, bir bakıyorsunuz kentsel dönüşümde, bir bakıyorsunuz yol ve tünel, köprü inşaatında, bir bakıyorsunuz Orhanlı Mahallesi'ndeki baraj inşaatında. Ama biz bunların tüm bu engelleme çabalarına karşın milletimize hizmet etmeye, İzmir'imize hizmet etmeye devam edeceğiz. Burada mesele parti meselesi değil. Burada mesele memleket meselesi, mesele İzmir meselesi. Bizim hizmet etme sevdamız asla tükenmez" dedi.

 
Alman turizmcilerden Gabriel’e 'Türkiye' eleştirisi
 
'İzmir sinema sektörüne ev sahipliği yapabilir'
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Eylül 2017 Pazar 22:47

bana herşey yoksullaşan halkı hatırlatıyor...!!

Yorumu oyla      11      5  
Oktay kınalıkaya 1 Eylül 2017 Cuma 22:20

Duble yol,kesintisiz yol ama güzergahı ve projesi yanlış yol. Yol yapmak demek eskiyi 35 cm indirip 55 cm yükselterek yol yapmak değildir. Biraz ileriyi düşünüp güzergahı değiştirerek ip gibi dümdüz yol yapmak değildir. Dolguyu al coşkuyu koy ne o yolda yaptım. Ayrıca kesintisiz duble yol sma adım başı hız tahditli 50 km yazan yol. 50 km hızla üç günde gidilebilecek yol veya yasalara uymayıp 120 ile gidilip canavarlaştıracak yol. Güzergahı doğru seçsen, tatbikat sahasının yerini değiştirsen işte sana 10 binlerin faydalanabileceğimiz bir plaj ve mesire yeri. Sizce doğrumuyum yanlışmıyım

Yorumu oyla      12      5  
Bülent ışık 1 Eylül 2017 Cuma 21:52

23 sene önce izmir den Ankara'ya tren ile 15 saatte gitmiştim.internetten baktım su an eskişehir aktarmalı 14 saat 15 dakika sürüyor yolculuk.23 sene de epey ilerleme kaydedilmiş 45 dakika daha kısa sürüyor yolculuk.

Yorumu oyla      11      5  
Mesele 1 Eylül 2017 Cuma 16:43

Et 50-70 tl tevuk eti 8 tl den 10 tl olmuş ithalat ihracatın iki katından fazla enflasyon ortada işsizlik ortada 10 gün tatil bunları çözün sayın vekiller İzmir‘e neden metro yatırımı yok çalışana %3 zam yönetene milyon euroluk mercedes makam arabaları bayram nedeniyle ücretsiz olmayan iki köprü ve tünele devlet kasasından yapımcı firmalara günde ne kadar para ödeniyor ve daha ne kadar zaman ödenecek? 15 yıldır kayıtsız şartsız destek veren seçmen artık konuşuyor çünkü alım gücü tükendi insanların.Yeni oluşumuda hafife almaın tabanda destek bulmaya başladı.

Yorumu oyla      11      5  
volkan 1 Eylül 2017 Cuma 12:13

bolunmus yollar takdir edilir objektif olalim..amaa otogar metro candarli limani cevre yolu menemen baglantisi ced raporlari Narlıdere metro izinleri? hani nerde

Yorumu oyla      13      5  
izmirli 1 Eylül 2017 Cuma 11:48

otogar metrosuna ne oldu sahiden?

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Macron'un sözlerine yanıt!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'da kıldığı bayram namazı sonrasında ...
Kör Niko'nun meyhanesine gidip içsinler!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’nin düzenlediği Adalet Kurultayı’nın ...
'BM ah vah etmekten başka bir şey yapmalı'
Başbakan Binali Yıldırım bayram namazını Süleymaniye Camii'nde kıldı. ...
 
CHP İzmir’de kongre hareketliliği: Küçük Menderes’teki ilçeler ne yapacak?
Partide olağan kurultay takvimi işlerken İzmir’de gözler ilçelere çevrildi. ...
Erdoğan'dan İslam ülkelerine acil çağrı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kurban bayramı vesilesiyle İslam ülkelerinin ...
Bahçeli'den Kuzey Irak referandumuna tepki
MHP lideri Bahçeli, Kuzey Irak'ta yapılması planlanan referanduma "Kerkük'ün ...
 
Erdoğan'dan BM'ye Myanmar telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar'da yaşanan insani krizle ilgili olarak ...
CHP İzmir iki bayramı bir arada kutladı… AK Parti’den ayrılan isme rozet takıldı!
İzmir İl Örgütü’nün alternatif olarak düzenlediği Zafer Bayramı etkinliğinde ...
İki lider arasında törende soğuk rüzgarlar!
Siyasetin tansiyonunu yükselten tartışmaların yol açtığı soğuk rüzgarlar, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva