HABERLER>POLİTİKA
1 Eylül 2017 Cuma - 09:09

CHP İzmir’de kongre hareketliliği: Küçük Menderes’teki ilçeler ne yapacak?

Partide olağan kurultay takvimi işlerken İzmir’de gözler ilçelere çevrildi. Kentte Küçük Menderes Havzası’nda yer alan Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ’da hem mahalle delege seçimlerinde hem de ilçe kongrelerinde nasıl yapıların oluşacağı merak konusu oldu.

CHP İzmir’de kongre hareketliliği: Küçük Menderes’teki ilçeler ne yapacak?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlemeye devam ediyor. İlçelerde delege heyecanı şimdiden başladı.

Üye listelerine gelen itirazların karara bağlanmasının ardından mahalle delege seçimlerinin Genel Merkez'den gelen erteleme kararıyla 10 Eylül’den itibaren başlaması bekleniyor. Fakat bir yandan da takvimde yeniden bir düzenlemeye gidileceği belirtildi.

İzmir’de kıran kırana geçmesi beklenen yarış için gözler ilçe örgütlerine çevrildi. Küçük Menderes Havzası’nda yer alan Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ’da örgütlerin nasıl tepkiler vereceği merak konusu oldu. Bölgede 2014 yerel seçimlerinde kaybedilen ilçeler arasında yer alan Ödemiş ve Kiraz’da ise uzlaşmalı listelerin oluşup oluşmayacağı dikkat edilen konuların başında geliyor.

ÖDEMİŞ NE YAPACAK?

Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez kendi iradesiyle aldığı kararı net bir şekilde dile getiriyor. Mahalle delege seçimlerini gerçekleştirdikten sonra ilçe kongresinde aday olmayacağını ifade eden Dönmez’in, “Arka arkaya çok seçim geçirdim. Artık yoruldum. Üye olarak yine partime hizmet veririm. Fakat bundan sonra torunlarıma zaman ayıracağım” dediği öğrenildi.

Dönmez’in yeni dönemde Ödemiş’te oluşacak tabloya açık bir şekilde müdahale etmek istemediği dile getirildi. Dönmez’in ardından kimin başkanlık koltuğuna oturacağı şimdiden merak edilirken, ilçe yöneticilerinin yine bir kadın başkan görmek istedikleri öğrenildi. Kongrede yarışacak ismin mevcut yönetim içinden çıkması bekleniyor. Fakat kongre öncesinde gerçekleşecek mahalle delege seçimleri sürecinde tek liste görüşünün örgütte ağırlık kazandığı öne sürüldü.

Partinin 2014 yılındaki yerel seçimlerde kaybettiği ilçeler arasında bulunan Ödemiş’te bir ismin önce çıkacağı ve tüm örgütün onun arkasında duracağı yüksek ihtimal olarak görülüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Demirel, mevcut ilçe yönetiminden Sekreter Mehmet Kiremitçi, Nafize Peynirciler, Erdem Boyacı gibi isimlerin önemli denge unsuru olduğu belirtiliyor. Ayrıca eski isimlerden Mehmet Birlik, Halil Kır ve Hikmet Güriş’in de göstereceği refleksin merak edildiği aktarıldı.  

TİRE KAYNAYAN KAZAN…

Partinin kırsalda en çalkantılı ilçelerinden Tire’de ise çok büyük sıkıntı olduğu belirtildi. 2015 kongresinde ilçe sekreteri olarak girdiği yarışta dönemin İlçe Başkanı Şenol Sardoğan’ı 6 oyla deviren Hakan Şenoyar’ın durumu kritikliğini koruyor.

Şenoyar döneminde sık sık kaynayan kazan olarak tabir edilen Tire’de çok sayıda denge gözetiliyor. Başlatılan imza hareketleri, istifalar ve yönetimin düşme problemleriyle sürekli gündeme gelen Tire’de İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’ın Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’le sorun yaşadığı uzun süredir biliniyor.

Başkan Çiçek’le arası çok kötü olan Şenoyar’a il yönetiminin de tepkili olduğu öğrenildi. Partinin en karışık ilçe kongrelerinden birini Tire’de yaşaması bekleniyor. Tire’de, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, ilçede başkanlık yapmış ve şimdi de İl Eğitim Sekreterliği görevini yürüten Yücel Özen, belediye meclis üyesi Mustafa Güngör ve Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük önemli dengeler arasında gösteriliyor.  Başkan Şenoyar’ın bu tabloda aday bile çıkamama ihtimalinin bulunduğu da vurgulandı.

Çok adaylı yarışın beklendiği Tire’de düşük bir ihtimal olarak son anda gerçekleşecek bir uzlaşının sürpriz olmayacağı ifade edildi.

BEYDAĞ’DA SARIKÜSE GERÇEĞİ…

Beydağ’da İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar ile Belediye Başkanı Vasfi Şentürk’ün yıldızının barışmadığı aktarıldı. Başkan Yılmazlar’ın belediye başkanlığına göz kırptığı öne sürüldü.

Belediye Başkanı Şentürk’ün ise görevi bırakmak istemediği ve bu yüzden ikilinin aralarının uzun süredir açık olduğu öne sürüldü. İki başkanın kol kırılır yen içinde kalır anlayışıyla hareket edebilecekleri belirtilirken ayrıca Yılmazlar’ın son dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun karşısında oluşabilecek Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yapısına bir yakınlığının oluştuğu vurgulandı.

Bu yakınlaşmanın sonucu olarak Yılmazlar’ın Kocaoğlu’nun hışmına uğrayabileceği de parti içinde dillendiriliyor.  Fakat olası mücadeleden Kocaoğlu tarafının galip geleceği iddia edildi. Beydağ’da bir diğer denge unsuru da İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse…

Milletvekili adayı olarak ön seçime giren ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla Beydağ’da hemen hemen eşit oy alan Sarıküse’nin ilçedeki hakimiyeti yadsınamaz bir gerçek. Sürekli alanda olan kadın ve gençlerle geliştirdiği diyaloglarla dikkat çeken Sarıküse’nin ilçe kongresindeki adaydan çok mahalle delege seçimleri sürecinde etkili olması bekleniyor. Sarıküse’nin özellikle erken davranmadığı ve son ana kadar bekleyebileceği ifade ediliyor.

BAYINDIR’DA YENİ ADAY MEVCUT YÖNETİMDEN ÇIKABİLİR!

Bayındır da belediye başkanı ve örgütün arasının bozuk olduğu ilçeler arasında yer alıyor. Belediye Başkanı Ufuk Sesli ile İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek’in arasının çok kötü olduğu öğrenildi. İkili sorunları dışarıya yansıtmasa da ilçe yönetiminin belediye başkanına suçlamalar yönelttiği ortaya atıldı.

Örgütün, Belediye Başkanı Sesli’ye olan suçlamaları,  ‘Partili gençleri işe almadı, başka partilerden insanları işe aldı’ noktasında oluştu. Bu zıtlaşmadan örgütün mü yoksa belediye başkanının mı galip çıkacağı merak edilirken, ilçe başkanı Aydilek’in görevine devam etmek istemediği öne sürüldü.

Mahalle delege seçimlerinde yaşanabilecek çok listeli kapışmanın kongreye de yansıyacağı ifade edildi. Mevcut yönetim içinden bir adayın çıkma ihtimalinin yüksek olduğu öne sürüldü.

KİRAZ’DA İLÇE YÖNETİCİSİNDEN BİR GARİP ADAYLIK AÇIKLAMASI: O VARSA BEN DE VARIM!

Gerek kulis çalışmaları gerekse açıklamalarla büyük hareketlilik yaşayan örgütte belediye başkanlarının kongre sürecine müdahil olup olmayacakları tartışma yaratan konuların başında geliyor. Belediye yönetiminin AK Parti’de olmasından dolayı ilçe kongresine müdahalenin söz konusu olmadığı Kiraz’da ise 2019’da gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler geçtiğimiz ay bir gelişme yaşanmıştı.

Kiraz İlçe Yöneticisi Mehmet Kani kongrede aday olmak istediğini açıklarken, 2019’da gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler için bir de şart koydu. Kani, “Adnan Özdoğan Kiraz Belediye Başkan adaylığında varsa ben de CHP Kiraz İlçe Başkanlığı adaylığında varım” dedi.

BU KEZ TERSİ OLDU

Belediye başkanlarının kongre sürecine etkisinin aksine, bu kez ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Kiraz İlçe Yöneticisi Mehmet Kani, gerçekleşecek yerel seçimlerde belediye başkan adayını kendine göre belirledi.  2014 yerel seçimlerinde belediye yönetimini o dönem Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) adayı Saliha Özçınar’a kaptıran ve daha sonra CHP Kiraz İlçe Başkanı olan İsmet Korkmaz’ın yönetiminde yer alan Kani ilginç açıklaması örgütte manidar karşılandı.

O VARSA BEN DE VARIM!

Kani, İzmir’de birçok noktada şubeleri bulunan ve Kiraz merkezli ÖZVET Süt Ürünleri’nin sahibi Adnan Özdoğan’ın 2019’da gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlerde ilçede belediye başkanı adayı olmasını istedi. Kani, “Beraber yürümek istediğim ismiyle işiyle kişiliğiyle ve ideolojisiyle onur duyduğum abimiz büyüğümüz (Özvet) Adnan Özdoğan Kiraz Belediye Başkan adaylığında varsa ben de CHP Kiraz İlçe Başkanlığı adaylığında varım” demişti.

Kani’nin bu çıkışının ardından kafalarda soru işaretleri oluştu. Kiraz’da mevcut yönetimin Başkan Korkmaz’dan şikayetçi olduğu iddia edildi. 

 
İzmir'de feci kaza: Motosikletle kamyonet çarpıştı!
 
'BM ah vah etmekten başka bir şey yapmalı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İslam ülkelerine acil çağrı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kurban bayramı vesilesiyle İslam ülkelerinin ...
Bahçeli'den Kuzey Irak referandumuna tepki
MHP lideri Bahçeli, Kuzey Irak'ta yapılması planlanan referanduma "Kerkük'ün ...
Erdoğan'dan BM'ye Myanmar telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar'da yaşanan insani krizle ilgili olarak ...
 
CHP İzmir iki bayramı bir arada kutladı… AK Parti’den ayrılan isme rozet takıldı!
İzmir İl Örgütü’nün alternatif olarak düzenlediği Zafer Bayramı etkinliğinde ...
İki lider arasında törende soğuk rüzgarlar!
Siyasetin tansiyonunu yükselten tartışmaların yol açtığı soğuk rüzgarlar, ...
CHP Genel Sekreteri Sındır: 30 Ağustos'u kimse...
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu ...
 
Pekdaş: 30 Ağustos Cumhuriyet'e giden zaferdir
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş 0 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü ...
AK Parti'li Kaya'dan Buca çıkarması: Hemşehrilerimiz hizmet istiyor!
TBMM'nin tatile girmesinin hemen ardından kolları sıvayan ve seçim bölgesini ...
Liderlerden 30 Ağustos mesajları!
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle liderler, mesaj yayınladı.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva