HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2012 Pazar - 16:19

AK Parti Karşıyaka'da Sürekli güven tazeledi

AK Parti İzmir'de kongresi yapılmayan tek ilçe Karşıyaka'da partililer ilçe başkanını seçti. Kerem Ali Sürekli’305 oy alarak güven tazeledi. AK Partili vekiller Başkan Kocaoğlu’na yüklendi.

AK Parti Karşıyaka da Sürekli güven tazeledi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti Karşıyaka'da eski İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt'un aday gösterilmemesi, yerine Kerem Ali Sürekli'nin atanması ile başlayan tartışmalar devam ederken AK Parti Genel Merkezi, delege seçimlerini MYK kararı ile iptal etmiş yeni seçimlerin yapılmasını istemişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 9 Haziran'da gerçekleştirilecek İl Kongresi'ne yetiştirilmesi istenen Karşıyaka'da yeni seçilen delegeler sandığa gitti. Kerem Ali Sürekli 400 delegenin 305'nin oyunu aldı. 313 delegenin oy kullandığı seçimlerde 8 oy boş çıktı.
 
Mavişehir Süleyman Demirel Lisesi'nde Divan Başkanlığı'nı Aydın Milletvekili İzmir Koordinatörü Mehmet Erdem'in yaptığı kongreye İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, Aydın Şengül, Rıfat Sait, İlknur Denizli, Erdal Kalkan, Hamza Dağ, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ilçe başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
 
ELİNİ TUTAN MI VAR?
Kongrede konuşan Milletvekili Şengül, "Karşıyaka'yı kazanmak çok zor değil. Sizler 'kazanamayız' diye düşünmeyin.Önce buna inanın. En az oy aldığımız Mavişehir'de ev toplantıları yapıyoruz. İnsanlarla iletişim kurarsanız bize oy vermeyecek kimse yok. Aziz Kocaoğlu sekiz yıldır İzmir Büyükşehir Belelediyesi'nin başkanlığını yapıyor. Sekiz yıldır belediyenin akılda kalan hangi projesi var?. Seçime bir iki yıl kala Körfez, kent dönüşümü gibi projeler açıklıyor. Bunları görüyorsunuz. Sen sekiz yıldır iktidardasın elini tutan mı vardı?. Niye bunları zamanında yapmadın?" dedi.
 
İDDİANAMEYE SIĞINMA
28 Şubat sürecine değinen ve o dönem yaşanan zorluklardan bahseden İzmir Milletvekili Ali Aşlık,  Kocaoğlu'na yüklendi.İzmir'i almak için büyük çaba sarf etmeleri gerektiğini anlatan Aşlık, "İzmir'e güzel şeyler yapmak istiyoruz. İzmir'in beyinlerinin göç etmemesini istiyoruz.Şu anda yerel yönetimlerde olan bu CHP zihniyeti ile bunu yapmak mümkün mü?. Biz, İzmir'i köy olmaktan kurtaracağız. İzmir'i yeşil İzmir yapacağız. İzmir'e insanlar tatil yapmak için gelecekler" dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na 'iddianamenin arkasına saklanma' diyen Aşlık, " Sayın Kocaoğlu sana sesleniyorum. İddianamede yazılanların arkasına saklanma. Eğer başbakanımızı örnek alıyorsan yanlış yapıyorsun. O hizmetlerinden dolayı yargılanmadı. O Milli Eğitim müfredatında bile olan bir şiiri okuduğu için yargılandı ve cezaevinde yattı. Başbakan ihaleye fesat karıştırdığı için değil şiir okuduğu için bu duruma geldi. O yüzden yanlış yapma ve İzmir'in önünü aç" diye konuştu.
 
Milletvekili Rıfat Sait ise, "Biz İzmir'i istiyoruz. Kendi isteklerimizi tatmin etmek için değil hizmet etmek için istiyoruz.İzmir'i aldığımızda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da sevinecektir. Karşıyaka bizim için çok önemli. Burada daha fazla çalışmak zorundayız. İzmir'e iyi şeyler yapacaksak Allah bizim dualarımızı kabul etsin" dedi.
 
Sait salondan 'amin' demesini istedi. AK Parti'nin diğer milletvekili Erdal Kalkan ise Karşıyaka'nın parti için 'yumuşak karın' olduğunu ifade etti. Kalkan, "Burada çok daha iyi çalışmalar yapmak zorundayız. Burada çalışkan, alçak gönüllü olmalıyız. İzmir'in kaderini Karşıyaka'daki seçimler belirleyecek" dedi. Kalkan, Nazım Hikmet'in "Onlar ki " şiirini okudu.

FİLDİŞİ KULELERDEN SİYASET YAPMIYORUZ
Özellikle Karşıyaka’da ülke ekonomisinin gidişatıyla ilgili olumsuz yorumlar yapan bir takım gruplar olduğunu ifade eden AK Parti İzmir milletvekili Nesrin Ulema da , ekonomide önemli işlere imza attıklarını belirtti. Ulema, “Onlara birtakım hatırlatmalar yapmak istiyorum. Ülkedeki 2011’de büyüme hızı yüzde 8.5 olarak gerçekleşti. AB ve OECD ülkelerinde Türkiye 1. sırada, dünya ekonomisinde ise Çin’den sonra ikinci en hızlı büyüyen ekonomiyiz. Gayri safi milli hasıla ve kişi başına gelirde de artış var. Bu büyüme oranları 1 milyon artan nüfusa rağmen sağlandı” ifadesini kullandı.
 
“AK Partili vekiller ve teşkilatları fildişi kulelerden siyaset yapıyorlar deniliyor” diyen Ulema,  “Dün, Bergama teşkilatında ziyaretler yaptık. Kozluca Köyü’ne gittik köyün salonunda mahşer kalabalığı vardı. 70 yaşındaki amca elimi sıktı. ‘Sen gerçekten vekil misin, 60 yıldır bu köye vekil gelmedi dedi’ ve bana teşekkür etti” diye konuştu. Ulema ayrıca AK Parti’de siyaset yapmasının gurur verici olduğunu, parti olarak siyasetin merkezine insana hizmeti koyduklarını ifade etti.
 

BİZ ONLARDAN DAHA İYİ YAPACAĞIZ
Konuşmasında partililerin önemine vurgu yapan Milletvekili İlknur Denizli ise,"Bizler sizlerle yol bulmaya çalışıyoruz. Elimiz verdiğince sizlerle birlikteyiz. Bizi, AK Parti'yi, hükümeti anlatacak olan sizlersiniz. Sizler çalışmaları ne kadar bilir ve anlatırsanız oy potansiyelimiz o kadar artar. Herkesi İzmir'de yol arkadaşımız yapmalıyız. Yerel seçimlerde bizim çok iyi sonuçlarımız olacak. Biz hiçbir zaman 'kötü yaptılar' demiyoruz. Biz 'onlardan daha iyi yapacağız' diyoruz. AK Parti belediyeciliği Türkiye'nin birçok yerinde başarılı çalışmalar yaptı. İzmir'de de bunu başaracak" dedi.
 
Milletvekili Hamza Dağ ise, Karşıyaka Belediyesi'nin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan organizasyona izin vermediğini söyledi. Dağ, "Mevcut yasakçı zihniyet, statükocu zihniyet festivale izin vermiyor. Etkinliği düzenleyenler önce bu çalışmayı belediyenin izni ile yapamayacaklarını anlayınca Denizcilik Bölge Müdürlüğü'nden izin alıp tekne kiralıyorlar. Bu kez de belediye teknenin önüne konulan stant kaldırılıyor. Yasakçı ve statükocu zihniyet ile mücadele edeceğiz. Yerel seçimler geçeli 3 yıl oldu. İzmir'de 30 ilçe belediyesinin 28 ilçesini CHP kazandı. Süre geçti. Bu kadar belediyenin olduğu yerde 'şu hizmeti yaptık' diyorlar mı?. Göremiyoruz. Biz yavaş ilerleyen bu şehri daha hızlı ilerleteceğiz.  Biz, Konak Tüneli'ni, Sabuncubeli'ni, limanı anlatacağız. Anlatılanları hep birlikte yaparsak çalışmalarımız daha iyi olacaktır" diye konuştu
 
CHP'Yİ KINADI
Partinin zorluklardan geçerek bu duruma geldiğini anlatan İl Başkanı Ömer Cihat Akay, da, "Partimiz kurulurken 'milli irade, hukukun üstünlüğü' dedik.  Biz 'üstünlerin hukuku' demedik. Bankalar hortumlandı. AK Parti iktidara geldiğinde 23 milyar dolar borç vardı. Bugün 2,3 milyar dolar borç kaldı. Genel başkanım, Kemal Kılıçdaroğlu'na abaküs hediye edeceğini söyledi. Çünkü onlar yüksek rakamlarla hesap yapamaz. Bugün kadın kotası, gençlik kotası diyenlerin ne yaptığını gördük. Karşıyaka'da bayan ilçe başkan adayını kongrede ağlattılar.
Kadına pozitif ayrımcılığı damarlarına kadar işleyen bir parti olarak onları kınıyoruz. Karşıyaka layık olduğu yere gelecek. Biz İzmir'e kendimizi vermeye geldik" dedi.
 


Konuşmaların ardından Koordinatör Milletvekili Erdem'in çağrısıyla bu zamana kadar görev yapan ilçe başkanları kürsüye çıktı ve birlik mesajı verdi. İl Başkanı Akay, eski İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt'a plaket verdi.  Kürsüye çıkan Bozkurt, "Bizler büyük bir aileyiz. Aile içerisinde kırgınlık küskünlük olabilir ama davamız için çalışmak, gereğini yapmak zorundayız.  Bizler 'Büyük Taarruz'u' buradan başlatıyoruz" dedi. Bozkurt ayrıca helallik istedi.



SÜREKLİ: İZMİR AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNE KAVUŞACAK

İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Çok coşkulu ve heyecanlı bir kongre geçirdik. Karşıyaka'ya heyecan geldi. Yerel seçimlerin startını çok önceden vermiştik. En az oy aldığımız yerlerde artık toplantılar yapıyoruz. Kongremizi bile burada yaparak anlamlı bir mesaj verdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni almanın yolu Karşıyaka'dan geçer. Bunu her defasında vurguluyoruz.İzmir AK Parti belediyeciliğine kavuşacak. Kongreye katılan partili dostlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi. Sürekli, atandığı listede yer alan bazı simleri kongrede değiştirdiklerini de sözlerine ekledi. 

LİSTEDE TANINMIŞ İSİMLER YER ALDI
Kerem Ali Sürekli kongrede yönetimde bulunan 5 ismi değiştirdi. Mevcut yönetimden, ünlü fotoğrafçılarından Hamza Rüstem'in torunu Mustafa Rüstem gibi isimler çıkartılırken Bayraklı eski Kurucu Teşkilat Başkanı Abdullah Mertoğlu, İl Başkan Vekili Mahmut Badem'in damadı Erhan Gürasi ve Mustafa Yıldız gibi isimler eklendi. Sürekli'nin il delege listesinde eski Milletvekili Taha Aksoy, eski İlçe Başkanları Mehmet Karal, Tuncay Bozkurt, Belediye Başkan Adayı Cenk Karace, Belediye Meclis Üyesi Ekrem Sarıgöl,Onur Selvili, Zehra Özmutlu, Ersin Güngör, Abdullah Mertoğlu, Erol Maraşlı, Pars Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı MÜSİAD İzmir Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Çakar, İl Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Demirkaya, Diyarbakır Çüngüşlüler Derneği Başkanı Veysel Güldoğan, Emrun Sulayıcı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Derya Türkgülü, Mehmet Fatih Yıldırım, İşadamı Uğur Durak'ın oğlu Endaş Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Durak, İbrahim Ölmez, Osman Kenan Türkyılmaz, Yılmaz Sayni, Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Bayraklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Aksakal, Halil Polat, Ahmet Akyüz, Mehmet Şençoban ve Ahmet Bayındır delege oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
METİN ALABAY 26 Nisan 2012 Perşembe 11:30

SAYIN BAŞKAN CEMIL BAĞTUR SEN ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK İYİSİN SENİ DESTEKLİYORUM

Yorumu oyla      11      5  
vay kerem vay 25 Nisan 2012 Çarşamba 12:06

Vay kerem vay vay kerem vay hayırdır bu yilmaz sayni bayraklı ilçe seçim işlerinden sorumlu ilçe baskan yardımcısı degilmi orda kongreyi kazanmadımı neden çok il delegesi olmak iştiyorduda yazılmadı vay kerem vay vay kerem 20 yıl sonra baskan oldun ama vay kerem vay herhalde bundan sonra bir 20 yıl daha beklersin

Yorumu oyla      11      5  
vay kerem vay 24 Nisan 2012 Salı 12:14

SORMADAN OLMAYACAK ARKDAŞ KARŞIYAKDA ADAMMI KALMADIDA BAYRAKLIDAN ÇİGLİDEN KARABAGLARDAN ADAM YAZDIN HEM KARŞIYAKADAKİ AK PARTİLİLERİ GÖRMEZDEN GELECEKSİN SONRA SEÇİM ALACAM DİYE KOŞTURACAKSIN AYIP AYIP OLDUGU KADAR YAZIK kerem ali 10 YILDA DİK DURMAYI ÖGRENEMEDİN 10 DAHA GEÇSEDE NAFİLE OLACAK AMA UNUTMAYINKİ KARŞIYAKA BUNUN HESABINI SORAR FATURADA ACI OLUR

Yorumu oyla      12      5  
23 Nisan 2012 Pazartesi 21:05

Zihniyet aynı nerde ilkeler nerde riyakâr, sadakat, ehliyet geç bunları geç kimse inanmaz dün istifa vermeyenler bugün listede. Hani genel merkezin kırmızı çizgileri dün bayraklıda bugün Karşıyaka’da genel merkeze meydan okuma. Hem de genel merkez tarafından atanan sürekli tarafından tek yaptığı doğru şey Mehmet Şençoban’ın il delegesi yazılması. Önemli olan dik durmak BÜYÜK USTA Recep Tayyip ERDOGAN gibi olmak ona layık olmak. partiye küfür edenleri partiye almak değil sayın kerem Ali Sürekli

Yorumu oyla      13      5  
nalan 23 Nisan 2012 Pazartesi 16:34

İl delegelerine bakınca şu sonuç çıkıyor Karşıyaka-Bayraklı yeniden birleşmiş.Tokadı yiyenler kendine yer bulmuş acıyorum size....

Yorumu oyla      17      5  
HAYDAR 23 Nisan 2012 Pazartesi 15:38

siz izmiri ancak rüyanızda alırsınız

Yorumu oyla      13      9  
TEŞKİLAT 23 Nisan 2012 Pazartesi 14:55

ak parti karşıyaka geçen seçimlerde alınan oyun daha düşüğünü alacak ak parti.yazık oldu ak partiye.

Yorumu oyla      19      7  
misafir 23 Nisan 2012 Pazartesi 13:47

sayın aydın şengül ün söyledikleri gerçekten çok ironik. belediyenin gerçekleştirdiği sadece sosyal projeler sorusuna yanıt olarak yetecektir. ayrıca kik adlı kurumla projelerdeki ihalelerin nasıl engellendiğide aşikar. başkanın açıkladığı projeleri hangi zamanda açıklaması gerekiyormuş onuda söylesin bilelim. kendisine şunu da sormak isterim sizin 10 yıllık iktidarınızda hala yoksulluktan intihar edenler var bunu neden önlemediniz elinizden tutan mı vardı? 10 yıllık zamlar ve vergilerde cabası

Yorumu oyla      15      7  
c.b 23 Nisan 2012 Pazartesi 13:32

10 numara yonetım oldu kerem alı baskanı kutlarım

Yorumu oyla      13      13  
METİN ALABAY 23 Nisan 2012 Pazartesi 13:15

SAYIN BAŞKAN KEREM ALİ ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

Yorumu oyla      16      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova'da yarışın galibi Enver Dündar
CHP Bornova’da nefesleri kesen kongre sonuçlandı. Rakibi Okan Karlıdağ ...
CHP'da Foça zafer Osman Mert’in oldu
CHP Foça İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'nde, Osman Mert ile İlkay Söylemezoğlu ...
Güven: Mobbinge en çok kadınlar maruz kalıyor
Bilim insanları Derneği'nin İş Yerinde Duygusal Şiddet konulu konferansına ...
 
Susam: Teşvik paketi Çin'i bize komşu yapıyor
Yeni teşvik paketinin iller arasında eşitsizlik yarattığını söyleyen CHP’li ...
'Suriye'ye binden fazla gözlemci lazım'
Başbakan Erdoğan, ateşkesin ardından çatışma haberleri gelen Suriye’ye ...
CHP Buca'da 4 adaylı kongre!
CHP Buca'da aylardır yaşanan aday karmaşasında sona yaklaşıldı. Bektaş ...
 
Özen'den çarpıcı ‘Yeni CHP’ açıklaması
CHP İzmir örgütünün tanınmış simalarından Kurultay Delegesi Yücel Özen, ...
Akay: Erdoğan'ı 50 bin kişi karşılayacak!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay gündeme ilişkin önemli açıklamalar ...
CHP Bornova’da nefesler tutuldu
CHP Bornova ilçe kongresi öncesi nefesler tutuldu. Enver Dündar ve Okan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva