HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2012 Cumartesi - 15:37

Özen'den çarpıcı ‘Yeni CHP’ açıklaması

CHP İzmir örgütünün tanınmış simalarından Kurultay Delegesi Yücel Özen, kongre süreçlerinde yaşananların ardından bir açıklama yaparak Yeni CHP söyleminin örgütlerde doğru karşılık bulmadığını hatta örgütleri kızdırdığını söyledi.

Özen den çarpıcı ‘Yeni CHP’ açıklaması

İZMİR - Yıllarca CHP örgütlerinin farklı kademelerinde etkin görevler yapan Yücel Özen, son sürecin en tartışmalı konulardan biri olan Yeni CHP algısı üzerine açıklamalar yaparak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurguladığı sistemin örgütlerde yanlış karşılık bulduğunu söyledi. Yeni CHP söyleminin kendi zihninde bulduğu karşılığın “12 Eylül öncesinin özlenen CHP'si” olduğunun altını çizen Özen, “Yeni CHP söylemi örgütlere tam olarak anlatılamadı. Oysaki Yeni CHP dendiğinde ben 12 Eylül öncesi CHP’nin, yeniden inşası ve yapılanmasını algılıyorum. Herkesin eşit koşullarda, özgürce siyaset yapabildiği çok renkli ve özlenen CHP'yi anlıyorum' dedi.
 
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yeni CHP söyleminden sonra attığı adımların doğru algılanması gerektiğine dikkat çeken Özen, “Yeni CHP partimizin yeniden inşası olarak değerlendirilmelidir. 12 Eylül öncesinde olduğu gibi parti içindeki ideolojik tabanlı grupların yan yana kardeşçe ve eşit koşullarda siyaset yapabildiği bir organizasyon olarak tanımlanmalıdır. Kendi adıma Sayın Genel Başkanımızın Yeni CHP söylemiyle bunu kast ettiğini, attığı adımlardan anlayabiliyorum. Bu açıdan Sayın Genel Başkan'ın bu söyleminin altına imzamı atıyorum. Ancak CHP örgütlerinin Sayın Genel Başkanımızın söylemini tam olarak anlayamadığını yaşayarak görmekten de partim adına kaygı duyuyorum” diye konuştu.
 
1980 darbesinden önce CHP'nin güçlü bir kitle partisi olduğuna vurgu yapan Özen, “O günlerde CHP'yi yüzde 42'lere taşıyan güç örgütün yapısında gizliydi. Örgüt içinde ideolojik açıdan dizayn edilmiş sol kanat, göbekçiler, ortanın solu, sosyalistler, Kürtçüler, ulusalcılar hatta Marksistler bile vardı. Herkes CHP içinde eşit koşullarda yarışabiliyor, partinin başarısı için inançla çalışabiliyordu. Sonuçta o dönemin çok dinamik örgüt yapısı CHP'yi 1977'lerde yüzde 42'lere taşıdı. Kendi adıma aynı yapılanmayı 12 Haziran seçimlerinden sonra oluşturulan TBMM yapısında gördüm. Günün koşullarına uyarlanmış olsa da Yeni CHP söylemiyle yola çıkan Sayın Kılıçdaroğlu son genel seçimde benzer adımlar atmış, CHP örgütünün son dönemde tek tabana hitap eden söylemini yeni kadrolarla daha geniş bir yelpazeye hitap eder hale getirmiştir” diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu'nun 12 Haziran'daki kadrosuyla verdiği mesajın doğru anlaşılması gerektiğini söyleyen Özen, “Bilinçli veya bilinçsiz, programlı veya programsız ama dinamik bir kitle partisi olarak yeniden planlanan CHP, artık ulusalcılar, sosyalistler, merkez partilerin mensupları, liberaller, Kürt halkının temsilcileri hatta ve hatta 'tarikatlar iyidir' diyebilenlerin bile temsil edildiği bir kitle partisi haline dönüştürülmüştür. İktidara yürüyen CHP'de bu doğru bir yapılanmadır. Ancak yürüyen kongre süreçleri de göstermiştir ki örgüt Sayın Genel Başkanın mesajını doğru anlayabilmiş değildir. 20 yıldır olduğu gibi adama dayalı siyaset anlayışının hüküm sürdürüldüğü kongrelerde adamcılık, ekipçilik, hatta etnik kökencilik gibi yaklaşımlar ne yazık ki terk edilememiştir. Geçmişteki Baykalcılık yerini “Kılıçdaroğluculuğa” bırakmıştır. Eğer il kongresinde de bu yaklaşımlar öne çıkarılmaya devam edilirse her ideolojinin tutunabildiği kitle partisi inşa edilemez” dedi.
 
Yaklaşan il kongresi öncesi CHP'nin özellikle “Aydınlığın Ve Demokrasinin Başkenti” kabul edilen İzmir'de dikkatli olunması gerektiğini savunan Özen, “CHP ilçe kongrelerinin bazılarında yakalayamadığı siyasi uzlaşmayı il örgütünün yapılanmasında yakalamalıdır. Bu da ancak “A Takımı” gibi planlanan İzmir halkının tüm kesimlerini kucaklayan, Partinin tüm organlarıyla el ele yürüyerek o organlara parti önderliği yapabilecek ve önümüzdeki seçimlerde aday olup görevini asla bırakmayacağını öncelikle açıklayan bir kadro olmalıdır. Bu birikim İzmir CHP örgütlerinde fazlasıyla vardır. CHP'nin belkemiğine dönüşmüş İzmir, ülkenin ve partinin bu kritik eşiğini ancak böyle bir örgüt yapısıyla aşabilir. İzmir'i kazanmak için CHP'li yerel yönetimlere her türlü baskıyı yapan AKP ancak böyle bir örgüt yapısıyla hüsrana uğratılabilir” ifadelerini kullandı.

Yücel Özen Kimdir?
İzmir Tire doğumlu Yücel Özen, yıllarca CHP İzmir örgütünün farklı kademelerinde görev yaptı. SODEP, SHP ve CHP ilçe başkanlıkları görevlerini yürüten, İl Örgütünde Memiş Yıldırımcan, Bülent Baratalı, Selçuk Ayhan, Kemal Karataş ve Alaattin Yüksel dönemlerinde il sekreteri olarak görev yapan Özen, Bülent Baratalı'nın Urla Belediye Başkanlığı döneminde Urit Genel Müdürlüğü, İl Genel Meclisi'nde 2 dönem meclis üyeliği, encümen üyeliği, grup başkan vekilliği görevlerinde bulundu. Adı kulislerde potansiyel il başkan adayları arasında sayılan Özen, halen CHP İzmir kurultay delegesi sıfatını taşıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan dörtyol 22 Nisan 2012 Pazar 01:36

yeni chp diye birşey yok.eski chp nin nesi varmışki.yenidencumhuriyet halk partisi

Yorumu oyla      11      7  
ilkay yanmaz 21 Nisan 2012 Cumartesi 21:54

1977seçimlerinde 43 oy aldı chp. lider etkisinide unutmamak gerek.

Yorumu oyla      13      7  
bende vermem oy 21 Nisan 2012 Cumartesi 20:29

alevi partisiymiş öyle anladık artık sünni olarak oy vermeyelim

Yorumu oyla      14      15  
ahmet düzgün 21 Nisan 2012 Cumartesi 18:55

kongrede hala alevicilik kürtçülük yapıyorlar.bunlar ne olacak.alevici kanatmı

Yorumu oyla      16      11  
FADİK ÖZSÖZ 21 Nisan 2012 Cumartesi 17:59

buyenimilletvekilleri eski chp yi bilmezki.bunların yarısı chp dışı solcu değilmiydiki

Yorumu oyla      15      8  
kadir hızlı 21 Nisan 2012 Cumartesi 16:50

yaklaşımınızı kutluyorum.yeniden barış projesi gibi

Yorumu oyla      14      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akay: Erdoğan'ı 50 bin kişi karşılayacak!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay gündeme ilişkin önemli açıklamalar ...
CHP Bornova’da nefesler tutuldu
CHP Bornova ilçe kongresi öncesi nefesler tutuldu. Enver Dündar ve Okan ...
Tutuklu vekiller yeterli sağlık hizmeti alamıyor
17. TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’nda, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Mustafa Balbay'a ...
 
Kılıçdaroğlu aklındaki cumhurbaşkanını tarif etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aklındaki Cumhurbaşkanı adayını ...
Alabay'dan Sürekli'ye sert yanıt
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği “Birlik ve Beraberlik ...
CHP Buca’da saflar netleşti
İlçe Kongresi’ne kilitlenen CHP Buca’da saflar netleşti. Süreci müdahil ...
 
Moroğlu ve Güler'den Balbay'a imzalı destek
CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İzmir ...
PKK'ya karşı ortak önkoşul: Silah bırak!
Ankara zirvesinin ardından Erdoğan ve Barzani'den PKK'nın silah bırakmasının ...
Hamza Dağ Ankara'da Ege'yi yaşadı
Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza DAĞ, EGEM Platformunun başkent Ankara’da ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva