HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2020 Cumartesi - 08:47

AK Parti İzmir'de iki ilçe sandık başında: Kim ne mesaj verdi?

AK Parti İzmir’de kongre heyecanı Menderes ve Karabağlar’da devam etti.

AK Parti İzmir de iki ilçe sandık başında: Kim ne mesaj verdi?

EGEDESONSÖZ- Mart ayında yapılması planlanan ancak pandemi sebebiyle ertelenen AK Parti ilçe kongreleri için takvim süreci yeniden başlatıldı.

Geçtiğimiz hafta Gaziemir ve Torbalı’da yapılan kongrelerin ardından bugün Menderes ve Karabağlar'da, yarın ise Çiğli ve Bornova’da sandıklar kurulacak. Pandemi sebebiyle gerçekleştirilecek kongrelere dışarıdan katılımcı alınmıyor.

Menderes’te mevcut başkan Süleyman Artcı ile Karabağlar’da İrfan Doğrucan seçimlerde tek aday olarak katıldı.

MENDERES'TE ARTÇI GÜVEN TAZELEDİ

AK Parti Menderes İlçe Başkanlığının 7’nci olağan kongresine İzmir Milletvekilleri Mahmut Atila Kaya, Cemal Bekle, Ceyda Bölünmez Çankırı, Yaşar Kırkpınar, Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi katıldı. Divan başkanlığına oybirliğiyle Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş seçildi. Genellikle AK Parti İzmir Kongrelerinde divan başkanı olan Kahramanmaraş Milletvekili ve İzmir Koordinatörü Ahmet Özdemir’in yeni divan başkanları yetişmesi için görevin Kocabaş tarafından yürütülmesini istediği öğrenildi. Kongreye tek aday olarak giren mevcut Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artçı güven tazeledi.

Kongrenin açılış konuşmasını Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artçı yaptı. Artçı şu ifadelere yer verdi:

“ERDOĞAN’I REKOR OYLA REİSİ CUMHUR YAPACAĞIZ”

“AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artçı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 yıl önce ‘Karanlığa kapalı aydınlığa açık’ diyerek, Türkiye sevdasıyla yola çıktığı millete hizmet davasının bir neferi olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum AK Partimizin 7’nci olağan ilçe kongresine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hesabımız yok, hedefimiz var şuuruyla hareket etmeye gayret ettik. Menderesli hemşerilerimizin yanında olmaya, onların sevinçlerine, hüzünlerine ortak olmaya acılarını sevinçlerini paylaşmaya çalıştık. Partimizin kapılarını sonuna kadar açarak vatandaşlarımızla aramızdaki duvarları ortadan kaldırdık. Makamı sokağa taşıyarak AK nokta çadırlarımızda onlarla birlikte olduk. Sohbetimizin ahengini çayımıza şeker yaptık. Onlarla bir olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, onun izinde millete hizmet parolasıyla inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik bilinciyle Menderesimizi yeniden AK Parti Belediyeciliğiyle buluşturmak için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Hedefimiz 2023’te Sayın Cumhurbaşkanımızı rekor bir oyla yeniden reisi cumhur olarak seçmek ardından 2024’te Menderesimizi bu basiretsiz, beceriksiz hizmet düşmanlarından kurtarmak olacaktır. Ben tüm kalbimle kıymetli misafirlerimizin huzurunda söz veriyorum. Çalınmadık kapı, girilmedik ev dahil olunmamış sohbet ve en önemlisi kazanılmamış gönül bırakmayacağız. Bunun için çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Biliyor ve inanıyorum ki aşkına koşan yorulmaz” dedi.

ÇANKIRI: “PARTİYE KIRGIN TEK BİR VATANDAŞ BIRAKMAYACAĞIZ”

İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “AK Parti’de kongreler bayram gibi olur. Bugün pandemİ sebebiyle bu kadar az insanla bu coşkuyu verdiği için başkanımıza teşekkür ediyorum. Salgın hızlı ilerliyor, maske, mesafe ve temizlik kurallarını koruyarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün 12 Eylül Türkiye tarihinin karanlık sayfalarından biri. Yüzlerce belki binlerce gencimizin hayatını soldurdular. Milletimiz bu kara talihi 15 Temmuz’da bir daha yaşanamamak üzere durdurdu. Ben buradan tüm demokrasi kahramanlarını, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu zafer milletin zaferiydi Bizler milletimizin hayır dualarıyla 18 yıldır büyümeyi sürdürüyoruz. Sağlık hizmetlerinin geri dönüşümünü net bir şekilde yaşadık. Şehir Hastaneleri ne işe yarayacak diyenlere Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon en güzel cevap oldu. Bizler kalbi kırık partimize dargın tek vatandaşımızı bırakmayacağız. Başkanımıza büyük sorumluluk düşüyor. Bu hepimiz için geçerli, bunları yerine getireceğiz. Yapmış olduklarımızı en iyi, şekilde temsil etmemizi rica ediyorum. Menderes’te 31 Mart seçiminde hazin sonuç yaşadık. İnşallah önümüzdeki seçimde yeniden Bülent Başkanımızın burada yapmış olduğu hizmetleri yenileyerek, burada yapılan enkazları toplayarak sürdüreceğini temenni ediyorum. Menderes’te onlar devraldığından beri belediyecilikte faaliyet yok, üstüne borç var. Bir tane dikili taşları yok. En azından AK Parti Belediyesinin yaptığı eserlere sahip çıksınlar ki, bizde tekrar aldığımızda kaldığımız yerden davam edelim” diye konuştu.

SÜREKLİ: “HİKAYEMİZ 2024’TE DEVAM EDECEK”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli mevcut ilçe başkanı Süleyman Artçı ve Menderes eski Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya teşekkür ederek 2014’ten 2019’a Menderes’e önemli eserler kazandırıldığını ifade etti. Sürekli 2024’te yarım kalan hikayeye devam edileceğini söyledi ve Kovid testi pozitif çıkan son Başbakan Binali Yıldırım ve eşine geçmiş olsun dileklerini iletti. Sürekli, “Menderes’te 90 dakika sınırları dışına çıkıyoruz. Buradan gönderme yaptım. İzmir’de 12 yıldır uygulanan bir metot vardı, 90 dakika kuralıydı. Büyükşehir Belediyesinin 12 yıldır yapmış olduğu ender başarılı işlerden birisiydi. Yeni gelen başkan Sayın Soyer bunu 120 dakikaya çıkararak üzerine zam yaparak bu düzeni bozdu. Güya süreyi uzattılar ama çok büyük zam yaptılar. Biz aktarma istasyonlarında ‘Bu yanlıştan dönün’ çağrısı yaptık. Çağrılarımız yanıtsız kaldı. Geçenlerde Soyer ‘Maliyetlerdeki artışlardan dolayı bunu yapmak zorundaydık’ dedi. Siz geldiğinizden beri ulaşıma yüzde 45 zam yaptınız.  Bugüne kadar yaptığınız tek icraat ulaşıma yüzde 45 zam oldu. Buradan tekrar ediyorum; 90 dakika kuralına geri dönün. Toplumda bu konuda talep ve beklenti var. Genelde iktidar İzmir’de muhalefet olarak dile getiriyorum ‘Bu yanlıştan dönün’. Soyer’le ilgili söylenecek çok şey var. Süremiz sınırlı o yüzden değinmek istemiyorum. Teşkilata dönelim. Menderes ilçe teşkilatımız çok beğendiğimiz çok çalışkan teşkilatlardan birisi. Süleyman Artçı sizlerin teveccühüne mazhar olarak görevine devam edecek. Bugüne kadarki ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte gece gündüz çalışarak 2024 hedeflerine ilerleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan şahsıma görev verirken ‘Kerem Ali İzmir’e gideceksin, İzmir’i 2023 ve 2024’e hazırlayacaksın’ dedi. Biz de görevi aldıktan sonra sizlerle birlikte gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Biliyorsunuz geçen sene yerel seçimlerden sonra herkes durdu, AK Parti çalıştı, AK Parti İzmir çalıştı. Gönül seferberliğine başladık. Virüs seferberliğine başladık, sosyal mesafe, maske, temizliğe dikkat ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kurallara dikkat ederek çalışmalarımızı hiç durdurmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz büyük. İzmir’de bugüne kadar aldığımız en yüksek oyu almayı hedefliyoruz. İkinci hedefimiz 2019’da yarım kalan hikayeyi tamamlamak, birçok ilçeyi kazanmak başta da Menderes’i tekrar kazanmayı hedefliyoruz. Ardından da Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak. İzmirlilerin gönüllerine gireceğiz. Ben teşkilatımıza güveniyorum. İzmir’de büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

ZEYBEKÇİ: “KÖRFEZ 2 YIL SONRA DEĞİŞMEYECEK”

Nihat Zeybekçi İzmir’i, İzmirlileri, programları özlediğini belirterek, İzmir’in hak ettiği turizm, sağlık turizmi, altyapı çalışmalarına kavuşamadığını, muasır medeniyetler seviyesine ulaşamadığını söyledi. Zeybekçi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirerek, “İzmir körfezine yüzlerce ayrı noktadan kanalizasyon akıyor. Bunu hem AK Parti’nin önde gelenleri hem de bazı STK’lar dile getiriyor. Soyer diyor ki, “Şu tarihte İzmir körfezinde yüzeceğim” senin anlattığın anlayışına göre o tarihe kadar beklemene gerek yok ki, sen bugün de yüzersin. Yüz zaten, ‘Yüzme’ diyen yok, engel de yok. Çünkü 2 yıl sonra değişmeyecek. İzmir’in tamamında yağmur suyu hatlarını, kanalizasyon hatlarından ayırdığınız ve hatlarını baştan sona dört dörtlük yaptıktan ancak 10 yıl sonra denize girebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

DOĞRUCA YENİDEN BAŞKAN
AK Parti Karabağlar 5. Olağan Kongresi'nde tek aday olarak ilçe başkanlığı seçimlerine giren İrfan Doğruca yeniden seçildi.

‘BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOKTUR’
Karabağlar AK Parti 5. Olağan Kongresi’ne başkanlık için tek aday olarak katılan İrfan Doğruca, “Karabağlar seçmen sayısı bakımından İzmir’in en büyük ilçesi. Bu nedenle AK Parti’ye en çok oy çıkan ilçemiz. Geçtiğimiz seçimde AK partiye karşı olanların güçlerini birleştirmesi nedeniyle seçimi kaybettik ama yılmadık yılmayacağız. Hedefimiz daha yaşanabilir, kültürüyle sporuyla ve her açıdan gelişmiş bir Karabağlardır. Ev ev dolaşacağız ve herkesin yanında olacağız. Kendi içimizden çıkan birçok oluşumun olduğu ve birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz. Bir arada olmalı ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında saf tutmalıyız. Bizim bizden başka dostumuz yok. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın hedef koyduğu 2023’te kazanacağımız zafer bu kadrolarla olacak. Davalar her zaman kendini onun uğruna feda edenlerin üzerinde yükselmiştir.  Bizler de kendimizi davamız uğruna feda edeceğiz” dedi.

‘İZMİR VE KARABAĞLAR CHP KAMBURUNDAN KURTULACAKTIR’
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya “Karabağlar’ı bir spor merkezi haline getirmek için çok çalıştık ama Muhittin Selvitopu’nun açtığı dava nedeniyle bu projemiz yarım kaldı. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin bir yerleşkesinin Karabağlar’a gelmesi için çalıştık. Ama yine ne oldu? Karşımızda Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu gördük. CHP ve Muhittin Selvitopu şunu bilsin. Demokrasi Üniversitesi Karabağlar’a kurulacaktır. Karabağlar’ın bundan şüphesi olmasın. Bize açtıkları davalar süreyi uzatabilirler ama sonucu değiştiremezler. Yine kentsel dönüşüm için adımlar açtık. Yine Muhittin Selvitopu açtığı davalarla bunun önüne geçti. Gerekçeleri ne? Yeşil alan yokmuş. Bizler Karabağlardaki hemşerilerimiz kazansın istiyoruz. AK Parti olarak çok çalışıyoruz. Ama bizlerin yerelde muhalefet olduğumuzu da göz önünde bulundurarak onların bize koydukları engelleri anlatmamız lazım. Bize ve İzmir’e nasıl zaman kaybettirdiklerini göstermeliyiz. Karabağlar ve İzmir inşallah CHP kamburundan kurtulacaktır” şeklinde konuştu.

 
Japonya'da 6,1 büyüklüğünde deprem
 
Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Komedi 12 Eylül 2020 Cumartesi 18:45

Kardeşim çok biliyorsanız önce şu otogar metrosunu yapın da sonra akıl verin. 90 dakika eleştirisi yapanlar 25 yıl yönettikleri belediyelerde niye yapmamışlar? Kafa mı buluyorsunuz?

Yorumu oyla      2      3  
AKPARTİLİ... 12 Eylül 2020 Cumartesi 17:55

1-Nihat beyin iyi neytlerini ve görüşlerine katılıyorum ama Nihat Beyin izmirde karşılğı yok ne yazıkki 2- Ceyda hanım kırgın bırakmıyacağız demiş ama o kadar çok kırgın partili arkadas var ki sayısını sizler bizden iyi biliyorsunuz 3- İl baskanı ilçeler arasında süreci iyi yönetemedi kimseyi kırmamak adına herkeze umut verici konuşmalar yaptı ama alt yardımcıları bütün ilçeleri istedikleri gibi dizayn etti. o yüzden teşkilatlarda kırgınlık var.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de üyelik harekatı: İşte en başarılı 5 ilçe!
AK Parti ağustos ayı üye çalışmalarında en başarılı 5 ilçe açıklandı. ...
CHP'li Böke'den rant çıkışı: Bunlar artık kamunundur diyeceğiz!
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, “Özel sektör dediğiniz Türkiye’deki ...
Pehlivanoğlu’ndan 'korona' açıklaması: Öztrak bizi uyardı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin balkan dernekleriyle birlikte düzenlediği ...
 
CHP’li vekil Kılıç’ın test sonucu belli oldu
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın koronavirüs testi negatif çıktı.
CHP Genel Merkezi geçici olarak kapatılıyor
CHP Genel Merkezi’nde çalışan personelin 14 Eylül tarihinden itibaren ...
CHP'li Polat'tan hükümete 'üretim' çıkışı!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bergama’nın Yukarı Kırıklar ...
 
AK Parti İzmir Gençlik Kolları'ndan Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu
AK Parti İzmir Gençlik Kolları üyeleri, bir televizyon programında imam ...
CHP’li Bakan: Konak BİLSEM, İmam Hatip Okulu’na mı devredilecek?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sınavla öğrenci alan ve üstün yetenekli ...
MHP İzmir'de ilçe maratonu: İki başkan güven tazeledi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir'de ilçe başkanlığı seçimleri için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva