HABERLER>POLİTİKA
13 Nisan 2020 Pazartesi - 16:49

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na 'sahra hastanesi' yanıtı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Adana Büyükşehir Belediyesi 1000 yataklı sahra hastanesi yaptı" açıklamasına yanıt veren AK Parti Sözcüsü Çelik "Hastane denilen yer perdelerle bölmeler yapılan fuar alanı" dedi.

AK Parti den Kılıçdaroğlu na  sahra hastanesi  yanıtı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adana Büyükşehir Belediyesi 1000 yataklı sahra hastanesi yaptı" açıklamasına yanıt verdi.

Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Sayın Kılıçdaroğlu 'Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 1000 yataklı sahra hastanesi yaptığını, Türkiye Cumhurbaşkanlığı’nın bunu yapamadığını' iddia ediyor. Böyle bir hastane yok. Hastane denilen yer fuar alanında perdelerle bölmeler yapılmış bir yer.

Olmayan hastaneyi varmış gibi gösterip üstüne sözde siyasi iddia inşa etmek yakışıksız bir durumdur. Salgına karşı ulusal mücadele verdiğimiz bugünlerde asgari siyasi sorumluluk beklemek hakkımızdır.

Adanamızda corona virüsle mücadelede 1. basamak aile hekimlikleri başta olmak üzere tüm 1. basamak sağlık tesisleri, 16’sı kamu hastanesi, 16’sı özel hastane ve 2’si üniversite hastanesi olmak üzere toplam 34 yataklı tedavi kurumumuzda 25.335 sağlık personeli ile hizmet veriliyor.

Adana geneli hastanelerimizde 1.412’si yoğun bakım yatağı olmak üzere 7.197 yatak mevcut olup servislerimizde doluluk oranı % 10, yoğun bakımlarımızdaki doluluk oranı ise % 13’tür. Aynı zamanda hastanelerimizde normal hastalarımız için de hizmet kesintisiz şekilde devam etmektedir.

Başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm görevlilerin üstün bir fedakarlıkla vatandaşlarımıza hizmet verdiği bir dönemde, olmayan bir hastaneyi varmış gibi göstermek tüm bu emek sahiplerine haksızlıktır. Birazcık siyasi ciddiyet, birazcık siyasi sorumluluk görmek istiyoruz.

''OLMAYAN HASTANEYİ VAR GİBİ GÖSTEREREK SİYASET YAPMAK AFFEDİLMEZ BİR SORUMSUZLUKTUR''
Sayın Kılıçdaroğlu’nun ele aldığı konulara siyasi ciddiyet ve sorumlulukla yaklaşması gerekir. Her zaman olduğu gibi olmayan hizmetleri var gibi göstermişler. Her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı makamını olmayan şeyler üzerinden eleştirmeye çalışmışlar.

Vatandaşlarımızı aldatmaya çalışmak bir siyasi parti için en kötü sicildir. Bu sicilin sürekli kabarmasından rahatsızlık duymaları gerekir. Bu salgın günlerinde olmayan hastaneyi var gibi göstererek siyaset yapmak affedilmez bir sorumsuzluktur.''

ADANA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Öte yandan valilikten yapılan yazılı açıklamada da, bazı basın yayın organlarında Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kente 1000 yataklı sahra hastanesi yaptığı yönünde haberler yer aldığı hatırlatıldı.

Adana'da, yeni tip corona virüs (Covid-19) vakalarıyla mücadelede tüm 1. basamak sağlık tesisleri, 16'sı kamu, 16'sı özel ve ikisi üniversite hastanesi olmak üzere 34 yataklı tedavi kurumunda, 25 bin 335 sağlık personeliyle hizmet verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İl geneli hastanelerimizde 1412'si yoğun bakım yatağı olmak üzere 7 bin 197 yatak mevcut olup servislerimizde doluluk oranı yüzde 10, yoğun bakımlarımızdaki doluluk oranı ise yüzde 13'tür. Aynı zamanda hastanelerimizde normal hastalarımız için de hizmet kesintisiz şekilde devam etmektedir. Sağlık hizmeti sunumu açısından ilimizin herhangi bir ek yataklı veya yataksız tedavi hizmetine ihtiyacı bulunmamaktadır. Ayrıca, anılan yerin fuar alanı olduğu, bu alanda 1000 yataklı bir hastanenin bulunmadığı ve olması gereken araç, gereç ve tıbbi donanımların bulunmaması sebebiyle söz konusu yerin hastane veya sağlık hizmetleri açısından uygun şartları hiçbir şekilde taşımadığı değerlendirilmiştir."(AA)

 
Bakanlıktan kart aidatı iadesi uyarısı!
 
TFF'den 'online' antrenörlük eğitimi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Nisan 2020 Pazartesi 19:13

Şehir hastanesi dememiş, sahra hastanesi demiş. Sahra hastanesi de tam da böyle olur. Benzer bir hastane (fuar alanından) İngiltere'de de yapıldı.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan, Soyer’i savundu: İzmir Cibuti'nin belediyesi mi?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
CHP İzmir’de iki başkanın acı günü
Beydağ Belediyesi Başkanı Yılmazlar ve Bornova İlçe Başkanı Çapın’ın anneleri ...
CHP’li Arslan: Vatandaş geçim, iktidar siyasi hesap peşinde!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin ...
 
Başkan Sürekli'den 'vefa' raporu: İzmir'de kaç aileye, ne kadar yardım yapıldı?
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, covid-19 salgınıyla mücadele ...
İçişleri Bakanı Soylu'dan ilk açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Milletimizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın ...
Doğu Perinçek'ten Soylu’ya destek: Göreve devam etmeli, aynı gemideyiz
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, istifasını açıklayan İçişleri ...
 
CHP’li Polat’tan İzmir’de sağlık çalışanlarına baskı iddiası!
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, “Süreci iktidardan farklı ...
Süleyman Soylu istifa metnini Twitter'dan silmedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını kabul etmediği ve 'görevine ...
Bahçeli'den 'Süleyman Soylu' açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu'nun istifasının kabul ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva