HABERLER>POLİTİKA
13 Nisan 2020 Pazartesi - 13:19

CHP’li Arslan: Vatandaş geçim, iktidar siyasi hesap peşinde!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de zor bir dönemden geçtiğini, inen her kepengin, ödenemeyen fatura, kira, kredi, boş kalan tencere olduğunu ifade ederek, hükümetin politikalarını eleştirdi. Arslan, “Vatandaş geçim ve canının derdinde, iktidar ise siyasi hesap peşinde. Fildişi kulelerde yaşarsanız, garip gurebanın derdinden anlamazsınız. 25 yıldır hayırseverlerin destekleriyle gerçek ihtiyaç sahiplerine hizmet veren aşevinin kapısına kilit vurursunuz. İktidar yardıma muhtaç olana yardım elini uzatmak yerine yardım yapanın peşine düşmüştür” dedi.

CHP’li Arslan: Vatandaş geçim, iktidar siyasi hesap peşinde!

Sağlık önlemlerine ilişkinde uyarılarda bulunan Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Yaşadıklarımız tek adam yönetiminin devlet aklının, devlet kurumları arasında işbirliğinin önüne geçtiğini gösteriyor. Cuma akşamı Türkiye’nin yaşadığı manzara tam da bunu anlatıyor. Sokağa çıkma yasağı gibi önemli bir kararının alınacağı belediyeler başta olmak üzere tüm devlet kurumlarıyla paylaşılmalıydı, bilim kuruluna bilgi verdirmeliydi, çıkıp vatandaşın karşısına açıklama yapılmalıydı. Tüm bunların yapılmaması, ben yaptım oldu mantığıdır. Devlet ciddiyet ister. Akıl ister. Vatandaşına güven vermek onu panikten uzaklaştırmak için sağlam görüntü ister. Siz açıklamayı yazılı yapar sonrasında düzenleme ile ilgili detayları kaç saat sonra yayınlarsanız, sonuç bu olur. Umarız cuma akşamından sonra pandemi ile mücadelede korkulan bir sonuç yaşamayız.

DOKTOR, HEMŞİRE VE SAĞLIK PERSONELİ SAYISI YETERSİZ
Bu zor süreçte toplumun her kesimi çözümün bir parçası haline getirilmelidir. Türk Tabipler Birliğini yok sayacaksınız, KESK’i yok sayacaksınız, TMMOB’u yok sayacaksınız, belediyelerin yardım kampanyalarını engelleyeceksiniz sonra da vatandaşın size inanmasını bekleyeceksiniz! Hükümet bu anlayıştan bir an önce vazgeçmelidir. Savaşlarda, afetlerde zor dönemlerde devlet birlik ve beraberlik gerektirir. Ayrılık değil, ortak mücadele gereken dönemlerdir bu dönemler. Ama bundan siz siyasi rant elde etme yoluna girerseniz o zaman döner sonunda sizi de vurur. İnsan bizim insanımızdır, can bizim canımızdır. Biz yapıcı muhalefetimize, vatandaşın derdine çare olmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Halkımız doğruları da yanlışları da görecek ve değerlendirecektir. Bizim halkımızın aklıselimine güvenimiz tamdır.

Koronavirüsle mücadele için İstanbul’da iki yeni sahra hastanesi inşa ediliyor. Peki, bu hastanelere personel nereden sağlanacak? Türkiye’de 2017 yılında hekime başvuru sayısı 719 milyon olarak gerçekleşmiş, bu sayı yaklaşık yüzde 9 artarak 2018 yılında 782 milyon 500 bine çıkmış. Doktor sayısındaki artış oranı ne olmuş peki? Sadece yüzde 2!

Sağlık Bakanı'nın açıklamalarına göre ülkemizde toplam 165 bin 363 doktor, 204 bin 965 hemşire görev yapıyor. Son atanan 11 bin hemşire bu sayının içinde mi bilemiyoruz. Ama her gün 5 binin üzerinde vaka sayısı gerçekleşiyor. Bu sayının artacağı ortada, bir de virüs bulaştığı için hayatını kaybeden, tedavi gören personel var.  Tüm bunlar dikkate alınarak sağlık personeli sayısına takviye yapılması gerekliliği ortaya çıkıyor.

3600 EK GÖSTERGEYİ VERMEK VE DİĞER ÖZLÜK HAKLARINI İYİLEŞTİRMEK BİZİM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA BORCUMUZDUR
Dikkat çekici bir veriyi daha paylaşmak istiyorum. Güncele yakın veriler ile Türkiye’de doktor başına düşen hasta sayısı 498.2'dir. Bu sayı OECD ortalamasında 341.3 kişi. Yine ülkemizde hemşire başına düşen hasta sayısı 413,2. OECD ortalaması ise 102 kişi. Bu veri sağlık çalışanlarının nasıl bir işi yükü altında olduğunun en çarpıcı örneğidir.

Hükümet söz verdiği halde hemşirelere 3 bin 600 ek göstergeyi vermedi. 2018 yılında bir yasa çıkartılar, sağlık çalışanları için erken emeklilik sağlayan yıpranma payını getirdiler. Sonuçta polis, asker 25 yıllık çalışma karşılığında 5 yıl erken emeklilik hakkı kazanırken bu oran sağlık çalışanlarında 2-3 yılı geçmiyor. Hemşire ve doktor maaşları ve yanlış performans sistemi ile boğuşan sağlık çalışanları çığ gibi sorunların altında eziliyor, bu haldeyken bile canla başla ülkenin üzerine düşen çığı kaldırmaya çalışıyor. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

Sağlıkta şiddet yasasını CHP adım atana kadar Meclis'te bekletenlere son sözüm şudur: Gelin sağlık çalışanlarının emeğine karşılık üstümüze düşen görevler için bir adımda biz atalım hem 3 bin 600 ek göstergeyi verelim hem sağlık çalışanları için yıpranma koşullarını diğer mesleklerle aynı seviyeye çekelim. Bu bizim bütün sağlık çalışanlarına borcumuzdur.”

 
Bakanı Gül: 3 mahkum koronavirüsten öldü
 
Göksel Gümüşdağ 21 gün sonra taburcu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sürekli'den 'vefa' raporu: İzmir'de kaç aileye, ne kadar yardım yapıldı?
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, covid-19 salgınıyla mücadele ...
İçişleri Bakanı Soylu'dan ilk açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Milletimizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın ...
Doğu Perinçek'ten Soylu’ya destek: Göreve devam etmeli, aynı gemideyiz
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, istifasını açıklayan İçişleri ...
 
CHP’li Polat’tan İzmir’de sağlık çalışanlarına baskı iddiası!
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, “Süreci iktidardan farklı ...
Süleyman Soylu istifa metnini Twitter'dan silmedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını kabul etmediği ve 'görevine ...
Bahçeli'den 'Süleyman Soylu' açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu'nun istifasının kabul ...
 
Soylu'nun istifasına Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum
Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etmesinin ardından ...
Tarım il müdürüne mama tepkisi: Siyaset yapacaksan...
İzmir Valiliği’nin talimatının ardından kent genelinde sokak hayvanları ...
CHP'den TBMM'de 'genel görüşme' talebi!
CHP, koronavirüs salgını nedeniyle 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta uygulanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva