HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Eylül 2018 Çarşamba - 13:43

AK Parti’den İzmir’de kadın açılımı: Büyükşehir’de Hotar, Konak’ta Kestelli mi aday?

İktidar partisinin 2019’da yapılacak yerel seçimlerde İzmir’de kadın adaylara ağırlık vereceği öne sürüldü. Büyükşehir adaylığı noktasında DEÜ Rektörü Prof. Dr. Hotar, Konak’ta ise Ticaret Borsası Başkanı Kestelli isimlerinin kulislerde ön plana çıktığı iddia edildi.

AK Parti’den İzmir’de kadın açılımı: Büyükşehir’de Hotar, Konak’ta Kestelli mi aday?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  (Kulis Haber)Türkiye’de siyasi partiler 2019 yılının Mart ayında gerçekleşmesi planlanan yerel seçime kilitlendi. İzmir’de sürecin hareketli geçmesi bekleniyor. Ülke genelinde 16 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin yeni dönemde göstereceği refleks ise merak ediliyor.

Kentte şu an Menderes, Ödemiş, Selçuk, Kınık, Kiraz, Torbalı ve Kemalpaşa’da yönetimde olan partinin İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün yerel seçimler noktasında zaman zaman iddialı açıklamaları kamuoyuna yansıdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanma noktasında çok istekli olduğu belirtilen AK Parti’de aday adaylığına ilişkin kulis çalışmaları yavaş yavaş hareketlenmeye başladı.

İktidar partisinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) karşısında elinde önemli kozların olduğu öne sürüldü. Büyükşehir Belediyesi için masada bulunan ve değerlendirilen isimler arasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve İl Başkanı Aydın Şengül’ün olduğu iddia edildi. Ayrıca parti dışı bir tercih olarak da İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in ciddi anlamda düşünüldüğü aktarıldı.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN HOTAR İDDİASI!
Öte yandan İzmir Milletvekili olarak 3 dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görev yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın da Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterilebileceği aktarıldı. Parti genel merkezinin İzmir’de kadın aday formülüne yönelebileceği iddia edildi. Büyükşehir Belediyesi noktasında Başkan Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de vereceği kararın büyük önem taşıdığı bilinirken AK Parti’nin her ihtimale karşı hazırlık içinde olduğu belirtildi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile 24 Haziran seçimlerinde oluşturulan Cumhur İttifakı karşısında olası bir CHP-İYİ Parti ittifakının kentte dengeleri değiştirebileceği aktarıldı.

AK PARTİ KONAK’TA KESTELLİ’Yİ Mİ ADAY GÖSTERECEK?
İktidar partisinin ilçe belediyeleri noktasında da izleyeceği yol haritası merak ediliyor. Gerekli istişarelerin yapılacağı süreçte görevde olan isimlerin bir adım önde olduğu aktarılırken İzmir’in kalbi konumunda olan Konak’ta da kadın aday tercihinden yana refleks gösterileceği öğrenildi. 2014 yılında CHP’nin adayı Sema Pekdaş’ın karşısına rakip olarak eski Milletvekili İlknur Denizli çıkarılmıştı. Seçimi CHP’nin adayı Sema Pekdaş kazanmış ve Konak Belediyesi’nin ilk kadın başkanı unvanını elde etmişti. Gelinen süreçte de AK Parti’nin, CHP’nin Pekdaş’tan yana tercih göstereceği ön görüsüyle hareket edeceği iddia edildi. İktidar partisinin Pekdaş’ın olası devamı karşısında İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’yi sahaya sürebileceği belirtildi. Kestelli’nin ismi genel seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adaylığı noktasında da dillendirilmişti.

 
Altınordu'ya sevinç uyarısı
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na dava
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Azize Aslanoğlu 14 Eylül 2018 Cuma 23:32

Öyle "çakma" değil, gerçek bir İzmirli olarak; Toplu Yokoluş Anıtı'ndaki altıncı koridora İzmir adı verilmeden, hayatta kalmamız için bize rehberlik etmek ve bu uğurda omuz omuza vermek adına son Mohikan'ımızı seçme vakti geldi. Bu yolda bize akıl, bilim, yürek gerek. İzmir'in daha fazla azizliğe uğramaya tahammülü kalmamıştır. Ön teker nereye ise arka teker de oraya gidiyor zira. Bu nedenle İzmir'in köprüden önceki son çıkışı bence de Dr. Vehbi Caner Öcal'dır: Koca Sinan'ın varisi, enerjinin en temizi, sanayinin zeytin yeşili, denizin masmavisi, bu tarlanın fidanı, sevginin İzmircesi.... Daha ne olsun?

Yorumu oyla      9      5  
Şükrü TAHMAZ 14 Eylül 2018 Cuma 12:03

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayım Dr. Vehbi Caner Öcal''dır. Çünkü Denizcilik, Çevre Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık mezunudur. Temiz deniz ve çevre, daha iyi ve güvenli olur. Çünkü Belediye''nin 10 farklı departmanında çalışmış tüm belediye faaliyetlerine detaylı olarak hakimdir. Çünkü çalıştığı tüm kurumlarda kamuyu zarara uğratan bürokratlarla mahkemelerde savaşmıştır..Daha iyi bir İzmir için, yolsuzluktan, haksızlıktan öcalmak için; TÜM PARTİLERE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLARAK DR. VEHBİ CANER ÖCAL''DIR ADAY OLARAK ÖNERİYORUM.

Yorumu oyla      10      5  
Şükrü TAHMAZ 14 Eylül 2018 Cuma 11:45

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayım yakın en tanıdığım, Dr. Vehbi Caner Öcal''dır. Çünkü Deniz Bilimleri ve Çevre Mühendisliği alanından ve Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği mezunudur. Deniz ve çevre temizliği, kentin inşası konusunda akademik bilgiye sahip olmakla beraber, İzmir Büyükşehir Belediyesinde 10 dan fazla departmanda çalışmış tüm belediye faaliyetlerine hakimdir. Ayrıca çalıştığı devlet kurumlarında yolsuzluk ile mücadelesinde çok sayıda kamuyu zarara uğratan yolsuzluk yapan bürokratın korkulu rüyası haline gelmiştir. Ülkemizin böyle büyük bir lidere, dürüst bir insana, vicdanlı bir mümine ihtiyacı vardır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığında dünya belediyecilik tarihinde çığır açacağına eminim. Başkanlığında kentteki gelişimleri görecek, ilerlemeleri hissedecek, kentin ruhunu duyacaksınız. Şiddetle tüm partilere Dr. VEHBİ CANER ÖCAL''DIR BAŞKAN ADAYI OLARAK ÖNERİYORUM. Saygılarımla..

Yorumu oyla      10      5  
Yorumcu 13 Eylül 2018 Perşembe 19:24

İzmir büyükşehir için en iyi aday Dr.vehbi caner öcaldır hem mimar hem mühendis hemde denizcidir. Daha iyisi zor olur

Yorumu oyla      10      5  
İzmir li 13 Eylül 2018 Perşembe 17:09

Aziz başkanın hizmetini eleştirenler e sormak lazım 16 yıllık iktidarınızda İzmir e ne yaptınız ki bu saatten sonra yapacaksınız acaba gavur dediğiniz İzmir''den hangi yüzle oy isteyeceksiniz acaba

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 13 Eylül 2018 Perşembe 12:14

AKP' li adaya da, AKP'nin peşine takılmış MHP'li adaya da oy yok. İzmirli hizmete oy vermiyormuş. 16 yılda İzmir verdiğinin karşılığını almamışken hangi hizmetten bahsediyorsun?

Yorumu oyla      10      5  
erdem 13 Eylül 2018 Perşembe 09:23

İzmir ancak mhp li bir aday ile kazanılabilir. Çünkü izmirliler akp'li bir adaya oy vermiyorlar, akp'ye karşı tepki oluşturulmuş malesef şehirde. hizmete göre de oy vermiyorlar, oyları hep tepki ile veriyorlar. Akp-Mhp ortaklığıyla çıkarılacak, konuşması hitabeti düzgün bir mhpli milliyetçi aday seçimi rahat kazanır. Çünkü İzmir halkı milliyetçidir.

Yorumu oyla      10      5  
ercan 13 Eylül 2018 Perşembe 09:05

ankette açıkara birinci çıkması sayın Nükhet hanıma,izmiri kazandırmaz.izmir çok zor

Yorumu oyla      12      5  
sait 13 Eylül 2018 Perşembe 01:06

Kestelli tam isabet hotarla kazanamaz

Yorumu oyla      9      7  
Öner'den AK Partiye öneri 12 Eylül 2018 Çarşamba 22:06

eğer bayan aday istiyorsanız size tavsiyem.. BüyükŞehir için Nükhet Hotar bir dönemin ismi Taha aksoy gibi pasif kalır O rektörlüğe çok daha uygun ve yakışıyor bence orada kalsın. akademisyen kimliği ona daha uygun. Ben size Dilara Sürgü'yü öneriyorum Konak İçin Biçilmiş kaftan....Büyükşehir içinse Cemil Şeboy Başka isim aramanıza gerek yok.

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azmetti yılmadı: KARBEM’li annenin büyük başarısı 
Karabağlar’da oturan iki çocuk annesi Derya Topraklık, Karabağlar Belediyesi’ne ...
Seferihisar'da Kurtuluş coşkusu
Seferihisar’ın kurtuluşunda Mazhar Fuat Özkan eşliğinde binlerce kişi ...
Foça'da sanata saygı heykeli
Foça Belediyesi, vefat etmeden önceki son yıllarını kentlerinde geçiren ...
 
Konak Belediyesi'nden İzmir Fuarı'nda anlamlı hediye
Konak Belediyesi ile PTT arasında yapılan protokol kapsamında Türkiye ...
Buca'nın 'huzur' festivaline rekor başvuru
Buca Belediyesi 4. Teknolojik Uyku Festivali’nin 5-6-7 Ekim tarihleri ...
İzmir'e 'zeytin kokulu' park
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doğal yapısını bozmadan, yenilikçi ve ...
 
ÇİBEM’de ders zili çaldı
Çiğli Belediyesi’nin önem verdiği başlıca sosyal projelerinden biri olan ...
Başkan Kocaoğlu ile A'dan Z'ye: Adamcı siyaset yapmam!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasetten tramvaya kadar pek ...
BELGEM’de yeni dönem başladı
2017-2018 kurs döneminde hem LGS’de hem de YKS’de başarılı sonuçlar elde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva