HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2019 Salı - 14:16

AK Parti’den flaş hamle: Büyükşehir’e yeni 'ulaşım kartı' teklifi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında AK Parti Grubu’ndan ‘İzmir Halk Taşıt’ uygulamasına ek olacak bir ulaşım kartının önerisi geldi. AK Partili Boztepe, İstanbul’da uygulanmakta olan kontör ya da geçiş üzerinden hesaplanan tarifenin İzmir’de de hayata geçmesini önerdi.

AK Parti’den flaş hamle: Büyükşehir’e yeni  ulaşım kartı  teklifi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısında AK Parti’den flaş bir öneri geldi. Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe oturumda yeni bir aylık ulaşım kartı için konuşma yaptı. Boztepe, İstanbul’da uygulanmakta olan kontör ya da geçiş üzerinden hesaplanan tarifenin İzmir’de de hayata geçmesini önerdi.

Önergede; ‘İzmir ‘Halk Taşıt’ adı altında uygulanmakta olan tarifelere ek olarak; 01.01.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm toplu ulaşım araçlarında faydalanabilecek Efes, Bergama, Flamingo vs. isimle yeni bir kart uygulamasının başlatılmasını talep ediyoruz. Bu uygulama aşağıda belirttiğimiz sistemle uygulanacak.  Vatandaşlarımıza en uygun ücretle hizmet sunmak sosyal belediyeciliğin gereği olması sebebiyle önerdiğimiz bu ek uygulamanın meclisimizce ilgili komisyonlara havale edilmesini öneriyoruz. Tam sınıfında 180 kontör veya biniş için aylık 200 TL, Öğrenci sınıfında 200 kontör veya biniş için 60 TL, 60 yaşın üzeri sınıfında 180 kontör veya biniş için 100 TL, öğretmen sınıfında 180 kontör veya biniş için ise 120 TL alınmasını öneriyoruz.

Aylık olarak yüklenecek biniş hakkı bir sonraki aya devir edilmeyecek. İZBAN hattına özel uygulanacak kontör tarife durumu:

Her on durak için bir kontör bedeli alınacak.

Aliağa’dan Cumaovası mesafesi için dört kontör bedeline denk getirilecek.

Vatandaşlarımız isterlerse bu yeni isimli kartı kullanabilecek isterlerse eski uygulama üzerinden devam edebilecek’ ifadeleri yer aldı. Önergede AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ın da imzası bulunuyor.

AMACIMIZ DAR GELİRLİYİ, ÜRETENİ RAHAT ETTİRMEK
Boztepe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu önergeyi verme amacımız toplu ulaşımı sık sık kullananlar, düşük gelirli vatandaşlarımız yani çalışan, üreten kesim, ayrıca geleceğimiz olan gençlerimiz ve öğrencilerimiz ve geçmişimiz olan 60 yaşın üzerindeki vatandaşlarımızın rahat etmesidir. Biz burada hem geçmişimize hem de geleceğimize sahip çıkıyoruz. Yine ilk öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olduğu için ve ülkemizin geçmişinde, geleceğinde ve her konuda emeği olan, bize ABC’yi öğreten öğretmenlerimizi de unutmadık” dedi. 

 
Para vermeyen kadına inşaat demiriyle saldırdı!
 
‘Kale’de Başkan Yıldırım’dan flaş hamle: Seçimleri erteledi!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
isim problm degil 13 Kasım 2019 Çarşamba 10:25

izmirde 60 yaş üstü zaten bedava

Yorumu oyla      4      5  
hıdır 13 Kasım 2019 Çarşamba 09:31

akp meclis üyelerinin derdi vatandaşı izmirliyi düşünmek degil çok düşünülüyorsa merkezi hükümetin yaptığı acımasız zamları daha asgari düzeye çeksinler kendilerince chp li belediyeleri bu tür fantazi önergelerle sıkıştırmak bak biz söylüyoruz yapmıyorlar anlayışı kimse sizin bu memelekete yaptığınız kötülükleri yemez ....

Yorumu oyla      5      5  
izmirli 13 Kasım 2019 Çarşamba 08:19

cemal tekin askeri ücreti CHP' li yetkililer mi belirliyor. AKARYAKIT ücretini CHP' liler mi belirliyor. DAMAT BAKAN AÇIKLAMA YAPTI GEMİLERİ GÖNDERDİK PETROL BULACAĞIZ. BULUNCA HAYAT UCUZLAYACAK !!!!

Yorumu oyla      5      5  
TC misafir 12 Kasım 2019 Salı 20:40

Önce şu izbandaki artı para sistemini halledin unutulan ücretlerden vatandaş zararlı çıkıyor böyle saçma ve fırsatçı bir uygulama olmaz bunu uygulayan da sosyal belediyecilikten bahsedemez izban eski uygulamasına dönmeli, izban zarar eder diyenlere de kamu kurumlarının kar amacı gütmediğini de hatırlatalım. Vatandaş deve yüküyle devlete vergi ödüyor daha ne ödeyecek? metronun maliyeti bilmem kaç milyarmış! yahu bu devlet her ay işsizinden bile para alıyor bırakın şu patron ağzını. 3,56 ulaşım ücreti ve neredeyse %20 zam olmuş hangi çalışan veya emeklinin maaşına bu oranda zam yapıldı da belediye bu orandaki zammı vatandaşa hak gördü? Yazmıyorum şurada uzun zamandır seçtiğimize seçeceğimize pişman etti Tunç Soyer, Chp dua etsin akp var yoksa oy moy alamaz.

Yorumu oyla      5      6  
canli ornek 12 Kasım 2019 Salı 18:31

Herayin 10 gunu Izmir disinda ki buyuksehirlerdeyim ve toplu ulasim kullaniyorum. Izmir acik ara toplu ulasimda ulkenin lideridir. Oturdugu yerden kimse ahkam kesmesin. Yeter ki butun buyuksehirlerde metro ve hafif rayli sistemi bakanlik yapiyor Ak Parti Izmir milletvekillerinin basarisizligi nedeniyle Izmire yapilmiyor

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 12 Kasım 2019 Salı 16:25

Toplu ulaşım ucuz olsun, x-y-z ... ye bedava-indirimli olsun ama her yerde metro da olsun, tramvay da ... nasıl olacak? İzmir'e yapılması planlanan raylı sistem hatlarının maliyeti 20 milyarı geçiyor. Bakanlık Ankara'ya metro yaptı; Konya'da da 21 km, "7,5 milyar TL" maliyeti olan hattın yapımına başlıyor. Peki İzmir? İzmir'e metro yapmayı düşünüyorlar mı? Alt tarafı 4,5 km'lik otogar metrosunun yapımı için ne bekleniyor?

Yorumu oyla      18      6  
ibrahim 12 Kasım 2019 Salı 15:49

aylık 180 kontör veya biniş için 200 TL önerilmiş. Ben işe gitmek için 3 vasıta değiştiriyorum, dönüş içinde aynı şekilde. Yani sadece işe gidip gelsem günde 6 kontör ediyor. 26 iş gününde 156 kontör, geriye 24 binişlik ekstra hakkım kalıyor. Mevcut durumda ise işe gidip gelmek için günde 7,12 TL harcıyorum ve buda aylık 185 TL yapıyor, geriye 15 TL yaklaşık 4 adet 90 dk hakkım kalıyor. Özetle önerilen sistem tam ücret ödeyenler için pek cazip değil. Tek seferde yada 2 seferde işine gidip gelenler için uygulanabilir sadece. Şahsen benim toplu taşıma konusunda belediyeden 2 beklentim var, en önemlisi hareket zamanlarına uyulması, ikincisi ise halk taşıt sürelerinin gerçekçi saatlere çekilmesi. İkisi de bizim semt için olmayacak ama neyse

Yorumu oyla      12      7  
izmirli 12 Kasım 2019 Salı 15:40

istanbula fazla özenmeseniz.. diyorum..

Yorumu oyla      14      5  
cemal tekin 12 Kasım 2019 Salı 14:33

Ben ömrüm boyunca CHP ye oy verdim.AKP'li meclis üyelerinin vermiş olduğu önergeden dolayı tebrik ediyorum.Gerçekten ulaşım çok pahalı asgari ücretle çalışanlar artık nefes alamaz hale geldiler.Ulaşımda tunç başkandan beklentimiz halkı rahatlatacak ulaşım kararları almasını bekliyoruz.

Yorumu oyla      8      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gümrükçü’den Çiğli ve kongre mesajları: Kurultayda sembolik aday çıkar!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında ...
Kınık'ta 80 bin fidan toprakla buluşturuldu
Kınık ilçesinde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü için gerçekleştirilen ...
Konak’a Tarihi Kentler Birliği’nden ödül
Konak Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ...
 
Karabağlar’dan 'Ata’ya Özlem' mektupları
Karabağlar Belediyesi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri ...
Narlıdere'de altyapı harekatı
Narlıdere Belediyesi, Nisan ayından  bu yana sokaklarda yaptığı çalışmalarla ...
Buca Meclisi uyuşturucuya karşı birleşti
Buca Belediyesi, nüfus yoğunluğuna paralel olarak madde bağımlılığının ...
 
Bornova'da sanat dolu 10 Kasım Haftası
Bornova Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının ...
Konak’ın kedileri bu kış üşümeyecek
Konak Belediyesi, sokak hayvanları için örnek bir çalışmaya daha imza ...
Bayraklı'da anlamlı etkinlik
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva