HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2019 Salı - 13:00

Gümrükçü’den Çiğli ve kongre mesajları: Kurultayda sembolik aday çıkar!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler sunarken CHP’de start alan kongre sürecine dair net mesajlar verdi. İl Başkanı Yücel’in durumu, gerçekleşecek kurultay ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatları üzerinden flaş açıklamalar yapan Gümrükçü, “Kılıçdaroğlu büyük bir konsensüs ile yola devam edecektir. Karşısına sembolik bir aday çıkar” dedi.

Gümrükçü’den Çiğli ve kongre mesajları: Kurultayda sembolik aday çıkar!

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Utku Gümrükçü, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu ve Mehmet İşler ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Gümrükçü seçimin ardından geçen görev süresini ve kent gündemini değerlendirirken, CHP’de devam eden kongre takvimi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

ÇİĞLİ’NİN EKSİKLİKLERİNİ TAMAMLAYACAĞIZ
Belediye başkanlığında geride kalan süreci değerlendiren Başkan Gümrükçü, “Geride kalan sürede belediyeyi nasıl devraldığımız, neler yapabileceğimiz, kadro planlamaları, ilçemizin geleceğini planlayacak toplantılarla geçti. Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz ancak planlamalar yapıyoruz, 2020 yılında bazı önlemlerle bütçemizi toparlayacağız. Kadıköy, Beşiktaş, Karşıyaka gibi gelişmiş ilçelerin arasında Çiğli’nin konumuna baktık. Çiğli bu gelişmişlik bakımından ilk 70’e giriyor. Bu ilçelerden bazı eksikliklerimiz olduğunu gördük. İlçemizin 7 önemli kriterin 4’ünü karşıladığını ancak 3 kriterde eksiklikleri olduğu belirlendi. Altyapı, kültürel hayat, engelli yaşlı ve dezavantajlı gruplar konusunda Çiğli genel ortalamanın altında kaldı. Biz de bu alanlara yoğunlaştık” dedi.

GERİDE KALAN SÜREÇTE YAPILAN EN ÖNEMLİ ŞEY ‘ÇİÇEK GİBİ İZMİR’ PROJESİ
Çiğli için planladıkları projelere değinen Başkan Gümrükçü, “Geride kalan 7 ayda en faydalı iş ‘Çiçek gibi İzmir’ projesidir. Her cumartesi ekiplerle el ele vererek her hafta bir mahallede çöp toplama, süpürme gibi etkinlikleri vatandaşlarımız belediye ekipleri ile birlikte yapıyor. Vatandaşların katılımı az, bunu biraz arttırmamız gerekiyor. Her mahallede bu toplu temizlik yaptıktan sonra belediye ekipleri zaten düzenli temizliği yapıyor. Çiğli Belediyesi toplumda bulunan bazı yapıları tanımıyor. Gördüğümüz eksikliklerden biri de bu. Mesela engellilerle ilgili yapılan sadece tekerlekli sandalye hediye etmek. Yaşlılarla ilgili bir proje yok. Gençlerimiz için meslek edindirme kursları gibi eksiklikler vardı. Şimdi 2020 yılını planlıyoruz bu eksiklikleri gidereceğiz. Çiğli’nin 600 milyon kadar bir borcu vardı, geride kalan sürece 16 milyon lira borç ödedik” diye konuştu.

PROJE ÜRETEBİLMEK İÇİN İMAR SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Çiğli’de başlıca problemlerden birinin de imar sorunu olduğunun altını çizen Gümrükçü, “Öncelikle Çiğli’nin önünün açılması için mevcut durum analizinin iyi yapılması gerekiyor. Nereden başlayacağını belirlememiz gerekiyor. Kentin ne tarafa doğru geliştiğini belirlememiz belirliyor ve bir hayal kurmamız gerekiyor. Birçok önemli proje değerlendirildi, bazı engeller var. Mesela imar planı sorunları var. Harmandalı’nın imar sorununu çözeceğiz, yine Ataşehir’de bazı imar problemleri var. Çiğli’yi denizle buluşturma konusu var. Bunlar tamamlandığında Çiğli hareketlenecek. İmarsız yerde belediye de çivi bile çakamıyor. Bunlarda bir noktaya gelindikten sonra başka projeler de olacak. Mesela İzmir’in saat kulesi var, bunun gibi Çiğli’nin böyle simge olacak projelere ihtiyacı var. Kentin geliştirilmesi için ticaret ve turizm potansiyelinin arttırılması lazım. Ticaret açısından avantajlıyız, organize sanayimiz var ancak turizm açısından gelişmemiz gerekiyor. Turizm için Çiğli’nin tanıtılması gerekiyor. Bunun için de bir tanıtım filmi hazırlıyoruz” açıklamasını yaptı.

BAŞKAN SOYER CUMHURBAŞKANI’NDAN ÇİĞLİ TRAMVAYINA ONAY İSTEDİ
Çiğli’de İZBAN’ın yer altına alınması konusunda konuşan Başkan Gümrükçü, “Çiğli’de kent meydanı yok, tam ortadan bölünmüş bir kent var. Kente kimlik kazandıran yerler meydanlardır. Bu bir zorunluluktur, bir gün olacaktır. Biz bunun için bir komisyon kurduk. Ana sorunlar komisyonu gerekli yerlerde gerekli lobi çalışmalarını gerçekleştirecek.  Tramvayın Çiğli’ye gelmesi için girişimlerimiz oldu. Mesela Başkan Soyer’in Cumhurbaşkanlığı ziyaretinde Cumhurbaşkanından ilk istediği şey, Çiğli tramvay projesinin onayı oldu. Umuyorum bu sorunlar 5 yıl içinde çözülecektir. Parti ayrımı yapmadan bu sorunları herkesle görüşerek çözmemiz lazım. Parti ayrımı gözetmeden tüm meclis üyelerimiz Çiğli için ne yapabilirim diye düşünüyor. Bu bizim için büyük bir şans” ifadelerini kullandı.

2020 YILINDA ÇİĞLİ ÇÖP TESİSİNDEN ETKİLENMEYECEK
Çiğli’deki çöp depolama tesisi hakkında konuşan Gümrükçü, “Bu çöpün kaldırılması isteniyor ancak bu hadi deyince olmuyor. Bunun planlı şekilde kaldırılması gerekiyor. Yamanlar’a taşınması planlanmıştı ama süreç orada tıkandı. Şimdi bunun nasıl çözüleceğini düşünmemiz gerekiyor. Vatandaşların bundan neden şikayetçi olduğuna bakmamız gerekiyor. Gerek koku gerekse çöp kamyonlarından akan sular gibi çeşitli sebepler var. Büyükşehir’in yaptığı bazı düzenlemeler var. Çöpten enerji üretimi için bir tesis kuruldu, açılış yapılacak yakında. Umarız bu tesisin de üretim geliri Çiğli’ye kalır. Geçtiğimiz yıllara oranla koku konusunda da çok önemli bir azalma var. Bu tesis çalışmaya başladığında o kokunun da yok olacağını düşünüyoruz. Çöp kamyonlarının Çiğli’nin içinden geçmemesi için de 2020 yılında yeni bir yol yapılacak ve kamyonlar orayı kullanacak. Bu da gerçekleştiğinde çöp tesisi kentin dışında, kente etkisi olmayan bir enerji üretim tesisi haline gelecek. Tabii Küçük Menderes’te ek tesisler yapılarak bizdeki yükün biraz daha azaltılması gerekiyor” dedi.

MAVİŞEHİR KRİZİ GEREKİRSE YARGI İLE DE ÇÖZÜLÜR
Çiğli ile Karşıyaka arasında yaşanan Mavişehir krizine değinen Başkan Gümrükçü, “Karşıyaka’nın sınırları bölünerek Bayraklı diye bir ilçe yaratıldı. Bu konuda Karşıyaka memnun kalmamış olabilir. Sınır tespiti konusu bir hakkın teslimidir, bu gerekirse yargı üzerinden de çözülecek bir konudur. Zaten insanlar Çiğli’nin sınırları nerede başlıyor, Karşıyaka’nın sınırları nerede bitiyor bilmiyor. Biz iç içe iki ilçeyiz, biz de 35 buçuğuz. Çiğli’nin de hedefi Karşıyaka gibi gelişmişlik seviyesine ulaşmaktır” diye konuştu.

İLK DEFA DAHİL OLMADIĞIM BİR SEÇİM SÜRECİ GEÇİRİYORUM
CHP’de devam eden kongre süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Gümrükçü, “İlk defa dahil olmadığım bir seçim süreci geçiriyorum. Ne oy kullandım ne sandık başına gittim. 2 yıl önceki delege seçimlerinde çok büyük sorunlar çıkmıştı. Çiğli’de bu sefer yapılan seçimler ilk defa sorunsuz gerçekleşiyor. Benim adayım yok bu seçimlerde, onu delegeler bilir. Burada belediye başkanlarının sürecin her santime karışmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Önümüzde 4 aylık bir seçim süreci var, belediye başkanının bu süreci kentine değil de seçime odaklanarak geçirmesi hizmetleri sekteye uğratır. Böyle bir süreçte kaybetme riski de var, eğer kaybederse güçsüzmüş izlenimi oluyor. Bunlar belediye başkanını yıpratan şeyler. Zaten başkanlar doğal delege oluyor. Bunun için bizler enerjimizi kentimize harcamalıyız. Partimizi iktidara taşıyacak çalışmalara odaklanmalıyız. Tabii belediye başkanları zaten doğal olarak sürecin dışında da değildir, zaten delege olarak oy kullanma hakları vardır. Şu an benim olmadığı iddia listede 5-10 tane belediye işçisi var, ben hiçbirine bir şey söylemedim. Biz Çiğli’nin eksiklerini tamamlamaya odaklandık, onları konuşuyoruz. İlçe Başkanı Mert Özcan, enerjik, başarılı ve çalışkan bir arkadaşımız. Çalışmak isteyen, belediye ile ilişkisini bir parti disiplini ekseninde kurma gayretinde olan bir arkadaş. Onun çalışmalarını delege değerlendirecektir” açıklamasını yaptı.

YÜCEL, DİSİPLİNLİ, KONULARA HAKİM, HEDEFE KİLİTLENEN BİR ARKADAŞIMIZ
İl Başkanı Deniz Yücel hakkında konuşan Başkan Gümrükçü, “ Deniz Yücel’in siyasi performansını değerlendirmek bana düşmez. Kendisi disiplinli, kendi boyutundaki konulara hakim olmaya çalışan, hedefine kilitlenen ve o eksende çalışmasını yürüten bir arkadaşımız. Başkanın takdirini delege verecektir. Şimdi belediye sayısı 25’e çıktı bu başarıdır diyebilirsiniz, geriye kalan 5 taneyi neden alamadık bu da başarısızlıktır denebilir. Bunun dışında genel başkanın takdiri de önemlidir. Delege ile genel başkanın fikri uzlaştığında zaten sorun oluşmaz. İktidarın en önemli alternatifi haline gelmiş bir parti olarak dikkatli davranmalıyız. İYİ Parti ile olan ittifakta daha da kol kola girmeliyiz. Genel başkanın uzlaşı adayı söyleminde haklı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKANIN TAKDİRİ ÖNEMLİDİR!
Kongre süreci hakkında açıklamalarda bulunan Gümrükçü, “İl başkanlığı için bir kutuplaşma yok partimizde. Şu an il başkanı kim olsun diye tartışılıyor. Genel başkan uzlaşı adayı olsun dedi diye aday çıkmayacak diye bir şey yok. 65 imza alan aday çıkabilir. Geçen sefer mesela Deniz Yücel’in hiç adı çıkmamıştı son hafta çıktı ve seçildi. Bunları konuşmak için çok erken. İl başkanımız görevinin başındadır. Devam etmek isteyecektir. Buna benzer bir sinyal verdi. Genel başkanımızın takdiri önemlidir. ‘İl başkan adayı olmak isteyenlere tavsiyen var mı?’ derseniz genel başkanın takdiri önemlidir, genel başkanla bu işleri konuşmalarını öneriyorum” dedi.

 

ÖZKAN VE SOYER KUTUPLAŞMASI İÇİN: TAVIR SERGİLEMEYECEĞİM AMA SERGİLERSEM HİÇ ZORLANMAM!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile arasında uyum olan Gümrükçü, iki ismin kongre sürecinde karşı karşıya gelecek olmaslarının iddia edilmesi ve kendisin bu durum karşısında göstereceği refleksin sorulması üzerine, “Hiç zorlanmam. Tavır sergileme noktasında olmayacağım da, sergilemeye kalkarsam hiç zorlanmam” ifadelerini kullandı.

İDDİASI OLMAYAN ADAY OLMASIN!
Gümrükçü, “Siyaset iddia işidir, iddiası olmayan aday olmasın. Eğer il başkanı olsaydım istifa etmezdim, ben de şu ana kadar Deniz Yücel gibi görevime devam ediyor olurdum. İstifa edemezdim. İl başkanı seçilip istifa etseydik o zaman evimizde oturuyor olurduk. Belediye başkanı olmazdım. Bu makamları sıçrama makamı olarak görmemek lazım. Bu seçime kadar hiçbir zaman bu kadar örgütten gelen kişi aday gösterilmemişti. 20 civarı kişi aday gösterildi. Şimdi ilçe başkanı olanların önü açıldı. Biz ne kadar başarılı olursak parti genel merkezi de daha fazla örgütten gelen kişiyi aday gösterir” diye konuştu.

20 SENE MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM DİYE SİYASET YAPTIM, BELEDİYE BAŞKANI OLDUM!
‘İyi ki il başkanlığı seçimini kaybettim dediğiniz oldu mu?’ sorusuna cevap veren Gümrükçü, “Allah bereket versin dedik! Bir birikim yaratıyorsunuz her adaylıkta… Aslında kaybetmek diye bir şey yok. Arkanızda bir destek oluşuyor, rotayı onlarla çizerseniz başarı geliyor. İli kaybettik, evimizde otursaydık bu sonuca ulaşamazdık. Ben 20 sene milletvekili olacağım diye siyaset yaptım. Ama aklımızda yokken arkadaşlarımız bizi belediye başkanı yaptı. Genel merkezin de takdiri oldu ki belediye başkanı oldum. Herkesin gelecekte ne olurum diye değil de bulunduğu konumda başarılı olmaya çalışması gerekiyor” dedi.

BU KURULTAYDA KILIÇDAROĞLU’NUN KARŞISINA SEMBOLİK ADAY ÇIKAR!
Yapılacak kurultaya dair konuşan Gümrükçü, “Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday çıkacağını ancak o adayın başarılı olmayacağını düşünüyorum. Bu kurultayda da Genel Başkan Kılıçdaroğlu büyük bir konsensüs ile yola devam edecektir. Sembolik bir aday çıkar” açıklamasını yaptı.  

İMZA TOPLAMADA DEĞİŞİMDEN YANA DESTEK VERİLMEMESİ İZMİR’İN BAŞARISIDIR!
Gümrükçü ayrıca imza toplama aşamasında İzmir İl Örgütü’ndeki delegelerin Başkan Yücel’in hamlesiyle değişimden yana destek vermemesiyle ilgili de açıklama yaptı. Gümrükçü, “İmza toplama sürecinde ilçe başkanıydım. İlçe başkanları olarak ciddi bir sınav verdik. İzmir’de delegenin yarısı olağan kurultay sürecine imza vermedi. Bu İzmir örgütünün başarısıdır” dedi.

ADI UTKU GÜMRÜKÇÜ DE OLSA YANLIŞ YAPAR!
Bazı belediye başkanlarının başka ilçelere bile müdahale etmesinin sorulması üzerine konuşan Gümrükçü, “Siyaset insanların etrafında topluluk oluşturuyor. İl başkanlığı yapmış kişilerin etrafında birileri var. Biz aday olduk, il yöneticiliği yaptık, Karşıyaka’nın delegelerinin yarısı il kongresinde bana oy verdi. Belediye başkanlarının kendi ilçesine müdahale etmemesi lazım, başka ilçelere de müdahale etmemesi gerekiyor. Arkadaş gurubuyla oturur, konuşur ama kamu gücüyle müdahale etmekten bahsediyorum. Belediye başkanı aday işaret eder, aday lehine toplantı yapar onun için telefon açar, kamu gücüyle örgüt dizayn etmeye kalkarsa adı Utku Gümrükçü de olsa yanlış yapar. Bunun bedelleri olacaktır. Yapan yanlış yapar. Zaten genel başkanın da talimatı var” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKANIN İFADESİNİ PAYLAŞTI VE ‘TALİMATI ÇİĞNEYENİN BİLETİ KESİLİR’ MESAJINI VERDİ!
‘Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatları bazen çiğneniyor mu?’ sorusuna cevap veren Gümrükçü, “ Kendi kulağımla duydum. ‘Bu sıralarda başka arkadaşlar oturuyordu, ben şunları şunları yapmayın dedim ve bugün o sıralarda o arkadaşların çoğu oturmuyor’.  Bu genel başkanın ifadesidir. Bugün olmaz ama yarın olur, sonra bilet kesilir” dedi.  

 
Ci Group Buca istikrar arıyor
 
CHP İzmir’de 3 ilçenin daha kongre takvimi açıklandı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Kasım 2019 Çarşamba 08:41

Mavişehirin olduğu alan eskiden Çiğli çöplüğü diye geçiyordu. Burası kapatılıp Emlak Bankası konut yapmaya başlayınca Mavişehir oldu ve bir anda Karşıyaka oldu ne hikmetse. Eskiden beri İzmirli olanlar bilir. Atakentten itibaren bu taraf komple Çiğli'ye bağlanmalıdır. Mavişehir ile Çiğli belediyesi 1 km, ama karşıyaka belediyesi neredeyse 10km. Akıl var izan var.

Yorumu oyla      10      5  
vatandaş 12 Kasım 2019 Salı 23:09

Bence en SEMBOLİK aday Tunç Soyer.......

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 12 Kasım 2019 Salı 20:42

Başkanım sen önce şu Ersel'i gönder belediyeden Çiğlinin iliğini kemiğini müteahhit mezesi yapar başına da iş açarsın benden söylemesi.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınık'ta 80 bin fidan toprakla buluşturuldu
Kınık ilçesinde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü için gerçekleştirilen ...
Konak’a Tarihi Kentler Birliği’nden ödül
Konak Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ...
Karabağlar’dan 'Ata’ya Özlem' mektupları
Karabağlar Belediyesi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri ...
 
Narlıdere'de altyapı harekatı
Narlıdere Belediyesi, Nisan ayından  bu yana sokaklarda yaptığı çalışmalarla ...
Buca Meclisi uyuşturucuya karşı birleşti
Buca Belediyesi, nüfus yoğunluğuna paralel olarak madde bağımlılığının ...
Bornova'da sanat dolu 10 Kasım Haftası
Bornova Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının ...
 
Konak’ın kedileri bu kış üşümeyecek
Konak Belediyesi, sokak hayvanları için örnek bir çalışmaya daha imza ...
Bayraklı'da anlamlı etkinlik
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ...
Karşıyaka’nın kedi evleri koruma altında
Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelindeki parklara yerleştirdiği kedi evlerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva