HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2020 Pazartesi - 09:46

AK Parti'den Büyükşehir'e tepki: Çöpü hava yolu ile mi taşıyacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılası planlanan çöp tesisine tepki gösterdi.

AK Parti den Büyükşehir e tepki: Çöpü hava yolu ile mi taşıyacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan çöp tesisinin konumu olan Menderes’in, İzmir’in en önemli içme suyu havzalarından biri olduğuna dikkat çeken Hızal, “Tesis elbette ki havza içerisinde kurulmayacak ama Buca, Karabağlar, Narlıdere, Gaziemir, Balçova ve Narlıdere gibi İzmir’in en büyük altı ilçesinin günlük ortalama 2 bin ton çöpünün bu bölgeye taşınacağını biliyoruz. Söz konusu çöp taşıma işlemi hava yolu ile yapılmayacağına göre bu çöp arabaları havzadan geçecek. Aktarma merkezlerinden ortalama 50 km uzaklıkta olan tesise günlük yaklaşık 100 çöp arabasının seyir etmesi havza çevresine fazlasıyla zarar vereceği kanaatindeyiz” dedi.

- BÜYÜKŞEHİR’İN ÇÖP TESİSİ YERİNE BAKAN PAKDEMİRLİ 'OLUR' VERDİ!

“AMAÇLARINI ANLAYAMIYORUZ”
Menderes’te yaşayan vatandaşların da tesisin konumu hakkında tepkisinin olduğunu dile getiren Hızal, “Tüm bu çevresel olumsuzlukların yanında Menderesli hemşehrilerimizin de çöp tesisinin yeri konusunda ciddi endişeleri var. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm İzmir’in beklentisini mecliste ifade etmişken hala ısrarla projenin yapılması için kararı oy çokluğuyla geçiren bu anlayışın İzmirli hemşehrilerimize rağmen bu tesisi yapmaya çalışmaktaki amaçlarını anlayamıyoruz” diye konuştu.

“ALTERNATİF LOKASYONLAR BELİRLENMELİ”
Tunç Soyer’in Menderes’te gerçekleştirdiği toplantıya da değinen Hızal, “Menderes’in ekolojisine geri dönülmez zararlar verecek bu konum tercihini kendince anlatmak için Menderes’te toplantı düzenleyen Soyer, orada bir sonuca ulaşamamış olacak ki ilçenin belediye başkanı ve meclis üyeleri bile kararın verildiği meclis toplantısına katılmadı. Sayın Soyer’e ilçe sakinleri başta olmak üzere birçok çevreden olumsuz görüş varken bu tesisi yapmak konusunda ısrarcı olmaması çağrımızı yineliyoruz. Umuyoruz ki tesisin yapılması için bu güne kadar ortaya koymadıkları alternatif lokasyonları belirler ve daha uygun bir konumda karar kılınmasına olanak tanırlar” dedi.

 
İzmir’in yeni hafta raporu: Donacağız!
 
Urla'da 'maskeli' isyan!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akıllı olun 20 Ocak 2020 Pazartesi 17:59

Gerek siyasiler gerekse yorumcular, bırakın bu işleri, artık akıllanın, Avrupa'nın göbeğinde, kentin ortasında çöp imha tesisleri var! Ne kokusu var ne pisliği! İşin doğrusu nüfus yoğunluğuna göre en kalabalıklardan başlayarak her ilçeye bu tesislerden yapılması gerekiyor! Neden? Bir ilçeden diğerine taşımamak için! Yakıttan, elemandan, zamandan kazanmak için!

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 20 Ocak 2020 Pazartesi 17:18

Gerekli yerler onayı verdikten sonra hemen ihaleye çıkılmalıdır. Yıllardır aynı filmi izlemekten bu şehir artık yoruldu. Her kafadan bir ses çıkıyor.

Yorumu oyla      5      6  
Ercan 20 Ocak 2020 Pazartesi 14:20

Uygun lokasyon neresi.Nereyi belirlerseniz o bölge ayağa kalkiyorKimse şunu sormuyor.Her gün bu çöpler toplanip nereye gidiyor.Benden uzak olsun da nereye giderse gitsin zihneyetiyle çözümlenmez bu iş Sehir için ivedilikle şart olan bu yatırıma oy hesabıyla muhalefet yapmayin artık

Yorumu oyla      5      5  
Havza ne alaka? 20 Ocak 2020 Pazartesi 11:51

Tesis havza içinde değil.

Yorumu oyla      5      5  
Menderesli 20 Ocak 2020 Pazartesi 11:37

Havza da çöp tesisi olamaz, çevre katliamı istemiyoruz

Yorumu oyla      7      14  
izmirli 20 Ocak 2020 Pazartesi 10:57

izmiri bu kadar düşünüyorsanız memleketlerinize dönün de bu kadar çöp çıkmasın.. adamlar çöp bertaraf tesisi yapacak çöp depolama alanı değil... o kadar meraklıysan sokaktaki çöp konteynırına çöp atma evinde depola kendin götür..

Yorumu oyla      17      7  
Vay Vay 20 Ocak 2020 Pazartesi 10:43

İzmir BB toplu taşımada merkez ilçe , çevre ilçe ayrımcılığı yapıyor. Merkez ilçelerde belediyeye ait toplu taşıma aracına ilk binişten sonraki 90 dk. süresince binişler BEDAVA . Çevre İlçede hizmet veren otobüslerde 10.02.2016 tarihinden itibaren süre tanımlaması olmadan dolmuş işletmesi gibi indi bindi PARA ÖDENİYOR. 28.12.2019 tarihi itibariyle de Seferihisar İlçesinden ESHOT otobüsleri çekilerek toplu ulaşım özelleştirildi ( İztaşıt = Özel halk otobüsü ) 28 otobüsle başladılar . 3 otobüs daha gelecekmiş . Tabii ki gelecek zaman içersinde daha devamı gelecek . 35-40-50 ..........özel halk otobüsü ? Bu uygulama 20-25 yıl sonra bu ilçelerde raylı sisteme geçişin önünü tıkayacak . Çevre ilçelere ulaşımda 90 dk. aktarma hakkı yok. Belediye otobüsü yok. Bu uygulama ile kimlere rant sağlanıyor ? Bu uygulama da halk ın rantı nerede ? İztaşıt uygulaması ile 2 haftada 113 bin yolcu taşımmış . Vatandaşın Özel halk otobüsünden başka araca binme ihtimali var mı ? İnsanların aklıyla dalga geçer gibi açıklama . İzmir BB Başkanı sayın Tunç Soyer İztaşıt uygulaması için “ yükümüz hafifleyecek, uzak ilçelere ulaşım hizmeti götürmekte zorlanıyorduk “ diyor. Peki çevre ilçe ( uzak ilçe ) olan Menderes’e Merkez ilçe olan Balçova, Narlıdere ‘den tonlarca çöp taşırken zorlanmayacakmısınız ? Çevre ilçelere 90 dk. aktarma hakkı yok . Belediye otobüsü yok . Ancak çöp depolamaya gelince ; merkez ilçelerin çöpünü çevre ilçelere taşıyın . Su kaynaklarımın kirlenmemesi için Menderes’e çöplük istemiyorum . Çok istiyorsanız Balçova , Narlıdere’ye yakın Seferihisar veya Urla ilçelerinde çöplük yapabilirsiniz . Hemde çöpleri taşırken zorlanmazsınız. Nasılsa çevreye zararı yok diyerek savunma yapılıyor .

Yorumu oyla      7      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
38. Uluslararası Devecilik Festivali'ne binlerce kişi akın etti
38. Uluslararası Devecilik Festivali bugün yapılan güreşlerle sona erdi. ...
Uğur Mumcu Narlıdere’de anılacak
Uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur ...
Bornova’da temizlikte yeni dönem
Daha temiz bir ilçe yaratma hedefiyle araç filosunu yenileyen Bornova ...
 
Karşıyaka’da spor ve eğlence dolu yarıyıl!
Karşıyaka Belediyesi, yarıyıl tatiline giren binlerce öğrenciyi spor ve ...
Eşsiz mağaranın izleri Performans Defilesi’nde sergilenecek
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında ...
Batur'dan 'kent estetiği' çıkışı: İhanet ettirmem!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Medya Platformunun üyeleriyle ...
 
Tarihi rota için ortak akıl çalıştayı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, TARKEM ve İzmir Vakfı'nın ortaklığıyla, bugün ...
İzmir'in can simidi olacak: Türkiye'nin en büyüğü Karabağlar'a açıldı
Karabağlar Belediyesi tarafından Arama Kurtarma Derneğine (AKUT) tahsis ...
İzmir'in nur topu gibi kaplanı ve aslanı oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı ailesine yeni bir üye daha ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva