HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ocak 2020 Pazar - 09:41

Eşsiz mağaranın izleri Performans Defilesi’nde sergilenecek

IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında geçtiğimiz yıl düzenlenen 10. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Yasemin Dikerel, Performans Defilesi için çalışmalarını tamamladı.

Eşsiz mağaranın izleri Performans Defilesi’nde sergilenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde ve İZFAŞ tarafından bu yıl 14’üncü kez düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın açılmasına sayılı günler kaldı. Başladığı günden bugüne dek sektör ve ülke ekonomisine katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir, dünya modasına yön veren tasarımlarının yanı sıra genç tasarımcıları da sektöre kazandırmaya devam ediyor. Sektörün geleceği için yapılan en önemli etkinlik olan Gelinlik Tasarım Yarışması, birincilerine bir sonraki sene “Performans Defilesi” ile koleksiyon defilelerini yapma fırsatı sunarak onları moda dünyasına kazandırdı. 21-24 Ocak tarihleri arasında kapılarını 14’ncü kez açmaya hazırlanan IF Wedding Fashion İzmir’in bu seneki Performans Defilesi sahibi ise, geçtiğimiz yıl düzenlenen 10. Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Yasemin Dikerel olacak. “Sadelikteki Yaratıcılık” teması ile 125 tasarımcının 375 tasarımla başvurduğu yarışmada, ipeği keşfeden Çin İmparatoriçesi “Hsi-Ling-Shi” isimli tasarımıyla birinci olan Dikerel, 20 parçadan oluşan koleksiyonu ile sahne alacak. Genç tasarımcı, 23 Ocak Perşembe günü Avrupa’nın en büyük Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir’de “Lechuguilla” isimli koleksiyonu ile hayatının ilk profesyonel defilesini sergileme heyecanını yaşayacak.



SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ NİTELİĞİNDE KOLEKSİYON
Kuraklık sorunlarının gündemde olduğu günümüzde moda dünyasına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanan Dikerel, “Koleksiyonumun ismi ‘Lechuguilla’. Amerika Birleşik Devletleri’nin New Mexico eyaletinde bulunan bir yer altı mağarası. Dünyanın ziyaret edilmesi en zor yer altı mağaralarından bir tanesi olarak biliniyor. Hiç güneş görmeyen bir yerde içerisinde sadece suyun yaşam verdiği formlarla zenginleşen muhteşem güzellikte bir mağara burası… Çok eşsiz bir mağara… Suyun önemini, tasarruf edilmesi gerektiğini, suyun tüm evrene yaşam veren en büyük etken olduğunu bu koleksiyonumla farklı bir şekilde yorumlamaya çalıştım” dedi.

TASARIMDAN ÜRETİME “DİKEREL” İMZASI
Giyilebilir sanat niteliğinde bir koleksiyon yapmaya çalıştığını ifade eden Dikerel, Performans Defilesi için abiye ağırlıklı 20 parçalık bir koleksiyon hazırladığını belirtti. Tasarımı için daha çeşitli renkler ve formlar kullandığını dile getiren Dikerel, tasarım ve üretim sürecini ise şu şekilde ifade etti:

“Doku oluşturmada kadife şeritlerle şekil verdim. Yer yer pamuk ve tüyler kullanıp onları farklı şekilde boncuklarla birleştirerek farklı dokular yapmaya çalıştım. Mağaradaki sarkıtların şeklinden esinlendiğim için form ve dokulara ağırlık verdim. Bunu bir işlemeciye verdiğiniz zaman belki böyle çıkmayacaktı o yüzden ben kendi içimden geldiği gibi bir koleksiyon hazırladım. Bütün üretim işlemelerini kendim yaptım.  Bir belgeselde izlemiştim ve uzun süredir bu mağaranın eşsiz güzelliğini anlatan bir koleksiyon yapmak istiyordum. Geçen seneki yarışmada birinci olduktan sonra bu hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Bence tasarımda öğrenmenin sınırı ve yaşı yok. Her zaman öğrenci kalacağız. Beyonce’nin büyük hayranıyım. Hayalim, kendi tasarım ofisimi kurduktan sonra onun tüm dünyaya ilham veren duruşunu anlatabileceğim bir tasarımını yapıp ona giydirmek”.

 
Küçük yazarlar kitap çıkaracak
 
'Sürmelim' Altın Havan’ın sahibi oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur'dan 'kent estetiği' çıkışı: İhanet ettirmem!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Medya Platformunun üyeleriyle ...
Tarihi rota için ortak akıl çalıştayı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, TARKEM ve İzmir Vakfı'nın ortaklığıyla, bugün ...
İzmir'in can simidi olacak: Türkiye'nin en büyüğü Karabağlar'a açıldı
Karabağlar Belediyesi tarafından Arama Kurtarma Derneğine (AKUT) tahsis ...
 
İzmir'in nur topu gibi kaplanı ve aslanı oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı ailesine yeni bir üye daha ...
Gördes'ten İzmir'e can suyu hattı: Bornova'da '210 günlük' mesai başladı
Gördes Barajı suyunu İzmir’e ulaştıracak İçme Suyu Ana İletim (isale hattı) ...
Toplu ulaşım araçlarında aralıksız temizlik
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarında temizlik ...
 
Tahtalı Barajı'nda 'yeşil' seferberlik
İZSU, Tahtalı Barajı Mutlak Koruma Alanı’na bu sezon 9 bin fidan daha ...
Bayraklı'dan sinema sektörüne can suyu
Bayraklı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan İzmir ...
Atıl durumdaydı... İzmir'in yeni cazibe merkezi olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova’da bir süredir atıl durumda olan Dr. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva