HABERLER>POLİTİKA
2 Temmuz 2012 Pazartesi - 13:18

AK Parti Çiğli’den Solak’a ‘davet’ kontrası

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, partiden istifa eden iki meclis üyesini, kayıp olarak değerlendirmediklerini söyledi. Çalışmayan kişilerle yollarını ayıracaklarını belirten Yılmaz, meclis üyelerini CHP’ye davet eden Belediye Başkanı Solak’a da “O’nu biz başkan yaptık” karşılığını verdi.

AK Parti Çiğli’den Solak’a ‘davet’ kontrası

Can ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - AK Parti Çiğli Teşkilatı, hafta içinde istifa depremi ile sarsılmış, İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ile sorun yaşayan meclis üyeleri Kurtcebe Noyan ve Başak Tülay Çiftçi partiden istifa etmişti. İkilinin parti faaliyetlerine katılmadığını ve buna yönelik uyarılarda bulunduklarını belirten Başkan Yılmaz ise istifaların parti adına kayıp oluşturmayacağını savunmuştu. CHP kulislerinde isimleri geçen Noyan ve Çiftçi hakkındaki iddiaları kamuoyuyla paylaşmak isteyen AK Parti Çiğli İlçe Teşkilatı basın toplantısı düzenledi. Çiğli Anemon Otel’deki toplantıya İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri de katıldı.
 
“BAŞARISIZLIK HİKAYESİNİ AK PARTİLİLER YAZDI”
Görev aldıkları 7 ay boyunca, her gün bir etkinlik düzenlediklerini ve partinin Çiğli’deki oylarını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz, iki meclis üyesinin, kendilerinin hızına yetişemediğini ve değişime ayak uyduramadıklarını savundu. Meclis üyeleri Kurtcebe Noyan ile Başak Tülay Çiftçi’nin, parti yöneticileri ve vatandaşlar tarafından tanınmadığını öne süren Yılmaz “7 ayda çok önemli çalışmalar yürüttük. AK Parti’nin, İzmir’deki başarısızlık hikayesini yazanlar, ne yazık ki yine AK Parti’nin oyları ile bir yerlere gelenlerdir. Bizi bekleyen zor günler var. Bu süreçte hızımıza ayak uyduramayanlar ile yollarımızı ayıracağız” dedi.

 
“İSTİFA ETMESELERDİ BİZ ATACAKTIK”
İki meclis üyesinin de komisyon seçimlerinde istedikleri görevleri alamadığını ve bunu da istifa gerekçeleri arasında gösterdiklerini belirten Yılmaz, parti faaliyetlerine katılmayan ve çalışmayanlara görev vermeyeceklerini söyledi. Yılmaz, 15 gün önce ihtarname göndererek tüzüğe uygun hareket etmelerini istedikleri meclis üyelerinin istifa etmemeleri halinde, kendilerinin yaptırım uygulamak zorunda kalacaklarını belirtti. İstifa eden meclis üyelerini, CHP faaliyetlerine katılmakla suçlayan Adnan Yılmaz “İnsanlar, bu arkadaşlara, AK Partili oldukları için oy verdi. Siyasette dik duruş önemli. Biz onlara yaptırım uygulamazsak başarıyı elde edemeyiz. Bu iki arkadaşın partimize hiçbir katkısı olmamıştır. Rahatlığa alışmışlar ve Çiğli’nin çıkarlarını gözetmiyorlar” diye konuştu.
 
“METİN SOLAK’I BİZ BAŞKAN YAPTIK”
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın, AK Parti’den istifa eden iki meclis üyesine açık kapı bırakmasını da eleştiren Adnan Yılmaz “Sayın Metin Solak’ı belediye başkanı yapan, CHP seçmeni değil, AK Parti grubudur. Bizden, CHP’ye geçen olmaz ama kendisi AK Parti saflarına katılmak isterse kapımız her zaman açıktır” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Sıdık Soysal ise “Giden arkadaşlarımızın yolları açık olsun. Meclis üyeleri partisi için çalışırken vatandaşın yanında olmalı. Bu süreçte hızımıza ayak uyduranlar devam eder, uyduramayanlar ise dökülmüştür” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cevaben deli çiğlili 7 Temmuz 2012 Cumartesi 19:10

o senin bahsettiğin alevi dediğin vatandaşların alevilikle alakası yok , metin solak kimin sayesinde oturuyor orada adam için söylemediğiniz söz kalmadı şimdide sahiplenme duygusu yaşıyorsunuz ,

Yorumu oyla      11      5  
bu kafayla zor 3 Temmuz 2012 Salı 09:18

teşkilat dağılıyor,istifa eden çiğli meclis üyeleri güzelbahçe ilçe bşk nı kayıp değil diyenler yeni söylem bu galiba siz bu kafayla büyük şehirin sadece binasını alırsınz yönetimini değil:(

Yorumu oyla      12      6  
DELİ ÇİĞLİLİ 3 Temmuz 2012 Salı 08:54

SAYIN ADNAN YILMAZ SİZ İÇİNİZDEKİ İKİ SOSYALİST İNSANI BARINDIRMADINIZ.BUNU AÇIK YÜREKLİ OLARAK SÖYLE.SEN KİMSİN METİN SOLAK'I PARTİNE DAVET EDİYORSUN.HADİNİ AŞMA ÇİĞLİ SANA DAR OLMASIN.AKILI OL.SEN KISACASI İKİ TANE ALEVİ VATANDAŞIMIZI AK PARTİDEN UZAKLAŞTIRDIN.ÇÜNKÜ KAFA YAPILARI UYMADI.ÇÜNKÜ CEMMAT RAHATSIZDI.SOYSAL VE ATLI ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANI İLE TİCARİ İLİŞKİLERİNİ SAĞIR SULTAN DUYDU ÇEVRENE İYİCENE BAK.

Yorumu oyla      14      8  
DOĞRUCU 3 Temmuz 2012 Salı 02:20

ATTİLA ATLI ,SIDDIK SOYSAL KADAR BAŞINIZA TAŞ DÜŞŞÜN İNŞALLAHKARDEŞİM ELİNDE BELGEN VARSA BENDE SENİNLE MÜCADELE EDECEĞİM AMA İFTİRANIN BU KADARINADA PES DOĞRUSU,ALLAH SENİ VE SENİN GİBİLERİ HAFTASINA KALMADAN MÜBAREK GÜNLERDE NASIL BİLİRSE ÖYLE YAPSIN

Yorumu oyla      15      8  
hüseyin ahmetoğlu 2 Temmuz 2012 Pazartesi 23:19

kayıp değildir diyenlere sesleniyorum AK PARTİ de hiç kimse bu lükse sahip değildir.her üyenin ayrı bir önemi ve ayrı bir değeri vardır.sorgulamak yerine öyle basit miş göstermek siyasi etiğe uygun değildir.varsı sıkıntıları ortak çözüm aranması gerekiyor.fazal ayakları yüksekten sallamamak lazım.mazallah bir düşersin paramparça olursun.

Yorumu oyla      13      7  
Orhan Yılmaz 2 Temmuz 2012 Pazartesi 22:23

Kocaoğlu ve CHP bugüne kadar Çiğli'ye hiçbir yatırım yapmadı.Bizim CHP den hiçbir beklentimiz yok.Bize yalnız çöplük ve lağım arıtma sistemini getirdiler.Seçimde şahsen ben CHP hariç herhangi bir partiye oy vereceğim.

Yorumu oyla      14      9  
adam gibi adamsın 2 Temmuz 2012 Pazartesi 19:03

Sayın Başkanım , yukarıdaki beyanlarını okuyunca inan içime su serpildi. Kim bunlar çiğliye gelipte bizleri peşlerinde koşturup sonrada ota boka bahanelerle zaman geçirirler. kararına saygı duyuyor ve sonuna kadar desteklerken yanında dakilere dikkat et bu beraberliği bozdurma sen bu partiyi gerçekten topladın ve parti için güzel şeyler duymak hoşumuza gidiyor.partide değişiklik seçimlere yansıyacağına emin ol başkanım.

Yorumu oyla      17      14  
mehmet yıldırım 2 Temmuz 2012 Pazartesi 16:34

erdal ertan neden fotoğraf karesine girmekten kaçıyor ben söğleyim metin solaka gebe olduğundan akparti çiğlide seçim alması için belediye ile iş yapan meclis üyelerini silecek

Yorumu oyla      20      12  
göçmen grubu 2 Temmuz 2012 Pazartesi 14:19

YA SİZ NEYİN MASALINI ANLATIYORSUNUZ SIDDIK SOYSAL ATILLA ATLI METİN SOLAK ORTAK KOPERETİF KURMUŞ... MASAL ANLATIYORSUNUZ AYIP AYIP ÖNCE BUNLARDAN TEMİZLEYİN PARTİYİ AKPARTİLİ GÖZÜKÜPTE PARTİYİ İÇERDEN YİYENLERDEN TEMZİLEYİN BUDAMI YALAN ADNAN YILMAZ ARAŞTIR YOKSA YARIN ÖNÜNZE KOYARLAR BUNLARI

Yorumu oyla      24      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de kurultay heyecanı: PM için sürpriz isimler
CHP’de kurultay heyecanı başladı. Kemal Kılıçdaroğlu, 80 kişilik parti ...
Kılıç: Bizi tezgaha getirip savaşa sokacaklar
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Suriye ile Türkiye ...
Türeli: Çiçek üreticisinin yüzünü soldurmayın
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
CHP’li Güven tıp öğrencilerinin haklarının peşinde…
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ve 41 CHP milletvekili,18 ...
AK Parti demokrasisini 5 dakika susarak anlattı
CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, ''Şimdi size AKP döneminde ileri demokrasi ...
Yırtılan önerge kavgası: Meclis’te yumruk yumruğa
AK Parti'nin, özel yetkili mahkemelerle ilgili önergesi nedeniyle TBMM ...
 
Erdoğan’dan WSJ’a çok sert çıkış
“Türk uçağı Suriye hava sularında vuruldu” diye yazan Wall Street Journal ...
Türeli İzmir'in boşanma sorununu Meclis'e taşıdı
CHP’li Türeli, sosyal bir yaraya daha parmak bastı ve boşanma olaylarındaki ...
Zana tarihi buluşmada neler konuşulduğunu anlattı
Başbakan Erdoğan’la görüşen Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Abdullah ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva