HABERLER>POLİTİKA
1 Temmuz 2012 Pazar - 11:23

Zana tarihi buluşmada neler konuşulduğunu anlattı

Başbakan Erdoğan’la görüşen Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Abdullah Öcalan’ın ev hapsine alınması talebini ilettiğini söyledi.

Zana tarihi buluşmada neler konuşulduğunu anlattı

ANKARA - İşte Zana'nın açıklamalarından satır başları: Başbakan’dan STK’lara kadar herkesle görüşme talep etmiştik. 24. dönem başladığından bu yana, Meclis’e girdiğimizden beri, görüşmenin gerçekleşmesine yönelik talepler vardı.

Başbakan ile görüşmenin başında 21 yıl önce bu parlamentoda halkların kardeşliği için yemin etmiş biri olarak verilmiş bir sözüm olduğunu söyledim. Öncelikle Kürtlerin halk olmaktan kaynaklı bir halk olduğunu söyledim.

Korkularıyla yüzleşme çabalarına rağmen süre gelen tutuklamalarla tedirgin olan toplumun samimi adımlara ihtiyaç olduğunu belirttim. Kesintisiz bir barış ortamı için herkesin adım atması gerektiğini belirttim.

Özür dilenmesi talep edilen halk başka devlet değil, kendi yurttaşlarınız dedim. Oslo sürecinin devam etmesi gerektiğini söyledim.

Sayın Öcalan’ı pekala ev hapsine alabileceğini belirttim. Seçmeli dersler arasında Kürtçenin olması olumlu bir gelişme, anadilde eğitim hakkı vurgusu yaptım.

Yaralarımız açık ve kanıyor. Bu nedenle gerçekçi olmayan talepler karşılıksız bulamaz. “Silahları bırakın operasyonu bırakın” talebi gerçekçi olmayan taleplerden, bunun altını çizdim.

2004’ten bu yana ortaya konan bir çabanın bir ürünü. Toplumsal beklentinin sonucunda gerçekleşti. Başbakan tüm taleplerimizi büyük bir dikkatle dinledi. Bu görüşmenin kesintiye uğrayan sürecin açılmasına katkı sağlayacağına, barışın gelmesine olumlu bir etki yapacağına inanıyorum.

Bilinmesini isterim ki aklım vicdanım yüreğim ve ön görülerimle hareket ettim. Tarihsel olark bu görüşmenin kimler arasında gerçekleştiği ötesinde olası sonuçları çok önemli.

Tıkanan bu sürecin önünü açmak için kaç kuşak kaç ölüm daha bekleyeceğiz? HEP, DEP, DTP ve diğer tüm bileşenlerin verdiği tüm mücadele göstermiştir ki bu topraklarda herkesin barışa ihtiyacı var. Onun için ben o diğeri fark etmez, herkes hem Türk hem Kürt halkları barışın içinde yer almalı. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 1 Temmuz 2012 Pazar 23:11

Vatanını seven biri rumuzlu kardeşim, benim sözüm siz kürt kökenli kardeşlerime değil. benim sözüm sizin üzerinize basarak siyaset yapanlara. farkındaysan kundakta katledilen kürt kökenli bebenin hesabınıda soruyorum. bizler yüzyıllardır bu topraklarda kız alıp vermiş, iç içe geçmiş bir toplum olarak yaşadık ve kürt-türk ayrımını düşünmedik, dillendirmedik. Ama askerimin, polisimin kanı dökülen kürt ve türk vatandaşın katili babam bile olsa bunun hesabını sorarım. kimse kimsenin sırtına basmasın

Yorumu oyla      16      6  
Bilal-İzmirli 1 Temmuz 2012 Pazar 22:42

Milletvekili Leyla Zana, Abdullah Öcalan’ın ev hapsine alınması talebini ilettiğini söyledi......VATAN HAİNİ ŞEREFSİZE SAHİP ÇIKIYORSUNUZ BİLİNKİ KUDURAN KÖPEK ÖNCE SAHİBİNİ ISIRIR VE SİZLER HAKEDİYORSUNUZ....MECLİSE GİRERKEN ETTİGİ ANT SAHİP ÇIKMAYANLAR ONURSUZ ŞEREFSİZ İNSANLARDIR ADI İSMİ HANGİ PARTİLİ OLURSA OLSUN.

Yorumu oyla      13      6  
vatanını seven biri 1 Temmuz 2012 Pazar 15:10

sevgili kardeşim bende kürdüm ama sanmıyorum senin benim bu vatanımı sevdiğim kadar sevdiğini,sen hala kanımız yerdemi kalacak diyorsun ne yani daha on binlerce şehit dahamı verelim.yeter artık geçmişe bakmayalım bundan sonraki vereceğimiz şehitlerimizin günahı ne bundan sonra birlik beraberlik zamanı hep birlikte el ele kardeşce yaşama zamanı

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 1 Temmuz 2012 Pazar 13:13

DEVLET SIRRI ANLATMA İSTERSEN. BAK YENİ DALGA DA SENİ DE ALIRLAR SONRA.

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaş 1 Temmuz 2012 Pazar 12:26

Yani bunları talep ettin ve sn. Başbakan dinledi öylemi. Peki Apo iti nerede ev hapsine alınacak, bir daha'ki genel seçimlerde hangi partiden aday gösterilecek. Bu ülkenin içine ettiniz şimdi bunu resmileştirmenin peşindesiniz. Peki bizim 10 binlerce şehit olan Asker, Polis, Öğretmen ve ayrıca binlerce katledilen vatandaşlarımızın akan kanı ne olacak, bu kan yerdemi kalacak. Bunların vebalini kim ödeyecek, kundakta katledilen bebenin hesabını kim verecek. Sende değil ama Seni dinleyende kabahat.

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘sıçan’ yanıtı
Başbakan Erdoğan, "CHP'nin Genel Başkanı biz söz öğrenmiş, bir haftadır ...
ÖYM’ler kalkıyor: 'Ergenekon'da yeni sayfa!
Hükümet, özel yetkili mahkemelerin yapısını değiştirecek düzenmeyi bugün ...
Erdoğan ve Zana'nın 'iyi ve verimli' zirvesi
Başbakan Erdoğan ile Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana yaklaşık ...
 
''Habur benzeri uygulamalar yeniden olabilir''
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Habur konusunda, ''İhtiyaç olması halinde ...
CHP’de 11.Kadın Kurultay heyecanı
CHP, 8 yıl aradan sonra yapılacak olan 11. Kadın Kurultayı’na hazırlanıyor. ...
Gül: Büyükşehir davasında bir şey çıkmayacaktır!
Hükümetin ÖYM’leri kaldırmaya yönelik hazırlığına destek veren Cumhurbaşkanı ...
 
Tartan’dan Engin’e ‘tebrik’ ziyareti
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, meclis üyeleri ile birlikte yeni ...
Erdoğan’la görüşme öncesi: Mutlaka barış gelecek
Başbakan Erdoğan’la bugün biraraya gelecek olan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili ...
Arınç: Suriye devletiyle ile kavgamız var
Elazığ'da bazı açılışlar yapan Bülent Arıç, 'Suriye devletiyle kavgamız var' dedi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva