HABERLER>POLİTİKA
8 Ağustos 2015 Cumartesi - 09:38

AK Parti-CHP koalisyonu o yüzde 30’da düğümleniyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, pazartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme öncesinde kurmaylarıyla dün gece CHP’nin şartlarını masaya yatırıp koalisyon olasılığını değerlendirdi.

AK Parti-CHP koalisyonu o yüzde 30’da düğümleniyor!

Edinilen bilgiye göre, AK Parti’nin 5 saat 40 dakika süren MYK toplantısında, 30 saate yaklaşan 5 ayrı heyetler arası görüşme sürecinde ortaya çıkan CHP’nin koalisyon şartlarına ilişkin, “Yüzde 60-70’i olabilir, bunlarda öyle ya da böyle bir şekilde anlaşırız. Ancak kalan yüzde 30’unda anlaşmak zor… Zaten iş de bu yüzde 30’da düğümleniyor. Eğer pazartesi günkü görüşmede de bu sorun aşılamazsa bu şartlarla anlaşmak da zor, ortaklık da” görüşü öne çıktı.

Hürriyet’in haberine göre toplantıda, işi düğümleyen başlıklar arasında da ağırlıklı olarak Suriye konusu başta olmak üzere dış politikadaki ciddi yaklaşım farklılığı ile eğitim konusundaki taleplere dikkat çekildi.
 
CHP’nin eğitim sistemi önerisine ilişkin, “bu imam hatiplerin kapanmasını gündeme getirir” kaygısı dile getirilirken, görüşmelerde doğrudan gündeme gelmeyen cumhurbaşkanının konumuyla ilgili de CHP’nin ileride takınabileceği tavra ilişkin endişeler dillendirildi.
 
CHP ile ciddi bir müzakere süreci sonucunda bu konularda bir orta yol bulunabileceği, bu durumda koalisyon seçeneğinin denenebileceğini söyleyenlerin yanı sıra, bu olasılığa sıcak bakmayıp CHP’nin koalisyon niyetine ilişkin kuşkusunu dile getiren bazı MYK üyeleri ise, “CHP’den bu konuda farklı şeyler söyleniyor. Bütün bunlara bakıldığında onların da bu konudaki samimiyeti konusunda soru işaretleri ortaya çıkıyor” dediler. Toplantıda MHP ile koalisyon ya da azınlık hükümeti formülü çerçevesinde görüşülerek bu yolun da denenmesini isteyen üyeler de oldu.
 
 Seçenekler tükendiğinde seçimin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken bu üyelerin olası seçime iktidarlarında gidilmesi için her seçeneğin denenmesi gerektiğini de savundular. Davutoğlu’nun da CHP ile olmayacağı ortaya çıktığında MHP genel başkanı Devlet Bahçeli ile görüşebileceğinin sinyalini verdiği öğrenildi.
 
CHP’nin şartlarını parti politikaları açısından MYK’sında masaya yatıran Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşeceği pazartesi günü sabah da Bakanlar Kurulu’nu toplayarak bu şartları hükümet politikaları açısından değerlendirecek. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmeye de bu toplantının ardından gidecek. İki lider akşam yemeğinde koalisyon olasılığını değerlendirip bu konudaki kararlarını netleştirecekler. (Hürriyet)

 
Kızgın müşteri dükkana otomobiliyle girdi
 
Serdar Ortaç'ın son hali korkuttu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
baytak 8 Ağustos 2015 Cumartesi 12:09

AKP de TABANININ CHP ile koalisyon istemediği KÜLLİYEN YALAN. İstemeyen Cumhurbaşkanı ondan korkup istemiyoruz diyen, AKP milletvekilleri, il, ilçe yöneticileri Ve HAVUZ MEDYASI. AKP gerçek tabanı, AKP ye oy veren vermeyen büyük çoğunluk, Halk, millet SEÇİM değil CHP ile koalisyon hükümeti İSTİYOR.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 8 Ağustos 2015 Cumartesi 09:58

Vatandaş koalisyon istedi ama akp hala vatandaşın isteğine karşı çıkıyor. Erken seçim olursa ne değişecek? bu vakitten sonra tek başına iktidar mı olacaksınız? Vatandaş herşeyin farkında terörün büyümesine bu zamana kadar siz göz yumdunuz şimdide milliyetçi oyları çekmek adına sözüm ona operasyonlar yapıyorsunuz pkk belasını büyüttünüz yetmedi ışid belasını sardınız milletin başına, adaletsizlik, yolsuzluk,işsizlik, fırsat eşitliğini ortadan kaldırma, eğitim sisteminin her yıl değişmesi, işçi memur ve emeklinin içler acısı hali... Benim gördüğüm akp'nin tek başına iktidarı artık bitti ve hatta güçlü, umut verici yeni bir oluşum ise meclisi hallaç pamuğu gibi atar zira 2002 deki durum söz konusu ve artık insanlar mahalle kavgası tarzında siyasetten ve dayatmalardan bıkmış durumda.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Obama’nın o sözlerine Ankara’dan yanıt geldi
ABD Başkanı Barack Obama'nın "Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlarda ...
AK Parti İzmir’de istifa operasyonu!
AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gözde Keskin genel merkezden aldığı ...
Kılıçdaroğlu’na Göztepe forması ve stat çağrısı
Göztepe taraftarları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. ...
 
Serter'den başkanlarla zirve, o soruya yanıt!
İlçe başkanlarıyla kongre sürecini masaya yatıran CHP İl Başkanı, belediye ...
Erdoğan'ın yaveri değişiyor
11. Cumhurbaşkanı Gül döneminden kalan yaver değişiyor. Cumhurbaşkanı ...
Kocaoğlu’ndan örgüte flaş ziyaret: Sürece müdahil olacak mı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Örgütü’nü ziyaret ...
 
Demirtaş Avrupa Birliği ve NATO’ya çağrı yaptı
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, sürpriz bir şekilde gittiği Brüksel’de, ...
CHP’li Akkaya facia yerinde: AK Parti’ya salvo ve örgütlenme vurgusu
CHP’nin İşçi Sendikalarından ve Meslek Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan ...
AK Parti’de başkanlar zirvesi: Gündem o karar!
AK Partili başkanlar bu kez Kiraz’da bir araya geldi. İl Başkanı Delican’ın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva