HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2019 Salı - 12:58

AK Parti Adayı Aslan: Bayraklı marka kent olacak!

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, “Bayraklı’da herkes artık ilçelerine hizmet gelmesini istiyor. Biz gerçekten emek verdik, Ar-Ge çalışmaları yaptık, mimarlarımızla çalıştık, projeler hazırladık. Toplumun her kesimi için önemli projelerimiz var. Biz bu projelerimizi gerçekleştirdiğimizde Bayraklı başka bir kent olacak, marka olacak, ekonomik olarak da kalkınacak” dedi.

AK Parti Adayı Aslan: Bayraklı marka kent olacak!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan SonsözTV’ye konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Aslan, seçim süreci ve Bayraklı projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Pazar günü gerçekleştirilen Cumhur İttifakı Mitingi hakkında görüşlerini belirten Aslan, “Muhteşem bir miting oldu. Bayraklı’ya ve teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ne kadar CHP’liler ithamda bulunsalar da sindiremeseler de orada yüzde yüz İzmir halkı vardı. Bir tane taşıma insan gösteremezler orada. İzmir artık değişime hazır olduğunu ve hizmete özlemini gösterdi. Mitingler aslında halkın ve teşkilatın inancını ortaya koyar. Bizim yöneticilerimiz çok mütevazi, katılımı 120 bin olarak açıkladılar rakamı ama diğer partiler daha önce yapılan mitinglerinde daha az katılımlı mitinglerine çok daha fazla rakam açıklamışlardı. Alan boydan boya doluydu, 300 bin de diyebilirlerdi ama böyle dürüst bir açıklama için yöneticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAYRAKLI MARKA OLACAK
Bayraklı’nın belediye tarafından ihmal edildiğini öne süren Aslan, “Bayraklı İzmir’in merkezi, herkesin gözü önünde olan bir yer. Bayraklı çok ihmal edilmiş, doğudaki kentlere gitseniz bile böyle sokaklar göremezsiniz. Sokaklar çöp çamur içinde. Bayraklı’da herkes artık ilçelerine hizmet gelmesini istiyor. Biz gerçekten emek verdik, Ar-Ge çalışmaları yaptık, mimarlarımızla çalıştık, projeler hazırladık. Toplumun her kesimi için önemli projelerimiz var. Biz bu projelerimizi gerçekleştirdiğimizde Bayraklı başka bir kent olacak, marka olacak, ekonomik olarak da kalkınacak. Bayraklı şu anda kapalı hapishaneye dönmüş durumda. İnsanlar sabah işlerine gidemiyor, akşamları evlerine dönemiyorlar. Bayraklı’ın çeşitli kavşaklar ve battı çıktılarla trafiğinin rahatlatılması lazım. Gaziemir’e ve Çiğli’ye baktığınızda bile battı çıktılar görebilirsiniz ama Bayraklı’da trafiği rahatlatmak adına hiçbir yatırım yapılmadı” dedi.

“BAYRAKLI’DA İNSANLAR BELEDİYEYE GÜVENMİYOR”
Bayraklı’da insan odaklı, şeffaf ve güvenilir bir belediyecilik olmadığını ve dolayısıyla insanların belediyeye güveni kalmadığını belirten Aslan, “Bayraklı’da insanlar belediyeye güvenmiyor. Belediye gelir-giderleri nedir, neler yapılır bilinmiyor. Biz geldiğimizde bütçemiz internet sitemizden kontrol edilebilecek.Biz belediye çalışanlarımıza, tüm sendikal haklar ve sosyal haklar dahil olmak üzere iş güvenceleri olduğunu bizzat taahhüt ettik. Biz onları da motive ederek, Bayraklı’nın kalkınması için, yaşam kalitesini arttırılması için çalışacağız. Bayraklı’da gerekli yatırımlar yapıldığında istihdam alanları açılacak ve Bayraklı’nın gençleri iş sahibi olacak. Tabii burada hükümet desteğimiz de önemli oluyor. Eskişehir Belediye Başkanı’nın iyi çalıştığını Cumhurbaşkanımız bile ifade ediyor ama İzmir’de böyle bir durum yok. Biz İzmir’de bunu gerçekleştirmek için, Bayraklı’ya kendimizi vermek için geliyoruz” diye konuştu.

“BAYRAKLI, SURİYE’DE GİBİ”
Bayraklı’da çevre için bir proje gerçekleştirilmediğini söyleyen Aslan, “Bayraklı beton yığılmasından gecekondudan görülemiyor. Bayraklı gerçekten Türkiye’de değil de Suriye’de gibi. Bayraklı’nın mahalleleri içler acısı durumda, Yamanlar’ın bir halini görün, bu kadar geri bırakılamaz. Biz geldiğimizde halkımızın lehine, onları yaşadıkları alanda daha güzel yaşamalarına olanak verecek şekilde yolları genişleteceğiz, parklar bahçeler yapacağız. Doğalgaz sorunu çözülecek, fosil yakıt kullanımı düşürülerek hava temizliği sağlanacak. Hala trafo sorunu var Bayraklı’da bunu çözeceğiz. Bakın bunlar büyük çalışmalar, rakibimizde böyle bir şey yok. Biz geldiğimizde halkımızı rahatlatacağız. Bayraklı’nın artık yeni kent merkezi olduğu tescil edildi. Dolayısıyla buradaki yeni yapılar için yapacağımız bir şey yok ama Cumhurbaşkanımız dikey yapılaşmaya karşı. Bayraklı için tek çözüm kentsel dönüşüm. Burada yapılan çalışmalarda belirlenen kat sayısı 10 kat. Biz de belirlenen bu kat planı çerçevesinde halkımızın rızasıyla, gönüllülük esasına dayanarak kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi.

“HALKI BIRAKIN MUHTARLAR BİLE BAŞKAN’A ULAŞAMIYOR”
Bayraklı’da halkın artık kendinden kopuk bir başkan istemediğini belirten Aslan, “Şu an 8’inci kattaki belediye başkanına halk ulaşamıyor hatta muhtarlar bile ulaşamıyor. Biz geldiğimizde 8. Kattaki makamı 1. Kata indireceğiz. 8. Katı ise halkımız için sosyal tesis yapacağız. Üstelik başkanlık makamını duvar arkasında değil, cam arkasında şeffaf bir şekilde halkımız bizi çalışırken görecek. Müsaitsek gelip görüp bizimle oturup konuşup, derdini anlatabilecek” diye konuştu.

“BAYRAKLI HALKI BİZİM PARAMIZ NEREYE GİTTİ DİYE SORUYOR”
Bayraklı Belediyesi bütçesinde yatırım için ayrılan paraları halkın sorguladığını ifade eden Aslan, “Bayraklı Belediyesinin ciddi bir bütçesi var. 300 milyon bütçenin 200 milyonu personel giderleri ve çöp toplama gibi gerekli işler için harcansa 100 milyon lira yatırım olması gerekir. Sadece bir yılda 100 milyon liralık yatırım yapılması gerekirdi. 10 yıldır bu yatırımlar yapılmış olması gerekirdi ama baktığınızda Bayraklı’da ortada bir yatırım yok. Durum böyle olunca Bayraklı halkı bizim paramız nereye gitti diye soruyor” dedi.

“BELEDİYE TESİSLERİNDE ÇAY 50 KURUŞ OLACAK”
Özkanlar Pazaryeri’nin Bayraklı’da kanayan bir yara olduğunu ifade eden Aslan,“Bayraklı Belediye başkanı bu soruna bir çözüm üretemedi. Üretemediği gibi Milletvekilimiz Hamza Dağ bu konu hakkında emek verip zaman harcayıp köprü altınının pazaryeri yapılması için yer tahsisi sağladı ama Belediye bu konuda çözüm üretmediler. Biz pazaryeri alanını kullanımına izin vermeyen arazi sahibi Mehmet Özkan Bey ile görüştük. Mehmet Bey projemize güvenerek, bize destek vereceklerini belirtti. Altında otoparkı olan zemin katı gıda pazarı üst katı giyim pazarı olan en üst katında ise sosyal tesis olan bir yer yapacağız. Bayraklı Belediyesi’nin sosyal tesislerinde çay 50 kuruş olacak. Haftada bir gün yüzde 50 indirim uygulayacağız” diye konuştu.

“BAYRAKLI’DA RAKİBİMİZ OLAN ASLINDA CHP’NİN ADAYI DEĞİL…”
Bayraklı halkının seçim konusunda bilinçli olduğunu belirten Aslan, “Bayraklı’da sokağın genelinde halkımızı bilinçli görüyoruz. Zaman zaman genel seçim havası oluşturulabiliyor ama genel olarak insanlar bilinçli olarak yaklaşıp partiden ziyade adaya itibar gösteriyor insanlarımız. Bayraklı’da insanlarımız kendine yakın bir başkan istiyor burada parti gözetmiyor. Biz samimiyetimizi ortaya koyduk. Bayraklı bu kez bu değişimi kesinlikle onaylıyor. Bayraklı’da rakibimiz olan aday aslında CHP’nin adayı değil. Kılıçdaroğlu’nun adayı olarak görüyor insanlar, CHP’nin değil. Bayraklı’yı tanımayan, mahallelerin ismini bilmeyen, Çiğli Belediyesi’nde çalışan birini getirip Bayraklı’ya aday olarak koyarsanız, insanlarımız ‘evet biz CHP’liyiz ama bu bizim adayımız değil’ diyorlar. Kılıçdaroğlu adayının artık kaybetme havasına büründüğünü görüyoruz. Basında sürekli yalan demeçlerini görüyoruz. Biz bunlarla asla seçimi kurtaramayacaklarını, varsa projeleriyle seçime girmelerini öneriyoruz. AK Partili gençler hiçbir zaman bir şey yapmaz kimseye. Biz CHP’li gençlerle de iç içeyiz. Bayraklı’da CHP’nin seçim ofisi CHP’liler tarafından kurşunlanıyor ama AK Partililer tarafından kurşunlanmış gibi demekler veriyorlar. Kendi içlerindeki kavgayı bile bize yıkmaya çalışıyorlar. Ben Bayraklı’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayına karşımıza projeleriyle çıkması gerektiğini söylüyorum” dedi.

 
Erdoğan: Biz bir yanlış yaptık idamı kaldırdık
 
Oyuncu Ümit Yesin hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayraklılı 19 Mart 2019 Salı 22:53

Ali Başkan Beldiye Başkanlığın hayırlı olsun,Bayraklıya yakışan bir başkan.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Biz bir yanlış yaptık idamı kaldırdık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak Ereğli'de halka hitap ediyor. ...
CHP Bornova adayı İduğ'dan 'genç' mesai
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, Aşık Veysel Rekreasyon ...
MHP'den teşkilatlara 'provokasyon' uyarısı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından yerel seçimler öncesi ...
 
CHP Menderes Adayı Kayalar'dan istihdam sözü
CHP Menderes Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, Menderes'te yapacakları ...
CHP Çeşme Adayı Oran: Nasıl heyecanlanmayayım?
Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, "Bana 'heyecanlanma' ...
CHP’li Özel’den Gaziemir’de Arda’ya tam destek
Partisinin Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda’nın seçim ofisini ...
 
CHP'li Beko: Neden vatandaştan tedavi katılım payı alınmaktadır?
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu üyesi Kani Beko, Aile, ...
CHP’li Kılıç’tan müteahhitlere ‘yeşil’ mesaj
Buca’nın CHP’li Başkan Adayı Erhan Kılıç, Bucalı müteahhitlerle bir araya ...
Zeybekci’den SonSöz TV'de mesaj yağmuru… Ege şivesiyle sordu: Ula bizim oğlan bu paraları ne ettiniz?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Zeybekci, seçimlere ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva