HABERLER>EGE
20 Mayıs 2016 Cuma - 14:06

Afyonkarahisar şehidini 10 bin kişiyle uğurladı

Nusaybin’de teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastane şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek'in cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi.

Afyonkarahisar şehidini 10 bin kişiyle uğurladı

Nusaybin'de devam eden Atmaca- 7 operasyonunda, PKK'lı teröristlerin Yenişehir Mahallesi'nde bir eve önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcının dün öğle saatlerinde infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek'in cenazesi, Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki Selen Kışlası'nda yapılan törenin ardından askeri uçakla Afyonkarahisar'a getirildi. Şehidin cenazesi Askeri Havalimanı'ndan karayoluyla baba ocağı Bolvadin İlçesi'ne götürüldü.

- KÜTAHYA'DA ŞEHİDE VEDA: GÖZYAŞLARI SEL OLDU... 

'NUR YÜZLÜM, MİS KOKULUM GİTME'
Helallik alınması için son bir kez Şevki Mahallesi, Kışla Caddesi'ndeki evine götürülen şehit Tek'in cenazesini taşıyan ambulansın sokağa girişiyle yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yakınları, evinin önünde duran ambulansa binerek şehit Tek'le vedalaştı. Tabuta sarılan anne Zehra Tek güçlükle sakinleştirildi. Sık sık tabutu öpen şehidin kız kardeşi Elif Çakan, "Gitme n'olursun mis kokulum gitme, nur yüzlüm, mis kokulum ne olur gitme" diye ağıt yaktı.

YEĞENİ BAYILDI
Şehidin amcası Ramazan Tek ise "Yiğidim gitti, şart olsun kitap gibi yüzü vardı, gitti" diye feryat etti. Helallik alınması sırasında şehit Hasan Basri Tek'le vedalaşmak için ambulansa binen aynı isimi taşıyan yeğeni Basri Tek ise bayılarak bir askerin üstüne düştü. Basri Tek'e burada hazır bekleyen sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti. Şehidin kardeşleri Muhammet Tek ve Emre Tek de gözyaşlarına boğuldu.

'BÖYLE ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ Mİ OLUR'
Helallik alınması sonrasında Bolvadin Çarşı Camii'ne getirilen Hasan Basri Tek için, cuma namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Bu sırada tabutun başına gelen anne Zehra Tek, "Ne güzel Anneler Günü hediyesi ettin sen bize. Bu muydu hediyen bize, bu muydu kuzum" diyerek tabuta kapandı. Tabuttan güçlükle uzaklaştırılan anneden sonra tabutun başına kardeşi Emre Tek geldi. Ağabeyinin şahadet haberi üzerine vatani görevini yaptığı Manisa Kırkaağaç'taki birliğinden izinli gelen Emre Tek de tabuta uzun süre sarıldı. Türk bayrağına sarılı tabutu öpen Emre Tek, "Gitme abim" diye feryat etti.

10 BİN KİŞİ KATILDI
Cenaze namazına Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Bolvadin Kaymakamı Ayhan Akpay, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile il ve ilçe protokolünün yanı sıra yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

GÖRMEZ, ŞEHİTTEN DE HELALLİK İSTEDİ
Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek'in özgeçmişi ile şehit düştüğü operasyonun okunduğu törende Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şehidin herkese hakkını helal etmesini diledi. Üç kez "Şehidim hakkını helal et bize" diyen Görmez'e, cenazeye katılanlar, "Amin" diyerek karşılık verdi.

CİNAYET ŞEBEKELERİ ALLAH'IN AZAP VE LANETİNDEN KURTULAMAYACAK
Şehitlerimizin canlarını, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için verdiğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, herkesi şehitlerin uğruna can verdiği değerlere sahip çıkmaya çağırdı. Terörün, Türkiye'nin kardeşliğine zarar veremeyeceğine değinen Görmez, "Cenab-ı hakkın rahmeti ve mağfireti ne kadar haksa, azabı ve laneti de o kadar haktır. Öncelikle herkes bilmeli ki bu cinayetleri işleyenler Allah'ın azabından ve lanetinden asla kurtulamayacaktır. Bütün cinayet şebekelerine buradan seslenmek istiyorum, şehidimiz Nusaybin'de canını verdi. Nusaybin Bolvadin'in, Bolvadin Nusaybin'in kardeşi olmaya devam edecektir. Şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri değerlere, bütün milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde sımsıkı bağlı kalacaktır" dedi.

CENAZE NAMAZINI DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ KILDIRDI
Konuşmasında yarının Berat Kandili olduğunu da hatırlatan Görmez, şehitlerin Türk halkının beratı olması duasında bulundu. Görmez'in kıldırdığı cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanan şehit Tek, uzun süre Bolvadinlilerin omuzlarında taşındı. Cenazenin taşınması sırasında bir grup genç cenazeye Türk bayraklarıyla eşlik etti. Gruptakiler zaman zaman, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Bolvadin Şehitliği'nde toprağa verilen Hasan Basri Tek'in, bekar olduğu belirtildi. Babası İhsan Tek'i 10 yıl önce kaybeden Tek, Kayseri'den Nusaybin'e geçici görevle gönderilmişti. Bolvadin'e en son 7 ay önce geldiği ifade edilen Tek, iki yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevliydi. Tek, Afyonkarahisar'ın son 10 ayda 9'uncu, Bolvadin'in ise 2'nci şehidi oldu. (dha)

 
Teklif kabul edildi, peki şimdi ne olacak?
 
CHP'den 'dokunulmazlık'la ilgili ilk yorum!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşini kurtarmak için hayatını hiçe saydı!
Fethiye’de su dolu kanala uçarak sürüklenen otomobilde mahsur kalan Nevin ...
Kütahya’ya şehit ateşi düştü
Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı ...
Turistik ilçede terör operasyonu: 11 gözaltı
Aydın’ın Didim İlçesi'nde polisin 11 eve düzenlediği şafak operasyonunda, ...
 
Mardin’deki ateş Afyonkarahisar’ı yaktı!
Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı ...
İşadamı cinayetine 6 tutuklama
Denizli’de geçen yıl düzenlenen silahlı saldırıda kırmızı ışıkta beklerken ...
Ege’nin dört bir yanında 19 Mayıs coşkusu
Ege Bölgesi'ndeki illerde çelenk sunmayla başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü ...
 
Alkollü dehşet: İşçilerin arasına daldı, 3 can aldı!
Manisa’nın Yunusemre İlçesi'nde, aşırı hızla giden hafif ticari araç, ...
Sakız Adası’nda mültecilerden açlık grevi
Yunanistan’ın Sakız Adası'ndaki kampta tutulan 1200 mülteciden 50'si, ...
Kışlada korkunç son: Nöbet dönüşü…
Denizlili jandarma er Serkan Pamuk, vatani görevini yaptığı Tekirdağ'da ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva