HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2024 Perşembe - 15:03

Aday Dağ'dan Balkan mesaisinde mesaj seli: 15 yıllık geçmişim kefaletim!

Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği ziyaretinde konuşan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Beni nasıl bugün burada görüyor iseniz ondan sonra bu şehrin sokaklarında dolaşan sadece klasik belediyecilik hizmetleri yapan değil hanelerin içinde bilmediğiniz, görmediğimiz bir takım sıkıntılar varsa bunları da çözen biri olarak göreceksiniz. Ben bunun taahhüdünü veriyorum, verirken de 15 yıllık siyaset geçmişimi kefalet olarak size sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerin kullandı.

Aday Dağ dan Balkan mesaisinde mesaj seli: 15 yıllık geçmişim kefaletim!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, saha çalışmaları kapsamında bugün Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği’ni ziyaret etti.

Dernek üyeleri ile bir araya gelen Dağ birbirinden önemli mesajlar verdi.

DAĞ'DAN KARŞIYAKA STADI İÇİN TELE-MESAJ!

SAVAŞAN: İL BAŞKANININ OTURMADIĞI KOLTUĞA SOYER OTURDU
İlk olarak konuşan Rumeli Dernek Başkanı Vahap Savaşan Rumeli Balkanlarına sahip çıkılması gerektiğini belirtirken, "Sizi burada görmekten, sizin gibi bir ismin, bir değerin, bir markanın İzmir'e yakıştırılmasından çok mutluyuz. Bu çok değerli, bizler için de Balkan camiası için de... İzmir ve Bursa Türkiye'de Balkan şehri olarak bilinir. Bu süreç çok kıymetli. Makas çok açık. Bu makası sizin gibi bir isim kapatabilir mi? Kapatabilir ama ilçelerde, bizlerden bizim arkadaşlarımızdan camiamızın ileri gelenlerinden bu işi sahiplenebilecek götürebilecek çok nitelikli arkadaşlarla sizin desteklenmenizi umuyoruz, bekliyoruz. Bütün camiamızın beklentisi de bu yönde. Bu işin bir de matematik tarafı var. Buca Türkiye'nin Balkan şehri olan İzmir'in, Türkiye'nin en çok Balkan göçmeni yaşayan ilçesi. Bu ilçede Afyonlu kardeşlerimiz aday gösterildiği, Erzincanlı kardeşlerimiz aday gösterildi, başka şehirlerden kardeşlerimiz aday gösterildi ama Balkan şehrinin Türkiye'deki en çok balkan yaşayan ilçesinde Balkan göçmeni aday olmadı.  İki tane kıymetli camiada karşılığı olan iki başkanımız ve  yönetimde Ekrem başkanımız Buca'da güzel bir reaksiyon gösterdiler. Ama bunun adayla destekleme lazım. Karşı tarafın oyunu alabilecek sempatik insanlar da gerekiyor. Bu sadece burada değil. Birkaç ilçemizde de aynı şekilde beklentiler var. Çok kritik bir süreçteyiz. Üç gün sonra, beş gün sonra bunlar açıklanacak. Biz heyecanı yaşıyoruz. Biz bu adaylık konusunda beklentilerimiz çok yüksek. Camia olarak motivasyona ihtiyacımız var. Ben burada il başkanının olmasını istiyordum. Sergi için ben Ankara'yla da görüştüm. Ben İzmir'de merkeze koymak istedim onu. Onun oturmadığı koltuğa Tunç Başkan geldi oturdu ve PR'ını yaptı gitti. Ulusal basın da yaptı. Bu son düzlük! Biz küçükken sobelemece oynarken köşeden bakardık. Sobelemek için koştururduk. O anı beklerdik. Şu an o andayız. Sobelemek için artık çok kritik bir seviyedeyiz. Sizin de burada katkınız önemli. İlçelerde size destek verecek en az bir iki ilçede camianın bütünleşeceği bir isme ihtiyaç var. Bizim camiamızın motivasyona ihtiyacı var. Sizin de desteğinize ihtiyacımız var. Biz bir aday istiyoruz. İnşallah. Biz bu bu süreçte,  bu dönemeçte bu motivasyonla ilerlemek istiyoruz. Lütfen bizim motivasyonumuzu düşürmeyin, sizin desteğinize ihtiyacınız var" diye konuştu.

DAĞ: GÖÇMEN KELİMESİ SOĞUK GELDİĞİ İÇİN SUYUN ÖTESİ DEMEYİ DAHA DOĞRU BULUYORUM
Dernek üyelerine seslenen Hamza Dağ ise Balkanlarının önemine vurgu yaparken ,“Şöyle bakıyorum. Anadolu'nun tarihine; Türkiye Cumhuriyeti tarihine ve İzmir'in tarihine. Esasında suyun ötesinden bir süreç özellikle Osman Harbi’nden sonra başlayan bir süreç oluyor. Osmanlı Rus harbiyle beraber 5 milyon insan yola çıkıyor. 1,5 milyonu yollarda vefat ediyor. 3,5 milyonu Anadolu'ya geliyor. Bir kısmı da İzmir'e geliyor. Arkasından Balkan Savaşları sonrası insanlar buraya sadece bir toprak olarak değil, güvenliğinin en büyük tesis edildiği yer olarak bakıyor. Sonra bir dünya savaşı. Hepsine baktığınızda şöyle kendi atalarınıza, kendi geçmişinize baktığınızda oralardan buralara bu gerekçelerle gelmişiz. Daha sonra Anadolu'nun her yerinden İzmir'e kendi yaşadığı yerde artık kendine bir gelecek göremeyenler buraya yerleşmiş ve İzmirli olmuşuz. Bu şehirde Allah'a hamdolsun Mardinli de oldu. Konyalı da oldu, Erzurumlu da oldu, Manisalı da oldu, suyun ötesi doldu. Aslında hepimiz işin özünde İzmirli olduk. İzmir'iz hepimiz İzmirliyiz. Onun için biz İzmirliyiz. Biz İzmiriz diyoruz. Hepimiz için bir zenginlik. Bu zenginliği biz her yerde görüyoruz. Her yerde yaşıyoruz. Her coğrafyada insan olması artı görüyoruz. Nimetini de bilmemiz gerekiyor. Gerçekten yüzyıllar boyunca 200 yıldır bu coğrafyada bizim atalarımız inanılmaz sıkıntılar yaşayıp bizim var olacağımızı da bilmeden esasında oralardan buralara gelmişler. Onlar zorluk yaşamış. Onlar o sıkıntıyı yaşamışlar. O sıkıntıyı çekmişler ama benden sonra gelecek evlatlar; benden sonra gelecek nesiller bu sıkıntıyı yaşamasın istemişler. Onun için de her yerinde gerçekten her bir bölgeden gelen insanlar var. Ya bugün Buca'da suyun ötesinden göçmen kelimesi bana çok soğuk bir kelime geldiği için özellikle Evladı Fatiha'nın kelimesini ve suyun ötesi kelimesini kullanmayı daha uygun buluyorum. Dolayısıyla evladı Fatihan'dan bugün Buca'da var. Kınık'ta da var, Ödemiş'te de var. Bergama'da da var. Her yerde hamdolsun var. Onun için bize düşen bu 4,5 milyon hemşehrimizle birlikte inşallah kol kola, bir arada birlikte önümüzdeki süreci yürütmek” diye konuştu.

15 YILLIK GEÇMİŞİM KEFALETİM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olunca yapacaklarını anlatan Dağ, “Huzurunuza şimdiye kadar ya milletvekili adayı ya da milletvekili olarak geldi. Ve size hep milletvekili ilgili konularda bir şeyler söyledim. Ama şimdi huzurunuzda Büyükşehir Belediye Başkan Adayıyım. Cumhur İttifakı büyükşehir belediye başkan adayıyım. Projelerimizi Allah'ın izniyle çalışıyoruz. Ama ben şunu çok net bir şekilde söylüyorum; Ben İzmir'in 30 ilçesindeki, eseri olan, hem hizmet noktasında izi olan, hem de hem de bu sokaklarda dolaşmış, yürümüş bu sokakların derdini, tasasını bilen, güzelliklerini de bilen birisiyim. Buca'nın her sokağında yürüyerek gelmiş bir kardeşinizim. Dolayısıyla Buca'nın 47 mahallesinde mutlaka bir tanıdığım, bir bildiğim insanlar oldu. Onlara hemhal olduk. Buca Hastanesi yapılmasında da Buca Cezaevi'nin taşınmasında da bu kardeşinizin bir eseri oldu. Onun için bizim sözümüz, taahhüdümüz şu. Bizi sizlere söyleyeceğimiz en önemli söz; bizim 15 yıldır bu şehirde bir izimiz, eserimiz nasıl varsa önümüze 5 yılda inşallah bir dönem daha verirseniz 10 yılda hep beraber bizden sonra gelen nesillerin övgüyle bahsedeceği eserleri birlikte bırakacağız. Derdimiz bu. Nasıl birçok belediye başkanı bu şehirden geldi ve onların zamanında yaptıklarını bugün biz anımsıyor isek ben size diyorum ki öyle bir süreç yaşayacağız ki inşallah artık sadece büyükşehir belediyesi kronik sorunları ile ilgilenen bir durumda değil.  Ama bunu ben bütün İzmirli hemşerilerimle yapacağım. Bunu bütün İzmirli hemşerilerimizle yapacağız. Benim 4 tane evladım var. Ben 4 tane evladımı hangi nazarla bakıyor isem, İzmir'deki bütün evlatlarımıza da aynı nazara bakıyorum. Benim 4 tane evladım onlara baktığımda ben onlara nasıl bir süreç hayal ediyorsam ve o beni heyecanlandırıyorsa, İzmir'deki hanım kardeşlerim de, evlatlarımıza da aynı nazarla bakıyoruz. Aynı nazara bakmaya devam edeceğiz. Bundan sonra hizmetlerimize öyle bakacağız. Hamza Dağı ilk belki ilk birkaç ay brifinglerle uğraşacak için belki sokaklarda göremeyeceksiniz. Ama o birkaç ay geçtikten sonra beni nasıl bugün burada görüyor iseniz ondan sonra bu şehrin sokaklarında dolaşan sadece klasik belediyecilik hizmetleri yapan değil hanelerin içinde bilmediğiniz, görmediğimiz bir takım sıkıntılar varsa bunları da çözen biri olarak göreceksiniz. Ben bunun taahhüdünü veriyorum, verirken de 15 yıllık siyaset geçmişimi kefalet olarak size sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.




BUCA'DA ZİYARETLER
Büyükşehir Adayı Hamza Dağ, daha sonra şehit piyade teğmen Ramazan Günay'ın ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletti. Ardından Buca Esnaf Odası'nı ziyaret eden Dağ, esnaf temsilcileriyle bir araya geldi. Esnafın Türkiye ekonomisinin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Dağ, sektörün güçlenmesi adına yerelde atılacak adımları konuştu.

 
Bankacılık sektörünün kredi hacmi azaldı
 
Bakanlık açıkladı... Herkes Influencer sayılamayacak
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dünyalı 26 Ocak 2024 Cuma 08:25

vekilken yapma belediye başkanı olmak için bol keseden vaat etmek tuhaf Kütahya'dan gel İzmir'e ben İzmirliyim de ya hemşerim bu AKP lirlere bakıyorum da ne çok seviyorlar atmayı yakında İzmir'i almak uğruna en büyük komünist benim demezse şaşırmayın

Yorumu oyla      2      1  
harun 25 Ocak 2024 Perşembe 21:12

HAmza Dağ ne yapmıs ac tbmm sitesini oku cahil kalma

Yorumu oyla      1      3  
Bulut 25 Ocak 2024 Perşembe 15:51

İzmir için Hamza dağ bir sefer meclise çıkıp söz hakkı almamış şimdi kalkmışlar masal anlatıyorlar. Seçimden sonra mazot 60 lira ekmek

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gelecek Partisi'nde toplu istifa!
Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı tüm teşkilat ve 880 üye ile birlikte partiden istifa etti
Dağ'dan Karşıyaka stadı için tele mesaj: Vazife nasip olursa....
Buca’daki saha çalışmaları sırasında bir Karşıyakalı taraftarı ile stat ...
Başkan Atakan'dan MHP kararına ilk yorum: Mevlam neylerse güzel eyler!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in, “İYİ Partili Tire Belediye Başkanı ...
 
MHP 55 adayını daha açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi, 55 ilçe belediye başkan adayını daha açıkladı.
Özdağ Pazar günü resmen açıklayacak... Zafer Partisi'nin İzmir adayı belli oldu!
Zafer Partisi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına kendi adayıyla ...
MHP'nin Tire düğümü çözüldü!
Milliyetçi Hareket Partisi, 55 ilçe belediye başkan adayını daha açıkladı. ...
 
'Anayasamız protez anayasaya dönüşmüş durumda'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bu anayasamız, eski arabaya takılan yeni ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan 'stajyer ölüm' tepkisi: MESEM ölüm projesine döndü!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu ve Çocuk Hakları ...
Büyükşehir aday adayı Olgun Atila, depremzedeler ile buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, İzmir Depremzedeleri ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva