HABERLER>GÜNCEL
31 Ağustos 2017 Perşembe - 21:04

Adalet Bakanı Gül, İzmir'de: İlk adres hastane oldu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir'in Buca ilçesinde cezaevi servis otobüsünün geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaralanarak, sol bacağından ameliyat edilen infaz koruma memuru Yunus Kayar’ı tedavi gördüğü Alsancak’taki hastanede ziyaret etti.

Adalet Bakanı Gül, İzmir de: İlk adres hastane oldu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir'in Buca ilçesinde cezaevi servis otobüsünün geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaralanarak, sol bacağından ameliyat edilen infaz koruma memuru Yunus Kayar’ı tedavi gördüğü Alsancak’taki hastanede ziyaret etti.Bakan Gül, ziyarette yaralının sağlık durumuna ilişkin doktorlardan bilgi alarak, Yunus Kayar ile eşi Hatice Kayar’a geçmiş olsun dileklerini iletti.Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşen Bakan Gül, telefonu Yunus Kayar’a uzattı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında sakin tavırlarıyla dikkati çeken Kayar'a moral vererek, "Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Allah bunların belasını versin. Sizlerin intikamı inşallah ağır olacak." dedi.

 Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Buca'da cezaevi servis otobüsünün geçişi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin, "Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik verdiği mücadele ortadadır. Türkiye, güven ve istikrar abidesi olarak bölgesinde bir merkeze oturduğu için birçok terör örgütünün hedefine maruz kalan bir ülkedir. Türkiye, istikrar ülkesi olma özelliğini sürdürecektir." dedi.

Gül, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru'yu ziyaretinde, Buca'da Kırıklar Ceza ve İnfaz Kampüsü'nde görevli personeli taşıyan araca sabah saatlerinde terör saldırısı gerçekleştirildiğini belirtti.

Araçta 1'i şoför 10 kişi bulunduğunu ifade eden Gül, menfur, alçak terör saldırısını şiddetle kınadığını, emniyet ve başsavcılığın da konuyla ilgili tahkikatı hemen başlattığını vurguladı. 

Olayda can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Gül, "Bir personelimizi az önce hastanede ziyaret ettik. Kendisi ameliyat oldu. Diğer arkadaşlarımız taburcu edildiler. Çok şükür hepsinin durumu iyi." dedi. İnfaz koruma personeli ve adliye çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Gül, şunları söyledi:"Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik verdiği mücadele ortadadır. Türkiye, güven ve istikrar abidesi olarak bölgesinde bir merkeze oturduğu için birçok terör örgütünün hedefine maruz kalan bir ülkedir. Türkiye, istikrar ülkesi olma özelliğini sürdürecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Başbakanımız, hükümetimizle asla 80 milyonun huzurunu bozacak terör örgütlerine prim vermeden yolumuza devam edeceğiz. Devletimizin birliğini, bekasını ve milletimizin huzurunu bozmaya çalışan bu tür girişimlere asla izin verilmeyecektir. Çok şükür bayrama girerken daha üzücü bir tabloyla karşılaşmadık. Türkiye'ye diz çöktürmek isteyen, kötü senaryolar uygulamak isteyenler bu hedeflerinde başarılı olamayacaklar. Terör neyi hedefliyorsa bunu başaramayacaktır." Adalet Bakanı Gül, benzer olaylar yaşanmaması için tedbirleri artıracaklarını vurguladı. Saldırıyı üstlenen olup olmadığı yönündeki soru üzerine Gül, "Henüz üstlenen olmadı ama başsavcılığımız, emniyetimiz bu konuda soruşturmayı sürdürüyorlar. Birtakım bulgulara da ulaştılar, bu hususla ilgili savcılarımız gerekli tahkikatı sürdürüyor." ifadelerini kullandı. 

Daha sonra patlama sırasında araçta bulunan cezaevi personeliyle şehit polis Fethi Sekin'in resmi önünde fotoğraf çektiren Gül, "Bu kahramanlar oldukça kimse bu millete diz çöktüremez." diye konuştu.

(AA)

 
Rusya'dan Türk domatesi için flaş açıklama
 
Bankalar açık mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya'dan Türk domatesi için flaş açıklama
Rusya Tarım Bakanı Aleksey Tkaçev, Türkiye’den kış- ilkbahar döneminde ...
Kemeraltı'nda bayram bereketi
İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı, arife gününde ummadığı bir ...
Kanı yerde kalmadı... 4 terörist öldürüldü
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, terörle mücadele kapsamında ...
 
İzmirli gazeteci Geçmen'e duygusal veda
Hayatını kaybeden İsmail Ragıp Geçmen için İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
Eski vekil Aksoy’un acı günü
 AK Parti İzmir eski Milletvekili Taha Aksoy’un annesi Nezahet Aksoy hayatını kaybetti.
Sinan Oğan: MHP kurultayını ertelerse kapatılabilir
Meral Akşener'in kuracağı partiye katılmayacağını açıklayan eski MHP Milletvekili ...
 
Minik Özge'den iyi haber: Cumhurbaşkanı aramıştı!
Antalya'da, sol ayağı erken doğum sonrası kesilen ve babasının yaptığı ...
Pazara gidenler şaştı kaldı: Her şey bedava!
İstanbul'da Piyalepaşa semt pazarına bayram alışverişi için giden vatandaşlar ...
AK Partili Dağ’dan CHP’ye ‘Adalet’ çıkışı: Kapatma davası açıldığında neredeydin?
Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP’nin adalet kurultayı ve yürüyüşü ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva