HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2018 Pazartesi - 09:07

AASSM'de Akdeniz zirvesi: İzmir sempozyumuna çağrı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, İzmir Belediyesi’nin 150. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Uluslararası Yerel Yönetimler, Demokrasi ve İzmir” konulu sempozyum düzenliyor. 15 – 17 Kasım tarihleri arasında AASSM'de gerçekleşecek sempozyumda, İzmir belediyeciliğin geçirdiği dönüşüm ele alınacak.

AASSM de Akdeniz zirvesi: İzmir sempozyumuna çağrı

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  kuruluşunun 150. yıldönümü etkinlikleri kapsamında kentin yönetiminin köklü geçmişine ışık tutmak ve geleceğin biçimlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla “Uluslararası Yerel Yönetimler, Demokrasi ve İzmir Sempozyumu” düzenledi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde,  15 Kasım’da başlayacak sempozyum 3 gün sürecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından gerçekleştirilen sempozyum, 150 yıllık süreçte Akdeniz ekseninde İzmir’in ve İzmir& rsquo;deki belediyeciliğin yaşadığı dönüşüme odaklanacak.

Hem yurt içinden hem de Almanya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti ve İspanya’dan gelecek akademisyenlerin bildiri sunacağı sempozyumda yerel siyaset, tarih, demokrasi ve kentsel planlama konularına da yer verilecek.

YEREL SİYASET, TARİH VE DEMOKRASİ
15 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da başlayacak sempozyumun açılış oturumunda, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Serçe, “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Modern Belediyecilik ve İzmir Belediyesi” konulu bir sunum yapacak. Aynı günün birinci oturumunda “Yerel Siyaset, Akdeniz ve Demokrasi” konusu işlenecek. Leibniz –Zentrum Moderner Orient’den Dr. Nora Lafi, “Belediye Tarihini Yeniden Yorumlamak: Geç Osmanlı zamanlarında İzmir”, Mersin Üniversitesi Akdeniz Kent Araştırmaları Merkezi’nden Dr. Tülin Selvi Ünlü, “Doğu Akdeniz Liman Kentlerinde Planlama Pratikleri”, Aristoteles Üniversitesi’nden Dr. Sotirios Dimitriadis, “İmparatorlukla Ulus Devlet Arasında Yerel Otorite: Osmanlı’dan Yunan Yönetimine Selanik Belediyesi”, Dr. Dilek Akyalçın Kaya ise   "XIX. Yüzyıl Sonunda Osmanlı İmparatorluğu’nda Belediye Başkanı Olmak: Selanik Örneği" başlıklı sunumlar yapacak.

Günün ikinci oturumunda yerel siyaset, tarih ve demokrasi konusu ele alınacak. Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Gülay Tulasoğlu, “Merkezi Kısıtlamalar Yerel Özgürlükler: İzmir Voyvodası Katipzade Mehmet Efendi", Bahçeşehir Üniversitesi’nd en Dr. Feryal Tansuğ, “İzmir'de Belediyenin Kuruluş Öncesinde Şehir Gelişimi ve Sosyal Düzen Anlayışı",  Martin Luther Üniversitesi’nden Dr. Stefan Knost, “XIX. ve XX. Yüzyılda Halep'te İmar ve Yerel Yönetişim” konulu sunum gerçekleştirecek.

Sempozyumun ikinci ve üçüncü günlerinde “Yerel Yönetimler, Tarih ve Hizmetler”, “Yerel Yönetimlerde Değişim ve Yeni Politikalar”, “Kentsel Planlama ve Dönüşüm” konu başlıkları ele alınacak. Sempozyumun son günü olan 17 Kasım Cumartesi, İzmir Akdeniz Akademisi kurucu Onursal Başkanı Prof. İlhan Tekeli, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erkan Serçe moderatörlüğünde sempozyumun değerlendirme konuşmasını yapacak. 

 
Erdal Beşikçioğlu: Sanatçı hiçbir ideolojiye ait olmamalı
 
Ege Üniversitesi’nin Sayıştay raporu: Öğrenci yok, 327 bin TL gider var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çalkaya Egedesonsöz'e konuştu: Görev verilirse tereddütsüz yaparım
Başkan Çalkaya Egedesonsöz'e konuştu: Görev verilirse tereddütsüz yaparım
Buca'da heykel krizi: Atatürk'e benzemeyince...
Buca Belediyesi tarafından yapılan Çevik Bir Meydanı düzenlemesi ve Atatürk ...
AK Partili belediyeden İzmir’deki üniversiteye çorba çeşmesi
Kocaeli’nin AK Partili İzmit Belediyesi Dokuz Eylül Üniversitesi’nin farklı ...
 
Gaziemir Ata'sı için koştu
Gaziemir Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası ...
Karabağlar Belediyesi’nin projelerine İZKA’dan çifte imza
Geleceğe dönük projeleriyle Karabağlar’ın daha modern ve yaşanabilir bir ...
Bornova’da her mahalleye basketbol sahası
Bornova Stadı ile İzmir’de Süper Ligi’in, Atatürk Spor Kompleksi ile de ...
 
Bornova’da kış hazırlıkları tamam
Bornova Belediyesi, vatandaşların başta şiddetli yağışlar olmak üzere ...
Karşıyaka’nın Bilge Çınarları sezonu açtı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde yeni ...
Doğal Yaşam Parkı'na yeni üyeler
Doğal Yaşam Parkı'na yeni üyeler
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva