HABERLER>POLİTİKA
29 Ağustos 2014 Cuma - 13:08

Yüksel’in çağrısına CHP’den destek, AK Parti’den tepki geldi

İzmir CHP Milletvekili Alaattin Yüksel kapatılan İl Özel İdare mallarının hazineye devredilmesinin ardından İzmir’in 26 milletvekiline ortak mücadele çağrısı yapmıştı. Bunun üzerine CHP’li vekiller Yüksel’e destek verirken AK Parti’liler tepki gösterdi.

Yüksel’in çağrısına CHP’den destek, AK Parti’den tepki geldi

Mehmet İŞLER- Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in 30 Mart Yerel seçimleriyle birlikte kapatılan İzmir İl Özel İdaresi’ne ait malların hazineye devredilmesine ilişkin ‘İzmir’in malı İzmir’de kalmalıdır’ diyerek 26 İzmir milletvekiline ortak mücadele çağrısı yapmıştı. Bu çağrının ardından AK Partili vekillerden, “İzmir’in malı zaten İzmir’de kalacaktır. CHP sığ bakış açısını bırakmalıdır. Bu yapılanlar şovdur” gibi tepkiler gelirken. CHP milletvekilleri de Yüksel’e destek verdi.

CHP'Lİ YÜKSEL'DEN İZMİR VEKİLLERİNE ORTAK ÇAĞRI

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ
Nesrin Ulema: İzmir İl Özel İdarenin malları İzmir’de kalacaktır. İster hazineye aktarılsın ister belediyeye devredilen mallar İzmirliler için kullanılacaktır. Onun malı benim malım diye bir şey yoktur. Devlerin malıdır. İzmirlilerin hizmetine sunulacaktır. CHP bu tür konuları siyasete malzeme yapmasın. CHP bu tutumu ile çözümsüzlük yaratıyor, yaygara koparıyor.

Ali Aşlık: CHP sığ bakışı bırakmalıdır. İzmir’in mallarını kim daha iyi icra ederse onda kalmalıdır. İzmir’in mallarının bir yere gittiği yok. Hangi kurumda olursa olsun mallar İzmirliler için hizmet verecektir. Bu tür konuları istismar etmesinler. CHP’liler hizmet veremedikleri için bu konularla saldırıyorlar. CHP önce kendi içindeki problemlere baksın. Bugün CHP mecliste yaşananlarla milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Günübirlik siyaset yapıyorlar. Kendi görevlerini icra etsinler. Biz derin sularda siyaset yapıyoruz. CHP sığ sularda siyaset yaptığı için kafasını taşa vuruyor. Onları da derin sularda siyaset yapmaya davet ediyorum.

Rıfat Sait: Bu yapılanlar şovdur. Samimi değildir. İzmir’in malları Alaattin Yüksel’in umurunda değil. Yeter artık bu siyaseti bıraksınlar. Gerçekten İzmir’i düşünüyorlarsa hizmet versinler. İzmir’in mallarının bir yere gittiği yok. Büyükşehir Belediyesi önce görevini yerine getirsin. İzmir’in çöp, fuar, metro, trafik gibi sorunlarını çözmelidir. Hizmet vermelidir. Aziz Kocaoğlu İzmir için yaptığı çalışmalarda bize danışıyor mu? İzmir için bizim görüşlerimizi alıyor mu? Şimdi mi akıllarına geldik? Cumhurbaşkanı’nın yemin töreninde Alaattin Yüksel Millet Vekili olarak neredeydi? Önce görevlerini yerine getirsinler.  Böyle siyaset yapmayı bıraksınlar. Valilik İzmir’in malları için gerekeni yapmıştır. İzmir’in malları İzmirlilerin


CHP MİLLETVEKİLLERİ
Erdal Aksünger: Biz aynı çağrıyı Gaziemir Sarnıç’ta 2B sorununda da yapmıştık. Gelin bu işi siyasallaştırmayalım dedik. Şimdi bu da AKP Milletvekillerine bir çağrıdır. Biz CHP’li vekiller olarak zaten beraber mücadele ediyoruz. MHP’de bu mücadelenin içinde.AKP iktidarının bugüne kadar İzmir’in lehine bir şey yaptığını görmedik. CHP milletvekilleri İzmir mevzu bahis olunca her mücadeleyi verir.

Musa Çam: Biz zaten birlikteyiz, hemfikiriz. Bizde bir sıkıntı yok. İzmir’in mallar İzmir’indir. Biz bunu her zaman söyledik. Bu mallar diğer kamu kuruluşlarına verilerek hata yapılıyor. İzmir Büyükşehir belediyesine verilmelidir.

Mustafa Balbay: AKP iktidarı belediyeleri kendinden olanlar ve olmayanlar diye ikiye ayırmış durumda.  Kendinden olmayanların altını boşaltmak için bu tür uygulamalar yapıyor. Anadolu’nun birçok yerinde kendim şahit oldum. Orta ve küçük ölçekli belediye başkanlarını kendi partilerine çekmek için de yaptıklarını biliyorum. Aynı zamanda başarılı olan Büyükşehirlerin altını boşaltmak için bu özel idare mallarında tasarruf uyguladılar. Din, iman bir kenara biraz vicdan sahibi olan kimse bunları kabul edemez. Biz partimiz bünyesinde kadın kollarımız, gençlik kollarımız, yöneticilerimiz tüm herkesi, İzmirlileri duyarlı olmaya çağıyoruz. İzmirliler de bunun farkında zaten. Bu mücadelede Aziz Kocaoğlu’nun çabalarını da biliyoruz.

Mustafa Moroğlu: Biz CHP olarak daha öncede kanun teklifi vermiştik. İzmir’in malları İzmir’in demiştik. AKP Grup Başkanvekili ben de bu konuda böyle düşünüyorum demişti. Ama sonra AKP’lilerden tık çıkmadı. Ayrıca son günlerdeki taşeronlaşmayla ilgili de kanun teklifi verdik. Şimdi çıkıyorlar biz İZENERJİ’nin yanındayız diye açıklama yapıyorlar. 2 kanun teklifi de mecliste bekliyor. Madem İzmir’in yanındalar AKP’li milletvekilleri bu kanun tekliflerini meclisten geçirsinler.

Oğuz Oyan: Sanıyorum MHP’li vekiller katılır ama AKP’liler katılmaz. Çünkü AKP bu uygulamanın başlatıcısıdır. Aksi halde kendilerini inkar etmiş olurlar. Ama şunu düşünmelidirler; İzmir aleyhine siyasal bir karar alarak genel merkezin istediği mi, yoksa İzmir’in çıkarı mı?

Mehmet Ali Susam: Sayın Yüksel çağrısını yapmış, demecini vermiş. Benim bunun üstüne bir şey söylemem gereksiz. Biz zaten bu konuda mücadele veriyoruz. Onun için muhatap AKP’dir.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mimar Hakan 30 Ağustos 2014 Cumartesi 10:28

Sayın Ulema sayın Sait, Ali beyden beklerdim ama sizlerden bu kandırmacı bakışı beklemezdim. Hükümetiniz elindeki tüm kamu mallarını özelleştirme adı altında satıyor. soruyorum size binanın özelleştirmesi olurmu? ya satarsın ya alırsın. Çevre şehircilik ve SGK ya ait binalar satılık haberiniz yokmu? Bahsi geçen Yüz küsur menkulden 1 tanesinin bile Belediyeye verilmemesini Nasıl Savunursunuz. Yoksa sizin için Partili olmak İzmirli olmanın çok çok ötesindemi geliyor. Yazık!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Davutoğlu'nun listesini onayladı: İşte yeni kabine
Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı. Köşk'ten saat ...
CHP'li Susam'dan Milli Eğitim'de kıyım çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, okul müdürlerine uygulanan görevden ...
AK Parti'den tüzük fırlatma yorumu: Olay siyasi değil...
NTV'ye konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Erdoğan'ın yemin töreninde ...
 
Gül'den veda konuşmasında dikkat çekici cümle!
Gül, devir teslim töreninde ailesine de teşekkür etti ve ''Eşim, çocuklarım, ...
Erdoğan'dan Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, makamında kabul ettiği Başbakan vekili Davutoğlu'na ...
Olay yaratan CHP'li konuştu: Yine olsa yine atarım
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e iç tüzük kitapçığını fırlatan CHP Grup Başkanvekili ...
 
Erdoğan Köşk'e çıktı: İşte yeminden devir teslime yaşananlar
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de mazbatasını aldıktan sonra ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan beklenen açıklama geldi
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
CHP İzmir'de bir ilçe daha karıştı!
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından olağanüstü imza toplama çalışmalarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva