HABERLER>POLİTİKA
28 Ağustos 2014 Perşembe - 18:19

Erdoğan Köşk'e çıktı: İşte yeminden devir teslime yaşananlar

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de mazbatasını aldıktan sonra ant içerek görevine başladı. Çankaya'daki törende konuşan Abdullah Gül, "Görevimi devrederken müsterihim" derken, Erdoğan “Nefes alıp verdiğim müddetçe emanete sımsıkı sahip çıkacağım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Köşk e çıktı: İşte yeminden devir teslime yaşananlar

10 Ağustos'taki Türkiye'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, önce Meclis'te yemin etti ve mazbatasını aldı. Daha sonra Çankaya Köşkü'ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan devir teslim töreninden sonra görevine başladı.

- ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI YEMİNİNİ ETTİ

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, özetle şunları söyledi: 7 yıldır üstlenmiş olduğum cumhurbaşkanlığı görevimi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a devretmekten büyük şeref duyuyorum. Devir teslim töreni benim için büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur. Katılarak bizi onurlandıran yabancı misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Konukları büyük muhabettle selamlıyorum. Aziz milletime teşekkür ediyorum.
 
- KÖŞK'ÜN SİTESİNDE ANINDA GÜNCELLEME

- ERDOĞAN'IN KORUMALARI DA KÖŞK'E ÇIKTI

- İZMİR'DE ERDOĞAN İÇİN 101 PARE TOP ATIŞI!


Değerli konuklar bugünkü törenin önemli bir özelliği var. Halk tarafından 12. cumhurbaşkanı seçilen, değerli kardeşimle 40 yılı aşan dava arkadaşlığı, dostluğumuz, çalışma arkadaşlığımız var. Böyle bir arkadaşıma devrediyorum.
 
12 yıl cumhuriyet tarihimizin en parlak dönemi olarak tarihte yer aldı. Erdoğan’ın liderliğinde daha ileri mesafeler kaydedeceğine inancım tamdır. Görevimi devrederken müsterihim. Daha önce başbakanlık görevini devrettiğimde olduğu gibi.
 
Aileme teşekkür etmek istiyorum. Anne ve babama sağlık sıhhat diliyorum. Eşime teşekkür etmek istiyorum. Benim çok yükümü çekti. 'Ben milletin çocuklarını kurtaracağım, sen de bizim çocukları kurtar' dedim. Bunu en güzel şekilde yaptı.
 
Sayın cumhurbaşkanım sizi bir kez daha tebrik ediyorum. Allah yardımcınız olsun."
 
ERDOĞAN: ESKİ TÜRKİYE DÖNEMİ KAPANMIŞTIR
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ardından konuşan 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise özetle şunları söyledi:
 
''Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı çok değerli Abdullah Gül kardeşim. Saygıdeğer devlet başkanları cumhurbaşkanları çok değerli bakanlar. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu anlamlı günü bizlerle paylaşan devlet başkanı emir cumhurbaşkanı bakan ve parlamenterlere hoş geldiniz diyorum. 12. Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığım bu ilk saatlerde öncelikle ekranları başında bizleri izleyen aziz milletime şükranlarımı sunuyorum. 2 bin yıllık Türk tarihinde ilk kez devletin başındaki isim milletimizin tercih yapmasıyla belirlendi. Nefes alıp verdiğim müddetçe emanetlerine sımsıkı sahip çıkacağımı özellikle vurgulamak istiyorum. Yine bugün 11. Cumhurbaşkanına değerli dava arkadaşıma 7 yıldır başarıyla yürüttüğü bu kutlu vazifeden dolayı şahsım ailem ve milletim adına özellikle şükranlarımı sunuyorum. Çok uzun bir yürüyüşteki yol arkadaşları olarak Sayın Abdullah Gül'ün fikir ve tecrübelerinden istifade arzusundayım.
 
Cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk tarafından seçilmesi teknik bir değişikliğin ötesinde aslında bir dönemin kapatılması meselesidir. Bugün kapanan dönem eski Türkiye dönemidir. Kapıları ardına kadar açılan yeni dönem ise Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki öz ve ruhu taşıyan yeni Türkiye, büyük Türkiye dönemidir. Eski Türkiye'de çeteler vardı, vesayet vardı. Şimdi, Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki öz ve ruhu taşıyan yeni Türkiye, büyük Türkiye dönemidir. Bugünden itibaren Türkiye enerjisini heba etmeden 2023 hedeflerine odaklanacaktır. Demokratik reformlar, başta çözüm süreciyle 77 milyonun bütünlüğü tesis edilecektir. Türkiye'nin dış politikasında ana eksen barış, dayanışma ve refahtır. Türkiye'nin hiçbir ülkenin topraklarında, hiçbir ülkenin iç işlerinde asla gözü yoktur, planı, projesi yoktur. Filistin davasına sahip çıkmamızın nedeni ölenlerin insan olmasıdır. Şu anda 200 bini aşkın insanın öldürülmüş olduğu Suriye'ye sessiz kalamadık, kalamazdık. İnsana düşman olanı uyarmak her insanın görevidir. Dış politikamız insan ve vicdan odaklı devam edecek. Gazi Mustafa Kemal'in ifade ettiği gibi, milletin teveccühü her zaman dayanak noktamız olacaktır. 11. Cumhurbaşkanımızla, biz bu yollarda, yağmur, kar, kış demeden beraber yürüdük. İnşallah şimdi de yeni Türkiye'nin inşası ve ihyası yolunda yine bir, beraber bu yolda yürüyeceğiz. Allah yolumuzu açık etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah utandırmasın diyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.''
 
Konuşmaların ardından Erdoğan, Gül'e devlet şeref madalyası takdim etti. Gül de Erdoğan'a cumhurbaşkanlığı forsu hediye etti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi, Abdullah Gül ve eşini askeri törenle Çankaya'dan uğurladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUYURAN 28 Ağustos 2014 Perşembe 20:52

Vatana Millete Hayırlı olsun.Yeni TÜRKİYE'NİN YENİ BAŞKANI

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı'ndan beklenen açıklama geldi
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
CHP İzmir'de bir ilçe daha karıştı!
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından olağanüstü imza toplama çalışmalarının ...
Erdoğan Cumhurbaşkanı yeminini etti: CHP tüzük fırlattı
Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de yemin ederek resmen Cumhurbaşkanlığı görevine ...
 
CHP’li Çıray: Erdoğan'ın uçağı 2 yıldır gizleniyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Cumhurbaşkanlığına ...
CHP'li Yüksel'den İzmir vekillerine ortak çağrı
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Kapatılan Özel İdare Mallarının ...
Erdoğan'a 500 bin TL borcunu ödemeyen ortaya çıktı
Tayyip Erdoğan'a 3 yıldır 500 bin TL'lik borcunu ödemeyen kişi oğlu Burak Erdoğan çıktı.
 
Delican kongreyi değerlendirdi: Samimi İzmir fotoğrafı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi’ni değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu sert konuştu: Yalana tanıklık etmeyeceğim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın ...
AK Parti'den Kocaoğlu'na: 'İşçiye sahip çık...'
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva