HABERLER>SEÇİM 2015
25 Mayıs 2015 Pazartesi - 12:35

Yıldırım ‘tünel’de konuştu: İzmir’i yerden yere vuran vekil için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "İzmir, Haşhaşilerin başkenti" diyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in sözlerinin yanlış olduğunu belirterek, "İzmir'i iki, üç günlük ziyaretle tanıması mümkün değil. İzmirli ile gençlerle ilgili benzetmelerine, fikirlerine katiyen katılmıyorum ve doğru bulmuyorum. Yanlış olmuştur" dedi.

Yıldırım ‘tünel’de konuştu: İzmir’i yerden yere vuran vekil için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir'e 2011 genel seçimleri öncesi söz verdiği 35 proje içinde yer alan açılışı dün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan Konak Tüneli'nin önünde, A Haber'e canlı yayına katıldı.

- YILDIRIM: 330 DA YETER!...




Tünelin Yeşildere girişinde iki tüpün ortasında oluşturulan platformda Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Yıldırım, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in twitter hesabından yaptığı "İzmir, Haşhaşilerin başkenti", "CHP'li İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafayı çekmek, sabaha kadar eğlenmek" sözlerine tepki gösterdi. Yıldırım, bu değerlendirmenin yanlış olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Sosyal medyada öyle bir hastalık oldu ki çok güzel çok hızlı iletişim kuruyorsunuz ama yaptığınız bir hatanın da aynı hızla yayılmasının önüne de geçemiyorsunuz. 'Pardon', 'özür dilerim' deseniz de olmuyor. Cuma İçten'in İzmir'i iki, üç günlük ziyaretle tanıması mümkün değil. İzmirli ile gençlerle ilgili benzetmelerine, fikirlerine katiyen katılmıyorum ve doğru bulmuyorum. Yanlış olmuştur. İzmir 81 ilimizin hatta Balkanlar'ın evladı fatihanın gelip burada yerleştiği bir kenttir. İzmir Türkiye'nin bir özetidir. İzmir'in bir özelliği de nereden gelirseniz gelin sizi en geç 1.5 yıl içinde İzmirli yapıyor. İzmirli ortak kültürünü oluşturuyor. İzmir'le ilgili değerlendirmeler çok isabetsiz. Hiçbir İzmirli bunu kabul etmiyor."


 
"'BU BAKAN HAYALCİ, OLMAZ YAPILMAZ' DENMİŞTİ"
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yıldırım, Konak Tüneli ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Mürselpaşa Caddesi'ni bin 670 metre uzunluğundaki tüp tünelle diklemesine birbirine bağladıklarını belirterek, projeye karşı çıkanların kendisine 'hayalci bakan' dediklerini ifade etti ve şöyle konuştu:  "Bu tünel, Sahil Bulvarı'ndan, Konak'a Alsancak'a, Çankaya'ya giden trafiği doğrudan buradan Buca, Gaziemir yönüne kentin doğu ilçelerine aktarıyor. Buca, Gaziemir yönünden gelenleri de Çeşme, Urla, Karaburun, Seferihisar'a doğru yaymış oluyor. Bu fevkalede iyi bir gelişme. İzmir kent içi trafiğini rahatlatıyor. Konak bölgesinde trafiğin sıkışmasını, gürültünün azalmasını havanın kirlenmesini engelliyor. Yeşildere çıkışındaki dönel kavşak 200 metre çapındadır ve Türkiye'nin en geniş çaplı kavşağıdır. Tünelin toplam maliyeti 310 milyon lira. Ben bunu 2011 yılında milletvekili adayı olarak söylediğimde 'bu bakan hayalci, olmaz yapılmaz' denmişti. Kısmen doğruluk payı var. Çok uğraştırdılar bizi kurullarda, mahkemelerde... Bazı marjinal sivil toplum kuruluşları çok uğraştırdı hatta açıldı yine bitmedi hala 'risklidir, açılmaması lazım' diye aynı şeyleri söylüyorlar."
 
"BANA 4 YIL VERİN' DİYOR 2035'İ ADRES GÖSTERİYOR"
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Ylıdırım, CHP'nin 'Merkez Türkiye' projesinin kendi içinde çelişkiler taşıdığını, uygulanabilir olmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:  "CHP son zamanlarda biraz uyandı. Soyut kavramlarla siyaset yapmanın vatandaşın hiçbir işine yaparamadığını anladı. Biraz daha ekonomik ve soyut konulara giriyor. Bu iyi bir şey... Siyaseten iyi bir şey ama geç kaldılar. Hazırlıklı olmayınca ortaya bir şey çıkıyor ama uygulanabilirliği yok. 'Merkez Türkiye' dediği işi biz yaptık zaten. Kanal İstanbul, üçüncü havalimanı Türkiye'yi merkez yapıyor. 150 milyon yolcunun yüzde 40'ı yarısına yakını dünyanın her yerinden gelecek. Türkiye zaten merkez oluyor. Merkez nasıl olur? Tren yollarınızı yaparsınız, bölünmüş yollarınızı yaparsınız, limanlarınızı, lojistik mlerkezlerinizi yaparsınız Türkiye merkez olur. Orada tanımlamaya çalıştıkları şey Türkiye içinde şehir ölçeğinde bir serbest bölge serbest şehir. Ben öyle anladım. Hong Kong modeli gibi bir şey yapılıyor. Bu apayrı bir şey. Bu merkez Türkiye olmuyor. Türkiye'de imtiyazlı, Türk yasalarından mevzuatından tamamen muaf yurt dışı pazarına açık bir yerden söz ediyoruz. Bu başka bir şey. Biz lojistik merkezleri kurduk. Onlar 'kuracağız' diyor. 'Demiryolu hatları limanlar kurulacak' diyor. Bunların hepsi kuruldu. Hiç olmazsa nereye yapılacağını söyleseler de vatandaşın merakı giderilse. 2017 yılında başlanacak diyor. Neden iktidar iddian varsa 2015'te olacaksın 1.5 yıl neden kaybediyorsun? Demek ki proje hazırlığı yok. Kafalarında daha böyle bir tasarı var sadece. Verilerde çelişki var. 2035'e kadar göstergeleri veriyor, 2024'e kadar tamamlanması öngörülüyor. 2035 için öngördükleri ihracat gelirleri bizim neredeyse 2023 hedefi kadar. 'İşsizliğin belini kıracağım işsizlik yok olacak' diyor. '2035'te yüzde 6'nın altına düşüreceğim' diyor. Birtakım çelişkileri içinde barındırıyor. 'Bana 4 yıl verin' diyor 2035'i adres gösteriyor." (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorum 25 Mayıs 2015 Pazartesi 20:39

haftasonu da rahat. hafta ici ise hep rahat. her hafta inciraltindayim. tamam o zaman chpliler.kullanmasin. anlastikmi.

Yorumu oyla      15      12  
Oktay Büken 25 Mayıs 2015 Pazartesi 16:38

Cuma İçten AKP'nin gerçek yüzüdür. Kimse savunmasın. KOnak Tünelinden çıkan araçlar yayaları ezecek, ne yapacak Binali Bey?

Yorumu oyla      26      14  
25 Mayıs 2015 Pazartesi 16:09

Yorumcu arkadş.Bahsettğin güzargaha hafta sonu giremedikten sonra ne işe yarıyor o zaman bu tünel.Trafik olmadığı zaman varyanttanda konağa çok rahat ulaşıyorsun zaten

Yorumu oyla      21      10  
yorum 25 Mayıs 2015 Pazartesi 15:48

eleştirileri doğru bulmuyorum. bucada oturuyorum. işçievlerinden 10 dakikada konağa iniyorsunuz. şirinyerde oturan biri nasıl çevre yoluna çıksın. ya akıncılardan hipodromdan geçecek trafikle semt garajı üzerinden. ya da sahilden. sahil yolu hafta içi her zaman iyidir. o yüzden bu yol harika oldu

Yorumu oyla      19      14  
izmirli 25 Mayıs 2015 Pazartesi 15:48

dünyanın neresinde var böyle ucube yapılar... yerleşim alanı ve tarihi bölgeden tünel geçsin.. gösterin bakayım bir tane...

Yorumu oyla      24      14  
deli bekir 25 Mayıs 2015 Pazartesi 15:34

35 proje için deki üçkuyular-bostanlı köprüsü ne de bir an önce başlanılsa çok süper olacak.

Yorumu oyla      25      11  
ercan 25 Mayıs 2015 Pazartesi 13:55

ya buca gaziemirden gelenler niye bu tüneli kullansın çeşmeye seferihisara gitmek için.Niye sahil yolunun trfiğine girsin.Sayın bakan çevre yolu var.Direk sizi zaten çeşme otabanına çıkartıyor. İzmiri gerçekten biliyormu bakan gerçekten merak ettim.Viydügü de sadece tüneli kullanalara bağladınız.Viyadük yapılırken tünele bağlanacak diye bir durum yoktu.Bu bile düşünülmeden yapılan bir proje oldğunu ortaya çıkartıyor zatem.Bir sorunu çözdüm deyip başka bir sorun çıkartıyorsunuz.Yayaların geçişini engelleyip bir üst geçit bile yapmamanız neyle açıklanır şöyleyinde bilelim..

Yorumu oyla      33      15  
İÇTEN 25 Mayıs 2015 Pazartesi 12:41

CUMA İÇTEN DOĞRUYU SÖYLEMİŞ.. AKP NİN KAFASININ ARKASINDA OLAN DÜŞÜNCELERİ DİLE GETİRMİŞ...

Yorumu oyla      41      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir Adayı Böke: İzmir’in renkleri ülkenin ışığı olacak
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
Sürekli engelleri kaldıracak projeleri anlattı
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli engelli vatandaşlarımız ...
Kılıçdaroğlu’ndan flaş açıklama: Bir polisten mektup geldi…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan ...
 
CHP Adayı Bakan’dan AK Partili Vekil’e ‘haşhaşi’ tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Adayı Murat Bakan, AKP Diyarbakır Milletvekili ...
Yıldırım’dan yeni 7 Haziran mesajı: 330 da yeter!
Cumhurbaşkanı Danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili, “'AK Parti olarak ...
Bakan Eroğlu’ndan yaban hayata yardım eli raporu
AK Parti İzmir Adayı, Orman ve Su İşleri Bakan Eroğlu, “Gerek Türkiye ...
 
CHP’li Çıray: Umutlar sandıkta güçlü Türkiye inşa edecek
AK Parti’nin ülkenin kabuk bağlamış yaralarını kanatarak ayrışmayı körüklediğini ...
AK Partili Şeboy'dan hem ziyaret hem ticaret
İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği AK Parti Milletvekili adayı Cemil Şeboy ...
Vatan Partisi Büyük Menderes projesini eylemle açıkladı
Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde Vatan Partisi, Büyük Menderes Nehri'ndeki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva