HABERLER>SEÇİM 2015
25 Mayıs 2015 Pazartesi - 10:22

CHP’li Çıray: Umutlar sandıkta güçlü Türkiye inşa edecek

AK Parti’nin ülkenin kabuk bağlamış yaralarını kanatarak ayrışmayı körüklediğini ileri süren CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ırklar ve mezhepler kavgası çıkarmaya çalışanların Türkiye'nin dibine dinamit koyduğunu söyledi. Çıray, "Atatürk modern Türkiye'yi ırklar ve mezhepler üzerine değil yurttaşların kardeşliği üzerene kurmuştur. İktidarımızda yeniden yurttaşların birlik ve beraberliyle muasır medeniyetler seviyesi hedefine yürüyeceğiz. CHP ile yeşeren umutlar sandıkta güçlü Türkiye'yi inşa edecek" dedi.

CHP’li Çıray: Umutlar sandıkta güçlü Türkiye inşa edecek

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, Genel Seçim çalışmalarını Karşıyaka İlçesinde sürdürdü. Önce CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığında partilileriyle bir araya gelen Çıray daha sonra çarşıda seçmenleri ziyaret etti. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İzmir Şubesinde coşkulu bir kalabalık ile bir araya gelen Milletvekili Çıray güçlü Türkiye ideallerini anlattı.
 
"ESAS OLAN YURTTAŞLARIN KARDEŞLİĞİDİR"
Sık sık yoğun alkış alan konuşmasında Milletvekili Çıray, "Ülkeyi yönetenler ırklar ve mezhepler kavgasını körüklüyor. Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkezi sözde birleştirirmiş gibi yapıp aslında ayrıştırıyorlar. Irklar ve mezhepler üzerinden kan gölüne dönen coğrafyalardan hiç mi hiç ders almıyorlar. Atatürk modern Türkiye Cumhuriyetini ırkların ve mezheplerin kardeşliği üzerine kurmamıştır. Yurttaşların kardeşliği üzerine kurmuştur. Yurttaş dediğinizde arkasına aramazsınız. Vatanını seven herkes, bu ülkeye vergi veren herkes, bu ülkeye gönül vermiş herkes, kökeni dini inancı ne olursa olsun bu milletin evladıdır. Kimsenin kiracısı değildir. Bu düzeni yönetimdeki dindarlar değil dinciler kürtler değil kürtçüler bozdu. Parlamenter sistemi bekleme odasına alanlara artık son sözün söyleneceği yer  sandıkdır" dedi.
 
"MERKEZ TÜRKİYE PROJESİ BİR VİZYONDUR"
Türkiye'nin yeniden tabandan bir kalkınma hamlesine şiddetle ihtiyaç duyduğuna vurgu yapan Milletvekili Çıray sözlerini şöyle sürürdü, " Hayallerini ve vizyonlarını kaybeden milletler yaşama umudunu yitirirler. Türkiye uzun zamandır bir büyük hayale bir büyük umuda susamıştı. Bir büyük hedefe ihtiyacı vardı. Milleti yine etrafında toplayacak millete bir heyecan verecek. Toplumsal zenginliğin müjdesi olacak projeye ihtiyaç vardı. Merkez Türkiye projesiyle Cumhuriyet Halk Partisi bunu ortaya koydu. Türkiye'nin yeniden tabandan kalkınma hamlesine ihtiyaç var. Ekonomik refahı sağlamakta kararlıyız. Üretim ekonomisine geçmekte kararlıyız. 21. yüzyılın sanayileşmesini yakalamakta kararlıyız. Artık Türkiye'de araba üretmek gurur verici bir şey olmaktan çoktan çıktı. Türkiye bilgi çağının gereklerini üretmelidir. Katma değeri yüksek yazılım programları, bilgisayarlar, telefonlar üretmelidir. Bir kamyon karpuz satıyorsunuz bir telefon alamıyorsunuz. Böyle bir ekonominin altından kalkamayız".
 
AKP'nin 2002'den bu yana yakaladığı bir büyük şansı vatanı ve milleti yararına kullanamadığına dikkat çeken Çıray sözlerini şu cümlelerle tamamladı, "Kötü niyetlerinin esiri oldular. Yurttaşlarımızı esaretten kurtaracak bildirgemize, vaatlerimize saldırıyorlar. Emekliye emekçiye, esnafa, İşçi, köylü ve çiftçimize yapacağımız desteğe karşı çıkıyorlar. Yurttaşlarımızın karanlığa değil CHP ile yeşeren umutlarına oy vereceğinden kuşkum yok".

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Şeboy'dan hem ziyaret hem ticaret
İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği AK Parti Milletvekili adayı Cemil Şeboy ...
Vatan Partisi Büyük Menderes projesini eylemle açıkladı
Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde Vatan Partisi, Büyük Menderes Nehri'ndeki ...
Davutoğlu'ndan İzmir'de cumhuriyet ve Kuvayi Milliye vurgusu
Başbakan, Gündoğdu Meydanı'nı dolduran on binlere seslenirken muhalefete ...
 
CHP Adayı Bakan’dan Menderes çıkarması
CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Murat Bakan sırasıyla Sancaklı, ...
MHP'li Savaşan hem alışveriş yaptı, hem oy istedi
Seçim çalışmalarıyla büyük ilgi toplayan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir ...
AK Partili Sürekli vites arttırdı: 1 günde 3 ilçe ziyareti
Seçimlere 2 hafta kala program yoğunluğunu arttıran AK Parti İzmir Milletvekili ...
 
AK Parti adayı Nasır: İzmir sevdasıyla çalışacağım
Gaziemir ve Karabağlar’da seçim çalışmasını sürdüren AK Parti İzmir 1. ...
KONDA’dan piyasaları alt-üst eden anket: AK Parti…
Uzmanlar, KONDA Araştırma Şirketi'nin müşterileriyle paylaştığı seçim ...
Demirtaş Gündoğdu'da on binlere seslendi: İzmir fotoğrafı...
Gündoğdu Meydanı MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ardından HDP Eş Genel Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva