HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mayıs 2013 Perşembe - 16:04

Yeni Fuar alanında ‘tema’ krizi: Büyükşehir yazarak anlattı!

Büyükşehir Belediyesi, en önemli yatırımlarından biri olan Gaziemir Yeni Fuar Alanı’nın inşaatının bulunduğu bölgeyi ‘temalı parklar’ alanı ilan eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na cevap yazdı. Projenin teşvikten yararlanmasını engelleyen bu tanımın doğru olmadığını ifade eden belediye yazıda, park, temalı park, fuar alanı gibi tanımlamalar yaptı. Öte yandan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Bakan Erdoğan Bayraktar’a göndereceği mektupta konunun ayrıntılarının anlatılacağı ifade edildi.

Yeni Fuar alanında ‘tema’ krizi: Büyükşehir yazarak anlattı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en prestijli yatırımlarının başında yer alan Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. İhale dosyası uzun süre Kamu İhale Kurumu’nda bekletilen, kamulaştırmaları ile birlikte 400 milyon TL’ye mal olacak projenin teşvikten yararlanma talebi Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı karar ile askıya alınmıştı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın İzmir ziyaretinde ‘teşvikten yararlandıracağız’ dediği proje için belediye başvuru yapmış daha sonra başvuru için gerekli belgeler arasında yer alan ‘ÇED gerekli değildir’ yazısını da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan istemişti. Bakanlık ise belediyeye gönderdiği yazıda bölgenin fuar alanı değil ‘temalı park’ olduğunu ifade ederek ‘ÇED raporu almanız gerekir’ cevabını göndermişti. Büyükşehir Belediyesi’nde şok etkisi yaratan, projenin teşvik almasına engel olan yazıya cevap gecikmedi.
 
Bakanlığın, Gaziemir Yeni Fuar Alanı için ÇED yönetmeliğinin 43.maddesinde yer alan “temalı parklar (halkın eğlenmek amacıyla para ödeyerek girdiği geniş alanlara kurulu parklar) kapsamında değerlendirme yapmasının doğru olmadığı ifade edildi.

 
Yazıda, ‘fuar’ tanımı yapılırken fuarın ulusal veya uluslararası firmaların ilk ürün ya da hizmetlerinin, son teknolojik gelişmelerinin sergilendiği, bilgi ve yeniliklerin tanıtıldığı, teknik birlikteliklerin yapıldığı, pazar bağlantılarının kurulduğu, küresel bir tanıtım etkinliği olduğu dile getirildi. Bunun için de bir tanıtım alanının yapılması gerektiği ifade edilirken, “Gaziemir Yeni Fuar Alanı Projesi, İzmir Yeni Fuar Alanı ve Serbest Bölge Gelişme Alanı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında ‘Fuar Alanı’ olarak işlenmiş ve özel projesine göre uygulama yapılacağı belirtilmiştir” açıklaması yapıldı.
 
SERGİLER BİNASI RUHSATI
İnşaatı halen daha devam eden Yeni Fuar Alanı’da ‘açık ve kapalı sergi holleri, fuar sokağı, toplantı salonları, seminer salonları, kafeteryalar, restoranlar, idari bina ve ofisler teknik merkezler ve kapalı otoparkların’ bulunduğu anlatılırken projenin İmar Kanunu’nun ilgili maddesine göre ‘Sergiler Binası’ adı ile yapı ruhsatı aldığı vurgulandı. Yazıda ayrıca inşaatı devam eden alanın halkın eğlenmek amacıyla para vererek girdiği yer değil ihtisas fuarları düzenlenecek önemli bir çalışma olduğu vurgulanırken karardan vazgeçilmesi talep edildi.

BAŞKAN MEKTUBUNDA YER VERECEK
Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da sorunu direkt olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a iletecek. Büyük Kanal Projesi’nde yaşanan tıkanıklık sonrası Körfez’in kirlenmesine kesilen ceza nedeniyle Çevre İl Müdürü Ata Erpolat’la ‘davalık olan’ ve bu konu hakkında Bakan Bayraktar’a geniş bir mektup yazacak olan Kocaoğlu’nun mektupta fuar alanındaki durum hakkında da bilgi vereceği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 16 Mayıs 2013 Perşembe 23:38

milyon dolarlık yatırım temalı park mı olmuş bakanlıkta, İşte izmire bakış açıları bu.

Yorumu oyla      13      8  
AHMET 16 Mayıs 2013 Perşembe 22:44

AKP NİN AMACI İZMİRDEKİ YATIRIMLARI ENGELLEMEK İŞLERİ GÜÇLERİ BU SENGEL YATIRIM YAP YOK BIRAK BEN YAPAYIM ONUDA BİNBİR TÜRLÜ OYUNLARLA ENGELLEMEK

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da Reyhanlı yası: Konserler iptal
Karşıyaka Belediyesi, Reyhanlı'daki bombalı saldırılar nedeniyle daha ...
Aliağa’da hayat daha renkli olacak
Aliağa’da sosyal yaşam Aliağa Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen ...
Karabağlar’da ‘engel’ yok
Karabağlar Belediyesi, “Engelliler Haftası” nedeniyle engellileri buluşturdu. ...
 
Gençlik ve Çiçek Festivali’ne buruk başlangıç
Narlıdere Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Gençlik ...
Bucalı miniklerden suluboya sergisi
Buca Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu öğrencilerinin suluboya resimleri ...
Çamdibi esnafından Başkan Sındır’a teşekkür
İzmir Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk, Bornova ...
 
İzmir’in yeni gemileri dünya markajında!
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yolcu gemilerini inşa eden ÖZATA Tersanesi ...
Konak 'Biz kirlettik biz temizleyeceğiz' dedi
Konak Belediyesi her yıl 96 ülkede aynı günde gerçekleştirilen çevre ...
Fransız Papaz’dan EXPO’ya destek
Türkiye’den Fransa’ya giden ve yerleşen Keldani cemaatinin ruhani lideri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva