HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Eylül 2013 Salı - 14:29

Tarihi Büyükşehir davası yine ertelendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yargılandığı dava Kasım ayına ertelendi. Duruşmada savcı daha önce kaldırılan yurt dışı yasağının ‘kaldırılmasını’ talep etti. Kocaoğlu, “Davadan bir şey beklemiyorduk” dedi.

Tarihi Büyükşehir davası yine ertelendi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çete lideri olarak 129 kişi ile birlikte yargılandığı tarihi belediye davasının duruşması 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Bayraklı’da bulunan Adliye Binası’nda gerçekleştirilen duruşmaya CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Prof. Dr. Oğuz Oyan, Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, bürokratlar ve çok sayıda kişi katıldı. Duruşma bitince CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve İl Başkanı Ali Engin de adliyeye gelerek Kocaoğlu’nu yalnız bırakmadı.
 
İZBAN Tanıtım Filmi’nin bilirkişi incelemesi için gönderildiği Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden gelen ‘değerlendiremiyoruz’ görüşü üzerine mahkeme heyeti konuyu yeniden bilirkişiye gönderdi.

Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı, “Mimar Sinan Üniversitesi raporu ‘biz veremiyoruz, bir iletişim fakültesine gönderin’ demiş. İletişim Fakültesi’nin Kitle İletişim Bölümü bu konuda karar verebilir” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir, İZBAN Tanıtım Filmi’nin yeniden çok yönlü incelenmesini talep etti. Demir, “Eskişehir Üniversitesi olabilir. İstanbul’da Bilgi Üniversitesi ile birlikte Reklamcılar Derneği var. Buradan alınacak bir rapor olabilir. Uzman kişiler karma olarak rapor verebilir” diye konuştu.
 
“KİRAZ BENİMLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ”
Duruşmada, belediyeye operasyonun başlamasına neden olan ifadeleri veren isimlerin başında gelen Cem Cevahir Kiraz’ın talebi de gündeme geldi. Kiraz, mahkemeye verdiği dilekçede, “Mahkemede sağlıklı ifade veremedim. Yeniden dinlenmek istiyorum. Mahkemede baskı altındaydım” ifadelerini kullandı. Kocaoğlu’nun avukatı Demir, “Benimle görüşmek istedi. Bizim davamızla alakası yok. Bu süreçle onun alakası yok. Defalarca yüz yüze gelmek istedi. Telefonda sürekli gündeme getirdi. Kendisi ile bir kere görüştüm” dedi.
 
Kiraz’ın talebi üzerine daha önce karşı karşıya geldiği isimler arasında yer alan Grand Plaza eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğlu da kendisinin dinlenmesini talep etti. Avukatlar, Kiraz’ın dinlenmesine karşı çıktı. Mahkemenin süreç ile ilgili Kiraz’ı dinlemek istemesinin anlamlı olduğunu fakat Kiraz’ın kendisinin başvurmasının birileri tarafından yönlendirildiği anlamı çıktığını dile getirdi.
 
SAVCI’DAN İLGİNÇ TALEP
Duruşmada mahkeme savcısından ilginç bir talep geldi. Salona oldukça geç gelen ve mahkeme heyetini de duruşmanın seyrinde asılı bırakan Savcı önceki duruşmada kalkan yurt dışı yasağı ve adli kontrolün yeniden kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine Kargılı, “O karar geçen duruşmada verildi. Sorun yok” dedi. Savcının talebi şaşkınlıkla karşılandı.

TALEPLERE TOPTAN RET VE ERTELEME
Avukatlar, bürokratlarla ilgili farklı taleplerde bulundu. Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen’in avukatları Çankaya Katlı Otopark’ı ile ilgili yeniden bilirkişi incelemesi talep etti. Mahkemede şal alımları ile ilgili bilirkişi incelemesi de gündeme geldi. Kararlar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri’nin avukatı bilirkişi ses analiz raporunda sorun olduğu yeni rapor alınması gerektiğini ifade etti.
 
Mahkeme tüm talepleri ret ederken ihbarcı Cem Cevahir Kıraz’ın yeniden dinlenme talebi de gerek görülmedi. Dosyaya artı bir katkısı olmayacağını gerekçe gösteren mahkeme heyeti 90 saniyelik İzban Tanıtım Filmi’nin Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden alınıp yine aynı üniversitenin İletişim Fakültesi Kitle İletişim Bölümü’ne gönderilmesi, beş kişiden oluşan bilirkişi heyetinde dışarıdan yani özel sektörden de kişilerin bulunmasına karar verildi.
 
Mahkeme davayı 28 Kasım 2013 tarihine erteledi.

 
BİR ŞEY BEKLEMİYORDUK
Mahkeme çıkışında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hiçbir şey beklemiyorduk. 90 saniyelik tanıtım filmi ile ilgili bilirkişi raporu gelmediği için erteleneceğini biliyorduk. Dava ertelendi. Sorun yok” dedi. Başkan Kocaoğlu davanın yerel seçimlere kadar sonuçlanmasını bekleyip beklemediği sorusuna ise “bilemiyorum” yanıtını verdi.


 
KOCAOĞLU’NA PROTESTO
Kocaoğlu mahkemeden çıkarken protestolar nedeniyle açıklama yapmakta zorlandı. Gezi Parkı eylemcilerine destek vermek üzere adliyeye gelen bir grup Kocaoğlu konuşurken, “Gezi tutsakları onurumuzdur” sloganları attı. Kocaoğlu konuşmasını kısa kesmek zorunda kaldı. Ardından “İzelman işçisi yalnız değildir. İşçi düşmanı Aziz Kocaoğlu” diye bağıran kalabalığa Kocaoğlu el salladıktan sonra aracına binerek ayrıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞERAFETTİN 11 Eylül 2013 Çarşamba 07:49

MALESEF Kİ MALESEF YİNE MALESEF İŞCİ AZİZ KOCAOGLU NU SEVİYOR DU....

Yorumu oyla      16      5  
Veli 11 Eylül 2013 Çarşamba 07:44

Kocaoğlu ağlayıpta gözden mi olacak. İzeelman işçisi imiş. Diğer işçiler ona yeter.

Yorumu oyla      19      8  
taş üstüne taş koyamayan AZİZ 11 Eylül 2013 Çarşamba 01:42

bu aziz işçi düşmanı ey cehepe aziz başkan adayı olursa vay halinize belediye işçileri AK ıllanacak

Yorumu oyla      15      8  
başkanım hep böyle dik yürü 10 Eylül 2013 Salı 23:16

işçi başlığı adı altında yorum yapan akpliler burada yorum yaparak korkulu rüyanız aziz başkanı yıldıramazsınız bende işçiyim hep arkasındayım göreceksiniz aziz başkan sizin zihniyetinizi,sadece kendi kişisel menfaatlerini düşünen kesimleri sandığa gömecektir

Yorumu oyla      14      12  
Barışb 10 Eylül 2013 Salı 21:30

Para için oraya buraya giden yarın para için oyunuda satar. İşçi kılığında yorum yazan bu zatın işçi olduğuna inanmıyorum, izenerji izelman işçisi namuslu onurlu haysiyetlidir. Ekmek kavgasının onur mücadelesinin nasıl verileceğini iyi bilir,

Yorumu oyla      23      25  
işçi 10 Eylül 2013 Salı 21:16

işçi ve emek düşmanı aziz verdigimiz oylar ve destek haram olsun

Yorumu oyla      39      14  
NE OLDU AZİZ ABİ 10 Eylül 2013 Salı 20:53

NE OLDU AZİZ ABİCİM SANA BUGÜN İZELMAN,İZENEJİLERİ GÖREMEDİK ADLİYEDE SENDİKADA ORGANİZE OLMAMIŞ,YOKSA İŞÇİ SİZİ İYİ TANIDI ONDANMI KİMSECİKLER YOKTU BİRDE KIZIYORSUNUZ

Yorumu oyla      42      12  
10 Eylül 2013 Salı 18:03

izban tanıtım filminde ne olmuş ki?

Yorumu oyla      15      8  
Lombak 10 Eylül 2013 Salı 14:41

Amaç sürüncemede bırakmak, yerel seçim malzemesi haline getirmek.

Yorumu oyla      36      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kürüm’e Balkan Kulübü rozeti
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, geçtiğimiz Mayıs ayında kuruluşunu ...
Urla’da okullar yeni döneme hazır
Eğitime büyük önem veren Urla Belediyesi bir yandan açtığı kurslarla öğrencilerin ...
Konak’ta coşkulu 9 Eylül kutlaması
Konak Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91’inci yılını ...
 
İzmir Vali Toprak'ın 9 Eylül tercihini de tartışıyor!
Büyük gerginliklere sahne olan geçen yılki kutlamalarda Vali Cahit Kıraç’ın ...
Durak’tan AK Parti’ye de Engin’e de hodri meydan!
Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin açılış töreninde konuşan ...
Bornova kurtuluşu Candan Erçetin’le kutladı
Bornova Belediyesi İzmir’in Kurtuluşu’nu Candan Erçetin konseriyle kutladı. ...
 
Çeşme yaz okullarında mezuniyet gururu
Gençlerin yaz aylarında da spordan kopmamaları için açılan Çeşme Belediyesi ...
Çiğli’de 18 yeni park yola çıkıyor
Fiziki yatırımlarını artıran Çiğli Belediyesi çeşitli mahallelerde yapılacak ...
Balçova kışa hazır
Yaz ayları boyanca alt yapı çalışmalarını ağırlık veren Balçova Belediyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva