HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Eylül 2013 Salı - 13:04

İzmir Vali Toprak'ın 9 Eylül tercihini de tartışıyor!

Büyük gerginliklere sahne olan geçen yılki kutlamalarda Vali Cahit Kıraç’ın Amerika’da olmasının ardından yeni Vali Mustafa Toprak’ın 9 Eylül akşamı İzmir’le meydanlarda olmak yerine AK Partili Sait’in alternatif kutlamasını seçmesi tartışma konusu oldu.

İzmir Vali Toprak ın 9 Eylül tercihini de tartışıyor!

EGEDESONSÖZ - Kurtuluş’un 91.yılını coşkulu bir katılım ve muhteşem programlarla kutlayan İzmir’de yeni Vali Mustafa Toprak’ın 9 Eylül seçimleri de tartışma konusu oldu.
Kent geride kalan yıl oldukça gergin bir ‘kurtuluş’ yaşamış, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’a yapılan protesto ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in sert tartışması coşkuyu gölgelemiş, güne damga vurmuştu. Bu gerginliklerin gölgesinde Vali Cahit Kıraç’ın 9 Eylül’e denk gelen haftasonunu Amerika’da geçirmesi de uzun süre tartışılmıştı.
 
İzmir bu kez dillere destan bir kurtuluş yıldönümünü geride bırakırken, gerginliklerin yerini rengarenk görüntüler aldı ancak bu kez de yeni Vali Mustafa Toprak’ın tercihleri tartışma konusu oldu.
 
Vali Toprak önce 8 Eylül akşamı verilen Kurtuluş Resepsiyonu’na katılmak yerine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın kızının düğününü tercih etti. İki bakanlı düğün tercihi fazla tepki çekmezken, Vali Toprak’ın neredeyse tüm İzmir halkının sahillere akın ettiği, kentin kol kola meşaleler yakıp şarkılar söylediği, son yılların en unutulmaz kutlama akşamı nedeniyle rotasını Gümüldür’e çevirmesi ise çok tartışıldı.

Vali Toprak İzmir’in 91.Kurtuluş yıldönümünü halkla kutlamak yerine AK Parti cephesinden bile tepki çeken bir Rıfat Sait organizasyonu olan Dünya İzmirliler Günü’ne katılmayı seçti.

Toprak’ın kararı ‘AK Parti’nin Valisi mi?’ ekseninde büyük eleştirilere yol açtı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dünyalı 11 Eylül 2013 Çarşamba 21:00

evet biz sosyal demokratlar bu ülkede iktidar oluruzda vali diye atyacağımız adam yok demişti aydın güven gürkan bir konuşmasında evet doğruymuş

Yorumu oyla      11      5  
vefa 11 Eylül 2013 Çarşamba 13:52

körler sağırlar birbirlerini ağırlar.

Yorumu oyla      14      5  
private35 11 Eylül 2013 Çarşamba 10:05

dr. erdem. Yine kafandaki kusura bakma ama zırvalıkları aktarmışın. Demokrasi dediğin şey sistemle uyumlu olur her şey seçimle olmaz. Türkiyede anca bölgesel yönetim sistemi olrsa o bölgenin valisi olur.İlin valisi seçimle iş başına gelirse belediye ile sıkıntı olur. gerçi senin kafandaki süreç malum nedeninden dolayı bölünme olduğundan valiyide seçtirme taraftarı olman gayet normal.

Yorumu oyla      13      7  
private35 11 Eylül 2013 Çarşamba 10:02

m. yıldırım tatil köyüne gece halkmı gitti izmirin ilçelerinden güldürme insanları gereksiz yere :)

Yorumu oyla      16      5  
M.YILDIRIM 10 Eylül 2013 Salı 23:51

YORUMLARA BAKIYORUMDA VALI HALKI BIRAKTI R.SAİTİN ORGANIZE ETTİYİ GECEYE KATILDI PEKİ BEYLER. R.SAİTİN GECESİNDE KIMLER VARDI AK PARTİ VE CHP NIN DİŞINDA ORAYI HALK DOLDURMUŞTU ÇOKTA GÜZEL EYLENDİLER NEDEN BAŞKA YERLERE ÇEKİYORSUNUZ AK PARTİDEN BAHSEDERKEN AK PARTİ İL.YÖNETİMİNİ KAST ETTİM TABI BİRDE VEKİLLERİ

Yorumu oyla      13      11  
Vali Bey Niye Halkın Bayramına gitsinki? 10 Eylül 2013 Salı 17:00

Vali beyi halk mı seçiyor ki o da halkın bayramına gitsin. Onu kimler tayin ettiyse o da onların organizasyonuna gidiyor. Bu kadar basit.

Yorumu oyla      39      11  
B.Meric 10 Eylül 2013 Salı 16:48

Ne bekliyorduk ne umduk ki.Zaten işleri güçleri cumhuriyet ve Atatürk geçen yerlerden uzak durmak değil mi?:bunların dünya izmirliler gününü anca izmirli olmayıp ta gelenlerle kutlarlar. Biz Cumhuriyetin bugunlere gelmemizi sağlayan Atatürk ve silah arkadaşları için ağlarız bunlar rabia için mısır için ağlar. O yüzden bırakın kutlasınlar Bunların izmirlilikleri anca lafta kalır.

Yorumu oyla      31      10  
Vali Dediğin Böyle olur. 10 Eylül 2013 Salı 15:28

Bir gün önce AKP İl Başkanın kızının düğününde eski Vali ile boy gösteren valimiz, İzmirin Kurtuluş coşkusunu izlemek yerine AKP Milletvekiki Rıfat Sait ile Denizatı'nda pasta kesmiş. VALİ DEDİĞİN BÖYLE OLUR. " Vali Halkın sesini dinleyecek, iktidarın sesini mi? " Size ne yahu en iyisini Valimiz bilir.

Yorumu oyla      35      14  
BORNOVALI 10 Eylül 2013 Salı 14:22

İZMİRİN KURTULUŞU VE BU ÜLKENİN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ HİÇBİR ULUSAL GAZETEDE ÇIKMADI KÖRFEZ ÇEVRESİNDE YAŞANAN FESTİVAL NİE BUKADAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR İNGİLİZMİSİNİZ YUNAN MI ?

Yorumu oyla      36      12  
DR ERDEM 10 Eylül 2013 Salı 14:19

Valilerin demokratik seçimlerle yönetime geldiği bir ülke olmalıdır. İzmir Valisi de seçimle olmalı, Adana Valisinin de... Valilerin belli bir merkezden atama yolu ile görevlendirilmesi temsiliyette büyük bir zayıflık oluşturuyor. Sayın Toprak olsun veya bir başkası olsun tek çözüm demokratik yollarla işbaşına gelmeleridir. O zaman bakın halkın dediği olur mu, olmaz mı? Sıkıysa halkın dediğinin dışına çıksın. Demokrasi tam da budur. Savunuyor musunuz? Kürt halkına yarar, kesin yan çizersiniz...

Yorumu oyla      27      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durak’tan AK Parti’ye de Engin’e de hodri meydan!
Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin açılış töreninde konuşan ...
Bornova kurtuluşu Candan Erçetin’le kutladı
Bornova Belediyesi İzmir’in Kurtuluşu’nu Candan Erçetin konseriyle kutladı. ...
Çeşme yaz okullarında mezuniyet gururu
Gençlerin yaz aylarında da spordan kopmamaları için açılan Çeşme Belediyesi ...
 
Çiğli’de 18 yeni park yola çıkıyor
Fiziki yatırımlarını artıran Çiğli Belediyesi çeşitli mahallelerde yapılacak ...
Balçova kışa hazır
Yaz ayları boyanca alt yapı çalışmalarını ağırlık veren Balçova Belediyesi ...
Doğal Yaşam Parkı'na büyük onur
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, İslam Başkentleri ve Kentleri ...
 
Büyükşehir önünde imar duası!
İzmir’de, Balçova Arsa Mağdurları Derneği üyeleri, arazilerine istedikleri ...
Aliağa spora yatırım yapıyor
İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Çakmaklı köyü, iki önemli tesise kavuştu. ...
Balçova’dan eğitime büyük destek
Balçova Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, 2013 Lisans Yerleştirme ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva