HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 16:59

Şok suçlamada söz Kürüm’ün! Her şeyi anlattı: İntikam için yapıyor!

Uzundere Rekreasyon Alanı, Heykeltıraş Çiçen’in video mesajıyla yayınladığı şok iddialarla gündeme geldi. Çiçen’in kendisinden 1.5 milyon lira aldığını ileri sürdüğü Karabağlar Eski Belediye Başkanı Kürüm proje sürecini tüm detaylarıyla anlattı. Kürüm, psikiyatrik rahatsızlığı bulunduğu Çiçen’in işi yaklaşık 1.5 yıl geciktirdiği için kendisine kesilen ceza nedeniyle bu ithamlarda bulunduğunu söyledi. Kürüm suç duyurusunda bulunacağı heykeltıraş için “Önce sağlık raporu getirsin” dedi.

Şok suçlamada söz Kürüm’ün! Her şeyi anlattı: İntikam için yapıyor!

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi’nde eski Başkan Sıtkı Kürüm döneminde yapımına başlanan ve büyük oranda tamamlanan Uzundere Rekreasyon Alanı seçim döneminde krize neden oldu.
 
Eski Başkan Kürüm’ün görevdeyken her çalışmasıyla yakından ilgilendiği prestij projede yer alan Nasrettin Hoca Heykeli başta olmak üzere birçok yapıyı çizen Heykeltıraş Ragıp Çiçen’in açıklamaları tartışma yarattı.
 
Çiçen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı tören ile temeli atılan projede yapım devam ederken eski Başkan Sıtkı Kürüm’ün kendisinden 1,5 milyon TL borç istediğini söyledi ve akabinde CHP İl Başkanı Bedri Serter’i de dahil ettiği iddialarda bulundu. Çiçen’in açıklamalarına sert tepki veren Serter durumu şizofrenik vaka olarak yorumladı ve olayı yargıya taşıyacağını duyurdu.

- SERTER’DEN ŞOK SUÇLAMAYA SERT TEPKİ: ŞİZOFRENİK!

Serter’in ardından suçlamaların odak noktasında kalan Karabağlar Eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’den de detaylı açıklama geldi. Proje sürecinde Çiçen’le yaşadığı her şeyi tek tek anlatan Sıtkı Kürüm, heykeltıraşın psikiyatrik rahatsızlığı bulunduğunu ve şirketine kesilen ceza nedeniyle intikam almak için bu açıklamaları yaptığını söyledi.



SERTER ÖNERDİ, ARAŞTIRDIK, ANLAŞTIK
Kürüm başkanlık döneminin vizyon projesi olan Uzundere’deki 250 dönümlük alanın şekillendirilmesi sürecinde araştırma yaparken meclis üyesi olduğu dönem birlikte oldukları Bedri Serter’in kendisine Torbalı’da başarılı bir işe imza atan Çiçen’i önerdiğini söyledi. Kürüm, dönemin Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’la fikir alışverişi yapıp oradaki projeyi yerinde inceledikten sonra Çiçen’in İstanbul ve Ankara’da imza attığı işler hakkında da gerekli referansları alıp heykeltıraşla bir araya geldiklerini söyledi. Kürüm, Çiçen’in kendilerine bir proje sunduktan sonra 25 milyonluk maliyet çıkardığını, projenin belli bölümlerinden feragat ederek maliyeti 15 milyon liraya düşürdüklerini açıkladı.

Yüzde 12’lik bir ıskontoya ikna ederek 13 milyonluk banka kredisi alıp 13 milyonluk 200 bin liralık maliyetle yola çıkılan süreçte Çiçen’i sadece 3-4 kez gördüğünü ifade eden Kürüm yaşananları şöyle anlattı: Uzundere’nin benim için önemi çok büyüktü… Her sabah önce şantiyeye oradan belediyeye gidiyordum. Sudan sebeplerle işi aksatmaya başladı. Hak ediş ücreti bir gün gecikse şantiyeyi boşaltıyordu, sonra günlerce ulaşamıyorduk. Sonunda bir gün makama çağırdım. Projenin ve zamanında bitirmenin önemini anlattım. Dünyanın en büyük tematik parkı sözü vermişti, ‘Bu proje biterse Guinness’e girecek. Ben başkan sen de mimarı olarak tarihe geçeceksin’ dedim. Bir anda kafasını sehpaya vurmaya başladı, sonra yığıldı kaldı. Acil servise kaldırdık. Sonra yine 2 ay kayıp! 2 ay sonra bu kez şantiyede karşılaştık. İş gecikiyor, çok stres oluyorum, sitem ettim, yine düştü bayıldı! Haftanın 3 günü acil servislerde tedavi gören psikiyatrik bir vaka... Para bir gün gecikse, iş bırakıyor, bana mesajlar atıyordu. Büyük bir temel atma töreni yaptık… Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve 15 bin vatandaşın katılımıyla… Törende yaptığım konuşmada ismini söylemeyi unuttum diye de sitem edip iş bıraktı.

İNTİKAM İÇİN YAPIYOR!
Proje yapımı sürekli gecikirken yerel seçim sürecine girildiğini ifade eden aday gösterilmediği için büyük üzüntü yaşadığı günlerde seçim çalışmaları sırasında alanda Çiçen’le rastlaştığını ve bir patlama yaşayarak kendisine sert sözler sarf ettiğini söyledi. Kürüm bu olayın akabininde işi geciktirdiği için kendisine yasal olarak 1.5 milyonluk bir ceza kesildiğini açıkladı.

Süreci anlattıktan sonra bir değerlendirme yapan Kürüm, Çiçen’in ciddi rahatsızlıkları olduğunu altını çizerek bu cezaya vurgu yapıp, “İntikam almak için yapıyor. Önce sağlık raporu getirsin!” dedi. Görev süresi boyunca tek bir dosyası bile bulunmadığını, Sayıştay müfettişlerinden övgü alan bir başkanlık yaptığını ifade eden Kürüm avukatları aracılığıyla Çiçen’e suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Kürüm, dosyada Çiçen’in kendisine attığı SMS’lerin ve Facebook sayfasında yayınladığı videonun aksine aday gösterilmediği için attığı sitem mesajlarının da yer alacağını bildirdi.

 
Taksim Dayanışması'ndan 'Gezi'nin 2. Yılı' açıklaması
 
Vurulan başkana veda: Herkes ağladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den sert açıklama: O kurum otomobilleşti
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i istifaya davet eden MHP Lideri ...
İzmir’i yerden yere vuran vekilden şaşırtan açıklama: Hiç kimseyi, yediğinden…
‘İzmir notları’ paylaşımlarıyla büyük tepki çeken AK Partili Vekil, “Attığım ...
Flaş! İstanbul Valiliğinden HDP mitingi açıklaması
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "28 Mayıs 2015 tarihinden itibaren ...
 
Serter’den şok suçlamaya sert tepki: Şizofrenik!
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter Karabağlar Belediyesi tarafından yaptırılan ...
HDP’nin İstanbul mitingine Valilik setinde flaş gelişme
HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sorunun çözüldüğünü ve mitingin yapılacağını açıkladı.
Erdoğan'dan yeni çıkış: Neden tarifeli uçakla gitsin?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, televizyonda gündeme ilişkin değerlendirmelerde ...
 
Erdoğan: Çok üzülüyordum, içim içimi yiyordu…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya yerleşmeden önce de sık sık Hacı Bayram'a ...
Demirtaş'tan Erdoğan'a: Sen Maho Ağa'sın...
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ...
Yüksekova Havalimanı açıldı, ismini Davutoğlu açıkladı
Başbakan Davutoğlu, açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yaptığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva