HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
15 Eylül 2014 Pazartesi - 17:28

Sakız’da yeni destinasyon: Volissos

Türkiye’nin en gözde ilçelerinden birisi olan Çeşme’ye 20 dakika uzaklıktaki Sakız Adası, doğal güzellikleri, tarihi Kiliseleri ve gizemli mağaraları ile turistlere yeni destinasyonlar sunmaya devam ediyor.

Sakız’da yeni destinasyon: Volissos

DENİZHAN GÜZEL/EGEDESONSÖZ - Adanın Kuzeybatı bölgesini içeren Amani’de yer alan Volissos Köyü, Yunan tarihinden de eski bir geçmişe sahip.

Yapı itibarı ile Mardin’eçok benzeyen bir yerleşim alanına sahip köyün girişinde sizi tarihi bir bina karşılıyor. Çam ağaçları arasındaki bu tarihi okul binası
tüm ihtişamı ile kendisine hayranlıkla baktırıyor.
 
VolissosMeydanı’nda ise bir Çınar ağacı adeta köyün merkezi konumunda.
Arabanızı park edip yürümeye başladığınızda yöre halkı sizi ‘Hoş geldiniz’ diyerek karşılıyor.

Köyün merkezinde bulunan kiliseden sola dönüp yürüdüğünüzde ise şirin bir kafe sizi bekliyor. Kendine özgü içi peynirli simit, köy ziyaretçilerinin favorisi.

Kafe’nin az ilerisinde bulunan fırından odun ateşinde pişmiş taze ekmek ve peksimetlerle muhteşem bir yemek yiyebilir, köyün muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz. Eğer köyde havanın kararmasını beklersiniz tepede bulunan Kalenin ışıkları gece karanlığında size harika bir manzara sunacaktır.

Sakız Adası Turizm Ofisi sorumlusu Rena Pagou Damigou, köyde yerleşimin çok eskiye dayandığını, Yunan tarihinden de önce yerleşimin olduğu Volissos köyünün turistler tarafından yeni yeni keşfedildiğini dile getirdi.

Volissos’un Sakız Adası’nın merkezi köylerinden biri olduğunu da sözlerine ekleyen Damingou,” Volissos, Sakız Adası’nın kuzey bölgesinin en önemli köyü. Şu anda 2 ila 3 bin nüfusa sahip. Tarihi geçmişi ile ada tarihinin en önemli değerlerinden. Burayı ziyaret eden turistler her fırsatta bizlere memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Ziyaretçiler burada köy halklarının evlerinden oda kiralayabilir, eşsiz sahilleri keşfedebilirler. Şarap imalathanelerini ziyaret edip tadım gerçekleştirebilirler. Buraya gelenler otantik bir ortamda sakin ve keyifli dakikalar geçirebilirler. Sahilleri ise mükemmel konumda. Burasına alan olarak keşfedilmemiş konumda diyebiliriz” şeklinde konuştu.
 
DAĞIN YAMACINDA BİR GİZEMLİ KİLİSE
 Hagia Galas bölgesinde bulunan mağara içerisindeki 12. Yüzyılda yapılan Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret etmek isteyeler burada bulunan restorant işletmecisi NikoYorgolis’ten bilgi alabilirler.
 
Adanın en gizemli Kiliselerinden biri olan HagiaGalas Meryem Ana Kilisesi’nın en büyük özelliği ise çok eski bir geçmişe sahip olması. Rivayete göre Hz. Meryem Ana’nın burada kaldığı ve mağaradan damlayan suların şifalı olduğuna inanılıyor. Ziyaretçiler bu kutsal olduklarına inandıkları su damlalarını yüzlerine sürerek dualarını ediyorlar. Kilisenin bir diğer özelliği ise ahşap ustalarının çok ince işlemelerle çeşitli figürleri oluşturması. Şu anda ayinlerin devam ettiğini belirten yetkililer, bölgeye gelmek isteyen ve mağaraları görmek isteyecek olan turistlere her zaman yardımcı olmak istediklerini dile getirdiler.
 
Niko, 4 yıldır burada işletmecilik yapıyor. Kendilerinin buraya işletmecilik yapmaya gelmediklerini, amaçlarının bölgeyi canlı tutmak olduğunu belirten Yorgolis,” Şu anda Volissos köyünden yukarıya doğru bölge canlılığını yitirdi. Bölgede bulunan 19 köyde toplam yaşayan sayısı 650 kişi. Burası çok güzel bir bölge ve buraya insanlar mutlaka görmeli. Sakız Adası merkezinden 67 km uzaklıktaki bu bölge şu anda görülmesi gereken en güzel zamanı. Yaklaşık 8 bin yıldır devam eden bir yaşam var ve bu devam etmeli.
Eğer biz işletmecilik yapmak isteseydik bunu şehir merkezinde veya başka bir bölgede de yapabilirdik. Bu restorantta kullanılan her ürün doğal ortamda yetişiyor ve insanların sofralarına getiriliyor. Buraya gelenler aynı zamanda kültürel etkinliklere de şahit olabiliyorlar. Şimdi şu anda üç fotoğraf sergisi var! Ayrıca değişik sportif aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Adayı ziyaret eden turistler dağın yamacına yapılan ve mağaralarla birbirine bağlantılı olan Kiliseyi mutlaka görmeliler” şeklinde konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk sinemasında sonbahar rüzgarı
Yaz sezonunda zirvedeki yerini yabancı filmlere kaptıran yerli yapımlar, ...
Mile Karşıyaka’yı Türkçe şarkılar ile büyüledi
Müzik tutkunlarının yakından tanıdığı, dünyaca ünlü Amerikalı soul-rock ...
Vizyonda şölen: 2’si yerli 8 film!
Bu hafta vizyona 2'si yerli yapım toplam 8 yeni film vizyona giriyor.
 
Yaşar'ın 'İnsan Kent'i Frankurt'u fethetti
Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından çekilen İzmirlilerin ...
Bodrum Oda Orkestrası’ndan muhteşem konser
Bodrum Oda Orkestrası 15 Eylül Pazartesi günü Bodrum Kalesinde halka açık ...
‘Bond’un düşmanı’ hayatını kaybetti
James Bond’un karşısına çıkan en kötü kahramanlardan “Demir Çene”yi canlandıran ...
 
Yıldız oyuncu Tom Hanks Türkiye'ye geliyor
Dan Brown’un ülkemizde de çok satan romanı Inferno, (Cehennem) filme uyarlanacak. ...
Kavacık'ta festival zamanı!
Karabağlar Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte üzümüyle ...
Memet Ali Alabora’dan flaş sendika kararı
Memet Ali Alabora, başkanlığını yaptığı Oyuncular Sendikası'nı devrettiğini duyurdu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva