HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
11 Eylül 2014 Perşembe - 13:20

Bodrum Oda Orkestrası’ndan muhteşem konser

Bodrum Oda Orkestrası 15 Eylül Pazartesi günü Bodrum Kalesinde halka açık bir konser gerçekleştirilecek. Konser saat 20.45 de başlayacak.Konserde Vivaldi’nin ünlü Mevsimler’i Kodallının Telli Turnası ve Çaykovski'nin Serenad’ı seslendirilecek. Konserin ana destekçisi Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü. Konsere Bodrum Belediyesi ve bazı sponsorlar da destek vermekte.

Bodrum Oda Orkestrası’ndan muhteşem konser

İZMİR - 2007 yılında aynı zamanda Turgutreis doğumlu olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Numan Pekdemir’in Sanat Koordinatörlüğünde Bodrum Belediyesince kuruluş çalışmalarına başlanan Bodrum Oda Orkestrası 30 kişilik kadrosuyla 15 Eylül 2014 Pazartesi günü muhteşem denilecek bir programla Bodrum’lu sanatseverlerin karşısına çıkacak.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası bünyesindeki bazı sanatçıların bir araya gelerek oluşturdukları grup 2008 yılı Mayıs ayında Bodrum Nurol Kültür Merkezinde İlk konserini Gürer Aykal ve Suna Kan ile birlikte gerçekleştirmiştir. Bodrum Oda Orkestrasını,daha sonra Naci Özgüç, Erol Erdinç, Antonio Pirolli, Stefano Mazzoleni, Orhun Orhon İbrahim Yazıcı, Lee Jong-Wuk, İclal Kardıçalı, Betin Güneş,  gibi şefler yönetmiş İdil Biret,Şefika Kutluer,Sema Korkut,Ozan Akkol,Aytül Büyüksaraç,Lee Gong-Hee, Altuğ Dilmaç,Mario Hossen ve Pepe Romero gibi usta virtüözlere de eşlik edilmiştir. Bodrum Oda Orkestrası çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce de desteklenmektedir.Bu konserede ayrıca Bodrum Belediyesi,  Sun Dance Hotel, Timur Kabaklarlı, D-Marin Turgutreis, Arif Vidinli, Tükelmat A.Ş, ve Özveren A.Ş  de destek vermektedir.

Orkestrayı bu konserde Şef Nesrin Bayramoğulları yönetecek,solist olarak da keman sanatçısı Ersun Kocaoğlu katılacak.Her iki sanatçı da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı olup kuruluşundan bu yana Bodrum Oda Orkestrası çalışmalarına katılmaktadırlar.

Konser programında Vivaldi’nin ünlü Mevsimler’i, Nevit Kodallı’nın Telli Turna orkestra süiti ve Çaykovski’in yaylı çalgılar için yazılmış Seranad’ı seslendirilecek.
Orkestra Bodrum’dan önce 13 Eylülde Güzelbahçede, daha sonra 17 Eylül günü de Fethiyede Benyamin Sönmez anısına gerçekleştirilen 3.Fethiye Klasik Müzik Festivalinde de solist olarak Ozan Akkol’un katılımıyla bir konser verecek.

Bodrum Oda Orkestrası Sanat Koordinatörü Numan Pekdemir konserle ilgili şunları söyledi: ‘Bilindiği gibi Bodrum Oda Orkestrası olarak değerli sanatçı arkadaşlarımla konserler vermekteyiz. Şimdiye kadar Ankara ,İstanbul,İzmir başta olmak üzere değişik kentlerde konserler verdik.Aldığımız bir davet üzerine 2012 yılı Eylül ayında Kore de son derece başarılı yedi konser etkinliğine katıldık.2015 için tekrar davet edildik.Ama benim için her zaman Bodrum ve Turgutreis konserlerinin ayrı bir değeri olmuştur . Doğduğum kente bu anlamd hizmet vermenin önem arzettiğini özellikle belirtmek isterim. Bu etkinliklerimizde amaç maddi bir kazanç elde etmenin ötesinde hemşerilerimize klasik müziğin en güzel örneklerini sunabilmek.Bu konser için Genel Müdürlüğümüzün çok önemli ve değerli katkılarını gördük.Genel Müdürümüz Sayın Murat Salim Tokaç başta olmak üzere Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Bodrum Belediyesine ve Başkan Sayın Mehmet Kocadon’a ve değerli sponsorlarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Umarım günün birinde, ama uzak olmayan bir günde Bodrum Filarmoni Orkestrasının da konserlerine başlamış oluruz’
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
poyraz demir 15 Eylül 2014 Pazartesi 13:17

Büyük kentlerde olmayan etkinlikler,Bodrumda.....Mutluluk duyuyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bond’un düşmanı’ hayatını kaybetti
James Bond’un karşısına çıkan en kötü kahramanlardan “Demir Çene”yi canlandıran ...
Yıldız oyuncu Tom Hanks Türkiye'ye geliyor
Dan Brown’un ülkemizde de çok satan romanı Inferno, (Cehennem) filme uyarlanacak. ...
Kavacık'ta festival zamanı!
Karabağlar Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte üzümüyle ...
 
Memet Ali Alabora’dan flaş sendika kararı
Memet Ali Alabora, başkanlığını yaptığı Oyuncular Sendikası'nı devrettiğini duyurdu.
İzmir’de tedavi gören Akçatepe’den iyi haber
İzmir’de rahatsızlanarak geçen cuma günü hastaneye kaldırılan ünlü sinema ...
Antakya Medeniyetler Korosu Çeşme’de Soma için söyledi
Antakya Medeniyetler Korosu, Türk Eğitim Vakfı'nın Manisa Soma'daki maden ...
 
Flaş! Venedik Festivali’nde jürinin ödülü ‘Sivas’a
İtalya'da bu yıl 71'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nde Türk ...
‘Sivas’ın küçük oyuncusuna büyük ödül
Venedik’te 'Altın Aslan' için yarışan 'Sivas' filminin küçük oyuncusu ...
Bedia Akartürk Müzesi yeniden doğuyor
İzmir’in Ödemiş İlçesi'ndeki İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve Bedia ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva