HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2012 Perşembe - 13:34

‘Peterson’ tartışması: Başkan Kocaoğlu Günay’ı suçladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Peterson Köşkü’nü geri alan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı suçladı.

‘Peterson’ tartışması: Başkan Kocaoğlu Günay’ı suçladı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Bornova’de bulunan Peterson Köşkü ve yapılması planlanan Ege Medeniyetler Müzesi ile ilgili açıklamalarına cevap gecikmedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Burada sorumlu sadece biz değiliz. Bakanlık bir yılı aşkın sure projeyi göndermedi. İş uzadı” dedi. Kocaoğlu, alanın kültür merkezi olarak kullanılmasını istediklerini de sözlerine ekledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, 2008'de restore edilip Gençlik ve Kültür Merkezi yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 25 yıllığına tahsis ettikleri Bornova'daki Paterson Köşkü'nü 'hiçbir çalışma yapılmadığı' gerekçesiyle geri alacakları açıklamasının yankıları devam ediyor.

Bakan Günay’ın açıklamalarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Konu ile ilgili dün arkadaşlar bilgi verdi. Peterson Köşkü'nün tahsisinin iptal edileceği konusunda yazı geldi. Sürecin nasıl geliştiği konusunda polemiğe girmek istemiyorum. Kültür Bakanlığı'nın mülkü, ister alırlar, ister satarlar. Ya da kendileri yaparlar. Bizim projeleri hazırlamamız zaten çok uzun zaman aldı. Şuanda da elektrik ve tesisat ihaleleri bitti. Arkadaşlarımız ihaleye çıkıp, yapıp teslim etmeyi düşünüyorlar. Peterson Köşkü'nden bir şey yapmak, bir şey kazanmak mümkün değil. Bornova'nın kıymetli eserini korumak üzere yapıp zaten bakanlığa devredeceğiz" diye konuştu.
 
“SORUMLU SADECE BİZ DEĞİLİZ”
Peterson Köşkü ile ilgili gelişmeleri isterlerse tarih-tarih kamuoyu ile paylaşabileceklerini de söyleyen Kocaoğlu, “Sayın bakan Atilla İlhan Kütüphanesi yapacaklarını söylemiş. O da yapabilir. Biz de yapabiliriz. Hiçbir problem yok. Süreç uzadı ama süreç bakanlıkta uzadı önce. Bize ‘projemiz var’ dediler. Projeyi bulamadılar. Ondan sonra biz proje yapmaya başladık. Bir tescilli binanın rölevesinden projesine kadar, kurula kaç defa gittiğine kadar baktığımızda sürenin, biz proje yapmaya başladıktan sonra normal olduğunu, bize tahsise baktığımızda uzun olduğunu görürsünüz. Ben ne bakanlığı ne de büyükşehir belediyesini suçluyorum. Eğer bir gecikme varsa, bunun iki tane müsebbibi var. Birisi büyükşehir belediyesi, birisi de bize ‘projem var' diyerek iki senedir tahsis yapmayan bakanlık bürokrasisi ama bu ne suç ne günah. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Bence ister bakanlık, ister belediye kim yaparsa yapsın, önemli olan köşkün aslına uygun olarak restore edilmesi ve yaşatılmasıdır. Sümerbank Arazisi ile ilgili, önümüzdeki günlerde çalışma yapıyoruz. Kamuoyu ile paylaşacağız" dedi. Öte yandan Peterson Köşkü'nün eski sahibi işadamı Hamdi Boyacı'nın araziyi ve köşkü almak için yıllardır sürdürdüğü hukuk mücadelesi ise devam ediyor.
 
ERSU HIZIR İÇİN NE DEDİ?
Başkan Kocaoğlu, mahkeme kararı ile görevine dönen Genel Sekreter Ersu Hızır’a belediyede yetki verilip verilmeyeceğini sorusunu da cevapladı. Henüz görevlendirme yazısı yazmadığını, Hızır’a birimlerin bağlanması için karar verilmediğini ifade eden Kocaoğlu, “Yaşayıp her şeyi birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 7 Eylül 2012 Cuma 08:42

İhaleleri ankaradan Kİk aracılığıyla engelliyorlardı şimdide proje var deyip projeyi ortaya çıkaramıyorlar mı? bunlar izmiri ileri götürmek için değil sahip olabilmek, rant için istiyorlar.

Yorumu oyla      13      5  
BORNOVALI 6 Eylül 2012 Perşembe 17:51

Peterson köşkü Bornova'nın merkezinde tarihi değeri ile anlam katan bir yerdir.senelerdir buranın harap bitap şekilde durması içler acısıdır.Yanına koskoca kültür sanat merkezi yapılıyor onun da işleyişi çok yavaş gidiyor.200 metre arkasında görkemli buz pateni sahası ve sosyal tesisler var ama dibinde kokusundan yaklaşılmayacak bir merkezi pazar yeri var hemde herkesin tatil günü olan pazar günü kuruluyor ve buz pateni sahasına gelen yerli ve yabancı insanlar burdan geçiyor.Bu nasıl iştir?

Yorumu oyla      16      7  
BECERİKSİSLİK 6 Eylül 2012 Perşembe 14:46

LAFA GEREK YOK AYİNASİ İŞTİR KİŞİNİN. LHALE YAPMAYI BECEREMİYORSUN BİMLERCE MİMAR MÜHENDİS BELEDİYENDE NE İŞ YAPIYOR. BASIT BİR RÖLEVE PROJESİ HAZIRLAYACAK KAPASİTEDE MİMARIM YOKMU? yaptıktan sonraada kullanamıyacakları için bakanlıga devrerdiceklermiş bumlar hakikatten zavalı,acınacak durumdalar.

Yorumu oyla      25      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi’nden coşkulu 9 Eylül kutlaması
Bornova Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen ...
Bornova 9 Eylül'ü Belkahve'de kutlayacak
Bornova Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen ...
1 Milyon euroluk su davası yolda!
Karşıyaka Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ‘yorum farkı’ ...
 
Balçovalı kadınlar fuara renk kattı
Balçova Belediyesi tarafından ev hanımlarına el becerileri kazandırmak ...
Artık Bornova’nın bir dergisi var
Bornova Belediyesi, aylık yayın organı olan Bornova Gazetesi’nden sonra, ...
Alışveriş Festivali’ ne nefes kesen gala…
Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ...
 
AK Parti, Meclis'i terörü kınamadan terk etti!
İzmir İl Genel Meclisi’nde CHP Grubu’nun, temenni kararı alınmasını içeren ...
Yeşilçam’ın yıldızlarına İzmir’den ödül
12. Sinema Burada Festivali’nin onur konukları seçilen Selma Güneri ve ...
Buca’da plan şoku: 1/5 bine yargı freni
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin Buca ilçesini kapsayan planlar ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva