HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2012 Perşembe - 10:43

Artık Bornova’nın bir dergisi var

Bornova Belediyesi, aylık yayın organı olan Bornova Gazetesi’nden sonra, Bornova Kent Dergisi’ni de yayın hayatına kazandırdı. Bornova’ya sahip çıkan herkesin dergisi olmayı hedefleyen ‘Bornova Kent Dergisi’ üç ayda bir yayınlanacak. Özel röportajlardan, belgesel yazılara, kültür sanattan tarih, spor ve turizme pek çok konunun farklı bir bakış açısıyla yer alacağı Dergi, aynı zamanda bir Bornova rehberi olma özelliğini taşıyacak.

Artık Bornova’nın bir dergisi var

İZMİR - Bornova Belediyesi, yapılan hizmetleri halkla paylaşmak için çıkardığı aylık gazete ‘Bornova’dan sonra ‘Bornova Kent Dergisi’ni de vatandaşlarla buluşturdu. 400 binden fazla kişinin yaşadığı, üniversite, sanayi, turizm ve tarihi değerleriyle ön plana çıkan Bornova’nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla çıkarılan Bornova Kent Dergisi, yüksek baskı kalitesi ve farklı bir bakış açısıyla üç ayda bir yayınlanacak.
 
Bornova’yı gerçek manada yaşayan, hisseden, seven, Bornova’da yaşamanın ayrıcalık olduğunu düşünen, Bornova’ya sahip çıkan herkesin dergisi olmayı hedefleyen Dergi’de özel röportajlar, anı-belgesel yazılar, kültür, sanat, tarih, spor, turizm ve kent haberleri yer alacak. Bornova’nın önemli tarihi ve turistik mekânlarının, mimari yapılarının alanında uzman isimler tarafından yazıldığı ve özel olarak fotoğraflandığı dergide ayrıca; Bornova’nın bilinen ve bilinmeyen yüzleri de sayfalarda kendine yer bulacak. 10.000 adet basılıp, ücretsiz olarak Belediye hizmet binalarında, sinemalarda, otel lobilerinde, hastanelerde, taksilerde, havalimanında, kuaför ve berber salonlarında, kahvehanelerde, alışveriş merkezlerinde, Belediye semt ve kültür merkezleri ile benzeri mekanlarda dağıtılacak olan dergi aynı zamanda bir Bornova rehberi olma özelliğini de taşıyacak. Derginin her sayısında Bornova’da bulunan müze, sinema, tiyatro, galeri, kültür merkezi, kütüphane, kitapevi, eğlence merkezi, otel, restoran, konsolosluk, sağlık kuruluşu ve havayolu şirketleri gibi ihtiyaç duyulabilecek önemli adres-telefonların bulunduğu bir rehber bölümü olacak.
 
Bornova Kent Dergisi’nin ilk sayısı 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan Bornova Belediyesi standında dağıtılmaya başlandı. Eylül-Ekim-Kasım sayısında Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın Bornova anıları, Kazı Başkanı Doç. Zafer Derin’in kaleminden Yeşilova Höyüğü’nün 8 bin 500 yıllık tarihi, DEÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Emel Kayın’ın anlatımıyla Bornova mimarisi, Kent Müzesi için restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere olan Dramalılar Köşkü’nün son sakini Fatma Kadester ile yapılan röportaj, ilçenin kültür lokomotifi Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Çamdibili zanaatkarlardan Saatçi Malik Avcıyaman’la yapılan söyleşi başta olmak üzere renkli, keyifle okunacak birçok konu yer alıyor.
 
Bornova Belediyesi’nin aylık gazetesi ve üç ayda bir yayınlanacak dergisi www.bornova.bel.tr adresinden de okunabiliyor. Vatandaşlar Bornova Belediyesi’nin yayınlarının eski sayılarına da istedikleri her yerden ulaşabilecek.

Bornova Kent Dergisi’nin ilçenin kültürel yaşamına çok önemli bir katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornova Belediyesi olarak bir yandan halkımıza her alanda hizmet götürürken diğer yandan yaptığımız bu hizmetleri önemli bir iletişim kanalı olan dergi ve gazeteyle onlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Gazetemizi üç yıla yakın bir süredir çıkarıyoruz. Aylık 30 bin tirajlı gazetemiz belediye hizmetleri hakkında vatandaşlarımızı haberdar ediyor. İlk sayısını çıkardığımız üç ayda bir yayınlanacak olan Bornova Kent Dergisi de gerçekten çok zevkli ve keyifli. Hem kenti hem Bornova Belediyesi’ni hem de ilçenin tarihini, turizmini daha pek çok konuyu halkımıza sunuyoruz.” dedi. Başkan Sındır, Bornova Belediyesi’nin web sayfasında da yayınlanan gazete ve derginin bu özelliğiyle 24 saat erişilebilir bir yayın organı olduğunu söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bosnak 7 Eylül 2012 Cuma 14:56

baskan dergın hayırlı olsun yaptıklarını anlatırsın gercı ne yapyın kı sırrı baskanın yaptıklarını acmaktan baska bırde anlatsan beledıye sporu basket te ne kadar basarılı yonettınız adnan hocogluyla ızbası anlat baskan dugun salonlarını kaca kıraya verıyorsunuz senden oncekı baskanlar cok cuzı paralara halkına dugun yaptırıyordu

Yorumu oyla      15      5  
bornovalı 7 Eylül 2012 Cuma 10:23

bravo buyuk baskan bornovanın cok buyuk eksıgını tamamladın ılcemızın hıc bır sorunu kalmamıstı yollar super parklarımız avrupaı tek eksıgımız dergıydı o da tamam bırde flım ceksek süper olucak

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alışveriş Festivali’ ne nefes kesen gala…
Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ...
AK Parti, Meclis'i terörü kınamadan terk etti!
İzmir İl Genel Meclisi’nde CHP Grubu’nun, temenni kararı alınmasını içeren ...
Yeşilçam’ın yıldızlarına İzmir’den ödül
12. Sinema Burada Festivali’nin onur konukları seçilen Selma Güneri ve ...
 
Buca’da plan şoku: 1/5 bine yargı freni
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin Buca ilçesini kapsayan planlar ...
Karabağlar EF’de şehitler için lokma döktürdü
Karabağlar Belediyesi İEF’deki standında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ...
Gaziemir’in yeni binası için 11 teklif
Gaziemir Belediyesi’nin ‘yeni hizmet binasının’ ihalesi, basın mensupları ...
 
Ahmet Hakan'dan İzmirliler'e övgü
81. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki “Özgür Mikrofon Söyleşileri”nin konuğu ...
'Bir dakikada dünyam değişti'
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, iki engelli Bergamalı’ya akülü sandalye hediye etti.
Narlıdere'den yenileşme atağı
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Eylül ayı Belediye Meclisinde yenilenen ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva