HABERLER>EKONOMİ
9 Mayıs 2014 Cuma - 15:51

Mistral İzmir’e büyük ilgi: Şimdiden yarısı gitti!

Arkas öncülüğünde İzmirli işadamlarının kurduğu Mistral Yapı, Bayraklı’da 150 milyon dolar yatırımla gerçekleştireceği rezidansın yüzde 45’ini şimdiden sattı.

Mistral İzmir’e büyük ilgi: Şimdiden yarısı gitti!

İzmir Limanı özelleştirilmesi sırasında Arkas liderliğinde oluşturulan konsorsiyumdan esinlenerek kurulan Mistral Yapı, Bayraklı’daki rezidans projesinin yüzde 45’ini şimdiden sattı. 150 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilecek Mistral Yapı, İtalyan mimarisinin esintilerini taşıyacak.


Swissotel Büyük Efes’te düzenlenen basın toplantısında konuşan Arkas Holding CEO’su ve Mistral Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, “Ortaklarımızın çoğu İzmir ve Türkiye’nin konusunda önde gelen isimleri. Liman özelleştirilmesinde buluştuk, olmayınca İzmir’e prestij yapı için kolları sıvadık.  İleride hepimizin gurur duyacağı bir prestij yapıyı inşa etmek istiyoruz. El birliği ile mükemmeli arıyoruz” dedi.
 
HAZİRAN 2016’TA TAMAMLANACAK
Haziran 2016’da Bayraklı’da yükselecek Mistral Yapının herhangi bir tanıtım, reklam olmadan yüzde 45’inin satıldığını söyleyen Türkkanı, böylesine bir satış performansının İstanbullu danışmanlarını çok şaşırttığını belirtti.

Özellikle İstanbul’dan yoğun talep aldıklarını kaydeden Türkkanı, Mistral Yapı ile birlikte İstanbul firmaları İzmir’de ofis açacaklarını böylece İzmir’den İstanbul’a beyin göçünde azalma olacağını aktardı.
 
İTALYAN TERASI
İzmir gibi çok önemli bir Akdeniz kentine mimari anlamda farklı bir bakış açısı getirebilmek için İtalyan Progetto ve Türk DNA Mimarlık firmalarından hizmet aldıklarını söyleyen Türkkanı, İtalyan mimarın  “İzmir’de gün batımı olağanüstü. Bunun keyfine ancak büyük ve geniş teraslarla varılabilir” diye vurgulayarak mimari projede teras alanlarına özel önem verdiğinin altını çizdi.

Türkkanı, “Rezidans kulesinde 6 penthouse’un 3’ü satıldı. Diğer konutlara da İzmir’in seçkin isimlerinin yoğun talebi var. 1+1’den penthouse’a 110 konut yapılacak. Ofis kulesinde ise, Arkas Holding, Erdoğan Atay Holding gibi şirketleri göreceğiz. Yine uluslararası markalı otel yatırımcısı Er Yatırım konut kulesinin ilk 8 katını satın aldı” dedi.
 
İZMİR KÖRFEZİ’NE NAZIR
Mistral İzmir’in lokasyonu, mimarisi, peyzajıyla İzmir’in en iddialı projesi olduğunu ifade eden Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar İnaç, Mistral İzmir’in toplam arsa alanının 13 bin 923 metrekare,  inşaat alanının ise 122 bin metrekare olduğunu, ofis, konut ve çarşıdan oluşan Mistral İzmir’in lokasyonuyla da dikkat çektiğini söyledi. İzmir’in yeni kent merkezi Bayraklı’da Manas Bulvarı ile Ankara Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan Mistral İzmir’in çift cepheli ofis binası, İzmir Körfezi’nin güzelliğini doyasıya yaşatacak geniş teraslı konutları ve sokak konseptli çarşısıyla İzmir’de ilklere imza attığını anlatan Haydar İnaç, “Mistral İzmir Ofis, profesyonel ofis yönetimiyle şehirdeki ofis anlayışını değiştirecek. Mistral İzmir Çarşı da kısa sürede İzmirlilerin vazgeçilmezi haline gelecektir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer 10 Mayıs 2014 Cumartesi 12:47

Pazarlama taktiği olarak yarısı satıldı, çok çabuk satıldı gibi söylemer gayet normal. Bütün firmalar yapar bunu. Şu anda birbirine çok yakın olarak 3 büyük proje devam ediyor, İstanbul'da bile bu tarz projelerde bazen yıllarca dairelerin boş kaldığı görülüyor. Yatırımcıları yermek yerine cesaretlerinden dolayı tebrik etmek lazım. Şahsi olarak bu 3 projede de kısa zamanda boş yer kalmayacağını düşünüyorum. Çünkü Bayraklı Türkiye'nin en güzel manzarasına bakan ve denizden de en güzel görünen gökdelen bölgesi olacak.

Yorumu oyla      13      5  
tarafsız okuyucu 9 Mayıs 2014 Cuma 21:08

%45'i şimdiden satıldı öylemi? Bizde inandık. Madem öyle ispat etsinler tapu kayıtlarından...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PERYÖN ödüllü uygulamaları İzmir’le buluşturdu
İnsan Yönetimi alanında en önemli ödül olarak kabul edilen PERYÖN İnsan ...
Cemer’den 23 Nisan çağrısına büyük destek: Tebessüm TIR’ı
Gençlere yönelik faaliyet gösteren derneklerin oluşturduğu ‘Genç İnisiyatif’ ...
Maliye'de bir deprem de İzmir Defterdarlığı’nda
İzmir Defterdarı Ali İhsan Örücü’nün de aralarında bulunduğu 5 kişi ani ...
 
Pronto Tour İzmir’i dünyaya taşıyacak
İzmir’den ilk ofisini açan Pronto Tour, İzmirlileri uygun fiyatla ve ...
Ekmekte büyük zam tehlikesi!
Buğday kuraklık ve dondan en çok etkilenen ürünler arasında yer alırken, ...
İzmir’in ‘Patron Kulübü’nde ‘tarihi’ kriz: Seçime 12 kala…
ESİAD 22 yıllık tarihinin en ciddi yönetim krizini yaşıyor. 21 Mayıs’ta ...
 
Burası Türkiye: Yanlışlıkla vergi rekortmeni oldu!
Antalya'da bez satan bir esnafın, muhasebeci hatası sonucu, vergi rekortmenleri ...
İzmir'in sanayi devi icradan satılık!
Bir zamanlar İzmir’in en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Kula Mensucat, icradan satışa çıktı.
Anneler Günü Kipa’da kutlanır
Anneler Günü’nde aileleri ile birlikte vakit geçirmek ve keyifli alışveriş ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva