HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2014 Cuma - 12:31

Kılıçdaroğlu'ndan üniversitelere sert çıkış!

Kılıçdaroğlu partisinin PM toplantısı öncesi yaptığı açıklamada üniversiteleri topa tuttu ve 'Medreseler bile daha cesurdu' dedi.

Kılıçdaroğlu ndan üniversitelere sert çıkış!

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bugüne kadar MİT’e böyle bir yetki verilmemişti.  Yetkiler olağanüstü arttırıldı. Tam bir hukuksuzluk. Fişleme yetkisi almaya başladılar. Bir ülkenin insanları fişleniyorsa demokrasi yok demektir. Soruşturmalar gizli ama MİT için gizli değil. 17 Aralık’ı örtme girişimi mi bunlar acaba? Buna izin vermeyeceğiz.

Hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülkede her kurum denetlenir. Biz de ise kaldırıldı. Baskıcı rejimler hiçbir zaman başarıya ulaşmamıştır. Sıradan yurttaş borç batağı içinde, ne olup bittiğini sorgulayamıyor.

Madem ki bu ülkeye çok partili rejimi getirdik diye övünüyoruz. Demokrasiyi yeniden inşa etmek için uğraşıyoruz. Her türlü yasayı kendilerine göre ayarlıyorlar.

''BU ÜNİVERSİTELERİ AFFETMEK MÜMKÜN DEĞİL''
Demokrasiyi güçlendirmek herkesin ama özellikle CHP’nin görevidir. Bütün bunların içinde bütün sessizliğini koruyan bir yapı var , üniversiteler…Sessizliklerini koruyorlar, bu üniversiteleri affetmek mümkün değil. Üniversiteler şimdi konuşmayacak da ne zaman konuşacak. Hukuk fakülteleri en azından masum bir sözcüğü dillendirmekten bile korkuyorlar.

Osmanlı’nın medreseleri inanın daha cesurdu. Tabelalarında ki üniversite yazısını kaldırsınlar. Çocuklarınıza çok ağır bir miras bırakıyorsunuz. Demokrasinden söz ediyorsunuz. Yasakları kaldıracaktınız, bir sürü yasak geldi. Bu çok vahim bir tablodur. Meslek kuruluşları arka arkaya kapanacaklar. İşçi sendikası. İşçinin parasıyla altına lüks araçlar alıp sendika alan liderler. Şimdi konuşmuyorsunuz, bundan sonra zaten hiç konuşamayacaksınız. Ticari sır kavramı bitiriliyor. Neden konuşmuyorsunuz? Ve siz çocuklarınıza neyi anlatacaksınız? Bedel ödenir ama toplumlar susturulamaz. Çalışacağız, daha fazla anlatacağız. Sakın ola ki bu anlatımlarımdan hiçbir yurttaşım umutsuzluğa kapılmasın.

''YAŞANANLAR SAĞ SOL OLAYININ ÖTESİNDE''
CHP sağa mı kayıyor diye eleştiriler geliyor. Bu yaşadıklarımız sağ sol olayının ötesine bir yere geldi. Bütün güçleri kucaklamak zorundayız. Esnaf, memur, işadamı herkesi kucaklamak zorundayız. Demokrasi gidiyor, başka işlerle uğraşıyoruz. Yarın hepiniz göreceksiniz. Bir gazetemiz CHP’nin nasıl fişlendiğine dair belgeleri yayınladı. Kayseri’de, Erzurum’da oturan da fişlenecek. Bu dönemi başlattılar. Bunu aşmak zorundayız….

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mesut 18 Nisan 2014 Cuma 22:09

Türkiyeyi biloko edilmiş görmekteyim.baskıcı zihniyet ile yönetilir iken.gezi parkı olayları patlak verdi.hop yolsuzluk cıktı ortaya hop hakimler savcılar cıktı derken seçimde vardı zaten bunlar hep türkiyenin ders cıkarmasına yetti.şimdi derslerimizi o parti bu partile kafaları birbirimize tokuşturmaya gerek yok diyorum.unutulmazki yapılanlar.başımızda baskıcı birileri varzaten onların istediği de vatandaşları birbirine düşürmek değilmi.kendileri de sütten cıkmış ak kaşık olmuyorlarmı kendilerini bu şekildegöstermeye çalışmıyorlarmı doğru değilmi.vatandaşa olanlar başkalarının umurundadeğil.bil hassa ünüfersitelilerimizi ön pılana atıp kötü leyip ortalığı karıştırmaları.bunlar her zaman uyğulanan oyunlardır.türkiye cok güçlü ülke.birbirimizi kötülemek başkalarını gülüçüklerine maruz kalınmaması gerektiğini de düşünün.saygılarımı sunuyorum.

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 18 Nisan 2014 Cuma 14:19

Bırakın bu boş işleride ülkeye hizmet yapın chp nin bu ülkeye bir çivisi yok kırmayla vurmayla bu iş olmaz beyler gezide insanları maf ettiniz ekonomi sizin yüzünüzden bitti el insaf artık BDP=CHP OLMUŞ NE FARKINIZ VAR KIRAN DÖKEN YAKAN SİZSİNİZ SİZEMİ OY VERİCEZ ALLAH AŞKINA

Yorumu oyla      15      13  
Özkan Sabuncu 18 Nisan 2014 Cuma 14:15

Sizin insanları sokağa döküp kaos ortamı yaratmaktan başka işiniz yokum,berikini bile buna alet etiniz,sizin başka siyasi meziyetiniz yokmu,başarısızlığınızı bile başarılıymış gibi gösteren bir lider ancak kaos ortamlarından medet bekler.

Yorumu oyla      15      10  
Aydın 18 Nisan 2014 Cuma 13:44

CHP daha ne yapacak, Ankara da yolsuzluğun simgesi saatin heykeli dikiliyor, tepki veren insan sayısı çok az. herkes sinmiş, korkmuş, kimselerden ses yok, bu işin sonu nereye gidecek diye insanların bir kendisine sorması gerekiyor. Her şeyi sn. Kılıçdaroğlundan beklemek haksızlık olmuyor mu? Birde partiyi % 10 barajının altında bırakmış eski genel başkan durumdan vazifi edinip ortaya çıkıyor. İnsanların kafasını nasıl karıştırırım ve koltuğa nasıl otururum diye hesap yapıyor.

Yorumu oyla      15      8  
baytak 18 Nisan 2014 Cuma 12:49

Kendinize gelin, kaybeden CHP değil sizsiniz Rüşvet, yolsuzluk, hukuksuzluk, yasaklar hakkında kimseden ses yok. Herkes şikayetçi sokağa bir avuç insan dışında kimse çıkmıyor, Üniversiteler, sendikalar, iş adamları suskun. Aydın yazarlar teslim olmuş. . Seçimlerde AKP YE OY VERİP CHP Yİ SUÇLUYORLAR. Sonra da CHP BAŞARISIZ diyorlar.

Yorumu oyla      16      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Malezya'ya kaçacak iddialarına yanıt verdi!
Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan ...
Cumhurbaşkanı Gül'den beklenen 'siyaset' açıklaması!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kütahya’da gazetecilerin sorularını cevapladı.
CHP'den AYM'ye dershane başvurusu
CHP, dershaneler yasasındaki bazı maddelerin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı.
 
Bakan noktayı koydu: 1 Mayıs Taksim'de kutlanacak mı?
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili "Taksim kutlama ...
CHP İzmir’in patronu disipline değil Allah’a havale etti!
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerden sonra muhalifler için ...
AK Partililerden Kamer Genç prostetosu!
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e, AK Partili Başkanvekili Ayşenur ...
 
Kılıçdaroğlu her şeyi anlattı: Yüzde kaç bekliyordu?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak, ...
Tartışmalı MİT yasası Meclis'ten geçti
Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik ...
CHP’den 1 Mayıs kararı: Bedeli ne olursa olsun...
CHP İstanbul Milletvekili ve DİSK eski Başkanı Süleyman Çelebi, bedeli ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva