HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2014 Cuma - 12:14

Malezya'ya kaçacak iddialarına yanıt verdi!

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, ''30 Mart öncesinde yapılanlar affedilecek şeyler değildi. Bunu affetmek haddimiz de hakkımız da değildir. Hesabı sorulacak'' dedi. Erdoğan, ''Başbakan kaçacak, Malezya’ya Sudan’a gidecek diyorlardı. Ne oldu? Dün akşam Malezya Başbakanı buradaydı. Beraber yemek yedik'' şeklinde konuştu.

Malezya ya kaçacak iddialarına yanıt verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle:
''Bize saldırı başlattılar, hedefleri AK Parti'yi yüzde 30'un altına nasıl düşürmekti. Sınır ilke tanımadılar. Biz öyle bir seçim yaşadık ki muhalifler tarafından planlar projeler hiç gündeme getirilmedi. Mevcut büyükşehir belediye başkanları yaptıkları ve yapacaklarını anlattı. Muhalefet anlatamadı. Gerilimi körükleyerek başarı sağlayacaklarını zannettiler. Türkiye'nin kurumlarına saldırdılar. Şahsıma aileme arkadaşlarıma saldırdılar.

Şantajlar ve tehditler yapıldı. 30 Mart akşamında da bizden bir balkon konuşması yapmamızı istediler. Bir balkon konuşması yapalım bütün o namertlikleri alçaklıkları unutalım üzerine bir çizgi çizelim istediler. Biz hesaplaşma değil helalleşme yapalım dedik ancak olmadı.
30 Mart öncesinde yapılanlar öyle kolayca unutulacak üzeri çizilecek, affedilecek şeyler değildi. Devlete saldırı düzenlendi, millete saldırı düzenlendi, istiklalimize, istikbalimize saldırı düzenlendi. Bunu affetmek, bunun üzerini çizmek, hadi helalleşelim demek kusura bakmayın bizim haddimiz de hakkımız da değildir. Bunların hesabı sorulacak.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne saldırı düzenleyenlerden bunun hesabı mutlaka sorulacak. Yargı mensubu sokağa çıkıp konuşmaz yargı mensubu kararlarıyla konuşur. Bir yerlerden aldıkları talimatlarla karar verenler, paralel yargıdır. Millet bu tuzaklar karşısında dik duruş bekliyordu. AK Parti o dik duruşu sergiledi. Muhalefette doğru konuşma diye bir şey yok. Takiyye var. Pensilvanya'daki örgütle ne boyutta bir işbirliği yaptıklarını açıklasınlar.
Ne diyordu MHP Genel Başkanı 'Başbakan kaçacak Malezya'ya gidecek Sudan'a gidecek.' Ne oldu? Dün akşam Malezya Başbakanı buradaydı beraber yemek yedik.
CHP'nin Genel Müdürü'nün Türkiye düşmanı o hain örgütle yaptığı işbirliği ve ittifakı inanın biz unutsak da millet unutmaz, tarih asla unutmaz. Ankara caddelerinde CHP Genel Başkanı'nın yaptığı bozkurt işareti unutulmaz.
Dünyanın her yerinde kaybeden hesabını verir. Bizim ülkemizde muhalef böyle bir kültür yok. Bunlarda kaybeden terfi ediyor. Kılıçdaroğlu İstanbul'da kaybetti Genel Başkan oldu. Şimdi kaybeden de herhalde bir yere gelir.
Bugüne kadar maalesef yargı mensupları içinde acaba kaç kişi ceza aldı diye bir bakarsanız, parmak sayılarını geçmez. Ama yasama mensupları öyle değil, yürütme mensupları öyle değil. Onları gelen vuruyor, giden vuruyor. Biz kefenlerimizle yola çıktık dedik. Bizim böyle bir endişemiz yok. Ama yargı, lütfen onlar da kararlarıyla konuşsun. Adil olanları kastetmiyorum, onlara bizim saygımız büyüktür. Fakat bir yerlerden aldıkları talimatla karar verenleri kastediyorum ki bunlar paralel yargıdır. Seçim tablosu,muhalefetin hezimet tablosudur. Bu tablo kaset siyasetinin, ahlak dışı siyasetin çöküş tablosudur.
Biz hiçbir zaman tek tip insan, tek tip vatandaş inşa etmek gibi bir gayenin içinde olmadık. Elbette ilkelerimiz, ideallerimiz, hedeflerimiz var. Elbette sınırlarımız, kırmızı çizgilerimiz var. Elbette muhafazakar demokrat politikalarımız var. Ama biz kendi fikrimizi kendi yaşam tarzımızı herkese dayatmanın değil, ortak değerlerde buluşmanın, ortak bir zeminde buluşmanın derdi içinde bir kadroyuz.
Şu görülmüştür ki böyle bir yapıyla, böyle bir anlayış ve zihniyetle bu muhalefetin Türkiye için yararlı olma, Türkiye'nin geleceğine katkı sunma imkanı yoktur. Muhalefetin artık değişmesi, bizzat kendileri için, kendi seçmenleri için, en önemlisi de Türkiye için artık kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.
İlk kez milletin oylarıyla cumhurbaşkanı seçiyor olmanın bir sorumluluğu var. Bu işi ne kadar suhuletle ne kadar pürüzsüz neticelendirirsek geleceğe de öyle bir miras bırakırız. İnşallah geçmişin acı hatıralarını, bütün bunları unutturacak demokrasi şölenine çevirecek bir şekilde bunu da sona erdireceğiz.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fuat avni 18 Nisan 2014 Cuma 13:25

malezya'ya değil katar'a gidecek.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Gül'den beklenen 'siyaset' açıklaması!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kütahya’da gazetecilerin sorularını cevapladı.
CHP'den AYM'ye dershane başvurusu
CHP, dershaneler yasasındaki bazı maddelerin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı.
Bakan noktayı koydu: 1 Mayıs Taksim'de kutlanacak mı?
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili "Taksim kutlama ...
 
CHP İzmir’in patronu disipline değil Allah’a havale etti!
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerden sonra muhalifler için ...
AK Partililerden Kamer Genç prostetosu!
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e, AK Partili Başkanvekili Ayşenur ...
Kılıçdaroğlu her şeyi anlattı: Yüzde kaç bekliyordu?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak, ...
 
Tartışmalı MİT yasası Meclis'ten geçti
Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik ...
CHP’den 1 Mayıs kararı: Bedeli ne olursa olsun...
CHP İstanbul Milletvekili ve DİSK eski Başkanı Süleyman Çelebi, bedeli ...
'O seçimde evde 3 gün ağladım'
1994'te Şişli Belediye Başkanlığını 175 oyla kaybettiğinde evde 3 gün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva