HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 14:31

İzmir’i yerden yere vuran vekilden şaşırtan açıklama: Hiç kimseyi, yediğinden…

‘İzmir notları’ paylaşımlarıyla büyük tepki çeken AK Partili Vekil, “Attığım tweetlerin tamamı bir seferde okunduğunda görülecektir ki hiç kimseyi yediğinden, içtiğinden, nasıl giyindiğinden dolayı eleştirmediğim gibi kesinlikle bir ötekileştirme de söz konusu değildir” dedi.

İzmir’i yerden yere vuran vekilden şaşırtan açıklama: Hiç kimseyi, yediğinden…

EGEDESONSÖZ – Genel seçim çalışmaları kapsamında kentte temaslarda bulunduktan sonra ‘İzmir notları’ paylaşımlarıyla büyük tepki toplayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’den yeni bir açıklama geldi.

Kişisel web sitesinde Twitter’dan gönderdiği 32 mesaj için bölüm bölüm ‘savunma’ yapan AK Parti Milletvekili İçten, “Attığım tweetlerin tamamı bir seferde okunduğunda görülecektir ki hiç kimseyi yediğinden, içtiğinden, nasıl giyindiğinden dolayı eleştirmediğim gibi kesinlikle bir ötekileştirme de söz konusu değildir” ifadelerini kullandı. İçten ayrıca özgürlük vurgusu üzerinden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Kobani çağrısı nedeniyle göndermede bulundu.


İŞTE O AÇIKLAMA
Seçim faaliyetleri kapsamında İzmir’de yapmış olduğum çalışmalar sonunda şehrin siyasi atmosferiyle ilgili tespitlerimi twitter üzerinden paylaştım. Lakin seçim süreci olması sebebiyle bazı müflis tüccarlar, mal bulmuş mağribi edasıyla yazdıklarımın bir kısmını cımbızlayarak şahsıma ve değerlerime karşı kirli bir kampanya içinde oldular. Eleştiri kültüründen nasibini alamamış, hakaret ve küfür ile iletişim kurabilmeyi hayatının gayesi edinmiş bu güruhu elbette muhatap almıyorum. Ancak yazdığım tweetleri bir kısmı itina ile cımbızlanıp, eleştiri ve tespitlerimin bütün İzmirlilere yönelikmiş gibi lanse edilmesi nedeniyle bu açıklamayı yapma ihtiyacı görüyorum.
 
Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin geliştirilmesi ve gözde bir merkez haline getirilmesi noktasında yetersiz kaldığı ve hizmet adına beklenileni veremediğine yönelik eleştiriler yaptım. Daha sonra attığım bir tweet ile paralel yapılanmanın mensuplarının kullandığı “İzmir bizim başkentimizdir” ifadesine istinaden haşhaşilerin başkenti sözleri çarpıtılarak, İzmirlilere yönelik bir çıkış gibi aktarıldı. Ancak paralel yapının mensubu bir İzmir bağımsız milletvekili adayı bana karşı açıklama yaparak,  yaptığım açıklamanın doğrudan muhatabı olduğunu gösterdi. Hatırlatmak gerekiyor ki paralel örgütün başındaki zatın, ilk çalışmalarını Kestanepazarı’nda yaptığı herkesin malumudur. Atmış olduğum tweet bu gerçeği hatırlatmak içindi. Aksi takdirde burada bir genelleme yapmam söz konusu olmadığı gibi İzmirlileri üzecek bir niyet içermediğini vurgulamak isterim. Zira benim nazarımda Diyarbakır neyse İzmir de öyledir. Diyarbakır’a vermiş olduğum değeri İzmir’e de verdiğimi herkesin bilmesini isterim.
 
Çarpıtılan bir başka konu ise boşanma oranlarıyla ilgili yapmış olduğum bir tespitti. Boşanma oranlarının en fazla olduğu bölge ve iller TÜİK verilerine bakılarak öğrenilebilir. Bir milletvekili olarak boşanmaların her yıl giderek arttığı ülkemizde aile birliğinin devamının sağlanması için herkesin sorumluluk sahibi olması gerektiğine inanıyorum. Zira Türkiye milletvekili olarak böylesi hayati bir soruna çözüm bulunması adına elbette söz söyleme hakkımın olduğunu düşünüyorum. Bu sorunun temeline inmek ve buna dikkat çekmek için atmış olduğum tweeti İzmir özelini indirgeyip, özel yaşama yönelik müdahaleci bir tutum sergilemişim gibi şahsıma ağır hakaret edilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
 
Maniple edilen ve bilgi kirliliği için kullanılan bir diğer tweetim ise CHP İzmir gençliğine yönelik eleştirilerimdi. Vekil seçilmeden önce iş adamı kimliğimle İzmir’e yüzlerce kez gitmiş biri olarak şehrin sosyal ve siyasal haritasının nasıl olduğunu çok iyi bildiğimi not düşmek istiyorum. İzmir’de bulunduğum süre zarfında yoğun bir seçim çalışması içinde oldum ve yüzlerce İzmirliyle birebir görüşme imkânı buldum. Gerek onlarla yaptığım görüşmeler gerekse de bizzat şahit olduğum olaylara bir bütün olarak baktığımda CHP İzmir gençliği için özgürlük kavramının “bol bol eğlenmek” olduğunu ifade ettim. Altını bir daha çizmekte fayda görüyorum. Buradaki tespitim İzmirliler ya da İzmir’in bütün gençliğine yönelik değil, CHP İzmir gençliği içindi. Buna rağmen ifadelerimin cımbızlanarak bütün İzmirlilere yönelikmiş gibi bilgi kirliliği yapanları yine kamuoyunun takdirine bırakıyorum. İzmir Milletvekili adayı ve İzmir’in yetiştirmiş olduğu değerli fikir insanı gazeteci Hüseyin Kocabıyık da eleştirilerimin İzmirlilere yönelik olmadığına dair  yaptığı açıklamasında, ifadelerimin çarpıtıldığını vurguladı. Kocabıyık aynı zamanda bir İzmirli olarak tespitlerime katıldığını da duyurdu.
 
Akla hayale gelmeyecek şekilde bana hakaret eden ve kişilik haklarımı yok sayanlara bir kez daha söylüyorum ki İzmir salt CHP’li gençlerden mütevellit değildir. Attığım tweetlerin tamamı bir seferde okunduğunda görülecektir ki hiç kimseyi yediğinden, içtiğinden, nasıl giyindiğinden dolayı eleştirmediğim gibi kesinlikle bir ötekileştirme de söz konusu değildir. Buna rağmen hala İzmirlilere yönelik bir haksızlık yaptığımı düşünenler varsa lütfen yazdıklarımı bir bütün olarak okumalarını istiyorum. Samimiyetlerine sonuna kadar inandığım bazı dostların bana yönelik açıklamalarının CHP’nin oluşturmuş olduğu söylem üzerinden geliştirdiklerini gördüm. Serzenişte bulunmuyor ancak medyanın bana cevap hakkı vermeden sadece CHP’lilerin açıklamalarının merkeze almasın nedeniyle bir durum geliştiğini de not düşmek isterim.
 
AK Parti iktidarından önce kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan, kendisinin değerleri dışında başkasının değerlerini aşağılayan jakoben bir anlayış vardı. Lakin iktidara gelir gelmez ötekileştirme ve asimile edici her türlü anlayışın karşısında olduk. Yaptığımız yasal çalışmalarla temel hak ve özgürlük alanlarını genişlettik. Herkesin inandığı gibi yaşayabildiği bir Türkiye inşa ettik. Hiç kimseyi hor görmeden, ötekileştirmeden ve özel yaşamına karışmadan bugünlere alnımızın akıyla geldik. İnsanların inandıkları gibi yaşamalarının alanını açmak bir lütuf değil olması gereken temel bir hak olduğunun da bilincindeyiz. Bir dönem inançları gereği giyinmek isteyen kardeşlerimize yönelik uygulanan zulmün şahidi olan biri olarak benim gibi düşünmeyenlere yönelik bırakın ötekileştirici bir girişimde bulunmak, bunu düşünmeyi bile kendime zul sayarım.
 
Attığı tweetlerle ile 51 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan Eşbaşkanın insan hayatının kaybetmesine neden olan teşebbüsünü özgürlük olarak görenlerin bana karşı acımasız tutumu çifte standartın ötesindedir.
 
Hamuru, Diyarbakır’ın toprağı ve suyuyla yoğrulan biri olarak  söylüyorum ki Diyarbakır benim için neyse İzmir de İstanbul da Yozgat da Antalya da benim için odur. Zira Diyarbakır Milletvekili olarak İzmir’de de seçim çalışmalarını yürütüyor olmam bunun en iyi izahıdır.
 
Son olarak şunu vurgulamak isterim ki İzmir CHP’nin ya da başka bir ideolojinin kalesi değil, barış ve kardeşliğin merkezidir.

 
Minibüs arıza yapınca yakayı ele verdiler!
 
Afyon'da DSP adayına saldırı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Mayıs 2015 Çarşamba 22:07

CHP,AKP,MHP İzmir adayları İzmirli olmalıydı,çoğu değil,sorun budur.

Yorumu oyla      20      6  
onay 27 Mayıs 2015 Çarşamba 19:02

Sadece senmisin İzmirli bir vekil adayınızda senin düşüncelerine katıldığını söyledi.

Yorumu oyla      23      5  
27 Mayıs 2015 Çarşamba 18:26

Gel bunları da Konak Meydanı'nda söyle :)))

Yorumu oyla      30      5  
Işık Dikicigil (LEVENT'E) 27 Mayıs 2015 Çarşamba 16:55

BRAVO LEVENT AKLIN YOLU BİRDİR. DAHA FAZLA SENİ KANDIRMALARINA İZİN VERME. AYRICA ZATEN İZMİR VE İZMİRLİLERE OLAN SEVGİ VE MUAHABBETLERİ AZ ÇOK BİLİNİYOR. İRFANIMIZ EKSİK BİZİM, FARKLI BİR DİN ANLAYIŞIMIZ VAR. HEM SÜMÜKLÜYÜZ, HEM GAVURUZ. BİZE HER TÜRLÜ YAKIŞTIRMAYI YAPARLAR

Yorumu oyla      30      5  
ozlakc 27 Mayıs 2015 Çarşamba 16:48

32 mesajla anlatmasaymış madem .madem ifade yoksunluğu yaşıyor, bir seferde yazaymış derdini.

Yorumu oyla      27      5  
levent 27 Mayıs 2015 Çarşamba 16:31

sayın vekil ben akp liyim ama senin düşüncelerini paylaşmıyorum ...ne demek ben chp li gençlere bunu söyledim ...kaçını tanıyorsun gördüklerine tek tek sordunmu sen chp limisin veya alınlarında mı yazıyor ... çevirdikçe batıyorsun ve oy kaybettiriyorsun .... bende atmayacağım bu seçimde neden mi bakanlarımız 4 kişi tanırsın ayet kasa ayakkakapı kutusu..... sen mecliste ne yönde oy kullandı vicdanının sesinimi dinledin ....

Yorumu oyla      40      6  
levent 27 Mayıs 2015 Çarşamba 16:27

Bak vekil artık sana sayın demek bile gerekmiyor..... çevir kazı yanmasın moduna girmişsin.... insanda biraz kızarma , utanma olması gerekir ....en basit şekli ile özür dilesen yine bu kentin insanları sana hoşgörü ile bakar ama sen yine dün söylediğini bugün inkar yoluna gidiyorsun ...niçin dürüst olamıyorsun dediysen ve arkasında durabiliyorsan yine de derdim helal olsun..... hiç bir yere koyamıyorum tavrını kişiliğini .... bunları hakaret olarak görme sadece bir tespit ...... allah ıslah etsin ....

Yorumu oyla      38      5  
İzmirli 27 Mayıs 2015 Çarşamba 15:50

Heee Çevir Kazı Yanmasın

Yorumu oyla      37      6  
hakan yılmaz 27 Mayıs 2015 Çarşamba 15:39

Hala kıvırma taktikleri...Acaba sabaha kadar gezip, açık saçık giyinen İzmirli gençler üzerinde AKP'li misin, CHP'li misin diye anket mi yaptı merak ediyorum...

Yorumu oyla      40      6  
yurttaş 27 Mayıs 2015 Çarşamba 15:20

Ne sallamış bu yahu... Bu metni okuyunca Necati Şaşmaz'ın basına verdiği demeç geldi aklıma. Çok güldüm.

Yorumu oyla      36      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! İstanbul Valiliğinden HDP mitingi açıklaması
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "28 Mayıs 2015 tarihinden itibaren ...
Serter’den şok suçlamaya sert tepki: Şizofrenik!
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter Karabağlar Belediyesi tarafından yaptırılan ...
HDP’nin İstanbul mitingine Valilik setinde flaş gelişme
HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sorunun çözüldüğünü ve mitingin yapılacağını açıkladı.
 
Erdoğan'dan yeni çıkış: Neden tarifeli uçakla gitsin?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, televizyonda gündeme ilişkin değerlendirmelerde ...
Erdoğan: Çok üzülüyordum, içim içimi yiyordu…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya yerleşmeden önce de sık sık Hacı Bayram'a ...
Demirtaş'tan Erdoğan'a: Sen Maho Ağa'sın...
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ...
 
Yüksekova Havalimanı açıldı, ismini Davutoğlu açıkladı
Başbakan Davutoğlu, açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yaptığı ...
Yüksel veda öncesi içini döktü: Çok konuşulacak açıklamalar
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel çarpıcı açıklamalarda bulundu. ...
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, silahlı saldırıya uğrayan CHP Adana ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva