HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2014 Salı - 13:52

Hotar’dan Kocaoğlu’na sert tepki: Beceriksizliğini…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu hükümetin yaptığı yasal düzenleme sonrasında 65 yaşın üstünde ulaşımı ücretsiz kullananlar nedeniyle oluşan zarara tepki gösterirken AK Parti kanadından açıklama geldi. Kocaoğlu’nun “Adamın 150 tane dairesi var ama 65 yaşında diye bedava otobüse biniyor. Var mı böyle adalet?” sözlerine yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, “Belediyenin zararlarını ve yönetim beceriksizliğini engelli ve yaşlılara yükleme... Zaten belediye zarar ediyor. Bu durumu kamu vicdanına bırakıyorum” dedi. Hotar, Başbakan Davutoğlu’nun belediyelerin sorunun çözümü için talimat verdiğini de söyledi.

Hotar’dan Kocaoğlu’na sert tepki: Beceriksizliğini…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ESHOT Genel Müdürlüğü’nün bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında söylediği ifadeler tartışmalara neden oldu. Kocaoğlu, ulaşımda indirimli ve ücretsiz binenlerin bağlı bulunduğu kurumların belediyeye parasını ödemesini isterken ESHOT’un yılda 350-400 milyon TL zarar ettiğini açıklamıştı.

- MECLİS’TE ULAŞIM TARTIŞMASI, BAŞKAN’DAN İSYAN…

Kocaoğlu’nun, “Adamın 150 tane dairesi var ama 65 yaşında diye bedava otobüse biniyor. Ya tanıdığım adam var. Var mı böyle adalet? Bunu ben de yaparsam, başkası da yaparsa sistem değildir” sözlerine yanıt gecikmedi.  Hükümet yasal düzenleme yapmadan önce konu üzerinde en önemli çalışmayı yapan isim AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir eski Milletvekili Nükhet Hotar, Başkan Kocaoğlu’na tepki gösterdi.
 
Hotar, “Başkanın açıklamaları gerçekten mantıksız. 150 dairesi olan kişi otobüse mi biner? Kendi aracı ya da özel şoförü olur. Bugün iki dairesi olan insanlar bile otobüsü kullanmıyor.  ESHOT yıllardır zarar eden bir kuruluştur. Kimse bunun üstünü örtmeye çalışmasın. Bu zamana kadar kar ediyor, kasası doluyordu da hükümetin engelli ve yaşlılarımıza yönelik yaptığı düzenlemeden sonra mı zarar etmeye başladı? Bunun da ayrıca sorgulanması gerekir.  Kendileri belediyeyi idare edemeyişinin faturasını engelliye ve yaşlılarımıza yüklemeye çalışıyorlar. Sosyal devlet olmanın verdiği imkanları kullananlara tepki gösterilmesini de kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” dedi.
 
METRONUN PARASINI ORAYA VER
Hotar, Başkan Kocaoğlu’nun sürekli belediye kasasındaki durumu gündeme getirdiğini ifade ederken, “Kendisi zaman zaman ‘üç metro yapacak paramız var, belediyenin mali yapısında problem yok’ diyor. O zaman kendisine önerim üç metronun bir tanesinin parasını engelliler ve yaşlılarımızdan kaynaklandığını söylediği zarar için kullansın. Her ne olursa olsun ben  belediye başkanından ‘engelliler ve yaşlılarımızı, yardıma muhtaçları taşımaktan mutluluk duyarım’ demesini beklerdim. Bunu yapmak yerine zararı başkalarının üzerine atma kararı aldı” diye konuştu.
 
SÜBVANSE EDİLECEK
Hotar,  Kocaoğlu’nun “Ankara ve İstanbul Belediyesi’nin başkanları da bu sistemden şikayetçi” sözlerini ise, “O başkanların kendi arasındaki diyalog olabilir. Ama bize ulaşan bir şikayet, yakınma yok. Ne dediklerini bilmiyorum” cümleleri ile değerlendirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun belediyelerin beklediği sübvansiyon için talimat verdiğini de belirten Hotar, “Engelli, yardıma muhtaç ve 65 yaş üstü kişiler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı ilgilendiriyor. Sayıları da gerçekten çok fazla… Başbakanımız bu konuda çalışma yapılmasını istedi. Bakanlık, belki belediyelere kaynak aktarabilecek. Her kurum da kendi personeli için bir sübvansiyon kararı alabilir. Ayrıca akaryakıttaki vergilendirme konularında şikayetler geliyor. Bu konuda da bir düzenleme hazırlığı var” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 38 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
65 YAŞ ÜSTÜ 26 Kasım 2014 Çarşamba 13:20

Sn.Kocaoğlu, siz İzmir'de gayrımenkul kira gelirinde rekortmenler arasındasınız, yani ciddi bir mal varlığınız var, Allah daha çok versin.Yarın emekli olup bedava diye tenezzül edip belediye otobüsüne biner misiniz?O kadar mal varlığı olan bir insan tabii ki özel arabalarıyla dolaşır.Bir kaç zengin yaşlı tenezzül edebilir ama bu çok-çok azdır.

Yorumu oyla      14      9  
Mustafa Y 26 Kasım 2014 Çarşamba 12:35

belediye ve eshot, ticari şirket değil, sosyal hizmet veriyor, o yüzden zararda edebilir, bütçeden desteklenecek...

Yorumu oyla      15      11  
Mustafa Y 26 Kasım 2014 Çarşamba 12:30

sn.hotar, zenginlerde metroya otobüse biner, avrupada böyle, bakanlar bile bisiklete toplu taşım araçlarına biniyor, bu gelişmişliğin simgesidir.

Yorumu oyla      17      6  
5 Evim var ama Metro'ya biniyorum. 26 Kasım 2014 Çarşamba 12:22

Otobüse, Metroya,gemiye binmenin zengin olma ile ilgisi yok. Şehir trafiğine girmemek için, park yeri aramamak için, içkili araç kullanmamak için ben de metroya, otobüse ve gemiye biniyorum. Açıkça söylüyorum 5 adet evim var. Avrupa ülkerinde de evleri arabaları olan kişiler büyük çoğunlukla yukarıdaki gerekçelerle toplu taşıma araçlarına biniyor. Profesör olan sayın Hotar'ın bunları bilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yorumu oyla      18      6  
Ufuk Mertcan 26 Kasım 2014 Çarşamba 09:46

AKP'nin vitrin süsleri memleket meselelerini bir yana bırakmış. Varsa yoksa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına muhalefet, laf yetiştirme. Bir kez olsun otobüse bindin mi? 65 yaş ücretsiz kullanımı hakkı olanları gözlemledin mi? Çoğunluğu varlıklı ve varlıkları ile sağlıklarını iyi idame ettirenler. Bunlar ihtiyaçları nedeniyle değil,arkadaş toplantıları, eğlence ve gezi amacıyla otobüslere biniyorlar. Hala Kimlik Kartı gösteriyorlar, çünkü 65 Yaş kartı alma zahmet ve tenezzülünde bulunmuyorlar. Orta gelir altı 65 yaş üstü nadiren otobüse biniyor. Nükhet hanım da bunları bilmeden konuşuyor.Güya sosyal hizmet geliştiriyor.

Yorumu oyla      23      9  
26 Kasım 2014 Çarşamba 09:10

benim tanıdığım 1 milyon tl 'den fazla parası olan 2 kişi var.2'si de birbirinden cimri.Parayı nasıl yaptıkları belli.Otobüsle gidip geliyorlar .Hayret edersiniz. Bence Başkan haklı.

Yorumu oyla      21      11  
Denizci 26 Kasım 2014 Çarşamba 08:59

Bence otobüsler saatte bir olmalı. Böylece insanlar raylı sisteme ve deniz ulaşımına yönelip gerektiğinde de yürümeliler. Eshot da azalan otobüs ve personel sayısı ile zarardan kurtulur.

Yorumu oyla      12      16  
Belediyeci 26 Kasım 2014 Çarşamba 08:57

Ulaşımda en ufak bir sıkıntı bile bulunmamaktadır. Belediyemiz her türlü önlemi almaktadır. Ödeneksizlik nedeniyle belediyemize ait kuruluşlar zarar etmektedir.

Yorumu oyla      19      15  
cemy 26 Kasım 2014 Çarşamba 08:32

İZMİRLİ : şirketlerin zararlarını basından niye takip ediyorsun aç adamların web sayfalarını yada bilgi edinme yasasına yaslan iste bilgileri zarar görünmüyor baktım ben

Yorumu oyla      15      11  
izmirli 26 Kasım 2014 Çarşamba 00:06

hotor gündem saptırıyor teşkilatı dağıttı 22 oyla ilçe başkanı seçiliyor bunlar nasıl partinin üst kademesine gelmiş hayret

Yorumu oyla      26      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu'na: Cesaretin varsa…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli konusundaki eleştirilerine ...
AK Parti Dikili’de tek adaya tepki: 22 oy!
İl ve ilçe kongrelerini, Genel Merkezin belirlediği tek adayla yapma kararı ...
CHP’li Güler öğretmenini unutmadı
Seçim bölgesi İzmir’de çalışmalarını sürdüren CHP İzmir Milletvekili Birgül ...
 
Yeni güvenlik paketine askerden 4 itiraz!
Hükümetin, dün Meclis başkanlığına sunduğu güvenlik paketine askerden itiraz geldi.
Bomba karar: AVM’ler ÇED raporundan muaf
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2013 yılında sil baştan değiştirdiği Çevresel ...
Bahçeli: Olan olmuş, yaşananlar geride kalmış!
MHP Lideri Bahçeli, ''Dersim isyanıyla ilgili ihanet kampanyası sonlandırılmalıdır. ...
 
Erdoğan'ın 'kadın fıtratı' dünya basınında!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kadın ve erkeğin eşit olmasının 'fıtrata aykırı' ...
Şahin'den çok konuşulacak Uludere ve MİT çıkışı!
Millet ve Adalet Partisi’nin (MİLAD) kurucuları arasında yer alan, eski ...
Güven'den derneklerin kira sorununu çözecek teklif
Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin ihaleyle kiraladıkları İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva