HABERLER>EKONOMİ
18 Nisan 2015 Cumartesi - 09:25

Ekoloji Fuarı’na Tire Süt damgası!

Organik ürün denildiğinde Ege Bölgesi'nin akıllara ilk gelen kuruluşu haline Tire Süt Kooperatifi, Ekoloji Fuarı'na özel hazırladığı standıyla damga vurdu.

Ekoloji Fuarı’na Tire Süt damgası!

Nostaljik Tire Çiftlik evinin bire bir ebatlarda modelini kuran kooperatifin standı ziyaretçilerden büyük beğeni topladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Gıda Tarım Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal’ın da ziyaret ettiği stantta inek maketleri, ayran dibeği, köy tabureleri, saman balyaları, erik ağaçları kiraz ağaçları ve sedirlerle bir köy evi ambiyansı yaratıldı. Fuarın en büyük 120 metre karelik standını kurmak için 8 kişilik bir ekip 10 gün boyunca mesai yaptı.


 
Tire Süt Kooperatifi'nin artık bir Türkiye markası haline geldiğini ve buna yakışır bir çalışma yaptıklarını ifade eden Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük, "İzmir Büyükşehir Belediyemizin böyle bir fuar düzenlemesi ve Aziz Başkanın bizzat bu konunun üzerinde imtina ile durması İzmir için büyük bir şans. Biz de bu özverili davranışa aynı şekilde karşılık vermeye çalıştık. Hem de Tire mimarisinin zerafetini ve kültürünü tanıtma fırsatı yakalamış olduk. " dedi.
 
İZMİR ÇOK SEVECEK
Kooperatifin yeni üretimine başladığı Organik Beyaz Peynir de ilk kez bu fuar’da tüketiciye sunuldu. İzmirlilerden, tat, aroma ve kalite açısından tam not alan organik beyaz peynire ilk gün talep patlaması yaşandı.
 
Önümüzdeki günlerde Çiftçim markette, zincir mağazalarda ve seçkin şarküterilerde yerini alacak organik beyaz peynir konusunda açıklamalarda bulunan Eskiyörük şöyle devam etti:
“Organik pastörize süt, organik yoğurt, organik tereyağının ardından organik beyaz peynirle ürün yelpazemizi iyice genişlettik. Organik ürün için hem sütün üretildiği hem de işlenip ambalajlandığı işletmenin uluslararası kuruluşlar tarafından denetlenmesi ve Tarım Bakanlığı tarafından organik üretim sertifikasıyla belgelendirilmesi gereklidir”
 
Tire Süt Kooperatifi’nin organik ürünlerinin, sertifikalı üretim yapan Arif Gürdal Tarım İşletmesi’nden, soğuk zincirde tüm kontrolleri yapılan sütlerden üretildiğini açıklayan Başkan Eskiyörük; “Ürünleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı işletmemizde işliyoruz. Ayrıca ETKO’nun düzenli olarak denetimlerine tabi tutuluyoruz. Ürünlerimiz, ISO 9001 Kalite Yönetim ile ISO 22000 Gıda Güvenliği standartlarında üretilmektedir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sadettin deren 20 Nisan 2015 Pazartesi 08:19

Süt kooperatifimizin değerini anlıyor ve ilgililere başarılarındaki hızın devamını diliyor,minnet ve şükran duygularımı sunuyorum.

Yorumu oyla      12      5  
melih 18 Nisan 2015 Cumartesi 17:53

hüsnü bey'e kesinlikle katılıyorum. mümkün olduğunca sertifikalı organik ürünler almaya özen gösteren, organik delisi ben bile fuara hiç gitmek istemiyorum, gitmeyeceğim de. türkiye'de organik denildi mi bu konuda öncü ve işini en iyi yapan 2-3 firma dışında hiçbir firma yok. elite naturel, orvital, rasayana, zertum, fanus organik arıcılık ve daha bir sürü öncü organik markaların hiçbiri yok. bu fuarın en iyi zamanı 2013 yılındaydı. eto'nun bir sürü şubesi bile katılmıştı o fuara. bunun gibi öncü markalar gelmezse 2013'teki kaliteyi yakalayamazlar.

Yorumu oyla      15      6  
18 Nisan 2015 Cumartesi 17:04

giriş ücretleri niye 25 TL, hafta sonu üstelik 5 TL. 2 lira olsun. 2 kişi gitsen 50 lira. ekoloji fuara zamanla büyür. zeytinyağı fuarı ise sektör için bu yıl önemli. Çin'den gelen heyet önemli.

Yorumu oyla      14      6  
Hüsnü Sarper- 18 Nisan 2015 Cumartesi 12:41

Maalesef ekoloji fuarında katılımcılar yeterli değil- Hem arz hem de talep az. İzmir BŞBelediyesi elinden geleni en iyi şekilde yaptı- Artık iş ihracat/ithalatçı- larımıza-bunların birliklerine-Ticaret Borsa Odalarına vs vs düşüyor ki canlılık olsun- Dışarıdan birçok firma stand açsın veya Alıcılar fuarı ziyaret etsin-İş oluruna bırakılırsa 3 sene içinde o güzelim fuar panayıra dönüşür- diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akhisar Borsası Fatih Terim’e arazi bakıyor!
Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, zeytinyağındaki fiyat artışına ...
İzmirli gazetecilere EBSO onuru
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın ekonomi gazeteciliğini teşvik etmek üzere ...
Denizciler Körfez’e yatırım istiyor!
Deniz Ticareti Genel Müdürü Mustafa Çalışkan, Genel Müdür Yardımcısı Arif ...
 
Benzine iki gün üst üste zam: İşte yeni tarife
Benzin fiyatlarına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 7 kuruş ...
İzmir’de otomobilciler zirvesi!
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'nin (TAYSAD) 2015 yılı üye toplantılarının ...
Medeniyetler Korosu İzmirliler'le buluşuyor
İZSİAD-İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği, barış ve kardeşliğin sembolü ...
 
Milli sörfçü Kubat: Alaçatı'da sezon uzasın
Dünyanın en önemli sörf turizmi merkezlerinden biri haline gelen Alaçatı’da, ...
Flaş! Gün bitti, doların tırmanışı bitmedi
Dolar yeni bir tarihi rekor kırarak 2.73 lirayı da aşarken, günlük kazancını ...
Benzine zam: İşte yeni tarife
Benzinin litre fiyatı, bu gece yarısından itibaren 11 kuruş artacak.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva