HABERLER>EKONOMİ
27 Ağustos 2014 Çarşamba - 18:08

Demirtaş’tan kritik mesajlar: Çek, stat ve kampüse imar izni!

Karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılmasından sonra tahsilatların durduğunu belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, karşılıksız çek verene hapis cezası önerdi. Demirtaş, "Yasa'da 'tazyik hapsi' denen bir yöntem var. Kişi ödemediği zaman 3 ay hapis cezası var" dedi. Demirtaş, kamuoyunda tartışma yaratan Alsancak Stadı'nın kapatılma kararına karşı çıkarak, stadın 4 ay içinde güçlendirilmesini önerdi. Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile karşı karşıya geldiği İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Güzelbahçe Kampusü ile ilgili imar izninin çıktığını da açıkladı.

Demirtaş’tan kritik mesajlar: Çek, stat ve kampüse imar izni!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, iki yıl önce kaldırılan karşılıksız çeke hapis uygulamasının yeniden getirilmesini istedi.

Demirtaş, çekini ödemeyen tüccara 3 ay 'tazyik hapsi' getirilmesini önerdi.
İTO'nun Ağustos ayı meclis toplantısında konuşan Demirtaş, Yeni Çek Yasası'ndan sonra tahsilatların sıfır noktasında olduğunu belirterek, "İcra ve İflas Kanunu'nda 'tazyik hapsi' denen bir yöntem var. Kişi 'şu tarihte ödeyeceğim' diyor. Ödemediği zaman 3 ay hapis cezası var. Çek veren tüccar dürüst şekilde davransın. Bu öneriyi ilk defa biz getirdik. Umarız Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de bu yönde karar alır. Yeni hükümetten bu yönde bir düzenleme bekliyoruz" dedi.



'ALSANCAK STADI'NI GÜÇLENDİRELİM'
Alsancak Stadı'nın maçlara kapatılması kararını eleştiren Demirtaş, kapatıp yıkmak yerine güçlendirme önerdi. Demirtaş, "Bir tek Alsancak mı riskli yapı? Atatürk Stadı ne durumda? Bunu çözdünüz mü? Portatif tribün yapılacakmış. Bu da ikinci ayıp... Dünya markası İzmir diyoruz. EXPO'ya aday olduk. İkinci lig takımımıza maç oynatacak stadımız yok. Alsancak Stadı için güçlendirme yapılacaksa yapılması gerekiyor. O kadar zor bir iş değil. 4 ayda yapalım, kapatmanın ne gereği var" şeklinde konuştu.

Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile karşı karşıya geldiği İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Güzelbahçe Kampusü'ne imar izninin çıktığını söyledi. Demirtaş, "Sabrın sonu selamet. Sabrederek bir şeyin sonucuna varıyorsunuz" dedi.

BABACAN'A DESTEK
Demirtaş, yeni kabinede ekonomi yönetiminin başında olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in değiştirilmemesini istediklerini açıkladı. Demirtaş, "Kısa sürede yeni bir hükümet kurulacak. İzlediğimiz kadarıyla pek fazla bakan değişikliği olmayacak deniyor. Biz zaten ekonominin bir deney alanı olmadığını, istikrarın gerekli olduğunu, devamlılığı olması gerektiğini ifade ettik. Başbakan Erdoğan geldiğinde de kendisine söyledik. Babacan ve Şimşek'in devam edeceği izlenimini ediniyoruz. Bu bir ölçüde güven demektir. Umarız ekonomi yönetimi değişmeden devam eder" dedi.

Türkiye'de bir devrin kapandığını belirten Demirtaş, "Tayyip Erdoğan başbakanlığındaki 12 yıllık AK Parti hükümeti artık başbakanını değiştiriyor. Sayın Erdoğan ilk turda cumhurbaşkanı seçildi. Yarın da yemin edecek. 7 yıl da Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı görevini icra etti. İzmir'e son derece yakın ilgi gösterdi. EXPO sürecinde İzmir'e, Paris'e geldi. 2015 ve 2020 oylamalarında İzmir'e katkı yaptı. Başbakanlığı döneminde de 'ben yarı İzmirliyim' demişti. O nedenle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

12 YILLIK TABLO
Demirtaş, 12 yıllık bir AK Parti iktidarında olumlu ve olumsuz tablolar olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "12 yılda kişi başı milli gelir 3 bin 492 dolardan 10 bin 728 dolara çıktı. Turizm geliri 12.4 milyar dolardan 32 milyar dolara yükseldi. İhracat 36 milyar dolardı, 151.8 milyar dolara çıktı. Merkez Bankası rezervleri 26 milyar dolardan 112 milyar dolara, yabancı sermaye 1.1 miyar dolardan 12.5 milyar dolara çıktı. Enflasyon düştü ama dünyanın 16. büyük enflasyonuna sahibiz. Cari açık 1 milyar dolardan 65 milyar dolara çıktı. İthalat 51.5 milyar dolardan 251 milyar dolara yükseldi. Umutsuz işçi sayısı 1 milyondu, ikiye katlandı."
Yeni hükümetten beklentilerini sıralayan Demirtaş, "Gündem ekonomi olsun. İstikrar devam etsin. Cari açığın azalması için önlem alınsın. İstihdam üzerindeki vergi ve yükler azaltılsın. Ara malı üretimi artırılsın. Kayıtdışı ile mücadelede edilsin. Bürokrasi hepimizin moralini bozuyor. Bürokrasinin azaltılması önem taşıyor. Adaletli olmayan bölgesel teşvik sistemi gözden geçirilsin. Karabağlar'da 1922 dönümlük alanda kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. Bakanlıktan izin bekliyoruz. Vergi ve SGK borçlarında taksit süresinin 60 ay olmasını istiyoruz" dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emrah gül 28 Ağustos 2014 Perşembe 10:32

ülke ne hale gelirse gelsin , ekrem demirtaş için sadece önemli olan ekonomi.yazık

Yorumu oyla      12      5  
reis 27 Ağustos 2014 Çarşamba 20:23

aga imar iznini kopardın da,12 yıllık ikdidarda yapılanları eksik anlatma,,,yollar,üniversiteler.hastahaneler,barajlar,fakir fukaraya sosyal yardımlar,18 yaşına kadar çoçukların devlet tarafından bakılışı sağlık olarak,öğrencilere defter kitapğ para yardımı....sayayımmı daha aga..

Yorumu oyla      12      11  
27 Ağustos 2014 Çarşamba 19:27

Şimdi bunları söyler seçimlerde chp ye destek verir, her dönem işini yürütürsün aslında iyi de yapıyorsun. Senin gibisi gelmez bir daha

Yorumu oyla      12      8  
Ali 27 Ağustos 2014 Çarşamba 19:13

Dun inciraltini konustun baskanim bugunde devam et..izmir sadece bu sorunu cozerek issizlik duser..

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilimsel bakış: Türkiye’de turizm ucuza gidiyor
Türkiye, dünyada en çok turist çeken 6’ıncı ülke olmayı başarsa da yıllardır ...
Flaş! Merkez Bankası'ndan üst bant sürprizi
Merkez Bankası politika faizinde değişikliğe gitmedi, faiz koridorunun üstünü 75 baz puan indirdi.
Kuru incirin yolculuğu 30 Eylül’de başlayacak
Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünlerinden kuru incirin, 2014/15 sezonunda ...
 
Fuar ziyaretçileri 'I LOVE İEF”yi çok sevecek
Kültürpark, kaskatlı havuzun önüneİZFAŞ tarafından konulan I LOVEİEF (Seni ...
Flaş! IMF Başkanı Lagarde’a büyük şok
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ın Fransa Maliye ...
İzmir’de sörfe 2 yeni rota!
Denizciler, sörf başta olmak üzere deniz turizmini geliştirmek için yeni ...
 
Bakan Zeybekci’den ‘16:9’ açıklaması: Aldım, sattım!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 16:9 projesinin tıraşlanacak bölümünden ...
Altın kayıplarını telafi etti
Altın son günlerdeki düşüşünün ardından kayıplarını geri alarak yaklaşık yüzde 1 yükseldi.
Dizi ihracatı 150 milyon dolara ulaştı
Deloitte Türkiye'nin araştırmasına göre dizi ihracatı gelirleri 2013'te ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva