HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2015 Pazar - 15:52

Delican mahalle temsilcileriyle buluştu: Pert olmuş araba...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican 2015 seçimleri için 330 milletvekili ve sivil anayasa vurgusu yaptı. İlginç bir benzetme de yapan Delican, “2002 yılında pert olmuş araba devraldık. Araba şahlandı ama hala stabilize yoldayız. Otoban yanımızda duruyor. Otoban sivil anayasadır. Gişelerden geçmeliyiz. Bu gişeler 2015 Haziran seçimidir” dedi.

Delican mahalle temsilcileriyle buluştu: Pert olmuş araba...

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – 2015 Genel Seçimleri öncesi ilçe kongrelerini tamamlayarak çalışmalarına devam eden AK Parti İzmir İl Teşkilatı 31 Ocak’taki il kongresi öncesinde partinin mahalle başkanlarıyla bir araya geldi. Balçova Termal Otel’de gerçekleşen toplantıya İzmir Milletvekilleri, Denizli Milletvekili İzmir İl Koordinatörü Mehmet Yüksel, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İl yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.



SANDIKLARI PATLATACAĞIZ
İl Başkanı Bülent Delican mahalle başkanlarıyla bugüne kadar bir araya gelmemelerini kendilerinin ayıbı olarak gördüğünü belirtti ve 31 Ocak’taki il kongresi çalışmalarından bahsetti. Delican, “Sandık gününe kadar öyle koşacağız ki sandıkları patlatacağız. AK Parti İzmir’de bu defa başaracaktır. Bugüne kadar hep isteyen taraftık. Toplantılara ‘şu kadar adam toplayalım’ diyorduk. Ama düşündük ki partinin kılcal damarları olan, insanlarla birebir ilişkileri olan mahalle başkanlarımıza yemek verdik mi? Hayır. Bu bizim ayıbımızdır. Biz bir ekipsek birbirimize her zaman sarılacağız. 31 Ocak İzmir için çok güzel bir gün olacak. İzmir’e çok büyük sürprizler gelecek. Dün sayın başbakanımızla beraberdim. İzmir’i çok seviyor. Gözlerinde onu gördüm. Her sabah arkadaşlarımıza partimizde buluşuyoruz. Kahvaltılı bir toplantı yapıyoruz. Kimi gün biri boyoz alıyor, bir tepsi börek getiriyor. İmece usulü kardeşçe kahvaltımızı yapıyoruz. Sonra çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buca dışında tüm ilçeleri dolaştım. Ciddi bir çalışma var. Genel başkanımızın mahallelerdeki gözü kulağı sizsiniz. Bu sistemin temel iskeletini siz oluşturuyorsunuz. Parti tüzüğünde çalışmaları çok net belirtilmiştir. Bu kişilerin arasından meclis üyeleri, ilçe başkanları, il başkanı, milletvekili inşallah bakan da çıkacak. Sizler en uçta bizi temsil eden arkadaşlarsınız” diye konuştu.
 


ERDOĞAN GAVUR İZMİR DEMEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e gavur demediğini ve bunun bir algı duvarı olarak örüldüğünü belirten Delican, “Sizler beni buraya getirdiniz. Sizlerin çalışmaları sonucunda 4 kişi genel başkanımızın karşına çıktık. O bize şunu söyledi: ‘İzmir’de gönüllere girin herkesi kucaklayın’. Sayın cumhurbaşkanımız İzmir’i, İzmirliyi yürekten seviyor. Onun o sıcak yüreğini İzmirliye anlatmak zorundayız. Bir algı duvarı örüldü. Maalesef bazı yerlerde bizden daha yüksek oy aldılar. Cumhurbaşkanımızın söylemediği sözleri atfettiler. 5-6 yıl önce Buca toplantısında, ‘İzmir’e yakışmayan söylemler var bunları kaldıracağız’ dedi. 2-3 gün sonra gazetelerde, ‘Başbakan gavur İzmir dedi’ yazıyor. Kardeşim demedi. Biz şahitiz. Yalanla iftirayla her şeyi yaptılar. Artık uyanık olacağız. Yüzlerine vuracağız. Akdeniz’in incisi, modern bir kent olarak gördüğü kenti kendisine ‘bakın bu İzmir’deki yanlış algı yönetimi düzeldi. Artık Türkiye normalleşiyor’ diyeceğiz. Türkiye’nin, İzmir’in normalleşmeye ihtiyacı var. Türkiye’nin, İzmir’in sinir uçlarıyla oynadılar. Hak etmediğimiz bir yenilgi yaşadık” dedi.

PERT OLMUŞ BİR ARABAYI DEVRALDIK
2015 seçimini bugüne kadar ki en önemli seçim olarak gördüğünü belirten Delican iktidarı devraldıkları hükümeti pert olmuş bir arabaya benzetti. Delican “ 2002 yılında devraldığımız hükümet motoru yanmış lastikleri patlamış araç pert halde bize teslim edildi. Anahtarı aldık motoru çalıştırdık. Bol bol benzini de koyduk. Kaynakları başka taraflara götürmüşler. Hortumları kestik. Araba yürümeye başladı. Verdiğimiz hizmetlerle 13 yıllık sürede arabayı yeniledik. Araba şahlandı ama hala stabilize yoldayız. Otoban yanımızda duruyor. Otoban sivil anayasadır. Gişelerden geçmeliyiz. Bu gişeler 2015 Haziran seçimidir. İnşallah bu bileti aziz vatandaşımızdan alacak mıyız? Bu uç beyleri tam çalışırsa gönülleri girerse o gişenin biletini bize verir. En az 330 milletvekili çıkarttığımızda referandumda olsa bu anayasayı değiştirecek güçte olacağız. Ve bu güçle o otobanda bizi kimse tutamayacak. O kadar kritik bir seçime gidiyoruz. 31 Ocak kongresi de bu seçim için ne kadar istekli olduğumuz gösterecektir. İller arasında bir yarış var. Gözünüzü seveyim bu yarışta beni yarıda bırakmayın. Genel başkan toplantı yaptığına gözler İzmir’de oluyor. Demek ki İzmir’e karşı bir özlem var. Bunu da dindirecek olan sizlersiniz” ifadelerini kullandı. 

UÇ BEYLERİ BENZETMESİ
Denizli Milletvekili İzmir İl Koordinatörü Mehmet Yüksel sözlerine AK Parti’nin pek çok yenilikleri yapan, ilkleri başaran bir parti olduğunu söyleyerek başladı. Yüksel, “Bu partinin bir neferi olmaktan gurur duyuyorum. Ben siz uç beyleri diyorum. Siz birebir ilk temas noktalarısınız. Temsil anlamında çok değerli dostlarımızsınız. Bu önemli görevi yaparken hal ve hareketlerinizden, iş yerlerinde, evlerinde partimizi temsil edenlersiniz. Parti temsiliyetinde sadece milletvekili, bakan olmak değil sadece üye olmak yeterlidir. Önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Önümüzdeki 2015 seçimleri çok önemli. Görev ve sorumluluğunu çok büyük. 31 Ocak’ta il kongremizi yapacağız. İlçe kongreleri sürecinde çok meşakkatli bir süreç geçti. İl kongremizin örnek bir kongre olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

SİZLER AKYUVARLARSINIZ
İzmir Milletvekili Rıfat Sait konuşmasında mahalle başkanlarına ilginç bir benzetme yaptı. Sait, “Milletler, partiler, devletler bir vücut gibidir.  O vücudun kafası kolları, kalbi, beyni vardır. Damaları ve kanı vardır. Bütün bunları söylerken şunu söylüyorum; ‘AK Parti bu milletin ta kendisidir’ diyoruz ya. Bu partinin beyni Recep Tayyip Erdoğan ise damarları ve kanları sizlersiniz. Kılcal damarlardaki akyuvarlarsınız. Ben bugün nerede ne yaptıysam sizlerle yaptım. Siz olmasaydınız ne milletvekili ne bakanlar olabilirdi” ifadelerini kullandı.

MUHTAR OLAMAZ DEDİKLERİ ERDOĞAN…
Türkiye’nin siyasi tarihinden de örnekler veren Sait, “Sizleri biraz yolculuğa çıkarmak istiyorum. 1950’lerden bahsetmek istiyorum. Namazların, ezanların yasaklandığı başörtüsünün yasaklandığı dönemlerden… Ekmeklerin karneyle dağıtıldığı günlerden… O zaman Adnan Menderes’e karşı geldiler. Milletin seçtiği adamı astılar. 1970’lerde gençleri birbirine çarpıştırdılar. Ülkücü, komünist diye ayrıştırdılar. 80 ihtilali geldi. İnsanları zindanlarda çürüttüler ve astılar. Yıllarca bu ülke geri gitti. Zaman geçti. 90’lar geldi. Muhtar olmaz dedikleri Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Sonrasında AK Parti hükümeti aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Hizmetlerimiz başladı. Her şeyi anında yapamazsınız. Çıraklık kalfalık ve ustalık dönemi gerekiyordu. Türkiye öyle bir yere geldi ki bu dünyada birilerinin hoşuna gitmiyor. Halk adına yapılan hizmetler birilerinin hoşuna gitmiyor. Ama siz olduğunuz sürece ve beraber çalıştığımız sürece bizleri kimse durduramayacak” dedi
 
MAHALLE BAŞKANLARINA RİCA…
“Sizlerden bir ricam var” diyerek sözlerine devam eden Sait, “Ricam şudur; 31 Ocak’ta Sayın Davutoğlu başbakan olarak İzmir’e ilk defa gelecek. Aydın ve Muğla’ya gittim. Bizim kongremizin onlardan daha güzel olması lazım. O salonu hıncahınç dolduracağız” diye konuştu.

İYİ Kİ ERDOĞAN’IN ÖĞRENCİLERİYİZ
İzmir Milletvekili Nesrin Ulema da konuşmasında AK Parti’de siyaset yaptığı için mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca sandık vurgusu yapan Ulema,  “İyi ki AK Parti’de görev yapıyoruz. İyi ki Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrencileri, çırakları, kalfalarıyız. Hem ülke hem parti olarak önemli bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye’nin her yerinde kongrelerini büyük coşkuyla gerçekleştiren tek siyasi partiyiz. Bugün başbakanımız Diyarbakır kongresindeydi. Ay yıldızlı bayrakları çıkarın, Diyarbakır’a çok yakışıyor dedi. Biz birlik bütünlüğü her yerde sağlamaya çalışıyoruz. 2015 genel seçimleri çok önemli. Mahalle başkanları, yönetimleri, sandık başkanları ve yönetimleriyle çok yoğun bir çalışma temposu olacağını söylemek istiyorum. Her biriniz başkanlık yaptığınız bölgede kendinizle çalışacak en doğru çalışma biriminizi kurun. Mahalle başkanları da bir koordinatör beliresin ve toplantılar takip etsin. Bugün Türkiye’de 9 buçuk milyon, İzmir’de 426 bin üyemiz var. Demek ki 13 yıllık bir parti olarak bizimle gönül birliği yapmış üyelerimizi hatırlayacağız. Tüm mahalle başkanlarımıza kendi mahallesinde bulunan bilgilerini ilçe başkanlıklarımız iletsinler. Sandıklarımıza sahip çıkacak sandık yönetim kurulu üyelerimizi hızlı şekilde oluşturmaları çok büyük önem arz ediyor. Bu seçim çok önemli. İzmir’de arı gibi çalışarak AK Parti’yi İzmir’de birinci parti yapma sözünü almak istiyorum. Biz sağlam bir partiyiz. Dik durmasını bilen, milletin iradesine her zaman sahip çıkacak bir partiyiz. Bu seçimlerde en 330 milletvekilini meclise göndermek boynumuzun borcudur. İnşallah sivil anayasayı yapıp güçlü Türkiye’nin önünü açmış oluruz ” dedi.
 
İl Başkan Yardımcısı İzmir Teşkilat Başkanı Yunus Kalkan ise, “Bu güzel günlerin mimarı sizlersiniz. Yaşayacağımız güzel günlerin mimarı da sizlersiniz. 2015 seçimlerinde de sizlerin çalışmalarına ihtiyacımız var. Durmak yok yola devam” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
silo 25 Ocak 2015 Pazar 20:46

hadi canım sende derler adama bu yönetimle siz oturun yerinizde chp yine izmirde hızlı ve derin çalışıyor herkesle işbirliği içindeee

Yorumu oyla      12      5  
bülent ışık 25 Ocak 2015 Pazar 17:23

Pert olmuş arabanın içinden Tüpraş,Telekom,Petkim,Petrol ofisi vs çıktı. parça parça sata sata bitiremediler.

Yorumu oyla      13      5  
nezih eliaçık 25 Ocak 2015 Pazar 17:18

ekmek karneyle 2nci dünya savaşı sırasında dağıtıldı. hala oradamıyız. ezan namaz hiçbir zaman yasaklanmadı.dini siyasete alet etmek politikacıya yakışmaz. dikkat edelim.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da konuştu: Kobani'deki her kardeşimin...
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Diyarbakır 5. Olağan İl Kongresi’nde ...
Davutoğlu'ndan İzmir'e mesaj: Çalışmalarınızı...
AK Parti İzmir İl Kongresi için kente gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ...
MHP'de kongre maratonu: İki ilçe daha tamam
MHP İzmir İl Teşkilatı yoğun bir kongre süreci yaşarken bu hafta sonu ...
 
AK Partili Ulema'dan 'Atatürk şemsiyesi' çıkışı
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ...
Bakanlık talimatı aldı iddası: 5 yıl içinde...
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bilal Erdoğan'ın 1 milyon imam hatipli talimatını ...
CHP'li aday adayı Kolay'dan 1 Şubat daveti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Serdar ...
 
CHP’li Çıray’dan Dışişleri’ne tepki: 'Gerçeği...'
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ...
AK Parti'den seçim startı: Fidan istifa edecek mi?
AK Parti 7 Haziran’daki seçim için çalışmaları başlattı. Milletvekili ...
Kılıçdaroğlu azınlık liderleriyle görüşecek
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rum, Ermeni, Süryani ve Musevi liderleriyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva