HABERLER>POLİTİKA
21 Aralık 2014 Pazar - 14:05

Delican’dan yine Osmanlıca çağrısı: Bayraklı’da da hedef Pekdaş!

Foça kongresinde Konak Belediye Başkanı’na kursu açma çağrısı yapan AK Parti İl Başkanı Delican, Bayraklı kongresinde de Pekdaş’ı hedef aldı. Delican “Bizim gibi ilerici insanlar söyledi diye bir kursu kapatacak kadar geri kafalılar. Ne yürek var ne irade var. Buradan yineliyorum; Sayın Sema Pekdaş gel aldığın kararın arkasında dur ve o kursu aç” dedi.

Delican’dan yine Osmanlıca çağrısı: Bayraklı’da da hedef Pekdaş!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – Partiyi 2015 Genel Seçimlerine götürecek kadro revizyonunu sürdüren AK Parti İzmir’de kongre rüzgarı tam gaz ediyor. Haftanın son günü Bayraklı’da kongre heyecanı yaşandı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongrede İl Başkanı Delican, AK Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Bilal Doğan, il yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Mevcut Başkan Yakup Gülcan Genel Merkezin kararı sonrası tek aday olarak girdiği seçimle yeni dönemde de AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı oldu.
 
Kongrede konuşan İl Başkanı Bülent Delican, “Bayraklı’daki bu coşkuyu görünce 2019’da Bayraklı’nın artık AK Parti yönetimine geçeceğini şimdiden görür gibi oldum. Bu Pazar gününde ailenizi bırakıp Bayraklı’nın geleceğine sahip çıkan her kardeşime teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı. 
 
HAİNLER DIŞINDA HERKESİ KUCAKLAYIN
12 yılda Türkiye’de çok şey yaptıklarını belirterek sözlerine devam eden Delican, “Bunları anlata anlata bitiremeyiz. Bu sürede Cumhuriyet döneminin 3 katı kadar iş yapıldı” dedi.  Delican ayrıca, “Ancak dünyada her dönemde olduğu gibi bunları kötülemeye çalışan şer odakları oluyor. Bizim için en önemli olay bu teşkilatın kardeşlik içinde kol kola çalışmasıdır. Başkandan özellikle isteğim şudur; Arkadaşlarımız çok iyi organize edeceğiz. Biz disiplinli planlı bir partiyiz. Biz bunu doğal liderimizin çalışkanlığından alıyoruz. Çok çalışacağız. Bayraklıda sıkılmadık el dokunulmadık gönül bırakmayacağız. Biz İzmir’de gönül almaya geldik. Liderimiz bunu söyledi. Sizler gönül elçisi olacaksınız. İnanın bunları yaptıkça Bayraklı’yı da kazanırız, İzmir’i de kazanırız. Yeter ki bu kardeşlik hissini herkese yayalım. Başbakan Davutoğlu, Ben seçmeni iki türlü görüyorum dedi.  Bir; AK Parti’ye oy verenler. İki;  AK Parti’ye oy verme potansiyeli olanlar. Parti ayrımı yapmaksızın insanlara kendimizi anlatacağız. İnsanlar Gezi Parkı, 17-25 Aralık Operasyonlarıyla yapılmaya çalışılan şeyin ne kadar kirli olduğunu bilecekler. Bize ihanet edenler dışında yani hainler dışında herkesi kucaklayın. Her yerde aradığımız gelişmeyi 12 yıldır bulduk.  Bayraklı’da dolu dizgin gidiyor. İnşallah bir belediye başkanımız olduğunda ufku, geleceği yolları da daha güzel olacak. Konutlar daha güzel olacak. Bu bir irade istiyor, bu da biz de var” ifadelerini kullandı. 


 
SEMA PEKDAŞ’A OSMANLICA ÇAĞRISI…
İzmir’de çok büyük mahalle baskısı olduğunu söyleyen Delican, “Bunun en yeni örneğini geçtiğimiz günlerde Konak’ta yaşadık. Konak Belediye Başkanı Osmanlıca kursu açtı. Ancak cumhurbaşkanımız okullarda bu dersin okutulacağını söylediği zaman kuru kapattı. Kendisine seslendik. Madem bu kursu açtın devam ettir. Ancak bize cevap vermedi. Çağrımızı yineledik; Bu kursu açın il başkanı olarak ilk önce ben katılacağım. O kadar büyük baskı içindeler ki yapacakları işten bile vazgeçiyorlar. Bizim gibi ilerici insanlar söyledi diye bir kursu kapatacak kadar geri kafalılar. Ne yürek var ne irade var. Buradan yineliyorum; Sayın Sema Pekdaş gel aldığın kararın arkasında dur ve o kursu aç. Eğer vatandaşın isteği üzerine o kursu açtıysan kutuplaşmaya izin verme o kursu aç” şeklinde konuştu. 
 
HEPSİ BİRLEŞSE BİR TAYYİP ERDOĞAN YAPMAZ
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz kongrede önemli açıklamalar yaptı. Bakan Yılmaz, “Bu kongreler bir değişim, yenilenmedir, bayrak yarışıdır. Bayrak yarışlarında ne kadar başarılı olursanız olun bir yüz metre daha koşacağım diyemezsiniz. Bu da öyle bir şey... Yeni bayrağı alacaklara güvenoyu almak için buradayız.  Önümüzdeki seçimden sonra başbakan değişecek, kabine değişecek, her şey değişecek fakat sadece ekonomideki düzgünlük değişmeyecek. Bunu milletin iradesi yaptı. Milletin bize güveni yaptı. Cumhurbaşkanı adayını da yüzde 50 gibi bir oyla cumhurbaşkanı seçti. Cumhurbaşkanlığı demokrasinin en üst noktasıdır. Çünkü bu düzeni kuranlar bu makamın hep kendinde duracağını zannedenler böyle yaptı. Çatı aday çıkardılar ama CHP kendi içinde benimsemedi. Aslanla kedi aynı aileden olabilir fakat 50 tane kedi bir aslan yapmaz. Bunların 14’ü değil hepsi birleşse bir Recep Tayyip Erdoğan yapmazlar. Millet kendi liderini kuyumcu iradesiyle seçmiştir. Bunları yaparken yapılanlara baktı. Bu oylar kişilere değil hizmetlere verildi.  Biz göreve geldiğimizde el açan Türkiye şimdi yardım eden Türkiye haline geldi. İşte bu millet bunlara bakıp da bu kadroya oy verdi. Yapacaklarımız daha bitmedi. Şimdi işsizliği düşürdük daha da düşüreceğiz. 7 milyon kişiye istihdam kapısı açtık ama işsizliği yüzde 5’lerin altına düşüreceğiz. Darbe girişimlerine rağmen yurtdışından 10 milyar dolar yatırım geldi” ifadelerini kullandı.
 
CHP İKTİDAR OLAMAZ…
Cumhuriyet Halk Partisi için ‘Baas’ benzetmesi yapan Yılmaz, “Millet bunlara 50 yıldır iktidar yüzü göstermemiş bundan sonra da iktidar yapmaz. CHP iktidar olamaz. Başarı çıtası olsa olsa yüzde 30’dur. Birçok yerden milletvekili çıkaramayan, halktan oy alamayan parti iktidar olur mu? Olmaz. İktidar olamayacak partiye oy verilir mi? Doğu’dan ve Güneydoğu’dan oy alamazsan. Yazık değil mi bu milletten oy istiyorsun. Bizim koalisyonlarla kaybedecek vaktimiz yok. Millet sana sen benim için çivi çakamazsın, hizmet yapamazsın diyor. Bunları hem CHP hem MHP için söylüyorum” şeklinde konuştu.


 
KİMSE GÖNÜL KOYMASIN
Mevcut İlçe Başkanı Yakup Gülcan ise yeni seçilecek yönetime kimsenin gönül koymaması gerektiğini belirtti. Gülcan, “Bugün Türkiye’nin dört bir yerinde başlatılan düğünde sıra burada. Liderimiz cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi ‘beraber ıslandık yağan yağmurda, beraber yürüdük biz bu yollarda’ diyorum. Bizlerde Bayraklı’nın her yerinde hep beraber çalıştık. Bundan sonra da daha büyük bir şevk ve iradeyle güçlenerek çalışacağız. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün seçilecek yönetime kimse gönül koymasın. Daha önce gazetelere verdiğim demeçlerde ‘benim 4 bin 244 tane yönetim kurulu üyem var’ dedim. Arzum ve muradım her biriniz birer fahri yönetim kurulu üyesi olarak aynı şevk ve heyecanla çalışmaya devam etmek istiyorum.  Aramıza yeni üyeler katılsın yeni insanlarla aynı coşkuyla bir kartopunun çığa dönüşmesi gibi yürüyelim” dedi.  

İŞTE YENİ YÖNETİM
Gülcan’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Abdullah Süer, Abdullah Özer, Dilek Yıldız, Murat Pervane, Ahmet Yağcı, İpek Kurt, Abdurrahim Erol, Murat Kurt, Tahsin Ünal, Fevzi Emre, Mikdat Düz, Seyfullah Aydoğdu, Aşkın Aydemir, Seyfettin Atbaş, Mehmet Emin Uslu, Hafize Ölçüm, Yahya Koçhan, Banu Perinçek, Reşit Çelik, Mehtap Kulakoğlu, Necmettin Yakşı, Hibe Şahin, Orhan Civelek, İlyas Özdem, İsmail Yıldırım, Latif Avcı, Mustafa Kandemir, Halit Dağcı, Sinan İleri
 
FİTÖZ ÖNCE ADAY OLUP SONRA ÇEKİLMİŞTİ
Bayraklı’da kongre haftasına kadar büyük bir çıkmaz yaşanmıştı. Metin Fitöz mevcut ilçe başkanı Yakup Gülcan’a karşı aday olacağını açıklamıştı. Ardından İl Başkanı Bülent Delican, Fitöz ile görüşmüş ve sonrasında sosyal medya hesabından  ‘Bayraklı’da mevcut başkanımız Yakup Gülcan ile seçime gidiyoruz’ demişti.  Adaylıktan çekilen Fitöz’e bu gelişmenin ardından parti içinden ağır eleştiriler gelmişti. Fitöz’e destek veren partililer, ‘Madem çekilecektin neden bizi bu yola soktun? Pazarlık yapmak için mi kullandın bizi?’ gibi eleştirilerde bulunmuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAYRAKLI LI 21 Aralık 2014 Pazar 20:08

Sema Pektaş daima ezilen, sömürülen, dışlanan ve ötekileştirilip asimile edilenlerin yanında olmuştur ve olacaktır. 20 MİLYON kürdün konuştuğu kürtçe YASAK LAZCA YASAK birtek kişinin konuşmadığı Osmanlıca(mezar taşı okuma dili) okullarda zorunlu kılınıyor. Pektaş evet Osmanlıca kursuda açmak istemiştirama akp bu mezartaşı okuma dilini şova dönüştürünce sema Pektaş haklı olarak geri çekti.

Yorumu oyla      12      5  
İZmirli 21 Aralık 2014 Pazar 15:08

Sayın başkanım sema pektaş osmanlıca kursunu dik durarak açsın..ama sizde izmire iyilik yapın inciraltını izmire kazandırın..

Yorumu oyla      12      5  
ercan 21 Aralık 2014 Pazar 14:34

Sayın delican pekdaşa osmanlıca çagrısı yapacagına iktidarda olana partine izmiri engellesin diye bırakın izmiri ege bölgesinde ki diger şehirlere de büyük zararı olan teşvigi düzeltmesi için çagrı yap.Sürünen emekliler için çagrı yap.Osmanlıcaymış.Halktan kopmak bu olsa gerek ugraştınız meselelere bakınca.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu’ndan ‘yolsuzluk’ çıkışı: Kardeşimiz de olsa…
Başbakan Davutoğlu, ''Kim herhangi bir şekilde harama bulaşırsa, kardeşimiz ...
Siyasetçi ve akademisyenlerden ‘Cumhuriyet için çağrı’
Bir grup siyasetçi, eski milletvekili ve akademisyen “Cumhuriyet için ...
Bakan Yılmaz’dan İzmir’de füze mesajı: 4 başı mamur…
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, uzun menzilli hava savunma füzesi projesinde ...
 
Cihaner MİT’e ‘Berfo Ana’ için mektup yazdı!
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, MİT Müşteşarı Hakan Fidan'a bir ...
Susam emekli kesintisini sordu, Şimşek ‘doğru’ dedi!
CHP’li vekil Susam “Emekli olduktan sonra çalışanların maaşından kesinti ...
MHP’de kongre rüzgarı, Karataş’tan iktidara bombardıman!
MHP İzmir’de kongre rüzgarı Beydağ, Kiraz ve Bayındır ilçe kongreleri ...
 
O paket Meclis’te: Askere MİT formülü
‘Asker paketi’ TBMM’ye gönderildi. TSK, MİT’te olduğu gibi sivil mahkemelerde ...
Kılıçdaroğlu Gülen sorusuna ne yanıt verdi?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Aralık soruşturması kapsamında Fethullah ...
AK Parti İzmir’de kongre mesaisi: Pekdaş’a Osmanlıca çağrısı
AK Parti İzmir’de ilçe kongreleri Aliağa ve Foça ile devam etti. Kongreler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva