HABERLER>POLİTİKA
20 Aralık 2014 Cumartesi - 21:09

AK Parti İzmir’de kongre mesaisi: Pekdaş’a Osmanlıca çağrısı

AK Parti İzmir’de ilçe kongreleri Aliağa ve Foça ile devam etti. Kongreler coşku içerisinde gerçekleşirken AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a hazırlıklarını tamamlayıp açmaya hazırlandığı ancak Milli Eğitim şurasından çıkan ‘Osmanlıca zorunlu ders olarak okutulsun’ önerisi üzerine kapatmaya karar verdiği Osmanlıca kursu için çağrıda bulundu.

AK Parti İzmir’de kongre mesaisi: Pekdaş’a Osmanlıca çağrısı

İZMİR - AK Parti Foça İlçe Kongresi’nde konuşan Delican, Konak Belediyesi’nin önce açtığı ancak tam faaliyete gececiği sırada faaliyete geçirmekten alelacele vazgeçtiği Osmanlıca Kursu için Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız bizlere soyumuzun köklerini tanımak zorunda olduğumuzu, gençlerimiz, çocuklarımız artık atalarının dilleri olan Osmanlıcayı bilsinler dedi. Biz imparatorluk bakiyesi bir topluluğuz. Dünya’da imparatorluk bakiyesi topluluklar 600 yıllık tarihlerini okuyabiliyorlar. Anacak biz cumhuriyet öncesi tarihimizi başkalarının söylemleriyle, tercümeleriyle öğrenmeye çalışıyoruz.”
 
TÜRKİYE’Yİ KUTUPLAŞTIRIYORLAR
Delican şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımız vatandaştan bu yönde bir istek geldiği için bu adımı attı. İzmir’de Konak Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanımız bu projesini söylemeden önce Konak Belediyesi bünyesinde 15 kişilik Osmanlıca kursu açtı. Tam faaliyete başlayacakken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Osmanlıca projesini açıklayınca kursu alelacele kapattı. Kendisine tekrar sesleniyorum. Türkiye’yi kutuplaştırmasınlar, Türkiye’nin değerlerine sahip çıksınlar. Konak Belediye Başkanı inanmasaydı o kursu açmazdı. Demek ki inandı ve o kursu açtı. Ama kendi içlerindeki mahalle baskısıyla bu kursu kapattı. Ben tekrar Konak Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Gelsin bu Osmanlıca kursunu açsın ilk olarak ben kayıt olacağım.”


 
PETKİM 2023 PETROL VE PETROKİMYA İHRACAT HEDEFİNİN YÜZDE 20’SİNİ KARŞILAYACAK
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Aliağa’da düzenlenen ilçe kongresinde ise AK Parti iktidarı ile birlikte Aliağa’nın büyük bir liman ve sanayi kenti özelliği kazandığına dikkat çekerek, “Azerbaycanlı kardeşlerimiz PETKİM’in işletmesini özelleştirme kapsamında aldılar. PETKİM 2018 yılına kadar 20 milyar dolarlık yatırıma kavuşacak. Türkiye’deki cari açığın 2 buçuk milyar doları her yıl PETKİM’in ürünleriyle karşılanacak. Ayrıca PETKİM tam kapasiteyle çalışmaya başladığında, Türkiye’nin 2023 hedefi için koyduğu 500 milyar dolarlık ihracat kaleminin 100 ila 120 milyar dolarlık kısmı petrol ve petrokimya ürünleri üzerine olacak. PETKİM bu 100 ila 120 milyar dolarlık petrol ve petrokimya ürünleri ihracat hedefinin yaklaşık yüzde 20’sini tek başına karşılamış olacak. Partimizin özelleştirmeye verdiği önem, kaynakları yıllarca heba edilen kamu kurumlarının özelleştirme ile nasıl ülkemize katkı koyan kurumlar haline dönüştüğünün en büyük örneğidir" dedi.
 
BÜYÜK VE YENİ TÜRKİYE HERKESİ KUCAKLAYACAK
Aliağa’da birlik ve beraberlik içerisinde teşkilatın Büyük ve Yeni Türkiye perspektifine bakarak herkesi kucaklayacağını belirten Delican, "Teşkilatımızda kesinlikle birilerinin adamı olmak değil partimizin çalışkan neferleri olmak bizim için her şeyden daha değerlidir. 2015 ve 2019 seçimlerinde Aliağa’da teşkilatımızın motivasyonu ile yapılacak çalışmalarla çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum bu doğrultuda kadın, gençlik ve ana kademe birlik ve beraberlik içerisinde bire bir ev çalışmalarını yapacağız. Sandık yönetim kurulları oluşturarak mahallelerdeki seçmenlere ziyaretler yapacağız. Onlara fikirlerimizi ve partimizi anlatacağız. Sivil Toplum Kuruluşları, muhtarlar ve tüm Aliağalı hemşehrilerimizin sorunlarını partimizde Salı ve Perşembe günleri gerçekleşecek halk günleri ile çözeceğiz. Aliağa’da çözülemeyen sorunlar için il başkalığı olarak elimizden geleni yapacağız” dedi. 
 
VESAYET REJİMLERİ TÜRKİYE’NİN ZAMANINI ÇALDI
Ülkenin zamanının AK Parti iktidarından önce vesayet rejimleri ile heba edildiğini de ekleyen Delican, “Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bu gidişe dur dedi ve AK Parti olarak 2002 yılında halkın teveccühü ile iktidar olduk. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılamayan birçok hizmeti 12 yılda yaptık. Bu 12 yılda gıpta ile baktığımız batılı ülkeler tek tek devrilmeye başlarken bizler istikrarımızı koruyarak, öz benliğimizden çıkarttığımız AK Parti ile geleceğe güvenle bakıyoruz. Artık Yeni Türkiye’ye koşuyoruz. Gezi Parkı,17 - 25 Aralık süreçleri ile yeni bir vesayet rejimi ortaya çıkarttılar, dini vesayet rejimi ile bizim gibi inanan insanların arasına nifak sokmaya çalıştılar. Cemaatin içine giren vesayet yapısı bizi de içine çekmeye çalıştı ancak bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan buna izin vermedi asla da izin vermeyecektir. Ülkemizin ileri doğru atacağı adımlarda kötü niyetlileri görmüş olduk” diye konuştu.
 
Beşinci Olağan Kongre Süreci’nde ilçe kongrelerinin devam ettiği AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda, iki ilçede de mevcut başkanlarla yola devam edilirken, Aliağa’da Yaşar Akbulut, Foça’da Kadir Özgirgin yeniden ilçe başkanı oldu. AK Parti’de kongre mesaisi yarın Bayraklı ve Bornova İlçe kongreleriyle devam edecek. Saat 12.00’da Bayraklı Havuz Düğün Salonunda gerçekleşecek ilçe kongresine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katılacak. Bornova İlçe Kongresi ise saat 14.00’da Yeşilova Okçu Düğün Salonunda gerçekleşecek.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de eğitim vurgusu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu okuma olanağı olmayan öğrencilere ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de 4 saatlik akademik zirve
Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki 4 saatlik akademisyen zirvesine Türkiye’nin ...
CHP’li Vekil’den ilginç teklif: Yolsuzluk ve rüşvet…
CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, TCK’dan hırsızlık, resmi belgede ...
 
Bakan Bozdağ'dan Gülen'e kırmızı bülten açıklaması!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması ...
Piriştina ‘Online Eğitimi'ni Kılıçdaroğlu’na tanıttı
Buca Belediyesi, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na hayata geçirdikleri ‘Online ...
Davutoğlu CHP'ye yüklendi: Daha Şişli'yi...
Rize'deki konuşmasında CHP’ye yüklenen Başbakan Davutoğlu, “Dört dakika ...
 
Kılıçdaroğlu yayladan bombaladı: Malı götürme...
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bergama Kozak Yaylası’nda gerçekleştirilen ...
Erdoğan'dan bomba açıklamalar: Neymiş...
Cumhrubaşkanı Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) toplantısında ...
MHP’li Özyiğit’ten tramvay çıkışı: Proje hatalıdır…
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Adil Özyiğit ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva