HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2014 Cuma - 10:53

Davutoğlu’nun başdanışmanına AK Partililer’den tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, başdanışmanlığa atadığı Etyen Mahçupyan'ın "yolsuzluklar palavra değil, var" açıklaması Ak Parti'de tepkilere neden oldu.

Davutoğlu’nun başdanışmanına AK Partililer’den tepki

AK Parti'nin iki Ankara milletvekili, Zelkif Kazdal ve Fatih Şahin, Mahçupyan'ın "Muhafazakar kesimin yarısı bile yolsuzluklara inanıyor" sözlerine Twitter üzerinden sert tepki gösterdiler.
 
"ÜÇ KURUŞLUK DANIŞMANLIK TECRÜBESİ..."
Zelkif Kazdal, Twitter'de yazdığı mesajlarda doğrudan Etyen Mahçupyan'ın ismini vermedi. Ancak sözlerinden alıntı yaptı. Kazdal, Mahçupyan'ın sözlerine atıfta bulunarak, şöyle yazdı;
"Üç kuruşluk danışmanlık tecrübesinin sonucu değildir sanırım. O zaman gereken cevaplar gecikmez. Lakin iki oldu… "
 
Kazdal, ikinci mesajında ise şöyle dedi: "AK Partiyi, Ak Parti hükümetlerini itham altında bırakmak hiç kemsenin hakkı ve haddi değildir. Bir bildiğin varsa ortaya koyarsın"
 
Bir diğer AK Parti milletvekili Fatih Tezcan ise, Mahçupyan'ın ismini de vererek tepki gösterdi.
 
Mahçupyan'ın sözlerine ilişkin Zelkif Kazdal'ın alıntısının aynısına atıfta bulunan Tezcan twitter'da, "Etyen Mahçuplan hangi nesnel, bilimsel ölçüme dayalı bir bilgiye dayanarak, bu cümleyi kurdu? Behemehal açıklamalı..." dedi.
 
"HUKUKİ VE AHLAKİ OLARAK KABUL EDİLEMEZ"
Tezcan, şunları yazdı: "Yolsuzluklar" ifadesi sistematik ve yaygın bir uygulama çağrışımı yapıyor. Bu büyük bir haksızlık. Hukuki ve ahlaki olarak kabul edilemez."Hükümet" ifadesi ile ise başta Başbakan olmak üzere bütün Bakanlar ve iktidar partisi mensubu milletvekilleri töhmet altında bırakılıyor."Yolsuzluklar" ifadesi sistematik ve yaygın bir uygulama çağrışımı yapıyor. Bu büyük bir haksızlık. Hukuki ve ahlaki olarak kabul edilemez. Etyen Mahçupyan hangi nesnel, bilimsel, ölçüme dayalı bir bilgiye dayanarak bu cümleyi kurdu?
behemehal açıklamalı.."
 
MAHÇUPYAN NE DEMİŞTİ?
Başbakanlık Başdanışmanı görevine atandıktan sonra CNN Türk'te yayına çıkan Mahçupyan, şöyle konuşmuştu: "İnsanların büyük çoğunluğu Türkiye'de yolsuzlukların olduğuna inanıyor. Ak Parti seçmeninin de yarısı... Yapılan bir sürü çalışma var. Ak Parti seçmeni parti içinde yolsuzluklara bulaşmış insanların olduğunu düşünüyor. Bunlardan memnun değil ve bunların değiştirilmesini istiyor. 17 Aralık'taki gelen dosya eğer 3 parça olmasaydı. Sadece birinci dosya olsaydı ve zamanında olgunlaştığında ortaya çıksaydı, çok muhtemelen o yolsuzlukların üzerine şu an gidilmiş olurdu. O Bakanlar zaten o gün istifa etmiş olurlardı. O iş biterdi. Ama Ak Parti yine yüzde 45'i alırdı. Çünkü Ak Parti yolsuzluklar ortaya çıktığında doğru davranmış parti olurdu.
 
"YOLSUZLUKLAR TAMAMEN PALAVRA DEĞİL"
Öyle bir şey yapıldı ki; hem yolsuzluklar ortaya çıkartılsın bir miktar, bunun yanına başka paketler eklensin ve Ak Parti buna cevap veremesin. Bunun için uğraşıldı. O yüzden hemen 25 Aralık meselesi ortaya çıktı. Yolsuzluklar tamamen palavra değil var. Ama insanlar terazinin bir kefesine onları koydukları zaman, diğer kefesine de 17-25 Aralık'ta ne olduğunu koydukları zaman, ikincisinin çok daha tehditkar olduğunu düşünüyorlar. Ve o yüzden de yolsuzluklar sıradanlaşıyor. Yani yolsuzlukların üzerine gitmek uğruna darbe tehlikesini göze almak istemiyorlar. Tersine darbe tehlikesinden kurtulmak uğruna bir süre daha yolsuzlukları taşımaya razı oldu toplum. İki tane kötü vardı. Bu iki kötü arasından birisini seçmek zorunda kaldı. Ve rasyonel bir tercih yaptı." (Hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mesut 29 Kasım 2014 Cumartesi 00:48

bunlarada alışmamız lazım birtarafta kara birtarafta yazmak istemediğim o harfler var kusura bakmayın yazmak içimden gelmiyor.bu hükümetin yaptıklarını bile bile demekki bu zatında bazı kirli(iç çamaşırı)varki bunları başka türlü temizleme imkanı olmayacağından böyle bir görev üstlenmiş olmayı kendisine uygun görmüş bu zat.haydi hayırlı temizlikler bakalım nezamana kadar.yada bu türdede düşünelim senin kirlilerin yok fakat kimlerin kirli işleri varda onları tesbit içinmi bu görevi üstlendi.şimdi bu parti hep miğde bulandırıcı işler ve ortaya sözlerle cıkıyorlarya seçimler yaklaşıyor diyerek onlara kaybetmemeleri içinde danışmanlık yapabilecek tercü beyede sahip olmasıda olanaklar dahilinde insan oğluyuz bu parti(vatandaşın) parası ile oynadığı için ben benim paramla oynatmam deyip evet fırsat bu fırsat hem kirlilerimi temizleyip hem cebimi doldururum demiştir diye bir vatandaş olarak demek istemekteyim ben.saygıal sunuyorum

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 28 Kasım 2014 Cuma 11:05

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ. PROPOLİS BELKİ İYİ GELİR.

Yorumu oyla      13      5  
Işık Dikicigil 28 Kasım 2014 Cuma 10:56

ERGENEKON, BALYOZ, CASUSLUK VAR. YOLSUZLUK YOK. BÖYLE DEMEN GEREKİYOR. İMAM HATİPLİ ETYEN.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Tanrıkulu’ndan vagon ihalesi çıkışı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
Atalay’dan flaş açıklama: Yol haritası…
Çözüm sürecinin hedefinin silahsızlandırma olduğunu belirten AK Parti ...
Susam’dan yapılandırmada ek süre çağrısı
CHP’li Susam vergi ve SGK borcu yapılandırmasında uzun kuyrukların oluştuğunu, ...
 
CHP 'yayın yasağı'nı Meclis'te delecek
CHP lideri Kılıçdaroğlu, yolsuzluklara yayın yasağı, çözüm ve seçim ittifakları ...
Flaş! Kritik YAŞ kararları açıklandı
Başbakan Davutoğlu başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda ...
Bahçeli’den Tunceli açıklaması: Tunç yüreklilerin…
MHP lideri Bahçeli, yarın Tunceli'ye yapacağı ziyareti değerlendirerek ...
 
ANA Parti İzmir’e sörfçü başkan!
CHP'den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu ...
Flaş! HDP ‘17 Aralık Komisyonu’ndan çekildi
HDP, 4 eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'ndan çekildi.
İzmir’in karayolları komisyon gündeminde
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva