HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2014 Cuma - 10:05

Susam’dan yapılandırmada ek süre çağrısı

CHP’li Susam vergi ve SGK borcu yapılandırmasında uzun kuyrukların oluştuğunu, başvuru süresinin bir ay uzatılması gerektiğini söyledi.

Susam’dan yapılandırmada ek süre çağrısı

CHP İzmir Milletvekili ve Sanayi Ticaret Komisyonu parti sözcüsü Mehmet Ali Susam, yapılandırmaya başvurmak isteyenlerin vergi daireleri önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu ifade etti, başvuru süresinin bir ay uzatılmasını istedi.

Kanunun uygulanması sırasında bu türden sıkışıklıklar olmasını engellemek için Bakanlar Kurulu’na yetki verdiklerini hatırlatan Susam, “Farklı alanlarda, geniş kapsamlı bir yapılandırma sürüyor. Kanun Meclis’te görüşüldüğü sırada başvuru süresini yeterli gelmemesi durumunda Bakanlar Kurulu’na başvuru süresini bir ay uzatma yetkisi verdik. Başvuru süresi dolmak üzere ama halen vergi daireleri önünde uzun kuyruklar devam ediyor. Bakanlar Kurulu kendilerine tanıdığımız yetkiyi kullanmalı, yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın önünü açmalıdır” diye konuştu.

Yapılandırma koşullarının ağır ve yetersiz olduğunu öne süren Susam, “Esnafın bir yandan yapılandırdığı vergi ve SGK prim borçlarını ödemesi, diğer yandan güncel vergisini ve SGK’sını yatırması mümkün değil. Kanun Meclis’te görüşüldüğü sırada uyardık, 36 aylık taksitlendirmenin yetersiz kalacağını, esnafın bu koşulda ödemesini yapmasının mümkün olmadığını, sürenin en az 60 aya çıkması gerektiğini söyledik” dedi.

SANAYİYE GİDEN DURGUNLUĞU GÖRÜR
Ülke ekonomisine durgunluğun hakim olduğunu ifade eden CHP’li vekil, “Devletin rakamları da yetersiz büyümeyi ve ekonomik durgunluğu işaret ediyor zaten. Fakat şöyle bir çarşıya, sanayi sitesine uğrayan, esnafın çayını içen durgunluğu hemen hisseder. Piyasalarda yaprak kımıldamıyor. Sanayi sitelerinden çekiç sesi yerine tavladan zar sesi geliyor. Yaşananlar üretim, ihracat ve istihdam yerine ithalata, AVM’ye inşaat rantına dayalı büyümenin sonucudur. Ara malı üretimini yapan KOBİ’ler, esnaf ve sanatkarların dayanacak gücü kalmadı. Devlet küçük işletmelerin sırtından yük alacağına, üzerine bir de iş güvenliği yasasıyla getirdiği gibi yeni yükler getiriyor. İş güvenliğinde tedbir alınması doğru bir uygulamadır, fakat tedbirler küçük işletmeleri zorlamadan, devletin imkanlarıyla gerçekleştirmelidir” diye konuştu.

KREDİYLE EMEKLİLİK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Esnaf Şurası’nda prim borcu olan esnafa kredi verileceği yönündeki sözlerini hatırlatan Susam, şöyle konuştu: Cumhurbaşkanı Bağ-Kur’a prim borcu olduğu için emekli olamayan esnafa Halkbank’tan kredi vereceklerini söyledi. İster doğal afet nedeniyle ürününü kaybetmiş çiftçi ol, ister emekli olamayan esnaf, Hükümetin her soruna çözümü aynı: ‘bankalar kredi versin, ödeyin’ Bu esnaf niye emekli olamıyor, primini neden ödeyemedi, daralan piyasayı nasıl genişletiriz sorularına yanıt yok.

Emekli olmak için gerekli 9 bin günlük primini ödemiş, fakat fazladan çalıştığı yıllardan borcu olan esnaflar var. Onların emekli olması için bu günlerden vazgeçme hakkı tanınması gerekiyor, bundan da bahseden yok. Ne yazık ki bu hükümet esnafla, KOBİ’yle, küçük işletmeyle dost; onların derdiyle dertlenen bir hükümet değildir.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP 'yayın yasağı'nı Meclis'te delecek
CHP lideri Kılıçdaroğlu, yolsuzluklara yayın yasağı, çözüm ve seçim ittifakları ...
Flaş! Kritik YAŞ kararları açıklandı
Başbakan Davutoğlu başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda ...
Bahçeli’den Tunceli açıklaması: Tunç yüreklilerin…
MHP lideri Bahçeli, yarın Tunceli'ye yapacağı ziyareti değerlendirerek ...
 
ANA Parti İzmir’e sörfçü başkan!
CHP'den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu ...
Flaş! HDP ‘17 Aralık Komisyonu’ndan çekildi
HDP, 4 eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'ndan çekildi.
İzmir’in karayolları komisyon gündeminde
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
 
Delican-Demirtaş zirvesi: Övgü yağmuru, yatırımcı-yaptırımcı bakan talebi
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent ...
Binali Yıldırım haftasonu İzmir’de
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım haftasonu İzmir’e geliyor. ...
Kılıçdaroğlu: Davutoğlu seni seviyorum!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva