HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2014 Perşembe - 14:41

Delican-Demirtaş zirvesi: Övgü yağmuru, yatırımcı-yaptırımcı bakan talebi

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı ziyaret etti. Delican, Demirtaş’a övgüler yağdırıp nazar duası hediye ederken Demirtaş da, “İzmir’den bu dönem yaptırımcı ve yatırımcı bakan olabilecek milletvekilleri istiyoruz” dedi. Demirtaş, Delican’dan İTO bünyesinden çıkacak milletvekili adayı için ise temasta bulunmalarını istedi.

Delican-Demirtaş zirvesi: Övgü yağmuru, yatırımcı-yaptırımcı bakan talebi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Bilim ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın İzmir ziyaretinden sonra yaptığı açıklamalar ile gündeme yaratan, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ile karşı karşıya gelen İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. 


 
Konuşmasına “Gecikmiş ziyaret için özür dileriz” diyerek başlayan Demirtaş, “Siyasi partilerimiz demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Görüşler siyasi partiler vasıtasıyla yasalaşıyor.  Burada göz kulak siz oluyorsunuz. İzmir iş aleminin sorunlarının çok ve yoğun olduğunu biliyorsunuz. İzmir’in size çok ihtiyacı var. Üyelerimizin de sorunlarının çözümü konusunda yardım ve desteklerinizi bekliyoruz. Biz ekonomik bir örgütüz ama siyasetten bağımsız değiliz. Her partiye eşit mesafede olmaya çalışıyoruz. O sınırı koymaya çabalıyoruz. Siyasilerin değerlendirmeleri bizim için önemli oluyor” dedi.
 
EKONOMİDEN MEMNUNUZ
Demirtaş, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumdan memnun olduklarını da söyledi. Demirtaş, “ Her zaman 2001 yılından bu yana ülkenin ekonomik anlamda yönetiminden memnun olduğunu ifade ettik. Daha önce süreç inişli, çıkışlı mehter takımı gibiydi. Türkiye’nin ekonomik olarak AB master kriterlerine uyum konusunda ‘acaba biz o hedeflere ulaşabilecek mi’ diye düşünüyorduk. Şimdi daha iyi noktalara geldik. Tabi ki eksiklerimiz yok değil. Avrupa’nın da bize bakışının zaman içinde değişmesi mutlaka olacaktır. Dünya bir krizin içinde. Avrupa sorunlar yaşıyor. Türkiye’nin iş yapma olanaklarını iyi yöne çekiyor. Ben ülkenin ekonomik olarak iyi olduğunu başbakan ve Cumhurbaşkanına da söyledik. Dünya kriz ortamında iken Ali Babacan’ın tekrar göreve gelmesi bizi rahat nefes aldırdı. Cari açık ve sıkıntılar var ama diğer ekonomiler daha sorunludur. Dünya’da diğer ekonomilerin de kırılgan yapısı var. Büyürken sorun yaşamak doğaldır” diye konuştu.


 
RAHAT İLETİŞİM KURARIZ
Demirtaş, genel seçim öncesinde beklentilerini de gündeme getirdi. Sürecin henüz başlamadığını fakat aday adaylarının yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını anlatan Demirtaş, “İnşallah meclis ve odalarımızın üyelerinden de aday çıkar. Sorunlarımızı bilen orada olduğunda,  çok rahat iletişim içinde oluruz. Bizim istediğimiz yaptırımcı ve yatırımcı bakan olabilecek kişilerin milletvekili aday olmasıdır. Geçen seçimde bu eksiğimizi Binali Yıldırım ile giderdik. Kendisi üç dönem sorunu olduğu için aday olamayacak. Yeni bakanlara ihtiyacımız var. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor” dedi.  Demirtaş, İTO bünyesinden çıkacak isimlerin aday gösterilmesi için Delican ile temasta bulunmayı isterken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin İzmir’den adaylığı konusunda ise, “Zeybekçi bizim Ege’mizin bakanıdır. Elbette aday olursa İzmir’e katkı koyacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde yapılacak Tıp Fakültesi’nden bahsederken son günlerin tartışmalı konusu olan “TOKİ sanayiciye fabrika yapsın”  sorusuna yanıt vermedi. Demirtaş, Petkim CEO’su Kenan Yavuz’un EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ı destekleyen sözleri için ise, “Bu konuyu ayrıca başka bir zaman değerlendiririz. Yanıtımızı da o zaman ayrıntılı veririz” dedi.
 
İZMİR AŞKINIZ OLMASA
Ziyarette konuşan İl Başkanı Bülent Delican da Demirtaş’tan övgüyle bahsetti. Delican, “İzmir’in duayenisiniz. Ticari hayatı kentte bir yere getiren, fedakarlık yapan kişisiniz. Siz kurvaziyer turizm  konusunda önemli çalışmalar yaptınız. Halen daha ayakbastı ücretlerini ödüyorsunuz. Üniversiteyi geliştirmek için çalıştınız. Organize sanayi bölgeleri ile katkılarınız var. Sizinle ilgili çok şeyler var. Siz gibi emek veren, bu sorunlarla dert bulan kişisiniz. Sizler siyasi dünyada değilsiniz ama ekonomi ile siyaseti birlikte yürütmek zorundasınız. Siz de İzmir için sevdalanmış durumdasınız. İzmir aşkınız olmasa katkı ve destek vermezdiniz. Sizin yapılanmanız içinde AK Parti’nin bünyesinde de isimler var. Diğer partileri de birleştirdiniz. Bu tür odalarda uzun süre ayakta kalmak zordur.  Bizim kalbimiz İzmir için atıyor. Hükümetimiz İzmir’i değerli bir inci olarak görüyor. İzmir’in kalkınmada öncelikli ili olduğunu söylüyorlar. Bizler kendi çalışma dönemimizde sizlerle birlikte çalışmak istiyoruz. Ben samimiyeti sizde görüyorum. Samimiyeti gördükçe mutlu oluyorum. Bizim toplantılar yapacak salonlarımız yok. İzmir kabuğunu kırmış bir kent. Yapacağınız bir çalışmada belediyelerin de sizin önünü açması gerekiyor. Herkesin destek vermesi lazım.  İzmir artık klasik yöntemler dışında yeni teknoloji kenti inşa etmelidir.  Burası her alanda başkent olabilir” diye konuştu.


 
Ziyarette Delican, çalışmalarından dolayı nazar değmemesi için Demirtaş’a nazar duası hediye etti. Demirtaş ise “sizin döneminiz tatlı geçsin” diyerek tatlı hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Ahmetoğlu 27 Kasım 2014 Perşembe 22:42

Siyasi ve STK Başkanların sıkça bir araya gelmeleri ve ortaklaşa proje üretmeleri ve takip etmeleri bölgenin yararına. Devamini diliyorum.Tebrikler sn.Delican

Yorumu oyla      14      5  
Hüseyin Ahmetoğlu 27 Kasım 2014 Perşembe 22:41

Siyasi ve STK Başkanların sıkça bir araya gelmeleri ve ortaklaşa proje üretmeleri ve takip etmeleri bölgenin yararına. Devamini diliyorum.Tebrikler sn.Delican

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binali Yıldırım haftasonu İzmir’de
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım haftasonu İzmir’e geliyor. ...
Kılıçdaroğlu: Davutoğlu seni seviyorum!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ...
Çiçek’ten yayın yasağı çıkışı: Hakkım da yok…
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını ...
 
Bozdağ’dan CHP’li Gök’e: Kusura bakmayın…
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın mahkemelik ...
Erdoğan: Hedef haline getirildim!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika'nın keşfine yönelik sözleri nedeniyle özellikle ...
Flaş! CHP’de adayların beklediği tarih belli oldu
CHP MYK, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yönetim kurulu ...
 
Bakan Bozdağ’dan flaş yayın yasağı açıklaması
Adalet Bakanı Bozdağ, 17 Aralık soruşturma komisyonu çalışmalarına getirilen ...
Gül: Başkanlık sistemine karşıyım çünkü…
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Londra'da yaptığı açıklamada Erdoğan'ın gönlünde ...
CHP’li Güler’den partililere önseçim vurgusu!
Önseçimin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Güler, seçim bölgesinde yaptığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva