HABERLER>SAĞLIK
13 Ağustos 2015 Perşembe - 11:40

Çeşme’deki ‘Çizgenakat’ isyanında bakanlıktan açıklama: Mevzuat gereği…

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Çeşme’deki yeni devlet hastanesinin ismi değiştirildi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katıldığı törenle açılışı yapılan hastanenin başındaki Alper Çizgenakat ismi kaldırıldı. Aile, ismin geri konulmasını isterken kampanya başlatılarak büyüyen isyan üzerine bakanlıktan açıklama geldi.

Çeşme’deki ‘Çizgenakat’ isyanında bakanlıktan açıklama: Mevzuat gereği…

EGEDESONSÖZ - Sağlık Bakanlığı tarafından Çeşme’de yapılan yeni hastanenin tabelasına yıllardır ilçede faaliyet gösteren eski hastanede yer alan Alper Çizgenakat ismi konulmadı. Seçim öncesinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Güney Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican başta olmak üzere çok sayıda kişinin katıldığı törenle açılışı yapılan 75 yatak kapasiteli hastaneye sadece “Çeşme Devlet Hastanesi” yazıldı.

Açılışın ardından 2 ay geçmesine rağmen ‘Alper Çizgekanat’ isminin tabelaya eklenmemesi ailenin tepkisine neden olmuştu. Çeşme’de 1994 yılında boğularak hayatını kaybeden Çizgenakat’ın kardeşi Müge Çizgenakat sosyal medyada kampanya başlattı. Kampanyaya binlerce kişi destek oldu.
 
Gelişmelerin ardından bakanlıktan konuyla ilgili açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada hastanenin yeni bir binada inşa edildiği ve mevzuat gereği ismin yazılamayacağı vurgulandı.



İŞTE O AÇIKLAMA
1994 Yılında Çeşme İlçemiz halkının sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için devlet arazisi üzerinde, devlet kaynakları kullanılarak Çeşme İlçemizde Devlet Hastanemiz hizmet vermeye başlamıştır. Çeşme Alper Çizgenakat Hastane Gönüllüleri Derneği yetkililerinin ve halkın  göstermiş oldukları ilgi, destek ve tevazu sebebi ile ve o zamanın yasalarının da imkan veriyor olması hasebi ile hastanenin adının da Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi olarak konması uygun bulunmuş idi.
 
2015 yılına kadar hastanemiz aralıksız olarak ilçe halkımızın sağlık ihtiyaçları için hizmet vermiş, bu süre zarfında  dernek te büyük bir özveri ile çalışmış ve hastanenin bir çok eksik ve ihtiyacında yardımlarını esirgememiştir. Derneğin sadece eski hizmet binasına katkıda bulunmakla kalmayıp yeni hizmet binası içinde maddi manevi desteklerini esirgemiyor olmalarından minnettarlık duyulmaktadır.
 
İhtiyaçları daha iyi karşılamak ve  yeni standartlarda hizmet verebilmek için 27 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan yeni hizmet binası eski hizmet binasının yanında devlet arazisi üzerinde, devlet imkanları kullanılarak inşa edilmiştir. Hastane tamamı ile eski hizmet binasından yeni binaya taşınmış olup eski bina ile hiç bir bağı kalmamış  eski binanın tasarrufu konusunda yetkililer tarafından yeni projeler için değerlendirme aşamasına geçilmiştir.
 
Yeni hizmet binasının adının değerlendirilmesi gündeme geldiğinde Sağlık Bakanlığına Bağlı Hastaneler ile Hastanelerin Bazı Bölümlerine Ad Verilmesi Hakkında Yönergenin 2. Kısım Madde 3 b) gereğince; ‘Yatırım programında yer almak kaydıyla Bayındırlık birim fiyatına göre inşaat keşif bedelinin % 50 ve üzerinde mali yardımda bulunan hayırseverin ismi verilir.’ denilmesinden ötürü yasal mevzuat gereği yeni hizmet binasının adı ‘Çeşme Devlet Hastanesi’ olarak belirlenmiştir. Yeni binanın da hizmetleri konusunda her zaman fikir birlikteliği ve dayanışma içerisinde Çeşme halkının sağlığı ön planda tutularak hareket edilmektedir.


NEDEN ÇİZGENAKAT?
Alper Çizgenakat 1994 yılında Çeşme’de evinin bahçesinde bulunan havuzunda yüzerken boğuldu. İlçede hastane olmadığı için müdahale yapılamadı ve o dönem sağlık ocağında da yeterli ekipman yoktu. Aile daha sonra ‘başka ölümler olmasın’ diyerek hastane kampanyası başlatıldı. Dönemin İzmir Valisi Kutlu Aktaş projeye sahip çıktı. İzmir’den onlarca hayırsever hastane projesine maddi manevi destek oldu. Çizgenakat’ın annesi de hastane gönüllüleri derneği kurarak bu çalışmaları uzun süre devam ettirdi. İlçenin ihtiyacını karşılayacak olan 25 yataklı hastaneye daha sonra cihaz alımları için kampanyalar düzenlendi.  Ardından Sağlık Bakanlığı, yeni hastaneyi Çizgenakat’ın adını taşıyan yerin yanındaki 16 dönüme inşa etti.  Hastane açıldı fakat tabelası değiştirildi.

 
Başkan Atila’dan Kaymakam Gündoğan’a hoş geldin ziyareti
 
İzmirli inşaat devinde iflas alarmı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mevzuat hazretleri 14 Ağustos 2015 Cuma 09:18

Mevzuat hazretlerinin arkasın sığınarak yapılan vefasızlığın vicdanlarda yeri saklı kalacaktır. İzmir Unutmaz

Yorumu oyla      13      5  
why ? 13 Ağustos 2015 Perşembe 22:39

Isinize gelmedimi mevzuat oluyor. Siyasetcilerin adini vermeye gelince mevzuati ne kadar kolay unutuyorsunuz. Iki yüzlüler.

Yorumu oyla      13      5  
İbrahim Yüncü 13 Ağustos 2015 Perşembe 14:07

Hastane'nin bu gün geldiği nokta Çizgenakat Gönüllüleri sayesindedir. İnsanlar durup dinlenmeden etkinlik yaptılar, bağış topladılar ihtiyaçları kendi bütçeleri ile karşıladılar. şimdi tabelayı değiştirmekle ayıp olmuyor mu? Tamam bu gün ihtiyacı kalmamış olabilir ama TIP ENDÜSTRİSİ HER GÜN YENİLİK içinde... Yarın yeni çıkan bir araç için yine bu insanların kapısını çalacaklar.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terör olayları psikolojileri bozdu!
Manisa Tabip Odası Genel Sekreteri Psikiyatri Uzmanı Dr. Hasan Semih Bilgin, ...
Kemalpaşa Kızılay’dan geleneksel sünnet töreni
İlçede tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları neşeli bir organizasyonla sünnet ettirildi.
Kalori laboratuarı cebe girdi!
Dünya Ekonomik Forumu’nda öne çıkan İsrailli, “Israel’s Consumer Physics” ...
 
Çeşme’de ‘Çizgenakat’ isyanı: Devlet o ismi kaldırdı
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Çeşme’deki yeni devlet hastanesinin ...
Sağlıklı bir yaz için su tüketilmeli
Yaz günlerinde susamayı beklemeden su tüketilmesi gerektiği, sıcaklık ...
Sağlıklı bir yaz için bol su!
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim ...
 
Karatay’tan ‘meslekten men’ iddialarına yanıt
Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, hamilelikte diyabet ...
Aşırı sıcaklarda hayat kurtaran öneriler!
Yurt genelinde etkili olan sıcak havanın hastalık ve ölümlere yol açmaması ...
MHP’li Savaşan’dan o polikliniğin kapatılmasına sert tepki
MHP İzmir’in doktor milletvekili Aslan Savaşan Bozyaka Hastanesi’ne bağlı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva