HABERLER>POLİTİKA
29 Ağustos 2014 Cuma - 09:37

CHP'li Susam'dan Milli Eğitim'de kıyım çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, okul müdürlerine uygulanan görevden alma ve kıyımın AKP’nin Milli Eğitimdeki yandaşlaşma operasyonunun son halkası olduğunu söyledi.

CHP li Susam dan Milli Eğitim de kıyım çıkışı!

İZMİR - Türkiye çapında 8 binin üzerinde okul müdürünün görevden alınarak yeniden öğretmenliğe iade edildiğini ifade eden Susam, “Okul müdürlüğünde 4 yılını dolduranlar değerlendirmeye alınıyor. Kendi okulunda, birlikte çalıştığı, etkileşim içinde olduğu mesai arkadaşları 40 puan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kurulan komisyon 60 puan veriyor. Okul müdürü toplamda 75 puan alırsa başarılı kabul edilerek görevine devam ediyor, altında kalırsa öğretmenliğe dönüyor. Yerine başvuranlar içinden mülakatla müdür seçiliyor. Uygulaması ise hükümete yakın olmayan müdürlerin tasfiyesi olarak hayata geçiriliyor. Teşekkür, takdir belgeleri almış, okulunu dereceye sokmuş, mesai arkadaşlarından ve okul aile birliğinden tam puan almış okul müdürleri görevden alınıyor” diye konuştu.

LİYAKAT DEĞİL SİYASET
Uygulamada hakkaniyet yerine siyasi taraftarlığın öne çıktığını ifade eden Susam, “Siyasi taraftarlık derken aynı dünya görüşünü kast etmiyorum, aynı görüşte olup iktidar partisinde olmayanlar bile bu kıyımdan etkilendi. Liyakat yerine siyasi kriterlere göre görevlendirme, ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz Milli Eğitim’de hiç olmaması gereken bir davranıştır. Hükümet emniyette, yargıda, başka noktalarda yaptığı kadro hareketlerini Milli Eğitim içinde de yapmaktadır. Türkiye’de 4 yıllık müdürlük görev süresini doldurmuş müdürlerin yarısı görevden alınmıştır. Atamalarda hiçbir hakkaniyet ölçüsü yoktur. Eğer adil olunmak istenseydi puanlamada müdürün kendi her gün birlikte çalıştığı okulundaki mesai arkadaşlarından aldığı puan, İlçe Müdürlüğünden aldığı puandan daha fazla etkili olurdu. Yapılan operasyon devletin memurlarının, partinin memuru noktasına getirmeye çalışma operasyonudur. Haksız ve hukuksuz görevden almalar derhal durdurulmalıdır” dedi.

EN BÜYÜK HASAR EĞİTİM SİSTEMİNDE
Her eğitim öğretim yılının bir önceki yıldan daha büyük sorunlarla açıldığını öne süren Susam, sözleri şöyle sürdürdü.  “AKP 12 yıllık iktidarı boyunca beş Milli Eğitim Bakanı ve sayısız sistem değişikliği yaptı. Sınavları değiştirdi, eğitim sürelerini değiştirdi, okulların yapısını değiştirdi, okula gitme yaşını değiştirdi. AKP iktidarı ekonomiden sosyal yaşama kadar pek çok alanda Türkiye’ye zarar vermiştir ama en büyük hasar eğitim sisteminde gerçekleşmiştir.
Dindar ve kindar bir nesil yetiştirmek amacıyla 40 bin öğrenci, tercih etmediği halde İmam Hatip okullarına kayıt ettirildi. Bunlar içinde gayrı Müslim öğrenciler bile bulunuyor. Binlerce öğrenci evlerine uzak okullara yerleştirildi.

MESLEK LİSESİ CEZA MI
En düşük puan alanlar ya da tercih yapmayanlar –sanki cezaymış gibi- meslek liselerine yönlendiriliyor. Oysa meslek liseleri Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu elaman ihtiyacını çözecek, Ar-Ge’yi ve yenileşmeyi sağlayacak, sanayi yaşamını güçlendirecek, özendirilecek okullar olmalıdır. Buradaki anlayış, okulların eğitim kalitesi ve niteliği düzelmeden sanayinin beklentilerinin karşılanması mümkün görünmemektedir.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den tüzük fırlatma yorumu: Olay siyasi değil...
NTV'ye konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Erdoğan'ın yemin töreninde ...
Gül'den veda konuşmasında dikkat çekici cümle!
Gül, devir teslim töreninde ailesine de teşekkür etti ve ''Eşim, çocuklarım, ...
Erdoğan'dan Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, makamında kabul ettiği Başbakan vekili Davutoğlu'na ...
 
Olay yaratan CHP'li konuştu: Yine olsa yine atarım
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e iç tüzük kitapçığını fırlatan CHP Grup Başkanvekili ...
Erdoğan Köşk'e çıktı: İşte yeminden devir teslime yaşananlar
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de mazbatasını aldıktan sonra ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan beklenen açıklama geldi
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
CHP İzmir'de bir ilçe daha karıştı!
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından olağanüstü imza toplama çalışmalarının ...
Erdoğan Cumhurbaşkanı yeminini etti: CHP tüzük fırlattı
Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de yemin ederek resmen Cumhurbaşkanlığı görevine ...
CHP’li Çıray: Erdoğan'ın uçağı 2 yıldır gizleniyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Cumhurbaşkanlığına ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva